Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב ידיעתי, מצמד אחד תמיד משולב ב DSG והשני נמצא במצב שבו הוא מוכן לשילוב (אינני יודע אם זה ניוטרל שבו הוא רפוי או מצב שבו יש מנוף שתופס אותו ליד דיסקית הקלאץ').

בכל מקרה, נראה לי שקצת זזנו מנושא השרשור אז ברשותכם אני חוזר לשם :wink:

אותי מעניין מצב שבו שני המצמדים (או מצמד יחיד בתיבה רובוטית פשוטה) נמצאים בניוטרל לגמרי-דהיינו משוחררים.

האם מצב כזה יכול להתקיים בתיבת DSG או בתיבה רובוטית עם מצמד אחד ויכול להזיק לתיבה או למצמדים?

ואם אנו כבר עוסקים ב DSG, סתם מתוך סקרנות-האם מישהו בדק בספר הרכב ויכול לאשר לי שהתיבה יכולה להמצא בניוטרל ע"י מחשב הרכב או שניתן לשים אותה במצב שכזה באופן יזום בפקקים או בעמידה ממושכת ללא חשש?

פורסם

אני די בטוח שבמצב של עמידה ברמזור לדוגמא הגיר לא מכניס לניוטרל מהסיבה הפשוטה ,שייקח לו זמן ,וגם אצלי לפחות בטויוטה ברגע שמשחררים בקס האוטו ישר מתחיל לנסוע ,וגם אין רעש של שילוב הילוך,לכן המצמד פשוט נשאר לחוץ והגיר נשאר בהילוך.

פורסם

גם אצלי ביאריס (גיר רובוטי) כשמשחררים ברקס אז האוטו מתחיל לנסוע, וכשהרכב "מתגנב" ככה קדימה ללא לחיצה על גז זה רק אומר לדעתי דבר אחד-המצמד משולב חלקית ועקב כך נגרם בלאי יותר גבוה לדיסקיות הקלאץ' ולשאר הרכיבים-העובדה שהחליפו לי קלאץ' ב13000 ק"מ במסגרת האחריות נראית לי קשורה לכך.

אציין כי לא ראיתי בספר הרכב שום התייחסות לכך שניתן לשים את הגיר בN בעמידה בפקקים.

ולגבי הכנסה לניוטרל בגיר DSG-כאן יש דיון מעניין.

פורסם

בתיבה חד מצמדית, שהיא למעשה ידנית לחלוטין, עדיף לנהוג כבתיבה ידנית ולהוציא לניוטרל בעמידה.

בתיבה דו מצמדית, אין טעם, הרי אם קלאץ לא מצמיד עם הילוך משולב נשחק (כמו בתיבה ידנית), אז הרי שהוא נשחק לפחות 50% מהזמן וזמן העמידה ברמזור בטל ב-60. כל זאת בהנחה שהוא לא מעביר לניוטרל בזמן נסיעה כאשר הקלאץ השני מצמיד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בDSG, ברמזור הוא מוציא לניוטרל, התחלת נסיעה הוא מחבר חזרה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

B.D.B.-יש לך הסבר עם קצת יותר מכניקה מעורבת? כאן הקלאץ' מבוקר מחשב בכיוון די עדין, שלא כמו בגיר ידני רגיל. האם אני צודק?

בDSG, ברמזור הוא מוציא לניוטרל, התחלת נסיעה הוא מחבר חזרה.

מאיפה המידע הזה?

פורסם

א. די מורגש.

ב. יש לי את הSSP של התיבה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תוכן חדש...