Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

smiro - בתור בעל משפחה, הורה אחראי ואזרח מן השורה, אתה לא חושב שגם אם הכלב שלך לא היה חוטף דלקות

מעיים מלאכול שטויות מהרצפה, רק בשביל לשמור את החוק ולא לפגוע (חלילה, אני בטוח שהכלב שלך נשמה טובה) בזולת

אתה לא חושב שלשים לו רסן כאשר אתה הולך איתו בציבור, זה לא הדבר הנכון לעשות? כי אני באופן אישי חושב שכן.

אני לא בעל משפחה ולא הורה, סה"כ בחור בן 21. הכוונה במשפחתי היא להוריי ואליי. ולא, אני לא חושב שזה הדבר הנכון לעשות.

למה? כי לי יש את ההבנה שאין לרוב האנשים ואני מבין למה כלבים תוקפים ואני גם מבין שהכלב שלי, שלא עשה שום דבר רע לאף אחד, גם לא יעשה שום דבר לאף אחד. תסלח לי, אבל אם אתה מפחד לעבור ליד הכלב שלי זו בעיה שלך בלבד והכלב שלי לא אמור לסבול בגלל זה.

חוץ מזה, אתה חושב שהרסן זה פתרון כזה טוב? הכלב שלי, כשרוצה בכך, מוריד אותו מהפה תוך פחות מ-2 שניות. ופה מדובר על רסן שממש קשה להוריד.

יתרה מכך, לכלב יכולות פיזיות כאלו, שגם ללא האפשרות לנשוך הוא יכול לגרום לנזק ממשי לאדם.

ההבדל היחיד בין הכלבים האלו לבין כלבים אחרים שלא מוגדרים כמסוכנים, הוא היכולת הפיזית שלהם. לא יותר ולא פחות.

לא פעם ולא פעמיים יוצא לי לעבור ליד אנשים מטומטים ואני חייב להדגיש, שמעדיפים לרדת לכביש!! מאשר לעבור ליד הכלב כשהכלב בכלל לא מסתכל לכיוון שלהם. סלחו לי, אבל זה נקרא בורות. אדם שהוא קצת אינטליגנט, יכול לראות אם הכלב אגרסיבי או לא, או יתרה מכך, יכול להבין שהסיכוי להדרס כשהוא יורד לכביש הוא גבוה יותר מהסיכוי שהכלב יקפוץ עליו.

מצד שני, יש גם את אלו שרואים את הצד האמיתי בכלב והצד הוא שהכלב הוא חמוד בצורה בלתי נתנת לתיאור, כלב עם נשמה טובה שמחפש רק לשחק ולהנות.

מספיק שיש כלבים כאלה שסובלים בגלל שהבעלים שלהם מפגרים וחסרי אחריות. לא צריך לתת גם לכלבים אחרים, שהבעלים שלהם לא כאלו, לסבול.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"עוד תזכורת לכך שכלבי האמסטף מסוכנים" כפיים, איזה משפט לפתוח כתבה.

איפה הנערים שזרקו את הילד לחצר? עיקר הנושא לא עלה בכתבה.

אני במקום ההורים הייתי חושש יותר מהנערים ולא מהכלבים.

חבל שמסמנים עוד X נוסף על הכלבים הללו.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

חברים, אני מדבר על התוצאה, לא על הסיבה.

כמובן שהילדים פה אשמים במאת האחוזים אבל תהיו בטוחים שאם היה שם כלב פודל או כלב פינצ'ר, הם היו רק נובחים

ולא תוקפים ככה. אין ספק שכלבי שמירה למיניהן וכלבים שמוגדרים "מסוכנים", יכולים בפוטנציה להסב נזק רב ואף להרוג

משהו שלא כל כלב יכול לעשות מעצם טבעו ואופיו.

שרשור מאוד מעניין שפורסם פה בפורום לפני 5 שנים:

http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-158934.html

Twincharger Stratified Injection

פורסם
חברים, אני מדבר על התוצאה, לא על הסיבה.

כמובן שהילדים פה אשמים במאת האחוזים אבל תהיו בטוחים שאם היה שם כלב פודל או כלב פינצ'ר, הם היו רק נובחים

ולא תוקפים ככה. אין ספק שכלבי שמירה למיניהן וכלבים שמוגדרים "מסוכנים", יכולי בפוטנציה להסב נזק רב ואף להרוג

משהו שלא כל כלב יכול עשות מעצם טבעו ואופיו.

כתבה מאוד מעניינת שפורסמה בפורום לפני 5 שנים:

http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-158934.html

אז אתה רוצה גם להכתיב לי איזה כלב שמירה "לשים בחצר"..

כל הפואנטה בכלב שמירה זה ההרתעה שלו- את אותה הרתעה אתה לא יכול לייצר עם אף כלב אחר.

אז תסלח לי באמת שבשטח הפרטי שלי והמגודר שלי, החלטתי לגדל כלב שלא בא למישהו טוב בעין או שיכול לגרום נזק ממשי.

מקרה היפוטתי- בא אליך הביתה פדופיל ובאיומי סכין מנסה לעשות מעשה לילדים שלך. האם אתה לא תתאבד עליו עד שהפרצוף שלו יאבד צורה?

אולי גם לך צריך לשים רסן בדמות אזיקים או משהו כזה, תחשוב על זה, אתה יכול להיות יותר מסוכן מהכלב.

פורסם

אתן לך את הדוגמא הכי פשוטה כי נראה שאתה מפספס את הנקודה שלי.

נסה פעם ברחוב ממרחק של 3-4 מטרים להרים ידך גבוה באוויר לחברך. תראה שלא יקרה כלום.

נסה פעם ברחוב ממרחק 3-4 מטרים להרים ידך גבוה באוויר לכלב מסוכן. תראה שאם לא יקרה כלום - שיחק לך המזל.

מבין את ההשוואה שלי?

כלב מסוכן פשוט מגיב כשהוא מרגיש מאויים ולא בהכרח כשבעליו מרגישים מאויימים. הוא משתמש במינימום שיקול דעת

אם בכלל (והתנסחתי פה במתן מחמאות לכלבים מסוכנים).

פורסם

ואתה פה מערבב בשר וחלב.

בהודעה הקודמת התעקשת שגם בחצר הפרטית שלי אני צריך לעשות טרייד אין לפינצ'ר או פודל.

בדוגמה השניה שהבאת נכנס בעלי הכלב שאמור להיות לו איבר כלשהו בין אוזניו. בעל הכלב מכיר את הכלב ואת התגובות שלו ויכול לצפות כל מהלך של הכלב.

הרי לשם מה הבעלים אוחז את הכלב ברצועה? כדי להגביל אותו מלעשות בידיוק מה שאתה מתאר.

ועכשיו בוא נשבור לך את המיתוס על כלבים מסוכנים- אני ננשכתי ע"י כלב שלא מוגדר מסוכן עפ"י חוק בידיוק בצורה שבה תיארת- הרמת יד וכו'.

מעכשיו אם דעתך אינה מקובעת על כלבים מסוכנים אמור כך:

נסה פעם ברחוב ממרחק 3-4 מטרים להרים ידך גבוה באוויר לכלב. תראה שאם לא יקרה כלום - שיחק לך המזל.

מבין את ההשוואה שלי?

כלב פשוט מגיב כשהוא מרגיש מאויים ולא בהכרח כשבעליו מרגישים מאויימים. הוא משתמש במינימום שיקול דעת

אם בכלל (והתנסחתי פה במתן מחמאות לכלבים).

בתגובה 12 פרסם vladclar רשימה של גזעי כלבים שמוגדרים עפ"י חוק ככלבים מסוכנים.

אני יכול למנות לך מספר גזעי כלבים נוספים שפוטנציאל הנזק שלהם במקרה תקיפה עולה פי כמה וכמה מהחבר'ה החמודים ברשימה הנ"ל.

פורסם

תעשו לעצמכם טובה ובין אם יש לכם רוטווילר או בין אם יש לך צ'יאוואוה, תשימו להם מחסום פה כשאתם יוצאים איתם.

כי במקרה ולא משנה מה הסיבה, הכלב שלכם ינשך, השופטים לא ירחמו, ולא יקשיבו והם יכולים גם לחייב אתכם בפיצויים של 200 אלף שקלים(סיפור אמיתי)

מחסום פה עולה 70 שקל, תעשו לבד את החשבון מה עדיף.

פורסם

אני אתן דוגמאות של כמה כאלו.

סאן ברנדרד

רואה פירנאי

רואה קאווקזי

זאב גרמני

דוברמן

מאסטיף אנגלי

קאנה קורסו

זאב בלגי (אחד הכלבי תקיפה וצבא הנפוצים בעולם)

למה הרשימה ההיא מוגדרת כמוגבלת וזו לא?

סתם , כי היא לא באה לאנשים מסוימים טוב בעין וכי יש סטיגמות לגבי גזעים מסוימים.

ל"כלבים המסוכנים" אין שום יכולות יוצאות דופן או אי יציבות כזו או אחרת (כגזע לא כפרטים כן?) לעומת רוב הכלבים הגדולים.

מצחיק שלאורך ההיסטוריה האמריקאית האמסטף תמיד היה הכלב האמריקאי האמיתי - החבר והגיבור שהופיע בכל הפרופגנדה של תחילת המאה.

בסוף היום - כפי שנאמר - השאלות שצריכות להישאל הן - איך הילד הגיע לחצר הזו. אוסף האירועים שקרו אח"כ הם לא יותר מטעות מצערת שהיו יכולים לקראת עם כל גזע כלבים.

Dave - עם כל הכבוד:

א. הכלבים היו בחצר פרטית, מה היה עוזר מחסום פה?

ב. למה לעזעזל כל הכלבים צריכים לסבול? ולמה לעזעזל שכלב ינשך? רק אם האינטראקציה שלהם רעה בכוונה.

בדיוק מהסיבה הזו אבל יש לי כלל אחר. ברחוב - אף אחד לא מתקרב לכלבים שלי. לא ילד , לא מבוגר ולא שום דבר אחר אם אני לא ליד ורואה מה קורה.

וגם אז - לרוב הילדים אני אומר בבקשה לא ללטף - תודה רבה יום טוב, לא כי הכלב שלי מסוכן - אלא כי הילד - הוא הלא צפוי ועליו אני לא רוצה לקחת אחריות. הכלבים שלי הם בשבילי ובשביל עצמם, לא מופע רחוב.

ואם אתה חושב שגם אז אין ילדים והורים חצופים שמנסים בכח - אתה טועה. (כבר קרא שילדים מפגרים רצו אחרי הכלבים , ניסו למשוך להם בזנב ו"להכריח" אותם).

ד"א , גם אני כנער הותקפתי ע"י כלב , והרבה שנים עקב זה גם פחדתי מכלבים.

הסוג אכן היה מסוכן ביותר ... (או שלא , איזה עירבוב של פודל עם כלב בינוני)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

stillness6

לא אומר לך מה לעשות עם הכלב שלך בחצר שלך וממש לא בא להכתיב לך את החיים.

אני רק מצפה שאנשים עם כלב שיכול לגרום נזק רב למשתמש, ירדו לרגע מהקטע הרגשי שיש להם כלפי הכלב וינהגו

עפ"י החוק שהוא הקובע.

1. לשים רצועה לכלב כאשר הוא בציבור

2. לשים זמם לפה של הכלב

זה הכל. לי מפריע שיש אנשים שמצפצפים על החוק ומנפנפים בטיעונים כמו: "אני מכיר את הכלב שלי, הוא בובה, הוא מותק,

הוא לא יכול לפגוע בזבוב".

עד הרגע שהוא פוגע ותולש את הפרצוף לאיזו ילדה קטנה בת 3.

פורסם

Liviur

קאנה קורסו- 50-70 קילו של אהבה בלתי נגמרת!

מסטינו נאפוליטנו 60-90 קילו של גוש ענק של עצלנות.

רוטווילר - 35-45 של אמינות מוחלטת.

בול מסטיף 40-55 קילו של רוגע.

והרשימה ממשיכה... ומגיע גם לאמסטף הידוע לשמצה.

הכל מתחיל בחינוך של בעל הכלב בראש ובראשונה ולאחר מכן הבית והתנאים שהכלבים מקבלים.

מכאן אני שותף להרגשה של בעלי הכלבים ואני גם לא מחזיק מחסום לכלב.

פורסם

האם החוק מחייב אותו לשים להם? אם כן, מדוע כמעט ולא יוצא לי לראות כלבים כמו אמסטף, פיטבול, זאב, דוברמן

וכו', כמעט אף פעם, ללא מחסום כלשהו?

רק הערה קטנה..

מפריע לי שהכנסת את הדוברמן לקטגוריה הזו. כי הוא לא שייך לשם.

זהו.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

למה זה מפריע לך??

אם כבר יש רשימה אז גם הוא צריך להיות שם...

אני בכלל נגד הרשימה ה....הזאת

Vw Polo GTI

פורסם

יודעים מה? עזבו רשימה לא רשימה, כלבים מסוכנים או לא.

צודקים, כל כלב יכול לגרום נזק, וילד פעוט או תינוק, גם ביס מפינצ'ר קטן ממש לא יהיה נעים במיוחד.

החוק מחייב לפי מה שהבנתי רסן/זמם/מחסום לכל כלב (תקנו אותי אם אני טועה) בשטח ציבורי.

אז בבית ובשטח הפרטי שלכם שימו את הכלב שלכם גם בעריסת התינוק שלכם - זה עניינכם הפרטי, אבל כל עוד בשטח

ציבורי עסקינן - דאגו לחסום את פיו בצורה טובה + רצועה המצוייה בידכם הנאמנה.

• תוכן חדש...