Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

היום אני נוסע לעבודה (רכב שלישי, ועדיין שמשמש אוי ליומיום) עם סוזוקי בלנו 1997 ידנית. למרות שחסר לי קצת ביצועים והרכב אנמי משהו, עדיין, האמינות המופלגת, צריכת הדלק המאוד נמוכה שלו והזריזות של המנוע (1,600 סמ"ק בכ"ז), אני מאוד מרוצה.

ואתם לא תאמינו למה אני רוצה להחליף!? "משגעים" אותי כל פעם מחדש שאני נוסע על גרוטאה, ולמה אני לא נוסע על רכב חדש. אפילו כשחידשתי את פוליסת הביטוח לפני שבועיים, הפקידה בסוכנות (לא פחות ולא יותר!) שואלת אותי "נו מה יהיה איתך? מתי כבר תחליף לרכב נורמאלי?

אגב, אצלי העניין הוא שמדובר ברכב שלישי אצלנו בבית (רכב חדש מחברה ועוד רכב "פינוקים" בשבילי, אבל לא ליום יום), אז ככה שגם אם אני יכול להרשות לעצמי, לא רוצה להוציא עשרות אלפי ש"ח. בכ"ז משכנתא, ילדים, ורכב.. שלישי בבית. וחוצמזה, מה? חייבים רק רכב חדש? רכב שמתחת לשנתון 2000 כבר לא מקובל?! מעצבן כמה ששופטים על מה אתה נוסע.. (למרת שזה לא העניין כאן).

אחרי כל ההקדמה, לעצם העניין.

חשבתי בכל אופן להחליף את הבלנו למשהו אחר, סוג של שדרוג, ופנדה נראית לי אופציה לא רעה (למרות מיכל דלק קטן- 35 ל' בסה"כ), בין היתר בגלל שיש לי חיבה לאיטלקיות בכלל ולפיאט בפרט.

התקציב שלי הוא עד 20,000 ש"ח (שוב, יכול להשקיע יותר, אבל לא רוצה, אלא אם כן יהיה באמת כדאי).

נסיעות: בערך 65-70 ק"מ יום. הרוב המוחלט עירוני. מדי פעם "גיחה" בינעורית ת"א- נתניה/חיפה מקסימום), אבל כן חשובה לי נסיעה שקטה אם "יורדים" לאיילון או גהה.

בבוקר: מוריד את הילדים בגן ובביה"ס.

הדברים שחשובים לי (לפי הסדר) הם קודם כל:

1. גיר רגיל (כי אני אוהב להרגיש את הרכב- גם אם זו רק "בלנו" או "פנדה").

2. חיסכון בדלק.

3. אמינות? ואגב הפנדה יכולה להיות אמינה כמו יפנית (לצורך העניין בלנו).

4. בטיחות

5. מזגן חזק.

6. מודל יחסית גבוה- נניח 2002 ומעלה (אולי זה "יספיק" לפקידה מחב' הביטוח").

אולי כתבתי הרבה, אבל אני מאוד אשמח לקבל עזרה...

פורסם

אני הייתי ממליץ להחליף כול רכב ישן רק מהבחינה של הפאן הבטיחותי(הרכבים האלה לא בטיחותיים בכלל, במיוחד הבלאנו שהיא אפילו ללא כריות אוויר באותם שנים אם אני לא טועה).

אך עם זאת, הרכב משמש בתור רכב שלישי, וקצת חבל לפזול להוצאות פוטנציאליות בגלל שיש אנשים(פקידות סוכנות למינהן) שגורמים לך לחשוב שהאוטו שלך לא מספיק טוב.

עד כאן חפירות שספק יש לי הזכות להכנס אליהן,

בקשר לרכב- הפנדה אכן תהיה יותר חסכונית, אך בסעיף של הביצועים(אם הוא חשוב יחסית), היא קצת תאכזב אותך. חוץ מזה רכב לא רע, אבל כמו כול פיאט, צריך למצוא שמורה, ובתקציב שציינת, זה לא קל.

פורסם

אם זאת הסיבה ממש לא הייתי מחליף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוודאי שזו לא רק הסיבה, אבל בהחלט היה הטריגר. בכל זאת, יהיה נחמד להחליף את הבלנו, למשהו טיפונת יותר חדיש. ואגב, אם יש משהו שאני מאוד לא אהבתי בבלנו זה את (היעדר) הבטיחות שלה.

מבחינת רכב, מכיון שהנסיעות שלי הן כמעט רק בעיר, חשוב לי שהרכב יהיה קטן וזריז גם מבחינת חנייה וגם מבחינת ניידות. הק"מ היומי יהיה בסביבות 45 ק"מ ליום.

פורסם

2-הפנדה מאוד חסכונית,זולה לתחזוקה עקב הפשטות שלה.

3-הפנדה רכב די אמין גם מופיעה במיקומים גבוהים בסקרים,יש כאן כמה בעלי פנדה שהיו מרוצים,אצלי הרכב חדש כך שאין מדד עדין.

4-לפנדה 3 כוכבים אך בכזה תקציב רמת הבטיחות סבירה.

5-המזגן מצוין,חלל הרכב קטן לכן מקרר מהר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בעל של בלנו 98. קניתי אותה מהסוכנות וממש לא רוצה להחליף אותה ולא בגלל חוסר תקציב!

אפילו לא מדגדג לי כל מיני הערות על גיל הרכב ושהיגיע זמן להשטדרג. אני מאוד אוהב אותה, למרות שאני מבין שהיום הרכבים הרבה יותר מפנקים.

במיוחד אם זה רכב שלישי - אל תחליף אותה אם היא לא עושה לך בעיות!

פורסם

היי

כמי שהחזיק בלנו 97 כשנתיים ממש לא הייתי מחליף אותה בפנדה.

כמיטב זכרוני היא הייתה סופר זריזה (הרבה יותר מפוקוס וכד'), מאוד חסכונית וכללה אפס תקלות בשנתיים עם כמעט שישים אלף ק"מ שנסעתי איתה. (קניתי בסביבות 135 אלף ק"מ ומכרתי קצת פחות ממאתיים).

אני זוכר שנשברו לי התריסים של המזגן שהיה קשה לתקן ומראה שקיבלה "סטירה" בחניה והתנדנדה קצת עד שקיבעתי אותה.

היא הייתה מפנקת, הכל חשמלי, מושבים נוחים ותחושה מאוד נעימה באוטו. אולי כל מה שהיא צריכה זה טיפת רענון כמו ריפודים חדשים, סטריאו, פוליש ווקס וכו'

בנסיעה שהייתה לי בפנדה לפני כמה שנים הרגשתי רכב בסיסי למדיי עם מנוע דיי חלוש שלא משתווה לזה של הבלנו.

לדעתי, סוס מנצח לא מחליפים.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

1. לא להכנע ללחץ חברתי - אין לך הכסף לצורך זה. החלף את הרכב כאשר תרגיש שהרכב הנוכחי "לא מספק את הסחורה". אם מדובר בבעיה באמינות או שהרכב דורש השקעה משמעותית או שעניין כוכבי הבטיחות חשוב לך זו סיבה לשקול החלפה, העניין הוא שבתקציבך נראה לי שההתקדמות שלך לא תהיה מספקת, ובמקום רכב שאתה מכיר תרכוש חתול בשק שעלול להיות בעייתי.

2. נושא דירוג הבטיחות בעייתי - הבאלנו תוכנן אי שם בתחילת שנות ה-90, לפני הופעת ה-NCAP (ובמיוחד האירופי). אין לצפות לדירוג בטיחות ראוי לשום רכב שנוצר בתקופה זו, הבטוחים שבהם הגיעו ל-3 כוכבים (והדרישות לקבלת הכוכבים היו נמוכות בהשואה לימינו). יתרה מזאת - הרכב קיבל 1.5 כוכבי בטיחות בדגם ללא כריות אויר (וכנראה גם ללא ABS) - בעוד שציוד בטיחות זה היה סטנדרטי בדגמים שנמכרו בארץ, או לפחות בדגם האוטומטי שהיה לי (1996)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היי

היא הייתה מפנקת, הכל חשמלי, מושבים נוחים ותחושה מאוד נעימה באוטו. אולי כל מה שהיא צריכה זה טיפת רענון כמו ריפודים חדשים, סטריאו, פוליש ווקס וכו'

בנסיעה שהייתה לי בפנדה לפני כמה שנים הרגשתי רכב בסיסי למדיי עם מנוע דיי חלוש שלא משתווה לזה של הבלנו.

לדעתי, סוס מנצח לא מחליפים.

אחינו, 1 באפריל זה מחר.

הבאלנו זה הרכב האחרון שהייתי מדביק לו את המילה "מפנק". אולי "עינוי מימי הביניים" יהיה יותר מתאים מזה.

נוחות הנסיעה דומה להנאה של ישיבה על קרש מלא מסמרים.

לא יודע במה נהגת בעבר (כנראה על אתון זקנה או טוקטוק תאילנדי) אבל הבאלנו היא באמת, אבל באמת, אחד הרכבים עם המושבים הכי איומים שנהגתי בו. אחרי כשעה של נהיגה בבאלנו קיבלתי כאבי גב למשך יומיים שלמים.

אם הרעיון שלך של פינוק זה חלון חשמלי, אז אתה צריך להעלות את הרף.

לגבי ה"שדרוג" - הפנדה זה רכב בסיסי מאוד ומרגיש כמו לגו דופלו בפנים. איכות גימור של סוזוקי באלנו :wink:

הסיבה היחידה שבגינה הייתה מחליף זה רק מעבר לרכב קטן יותר שמתאים יותר לעיר.

לרשותך יש גם את הפונטו ספייס שמציעה גימור ברמה גבוהה יותר ומרגישה קצת יותר אוטו. הביצועים בסדר גמור והמזגן על הכיפאק.

• תוכן חדש...