Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היה לך קצת נסיון היית יודע כי ברוב המקרים המכריע של הריסת הברגות או תבריגים נובעת לא בגלל אי שימוש או שימוש בידית מומנט אלא בתפיסה לא נכונה של המצת על התבריג וכשזה קורה, גם בסגירה עם ידית מומנט ההברגה תהרס, ובכלל אנחנו מדברים על מצתים ולא על משהו אחר...

נו באמת... אתה מדבר עם אחד שיש לו מספיק ניסיון אולי לא כמו שלך אבל מספיק.

יצא לא פעם ולא פעמים להיתקל במצתים שהורכבו במוסך ורק אלוהים עזר לי פתוח אותם.

אל תשכח שהייתי בצבא מכונאי מסוקים 4 שנים ! ולמדתי דבר אחד חשוב שאין תחליף לידית מומנט ולהנחיות ייצרן.

איזה כייף לי :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בגלל שתפסו אותם לא טוב על התבריג ולא בגלל שלא השתמשו בידית מומנט וסגרו אותם חזק מידי.

אני חסיד של הוראות יצרן אבל חי את המציאות, אם כל עבודה היית מבצע לפי הספר ועם ידית מומנט הייתה עושה עבודה של שעה בשלוש שעות. יש הרבה מקום של של שיקול דעת של מכונאי מוימן מתי צריך ידית מומנט ומתי לא.

בנוסף, יצרני המצתים עצמם מנחים לסגור גם בלי ידית...

פורסם
כתבתי לך שאינני בטוח...:arrow:

ברחוב יצחק שדה בת"א מול הפרסי יש את הייבואן של כלי עבודה תוצרת סיגנט.

ברחוב הרצל 81 ת"א יש לך את סיגלוביץ שמחזיק כלי עבודה במחיר נוח תוצרת 'קסקו'.

תעשה טיול עם החברה ביום שישי ברחוב יצחק שדה והרחובות הסמוכים ותמצא שפע של ספקים לכלי עבודה.

כן, ערכת את ההודעה לכן לא שמתי לב, מצטער.

תודה רבה על כתובת היבואן של סינגט, יכול להיות שימושי עבורי.

אם היה לך קצת נסיון היית יודע כי ברוב המקרים המכריע של הריסת הברגות או תבריגים נובעת לא בגלל אי שימוש או שימוש בידית מומנט אלא בתפיסה לא נכונה של המצת על התבריג (cross thread) וכשזה קורה, גם בסגירה עם ידית מומנט ההברגה תהרס, ובכלל אנחנו מדברים על מצתים ולא על משהו אחר...

אני שוב טוען שלסגירת מצתים אין שום צורך בידית מומנט, לא למקצוען ולא לחובבן רק לפעול לפי ההוראות שניתנו וגם כתובות בדר"כ על אריזת המצת. החשוב הוא כמובן לתפוס את המצת בהברגה עם היד בלבד וזה נכון לכל בורג או אום שסוגרים.

אגב למצתים יש כלים יעודיים עם ברך בקצה התחתון וידית סגירה לא ארוכה מדי בקצה העליון לתפעול נוח וקל של החלפת מצתים, ממליץ בחום ועדיף על פני ידית מומנט בכל מצב.

יש ידית נחמדה של סינגט, 10-100 נ"מ, חובבנית אומנם אך עונה על הצרכים של רוב הפעולות ברכב.

ידיות מומנט קטנות, פחות מ10 נ"מ, לרוב מאוד יקרות.

ידית מומנט של סינגט 10 עד 100? לא מצאתי אחת כזו, מצאתי 5 עד 25 ו19 עד 100.

יש לך מק"ט או קישור לידית עצמה? עברתי על הקטלוג שלהם לפני מספר ימים ולא מצאתי כזו ידית.

במידה ואני ימצא ידית כזו אני יוכל לחסוך עלות של זוג ידיות.

למרות שאני מתקשה להאמין שיש לסינגט ידית כזו.

דרך אגב: מה התפקיד של אותה "ברך" קטן בהחלפת פלאגים ובכלל?

פורסם

במקומות שהגישה קשה אליהם נעזרים בכלים כמו בתמונה המצורפת או במתאם ברך (סימנתי באדום).

כדאי לך לרכוש ברך כזו שמתאימה למידת הראצ'ט ולבקוסות שברשותך.

X532571.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
כן, ערכת את ההודעה לכן לא שמתי לב, מצטער.

תודה רבה על כתובת היבואן של סינגט, יכול להיות שימושי עבורי.

ידית מומנט של סינגט 10 עד 100? לא מצאתי אחת כזו, מצאתי 5 עד 25 ו19 עד 100.

יש לך מק"ט או קישור לידית עצמה? עברתי על הקטלוג שלהם לפני מספר ימים ולא מצאתי כזו ידית.

במידה ואני ימצא ידית כזו אני יוכל לחסוך עלות של זוג ידיות.

למרות שאני מתקשה להאמין שיש לסינגט ידית כזו.

דרך אגב: מה התפקיד של אותה "ברך" קטן בהחלפת פלאגים ובכלל?

הייתה כזאת ידית ואני יודע שיש בנמצא ידיות כאלו, רק צריך לחפש.

לגבי הברך או יותר טוב, המפרק הכדורי, נועד לאפשר גישה יותר נוחה וגם למנוע שבירה של המצת בזמן סגירה.

הנה הכלי שהתכוונתי אליו:

ctha1645-400.jpg

פורסם

א. מה המומנט הדרוש לסגירת ברגי ראש מנוע? (אל תשאלו דגם ושנה ונפח, אני שואל על הטווח הממוצע הנפוץ ברוב היפניות והמשפחותומטיות).

ב. מה המחיר של כזו ידית מומנט (נניח של 19 עד 100), לא לשימוש מסיבי ושוטף, אלא לשימוש ביתי מידי פעם. תוצרת איכות בינונית, אבל לא זבל של ממש.

תודה וסליחה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
א. מה המומנט הדרוש לסגירת ברגי ראש מנוע? (אל תשאלו דגם ושנה ונפח, אני שואל על הטווח הממוצע הנפוץ ברוב היפניות והמשפחותומטיות).

ב. מה המחיר של כזו ידית מומנט (נניח של 19 עד 100), לא לשימוש מסיבי ושוטף, אלא לשימוש ביתי מידי פעם. תוצרת איכות בינונית, אבל לא זבל של ממש.

תודה וסליחה.

אין טווח ממוצע ויש להסתמך פרטנית על הוראות יצרן.

פורסם
הייתה כזאת ידית ואני יודע שיש בנמצא ידיות כאלו, רק צריך לחפש.

לגבי הברך או יותר טוב, המפרק הכדורי, נועד לאפשר גישה יותר נוחה וגם למנוע שבירה של המצת בזמן סגירה.

הנה הכלי שהתכוונתי אליו:

ctha1645-400.jpg

מה מטרת הידית הזו?

ואיך ברך בדיוק עוזרת לחילוץ של הפלאג בצורה בטוחה יותר? לא עדיף לעבוד עם רצרט משולב עם מאריך ובוקסה וזהו?

• תוכן חדש...