Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

עקב השרשורים שעלו פה בנוגע לתפקוד תיבת הDSG כפולת המצמדים (לצורך העניין-בין אם המצמדים טבולים בשמן או יבשים) וגם לגיר הרובוטי בעל מצמד אחד בפיאט פנדה (ובטויוטה יאריס), הסתקרנתי בנוגע לעניין טכני.

למיטב ידיעתי הגיר הרובוטי עם מצמד אחד משלב את הקלאץ' בהילוך ראשון והבאים אחריו. לגבי גיר ה DSG-מצמד אחד משולב באי-זוגיים והשני משתלב בהילוכים הזוגיים.

האם יכול להיות מצב שבו גיר מהסוגים הנ"ל מעביר לניוטרל באופן עצמאי (בתרחישים כגון עמידה בפקק או ללא תנועה כשהמנוע מונע) וכך "מאפס" את מיקום המצמדים עד לשילוב הבא? האם העברה לניוטרל באופן יזום בפקק/עמידה ברמזור (בין אם זה באמצעות מחשב התיבה או באמצעות הנהג) בגירים שכאלה יכולה לקצר את משך חיי המצמד?

האם בכלל גיר רובוטי תוכנן/צריך להיות בניוטרל (חוץ מהתנעה ראשונית בבוקר) מאיזושהי סיבה?

פורסם

אם מה שמטריד אותך זה בלאי למצמדים, מה שצריך להדאיג אותך זה שבתיבה כפולת מצמד, תמיד לפחות 50% מהזמן אחד המצמדים מפריד. עכשיו, אני יודע שבגיר ידני אם לא תוציא לניוטרל ברמזור, אלא תעמוד על הקלאץ אתה מקצר את החיים שלו, אז מה זה אומר לגבי המצמדים בתיבות כפולות מצמד.

אני מניח שהיצרניות חשבו על זה אחרת כל שנה הייתה צריך להחליף מצמדים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא נראה לי שהבנת את השאלות שלי, אנסה להתנסח אחרת.

על בלאי במצמדים באופן טבעי אין על מה להתווכח, השאלות שלי הן על מצב אפשרי שבו מחשב הרכב מבצע העברה לניוטרל בסיטואציות מסויימות שפירטתי למעלה (או בהעברה יזומה מצד המשתמש) ועל בלאי גבוה למצמדים עקב איפוס המיקום שלהם, והאם גיר רובוטי בכלל יכול להיות במצב כזה שלא במסגרת חנייה עם דימום מנוע.

פורסם

גם אם הוא באמת מעביר לניוטרל איך זה מקצר את חיי המצמדים? ומה הכוונה באיפוס המצמדים?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לגבי השאלה הראשונה שלך-זה בדיוק מה שבאתי לשאול.

הכוונה באיפוס מצמדים היא הזזה של דיסקיות הקלאץ' למיקום הפיזי ההתחלתי שלהם שנקבע במפעל או כיול מחדש של הקלאץ' (נעשה בתיבה הרובוטית של טויוטה כדי ללמד את נקודת ההפרדה החדשה אחרי שהקלאץ' נשחק).

פורסם

לפי הבנתי - ואני לא בטוח שזה כך - בתיבה כפולת מצמדים, בנסיעה רגילה שני המצמדים משוחררים.

כאשר המחשב מחליט להעביר הילוך, הוא לוחץ על המצמד המתאים, משלב את ההילוך הרצוי, משחרר ולוחץ את שני המצמדים בהתאמה (החלפת הילוך מהירה), ואז מעביר את ההילוך המשוחרר לסרק ומשחרר את המצמד שלו.

ולכן, אם מעבירים בצורה ידנית יש השהיה קלה לפני ההעברה, אבל ההעברה עצמה מהירה מאד. בשעת נסיעה רגילה (ממוחשבת) זה לא מורגש כי לא יודעים מתי המחשב "מתכונן" להעביר.

האם מישהו יודע לומר בוודאות אם התיאור שלי נכון?

דני

פורסם

לא נראה לי שזה נכון. מצמד אחד תפוס בהילוך המתאים והשני משוחרר ו"מוכן" להעברה הבאה. השאלה היא האם התיבה ביוזמתה מכניסה לניוטרל בסיטואציה כלשהי (שפירטתי למעלה) והאם זה גורם נזק למצמד.

פורסם
לא נראה לי שזה נכון. מצמד אחד תפוס בהילוך המתאים והשני משוחרר ו"מוכן" להעברה הבאה. השאלה היא האם התיבה ביוזמתה מכניסה לניוטרל בסיטואציה כלשהי (שפירטתי למעלה) והאם זה גורם נזק למצמד.

ההגיון אומר (וזה לדעתי המצב אבל אני לא בטוח בכך) בעמידה כשדוושת הבלם לחוצה המחשב מוציא את הגיר לניוטרל ,עזיבה של דוושת הבלם משלבת הילוך עוד לפני לחיצה על דוושת התאוצה. כל סנריו תכנותי אחר היה מאיץ מאד את שחיקת המצמדים.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

תראה כמו שאמרתי מקודם למעשה תמיד אחד המצמדים במצב מופרד\לא מצמיד גם כאשר הרכב בנסיעה. בגיר ידני רגיל עמידה בהילוך משולב עם מצמד מפריד שוחקת את המצמד.

מה שאומר שיש 2 אופציות:

או שהם מצאו דרך להתגבר על שחיקה של מצמד כאשר הוא לא מצמיד

או שהם מצפים ממך להחליף מצמדים בכל טיפול שנתי

השאלה אם הוא מוציא לניוטרל בעמידה כלל לא רלוונטית, כי ביגוד לידני רגיל גם במצב נסיעה אחד המצמדים לא מצמיד תמיד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תחשבו שוב.

בואו נתעלם לרגע מעמידה ברמזור, ונחשוב על נסיעה.

בשעת נסיעה אפשר להיות שעה רצוף בהילוך גבוה, ואין שום סיבה שהמצמד השני יהיה לחוץ. גם בשעת נסיעה עירונית אין שום תועלת בלחיצה על המצמד השני ובשילוב מראש של ההילוך הבא - למעט מיד לפני העברת ההילוך. אז למה לשחוק את המצמד?

כמו כן, מנסיוני (המועט) בנהיגה ברכב כפול מצמדים (VAG), אכן יש השהיה לפני העברה יזומה של הנהג, וההתנהגות הנ"ל היא ההסבר לכך.

דני

פורסם

למה לא? הגיוני ביותר.

אתה נוסע בהילוך שלישי 10 שניות (נגיד) לפני ההעברה הבאה. במשך 10 השניות האלו, מצמד 1 משוחרר ("דוושה לא לחוצה"), כלומר - מחבר את המנוע להילוך 3. מצמד 2 משוחרר, כלומר מחבר את המנוע להילוך סרק. אין שום בעיה ואין שחיקה באף מצמד.

רק כאשר מחליפים הילוך יש צורך ללחוץ על שני המצמדים; בשעת נסיעה רגילה שניהם משוחררים, כלומר מעבירים כוח.

דני

פורסם

אין שום הגיוני כי אין פה למעשה שום הבדל מתיבה חד מצמדית. לפי התאוריה שלך בשניהן יש השהייה בעברת ההילוך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אך ורק בהעברה יזומה (ידנית). בהעברה ממוחשבת בתיבה הכפולה יש השהיה בין ההחלטה להעביר להעברה בפועל, אבל הנהג אינו מודע לרגע ההחלטה ולכן הוא רואה רק את ההעברה - שהיא מהירה וכמעט מידית.

דני

• תוכן חדש...