Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר, שלא כהרגלי, איחרתי ליעדי.

עמדתי ברמזור לפניה שמאלה, דקה וחצי מהיעד, כשאני הרכב השלישי ברמזור. הרכב הראשון עמד על מעבר החציה ולאחר דין ודברים עם קטנוען שעמד לידו החליט לחזור מעט אחורה. אני (וגם הוא) לא שמתי לב שהוא עדיין משולב לרוורס.

כשהרמזור התחלף לירוק והתנועה לא זזה המתנתי מס' שניות, ואז צפרתי צפירה קצרצרה כדי להעיר את תשומת ליבו של הנהג הראשון (שעדיין היה עסוק בשיחה עם הקטנוען). הוא כנראה נלחץ ונתן גז, לרוע מזלו היישר לתוך הפגוש של הרכב שמאחוריו. חלפתי מימין לרכבים והמשכתי ליעדי (תוך שאני בודק במבט שהכל נראה בסדר, ורואה את הקטנוען ואנשים שהיו מסביב ניגשים גם).

מס' דקות אח"כ חזרתי רגלית למקום, רציתי לוודא שהכל בסדר ולהציע את עדותי לנהג בו נכנסו, לצערי הם כבר לא היו שם. לשמחתי זה אומר שככל הנראה לא היו נפגעים, וגם הכביש היה נקי מזכוכיות וחלקי פלסטיק, מה שמחזק את הערכתי שלא נגרם נזק חמור.

לקחים:

-לא לצפור ברמזור. גם זה דבר שאיני עושה כמעט אף פעם, ואם כן אז רק כמו שעשיתי היום - צפירה קצרצרה לאחר מס' שניות כשאני רואה בוודאות כי הנהג המתעכב אינו שם לב לרמזור. בכל מקרה לחכות עוד כמה שניות. הרמזור הספציפי הזה מוכר לי, אני יודע שמופעו קצר, ויחד עם האיחור - הכל התנקז לנקודה האומללה הזו.

-לעצור בו ברגע, ממש לא משנה אם אני מאחר או לא, אין דבר חשוב יותר מלוודא שכולם בסדר ולעזור לחפים מפשע.

-לו אני במצבו של הרכב הראשון ברמזור - לא להילחץ מצפירה אלא להתחיל תנועה ברוגע ותוך שימת לב לסביבה (עושה זאת תמיד, אבל עדיין).

-אסור לאחר. זה לא קורה לי כמעט אף פעם, אני תמיד מעדיף להקדים ב-10 דקות מאשר לאחר ב-2. יש להימנע כמה שיותר ממצבים שגורמים לנהיגה חסרת סבלנות.

למה כתבתי את כל זה?

1. מציק לי המצפון על חלקי באירוע. אמנם איני מחזיק מעצמי אשם, אך וודאי לא הועלתי למצב. מהפקת הלקחים שלי אני מקווה שגם אחרים ילמדו.

2. אם במקרה הנהג הנפגע (וגם הפוגע, לצורך העניין) מעוניין בעדותי או בפרטים שלי, אשמח לתת אותם. ניתן לפנות בפרטי תוך ציון מיקום האירוע, השעה וסוג הרכב (ע"מ שנדע שמדובר באותו אירוע).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לפעמים יש אנשים שישנים ברמזור, קוראים עיתון, אני רואה גם כאלו שמתאפרות,

אז אתה נותן ציפצוף קטן להעיר אותן,

במיוחד ברמזור החלאתי בצומת דרור שגורם לפקקי ענק כל בוקר

והרמזור של צומת כ"ס רעננה, שלדעתי את שני הצמתים האלו צריך לבטל!

הם נותנים עדיפות למי שיוצא מכ"ס/רעננה, ויצרים פקק ענק על כביש 4, פקק שאנשים ישנים בו/מתעצבנים בו,

אין לך מה להרגיש נקיפות מצפון, לא אשמתך שהוא טמבל שהיה על R ולא על D,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

עוד לקח: גם בזמן עצירה יש לשמור את הריכוז על הכביש, לפחות ברמה מינימלית כלשהי, וגם לשמור על מרווח כלשהו מהרכב ממול. זה יכול למנוע התנגשות מסוג זה, מכל אחד משני הצדדים שלה!

את בעית ההגעה ליעד בזמן יש לפתור על ידי תכנון הנסיעה מראש, כך שזמני הנסיעה יהיו נוחים. רצוי לנהג "לרמות" את עצמו (ואת זולתו) ותמיד להוסיף רבע שעה לזמן ההגעה המתוכנן, וגם תמיד לצאת לדרך חמש דקות "מוקדם מדי."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מתגורר בסמוך לצומת די ראשי בת"א שהרמזור בו קצר מאוד.

אין לכם מושג כמה הציפצופים האלה (לזירוז) מפריעים , כל אחד נותן רק ציפצוף קטן וממשיך לדרכו ואני מרגיש כאילו מצפצפים אצלי בסלון...

מעבר לעובדה שציפצוף שלא למטרת אזהרה אינו חוקי , מדובר על גסות רוח לשמה.

דרך אגב , הרבה פעמים אני יושב במרפסת ומתבונן במצפצפים למיניהם והופתעתי לראות שרובם (משהו כמו 70 אחוז ) הן נשים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמיד עדיף להבהב באורות גבוהים מאשר להשתמש בצופר. אורות גבוהים מושכים את תשומת הלב של הנהג אבל לא מלחיצים כמו צפירה. יפה שאכפת לך וחזרת לבדוק אם הם בסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שלום לכולם,

פותח השרשור הפיק לקח נכון וחד-משמעי - אין לצפור ברמזור!

כל מי שחושב אחרת, מוזמן לחזור לספרי התיאוריה ולקרוא שחור על גבי לבן כי השימוש בצופר מותר אך ורק למניעת תאונה. היחיד שהיה מותר לו לצפור במצב זה הוא נהג הרכב שעמד לפני רכבו של פותח השרשור וזאת במטרה להסב את תשומת ליבו של הנהג הנוסע לאחור לכיוון נסיעתו.

לא רק שצפירות בלתי מוצדקות מפריעות ומעצבנות את כל הנהגים שבסביבה, זה גם לא יעיל! מה אתה יודע על הסיבה שבגינה הנהג הראשון בתור לא מזנק ממקומו בשנייה שבה שהופיע אור צהוב (הרי אין מה לחכות אפילו לירוק!)? ואם זה למשל בגלל שהוא נהג חדש ולא מצליח לשלב הילוך (קרה לי כמה פעמים כנהגת חדשה)? אז זה שתצפור לו בטח יוריד לו מהלחץ ומתחושת הכשלון הקיימת גם כך. ואם זה בגלל שהוא מודע למשהו שקורה בצומת שאתה לא מודע אליו או לא שמת לב? ואם הוא לא עלינו חש ברע?

הטרנד הזה הוא טרנד מסוכן ומיותר, מה גם שתמיד יש כאלה הלוקחים את זה צעד אחד קדימה ומתחילים לצפור עוד כשהרמזור אדום!

לפותח השרשור, כל הכבוד על הבאת המקרה לתשומת ליבנו וחידוד הנקודה!

שבת שלום,

ליהי

פורסם

כשמישהו צופר לי או מהבהב עם האורות לפני הירוק, אני פשוט לא זז ונותן לו להתבשל בעצבים שלן לכמה שניות.

פעם אחת מישהו ירד מהאוטו וצעק עלי אז הסברתי שהוא צפר אז חשבתי שהוא מזהיר אותי לא לנסוע כי משהו קורה בצומת.

פורסם
פותח השרשור הפיק לקח נכון וחד-משמעי - אין לצפור ברמזור!

כל מי שחושב אחרת, מוזמן לחזור לספרי התיאוריה ולקרוא שחור על גבי לבן כי השימוש בצופר מותר אך ורק למניעת תאונה. היחיד שהיה מותר לו לצפור במצב זה הוא נהג הרכב שעמד לפני רכבו של פותח השרשור וזאת במטרה להסב את תשומת ליבו של הנהג הנוסע לאחור לכיוון נסיעתו.

לגבי מה שהדגשתי באדום - איך צפירה מבהירה את זה?!?

קרה לי לא פעם שליצני צומת עשו רוורס אלי (פעולה שצריכה להיות בלתי חוקית עם קנס חמור כמו חציית קו לבן לפחות) וכילו את כל המרחק שאני מקפיד לשמור מלפנים, כך שהם צמודים אלי...לא אחת הם נשארו על הילוך אחורי גם לאחר שעצרו ואני נתון ברכב, כאמור כבר ללא מרחק בטחון (בגלל ההתנהגות הפושעת שלהם) חושש כולי שמא הם ייכנסו בי בבואם לצאת שוב לצומת.

את מציעה לצפור - אני תמיד חושש שבעתיים שמא צפירה תלחיץ טיפוסים שכאלו עוד יותר עד כי ילחצו מייד על הגז...לאחור!

למזלי עד כה או שהם נזכרו לשלב להילוך קדמי כלשהו אחרי כמה שניות מורטות עצבים, או שהם כבר התחילו לנסוע לאחור אבל לאט מספיק כדי להתעשת בזמן. מה עושים כדי שמקרים כאלו לא יישנו ובלי לסכן את עצמי מנהגים כאלו? אשמח לדעתכם.

פורסם

דווקא עשית מעשה טוב מאוד.

בפעם הבאה הנהג הפוגע יהיה עירני, ויותר מזה, לא ישלב רוורס ברמזור:|.

כל בוקר יש את אלה שמתעוררים עם הקפה על ההגה, צריך להעיר אותם.

פורסם

יש אפשרות נורא פשוטה אבל היא דורשת מאמץ גופני עילאי, שלא כל אחד מסוגל לו.

יוצאים מהרכב ומעירים לנהג בנימוס .

ולגבי ציפצוף

יש ציפצוף , פיפ , ויש ציפצוף פיפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ.

הראשון הוא להסב תשומת לב , השני הוא לעצבן ולהסב תשומת לב ומעיד יותר על המצפצף ותרבותו.

בשני המקרים הנהג לו מצפצפים צריך לקחת זאת באיזי, ולהתעורר, בטח שלא ללמד לקח את המצפצף.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יש אפשרות נורא פשוטה אבל היא דורשת מאמץ גופני עילאי, שלא כל אחד מסוגל לו.

יוצאים מהרכב ומעירים לנהג בנימוס .

ולגבי ציפצוף

יש ציפצוף , פיפ , ויש ציפצוף פיפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ.

הראשון הוא להסב תשומת לב , השני הוא לעצבן ולהסב תשומת לב ומעיד יותר על המצפצף ותרבותו.

בשני המקרים הנהג לו מצפצפים צריך לקחת זאת באיזי, ולהתעורר, בטח שלא ללמד לקח את המצפצף.

1. אם הרכב מלפנים בתנועה מהירה לאחור אין מספיק זמן כדי לצאת מהרכב ולגשת לנהג המדרדר. ואם אותו נהג אינו מרוכז או שהמערכת שלו ב-full volume לעתים צריך לנצל את יכולות הצופר במלואן.

2. מישהו עלול לפרש את היציאה מהרכב בצורה לא נכונה, וקצרה הדרך לתקרית אלימה. מבחינה זו הסיכון בצפירה יותר קטן, ואתה יכול להשאר נעול בתוך הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבהירה את כוונתי: אם אתה רואה רכב שמתקרב אליך בנסיעה לאחור ועלול להכנס בך (קרי, אולי לא רואה אותך או בטעות נמצא בהילוך לא נכון), אז יש לך רשות לצפור לו בכדי למנוע תאונה. לזה התכוונתי כשכתבתי שנהג הרכב שעמד לפני רכבו של פותח השרשור היה היחיד במצב הזה שהייתה לו רשות לצפור.

ליהי

פורסם

sperial

אתה עומד ברמזור לפניך רכב שאורות הרברס שלו דולקים, כי...

הוא עמד קצת על מעבר החציה והיה נחמד לפנותו בנסיעה איטית לאחור ונעמד, אבל להחזיר ל N או ל D כבר היה מסובך.

אז אתה מעיר לו , ולא ממתין עד שהאור יתחלף לירוק לכיוון נסיעתכם והוא ברייס ישעוט לאחור. במקרה הזה הצפירה יהא לכפרות

ואם תבוא עם חיוך לנהג האמן לי ששום תקרית אלימה לא תתפתח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בקצרה - לא פשוט לצאת מרכב בצומת (יש המון שיקולים, ערכתי אותם החוצה מהתגובה כי זה היה נראה מייגע לקריאה) וצפירה כדי לסמן למישהו שהוא ברוורס לא תמיד תובן נכון...זה הכל. שבוע טוב חברים :)

• תוכן חדש...