Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליפינג, האם יש נוסחא ?

mikmik
שימו לב! השרשור הזה בן 7508 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

זאת שאלה מאוד מאוד קצרה שמוזר שלא נתקלתי בה עד כה

אם היחס של המתח בין ההגברה לבין הסיגנל מיוחס ל1:1

מה המשמעות ?

1. פול ווליום בסיגנל יתן תוצאה של 100% כוח שהמגבר תוכנן לעבוד בו ?

(זאת אומרת, סיגנל בעוצמה המלאה שלו יגרום למגבר לתת "50" אר אמ אס , שזה בעצם הכוח שלו ?- אני יודע שזה לא בידיוק 50 , אבל זה נחשב לבערך?)

2. סיגנל מיוחס 1:3, מה המשמעות ?, בפול סיגנל המגבר יתן פי 3 מהעוצמה שהוא תוכנן לעבוד איתו ? הגברה של 50 תיתן בקירוב 150 ?

לי זה לא נשמע הגיוני בגלל זה אני מחפש תשובה רצינית , אז תרגישו חופשי להיות מעמיקים

3. הגברה תמיד מגבירה באותו עוצמה, זה משהו שתמיד שמעתי.

האם זה אומר שבכל רגע נתון הרמקול מקבל 50 אר אמ אס?(אם מדובר בהגברה של 50)

או האם מדובר בזה שהאות תמיד יהיה מוגבר ב50, משמע, אם האוטו הוא 0.1, משמע הרמקול יקבל רק 5 אר אמ אס ?(בקירוב?)

תודה!

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי לעזור קצת לחבר"ה שגם מעוניינים לדעת, אך אין יותר מידי כאב ראש לדפים חיצוניים באנגלית..

אז אמרתי נכתוב כמה דברים שמסבירים שמה בראשי פרקים, וכמובן אם הבנתי משהו לא כשורה אתם יודעים איך לתקן אותי :)

1. גיין נועד כדי להתאים את עוצמת הפרי אווט של הסיגנל, לרגישות המגבר, בתיאוריה ככול שעוצמת הפרי אווט תהייה גדולה יותר, יהיה לה יותר פוטנציאל לדחות רעשים.

2. כדי לקבל עוצמה מלאה מהמגבר ללא קליפינג, יחס 1 ל 1, הרגישות של המגבר צריכה לתאום לעוצמת הסיגנל, ככול שרגישות הכניסה של המגבר גבוהה יותר, התנגדותה תהייה גבוהה יותר, משמע אם הכניסה תהייה מכוונת ל2 וולט, והסיגנל יהיה גם כן 2 וולט, קיבלנו יחס של 1:1 ללא קליפינג, אך אם הכניסה תהייה 2וולט, והסיגנל 4 וולט, קיבלנו קליפינג של 1:2 והכמות דציבלים אמורה לגדול בכפול עוצמה (6DB clipped).

3. כדי לכוון הגברה כמו שרצוי, צריך סקופ, או דיסק טונינג . (יש לזכור שאין לעשות טונינג עם אלמנטים שיכולתם גובלת או נחותה מההגברה, סכנה לשריפה)

4. לסיכום קליפינג זה דבר שנעשה באופן כימעט קבוע, על מנת למצות את המיטב כוח של ההגברה שלנו. לא מדובר פה במעשה שלילי או בלתי מומלץ, מהסיבה הפשוטה שהשינויים נחשבים למינוריים וכימעט ואינם מורגשים לעומת התמורה הגדולה שמפיקים ממנה.

אחרי קריאה מרובה גם באתרים החיצוניים, וגם בFAQ קראתי המון דברים שאני מוצא אותם חופפים מאוד למה שכתוב פה, אז הייתי רואה את זה כתור סיכום.

אך על שאלה אחת זה לא ענה לי(לפחות לא באופן חד משמעי), קליפינג ביחס 1:3 נותן פי 3 יותר כוח ? (הגברה של 50 מוציאה 150 בקליפינג ?)

זה מה שאני מצליח להבין ממשוואות הדציבלים, +6 דציבלים ביחס של 1:2 יש צורך בכפול עוצמה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2. יחס של 3:1 בגיין יתן עלייה של 9dB בעוצמה, שזה אומר שהמערכת תיהיה חזקה פי 2 ללא עיוותים נשמעים.

(9-10dB נתפסים באוזן האנושית עלייה כפולה בעוצמה).

קליפינג טהור יתן לנו גל מרובע (square wave), גל מרובע ממגבר שמסוגל לספק 100WRMS יהיה באמת 200WRMS.

מכיוון שיחס של 3:1 רחוק מלהגיע לגל מרובע - קליפינג טהור, העלייה ב-RMS תיהיה אולי של 10-40 wrms ביחס של 3:1.

3. ההגברה תמיד מגבירה באותה עוצמה, כלומר עד ל rail voltage של המגבר.

את ה rail voltage אפשר לדמה לתקרה של בית, אם תקפוץ על טרמפולינה בבית אתה תוכל לקפוץ עד שהראש שלך יפגע בתקרה, לא משנה כמה חזק תקפוץ... לא תוכל לקפוץ יותר גבוה מהתקרה..

התקרה היא ה rail voltage של המגבר... אם נפגע בה.. נקבל קליפינג.

ניתן להגיע לפול ווליום - פול הספק שהמגבר מסוגל להוציא עם סיגנל של 0.5vrms..... מעבר לזה יהיה לנו קליפינג..

זה ברור שאם תשלח למגבר סיגנל של 0.1vrms הוא פשוט יוציא פחות כוח.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אתה שולל את המשפט האחרון שלי ?

"יש צורך בכפול הספק בשביל להגיע לכפול עוצמה? (6דיבי בפועל , למרות ש9-10 לאוזן האנושית)"

המשתמש עזב את הפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

loudguy תודה על התשובה שפתרה לי תעלומה :)

http://www.bcae1.com/2ltlpwr.htm

מה שהאתר מסביר, ש100 וואט ללא קליפינג =1.4 וולט = 200 וואט של גל טהור

במילים אחרות, בשביל שגל סינוס יקבל תוספת של 6 דציבלים, הוא צריך 200 אחוז הספק

בעוד שגל ריבועי בקליפינג של יחד 1:3 מקבל תוספת של 6 דציבלים

המשתמש עזב את הפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7508 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...