Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע:1.

נוהג 1500-2000 בחודש.

2. אוטו נוכחי:

בשנה וחצי האחרונות בעלים ונוהג ב"חסכוני" אוט' שעושה 1-15 +-.

מרכאות כי האוטו ממודל מתחילת שנות ה-2000 והוצאתי עליו בתחזוקה (כולל יישור קו) את המחיר מחירון שלו כבר!

כל בילויי התקלות ממש תוקעים לי כל פעם ימים עם האוניברסיטה, שעכשיו עוד יותר עמוס ואני לא מוכן לשיבושי סמסטר.

להגיע הבייתה הופך להיות משלושת-רבעי שעה לשעתיים~ בתחבורה ציבורית, לכיוון. וצריך גם להגיע ולחזור מהמוסך.

אין לי אמינות בשיט באוטו שלי בשום נסיעה.

בנושא של משומשת ולא חדשה: תחזוקה נדרשת ולא מעט (אם זה צמיגים, טיפול גדול לפני טסט, בלאי, וכמובן - תקלות),

ויש את כל הנושא של רכישת הרכב שדורש זמן רב, שחוזרים ללימודים פול טיים + אוטו גוסס).

האוטו שלי הולך למות בקרוב.

3.השתלשלות כיווני הקנייה:

בהתחלה חשבתי ללכת על משומשת חסכונית אוט' משנתוני 2005-2008 - כדוגמת פנדה, ספייס וכד',

מה גם שתחזוקה נדרשת ולא מעט (אם זה צמיגים, טיפול גדול לפני טסט, בלאי, וכמובן - תקלות),

ויש את כל הנושא של רכישת הרכב שדורש זמן רב, שאין לי (לימודים פול טיים + אוטו גוסס).

לאחר מכן העליתי את התקציב לדגמי אוט' של גרנדה פונטו\סיריון, אבל כמעט כולן מליסינג והסעיפים של 3 חוזרים פה.

אני מודע לרגישויות של פיאט לא משנה כמה טוב הבעלים טיפלו ברכב ולא חסכו אגורה, ולא מוכן לזה.

לבסוף הלכתי לכיוון של מיני משומשת ידנית כדי להנות מאוטו אמין כי חדש יחסית, חסכוני מאוד שספג ירידת ערך כבר (שנתון 2010\2011) ובאחריות יצרן.

אלטו-חיפשתי וירדתי בגלל בטיחות, וביקורות פה ושם על איכות שירות האחריות.

C1\107-התלהבתי

i10-צריכת דלק פחות טובה

אבל בעיקר הבעיה היא שאין שוק יד-שנייה בכלל לC1\107, וגם לאלטו\I10 דורשים מחירים הזויים לפי מה שראיתי ביד2.

שורה תחתונה:

התחלתי עם תקציב של 25-30~ ועכשיו אני תוהה אם לקנות מיני חדשה או להתחיל מחדש לחפש ידנית חסכונית אמינה בזמן שאין לי (מלמצוא בכלל למכירה מיני משומשת במחיר לא הזוי התייאשתי).

למה כן:

שלוש שנים אחריות ולא שנה וחצי+- במשומשת, את 107 למשל אפשר להאריך ל4

אין לי זמן - לימודים מתחילים ואוטו גוסס, יכולת הניוד שלי מהותית והזמן שלי צריך להיות מושקע בלשרוד באונ'.

קנייה מהירה בלי שיערה של חתול בשק, אין נושאי יישור קו\צמיגים\בדיקות ומעבר לרכב הבא

תחזוקה שקטה אם בכלל, אין טררם של תקלות, בלאי, טסט

כסף של תיקונים של משומשת זה הפסד שלא נכנס למשוואת קנייה-ירידת ערך-מכירה

אין שוק יד2 למיני משומשת שהיא לא אלטו (וגם היא יקרה מדי שם)

האוטו הנוכחי שלי גם ככה ירד בשנה הזו 4 אלף במחירון

למה לא:

אם זה היה עולה 55 ולא 60, זה לא היה מפריע לי כ"כ והייתי מותח עוד מהאיזור של 2010-2011 משומשת.

ירידת ערך. עד לאחרונה הייתי הבנאדם האחרון שירצה לקנות אוטו חדש, רציונלית אני עדיין מסווג את זה כ-לא כלכלי, למרות שייתכן וזה כן (לימודים לא נדפקים, אין תיקונים גדולים וכד').

ברור שיש "קומבינות מספרים" שאפשר להראות לעצמי מאיפה נגיד עוד K5-6 מצטרפים אבל זה לא מרגיש טוב\נכון (הוזלתי את החשבון סלולר ב-100 לחודש, החזר מס מהמדינה שצריך להיות 3-4K בעקבות תיאום מס, חלוקה של ההפרש על 3-4 שנים, הפרש בדלק בין 18.5 ל-15 זה 200 לחודש, וכד')

אני מחפש בעיקר אוטו אמין שייתן לי ראש שקט ללמוד בשנים הקרובות, ועם צריכת דלק טובה כי מה לעשות, נוסע לא מעט.

פורסם

בדקת במגרשי הליסינג לגבי רכבי המיני?

הפנדה דווקא רכב די אמין ופשוט,ראיתי כמה אקזמפלרים מעניינים ביד 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טיפול פעם בשנה תצטרך לעשות בכל רכב, חדש או משומש. גם טסט עושים פעם בשנה גם ברכב חדש, יוצא הדופן הוא רק בשנה הראשונה בה הרכב עולה על הכביש, אז יש פטור מהטסט לרכב בבעלות פרטית.

ברור שהכי טוב, נחמד ונעים לקנות רכב חדש. השאלה היא כלכלית, אם יש לך את הסכום הדרוש לכך. רכב חדש בסופו של דבר עולה יותר מרכב משומש מקביל. אם בירידת ערך, אם במחירי ביטוח גבוהים יותר ואם בעלות הרכישה והמימון. לאור מצב שוק המשומשות כיום, רכב משומש בן שנה וחצי-שנתיים הוא קנייה מאוד משתלמת לדעתי. מצד אחד, עדייו לא סובל מבלאי גדול ובאופן כללי לא דורש הרבה תחזוקה. מצד שני, כבר ספג ירידת ערך ומחירו הופך זול יותר.

פורסם

אתה חושב שמיני משומשת בת שנה או שנתיים לא תזדקק אולי ליישור קו?

יש סיכוי שהבעלים דחה דברים חשובים, לא צמיגים, אבל יכול להיות שאחריי שנתיים וחצי - שלוש שנים תמצא את עצמך מחליף מצבר, אולי גם מחליף צמיגים, מטפל בברקסים וכו'.

אני באופן אישי מעדיף וממליץ על חדש, גם אם מדובר במכונית כמו i10,

תנסה לחפש מבצעים, אולי יהיה מבצע טוב על הפנדה ועל ה107 (שתיהן מהדור היוצא ויוחלפו בדור חדיש יותר).

אין כמו ראש שקט עם רכב חדש מהניילון, שאתה יודע כל מה שעבר עליו, עם 3 שנות אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

yulianx - לא בדקתי. אני מעדיף פרטי.

קרסו טרייד-אין - רשמתי שחיפשתי קודם לכן מיני משומשת, אבל פשוט לא מצאתי (במחיר שהוא לא כמעט כמו של חדשה)

dorsht - מה יש לבעלים לדחות? דיי טיפשי לקנות אותו ב60K ולדחות טיפול של 1K~

ופיאט כמו שאמרתי, אני לא אקנה.

פורסם

שאלה על 107 - מה עם הנושא של הקלאץ' \ חדירה של מים?

לא מצאתי על זה שום דבר בעברית, אבל בבריטניה זה היה מכה ואני לא יודע אם זה השתנה (קלאץ' הולך כל ~20 אלף ק"מ)

פורסם
yulianx - לא בדקתי. אני מעדיף פרטי.

ופיאט כמו שאמרתי, אני לא אקנה.

פה הטעות שלך.

גרנדה פונטו מליסינג או השכרה, בת 3, בתקציב של 45K, זה בדיוק מה שאתה צריך כדי לחסוך הרבה כסף על דלק וגם על אחזקה.

יש סביבי 4 מכוניות תוצרת פיאט, 3 מהן במשפחה, ואין שום רגישויות לא משנה איך מטפלים...נוסעות ונוסעות ונוסעות.

כל דבר אחר פשוט יקרע אותך בדלק (בהנחה ואתה קונה אוטומט).

כמובן, שמורה לך האופציה לשלם 60K ולקבל אלטו ידנית חדשה ולגמור עם הסיפור.

פורסם
שאלה על 107 - מה עם הנושא של הקלאץ' \ חדירה של מים?

לא מצאתי על זה שום דבר בעברית, אבל בבריטניה זה היה מכה ואני לא יודע אם זה השתנה (קלאץ' הולך כל ~20 אלף ק"מ)

לא יודע מה קורה בבריטניה אך יש פה כמה בעלי C1\107 ולא דיווחו על חדירת מים,לאבא שלי יש 107 חדשה וגם לא היו חדירות מים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא יודע איפה חיפשת, אבל יש עשרות רכבי מיני ידניים בני שנה פחות או יותר בחברות הליסינג וההשכרה. פנדה, 107, אלטו, יונדאי i10, ספארק - רק תבחר.

כנס לקישור הזה, תמלא את הפרטים שלך וביום ראשון בבוקר כבר יחזרו אליך עם הצעות קונקרטיות לרכבים בסגנון הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...