Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מתלבטת בין 2 מכוניות - סקודה פאביה 1400 ידנית ופורד פייסטה 1250 ידנית

אשמח לשמוע חוות דעת

פורסם

נהגתי על שתיהן. מהתרשמות שלי, ואני לא כתב רכב או משהו קרוב אלא סתם נהג מהשורה.

הפיאסטה יותר מגובשת, מתקשרת ונעימה. הפאביה טיפה יותר מאובזרת (4 ח"ח, משענת יד, חיישני לחץ אוויר בצמיגים, כיוון גובה מושב נהג וכ"ו).

למרות, שלפיאסטה ישנו איבזור עדיף בתחומים אחרים, (כמו שרוני כתב, בטיחות עדיפה משמעותית, בדמות 7 כ"א ו5 כוכבי בטיחות לעומת 4 כ"א ו4 כוכבים לפאביה, מערכת עם שליטה מההגה ו6 רמקולים יציאות USB ,AUX וכ"ו). לכן זה לא עד כדי כך משמעותי לדעתי, אלא יותר בקטע של מה עדיף.

הפיאסטה טיפה יותר יקרה, יוצא בערך 3K יותר.

בכל מקרה לדעתי מומלץ מאוד לקחת נסיעת מבחן על 2 הרכבים.

פורסם

תודה.

האם תוכלו להגיד לי איך הדגמים מבחינת צריכת דלק, מחיר טיפולים והגמישות של הקלאץ'?

(נסעתי בינתיים רק על הפאביה. הקלאץ' הרגיש לי מוזר - קשה לי להגדיר - למרות שהילוכים עברו חלק והרכב לא קפץ בהעברת הילוכים)

פורסם

מה כוונה מוזר?

לכול רכב הקלאץ קצת שונה צריך להתרגל.

לגבי הצריכת דלק הם אמורים להיות פחות או יותר זהים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נהגתי על שתיהן. מהתרשמות שלי, ואני לא כתב רכב או משהו קרוב אלא סתם נהג מהשורה.

הפיאסטה יותר מגובשת, מתקשרת ונעימה. הפאביה טיפה יותר מאובזרת (4 ח"ח, משענת יד, חיישני לחץ אוויר בצמיגים, כיוון גובה מושב נהג וכ"ו).

למרות, שלפיאסטה ישנו איבזור עדיף בתחומים אחרים, (כמו שרוני כתב, בטיחות עדיפה משמעותית, בדמות 7 כ"א ו5 כוכבי בטיחות לעומת 4 כ"א ו4 כוכבים לפאביה, מערכת עם שליטה מההגה ו6 רמקולים יציאות USB ,AUX וכ"ו). לכן זה לא עד כדי כך משמעותי לדעתי, אלא יותר בקטע של מה עדיף.

הפיאסטה טיפה יותר יקרה, יוצא בערך 3K יותר.

בכל מקרה לדעתי מומלץ מאוד לקחת נסיעת מבחן על 2 הרכבים.

הפיאסטה יקרה ב- 5K (יש מבצע כעת בסקודה).

המנוע של הפיאסטה קטן וחלש יותר. אם הרבה נסיעות הן מחוץ לעיר אזי לסקודה יתרון.

כללית נראה כי הפיאסטה יותר מודרנית ולדעתי הבטיחות הנמוכה של הסקודה מפילה אותה.

גם האחריות של הסקודה היא רק שנתיים (3 בפיאסטה).

פורסם

לקחתי במיוחד את הצעות המחיר. לי הוצעה הפאביה ב74K על הכביש, בלי חבילת מיגון כלשהי והפיאסטה ב76K על הכביש, כולל חבילת מיגון וחיישני רוורס.

או ליתר דיוק. הפיאסטה יקרה יותר מהפאביה, על הכביש ב2,100 ש"ח. לפי מחירים שנמסרו לי לפני כשבועיים ב2 הסוכנויות.

אני חושב שהיתרון מבחינת המנוע לא משמעותי אם בכלל קיים. תעשה נסיעת מבחן ותחוש בעצמך.

פורסם
שתיהן טובות. הפורד קצת יותר והיא גם בטיחותית יותר באופן משמעותי.

מצטרף לרוני - יש פער משמעותי בנושא הבטיחותי לטובת הפיאסטה.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפיאסטה

המנוע בפיאסטה אומנם קטן יותר בנפח אבל עם 82 כ"ס לעומת 86 בפאביה.

על בטיחות כבר דובר מעליי, תעשה נסיעת מבחן בשניהם ותחליט

פורסם

מעדכן את התגובה שלי. ההבדל בין הפיאסטה לפאביה צמח ל5K על הכביש. עקב ירידת המחיר של הפאביה ל69,990 ש"ח.

עדיין לטעמי, הפיאסטה עדיפה.

פורסם

שתיהן בחירות מוצלחות, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה. הפיאסטה יפה יותר, אין ספק, הפביה חזקה וזריזה יותר. סרוני גם ציין את ציון הבטיחות העדיף של הפיאסטה. לגבי צריכת דלק, נדמה לי שהן די דומות. תעשי נסיעות מבחן בשתיהן ותראי מה יותר נוח ומתחבר לך. בהצלחה

פורסם

לא רוצה להביע עמדה נחרצת כי אחר כל אני לא כ"כ מכיר את הפיאסטה. אני בעלים של פאביה ומרוצה ממנה עד הגג

ואף לא מרגיש שום נחיתות מבחינת נוחות והנאה ביחס ל-I30 שלי.

במוסף רכב החודשי האחרון של ידיעות הייתה השוואה בין השניים וגם שם הפאביה יצאה כמומלצת יותר.

הערה - מחיר הפאביה החדש לא זהה לזה של מבצעי אוגוסט אז עלתה 69K לעומת המחיר הנוכחי 69.9K :-P

אבל כפי שיעצו לך, רק נסיעת מבחן תענה לך מי מבין השניים תהיה הבחירה הטובה ביותר עבורך.

בהצלחה

פורסם

לדעתי הפיאסטה עדיפה בעיקר בגלל הבטיחות.

לפאביה 4 כוכבים כאשר נבחנה עם 6 כריות אויר אבל היא נמכרת עם 4 בלבד (בלי כריות צד מאאאוד חשובות). אם את בעלת משפחה, רק על זה הייתי פוסל את הפאביה.

ההבדלים במנוע לא משמעותיים. אני בעל קליאו 1.2 ידנית עם מנוע חלש משתיהן והוא מספק לגמרי.

הפורד עם 3 שנות אחריות לעומת 2 וגם צריכת הדלק נראית עדיפה.

כדאי לבדוק את ההבדלים בגודל תא המטען, אם זה חשוב.

• תוכן חדש...