Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לשאלתי כאן: צריכת דלק לא הגיונית ביונדאי אקסנט 2008,

אשמח לקבל המלצות לרכב משפחתי קומפקטי, בסגנון האקסנט, שיתאים גם לאופי הכבישים בהם אני נוסע ולמרחקי הנסיעה.

לצורך כך אפרט מהן הנסיעות שאני מבצע ביום יום ובאילו דרכים.

אני גר במודיעין, ולמי שגר או מכיר את מודיעין, רובה על גבעות ולכן אני נאלץ לנסוע בהרבה עליות והמנוע מתאמץ.

אני נוסע רק בעיר, נסיעות של 10-15 ק"מ בערך ביום.

המרחק הגדול ביותר שאני נוסע (פעם בשבוע) הוא 5 ק"מ הלוך ו- 5 ק"מ חזור (לאיזור ישפרו סנטר).

נוסע בהרבה עליות.

נסיעות עם יחסית הרבה עצירות.

אשמח לשמוע המלצה לרכב חסכוני, עדיף משנתון 2009 ומעלה ורק אוטומטית.

שמעתי המלצות על i25, על הקורולה, על i20 וסקודה פאביה.

האם הן באמת חסכוניות? מה הצריכה הטובה ביותר שאוכל לקבל ממכוניות כאלה?

אני מעדיף רכב בתצורת סדאן.

כרגע היונדאי שלי עם מנוע 1400, יכול להיות שהמנוע חלש לעליות ועדיף לקנות בפעם הבאה מנוע 1600?

ושאלה לגבי הפאביה - קיימת גירסת 1.2 עם מנוע TSI-DSG, מה הייחוד בה והאם היא חסכונית וחזקה?

תודה רבה לעוזרים, אשמח לשמוע גם דברים והמלצות מעבר לשאלותיי.

תודה. :)

פורסם

מראש אני אומר שחבל.

לכמות הנסועה השנתית שלך, ההבדל בין הרכב שלך(נוסע שעושה 1 ל-7 לפי מה שאתה אומר) לבין רכב ע"פ KML הרכב המשפחתי הכי חסכוני שהוא לא TSI (סוזוקי SX4 שעושה 1 ל-11 בתוך העיר), יעמוד על סביבות ה-150 שקל בחודש(חישבתי על מחיר דלק של 8.5 שקל).

וע"פ זה שמחיר סוזוקי הוא בערך 70 אלף לשנת 09, אתה צפוי להפסיד בירידת ערך כניראה שיותר ממה שתחסוך בדלק.

פורסם

תודה.

ראשית אציין שאם אני רוכש רכב חדש אז זה רק מליסינג.

כך עשיתי עם האקסנט הנוכחית שלי, יד שניה מליסינג, רכשתי אותה במחיר מאוד טוב יחסית לאותה תקופה.

קניתי אותה לפני כשנה, בערך בסוף 2010, ב- 40K ש"ח למרות שהמחירון שלה עמד על איזור ה- 65K.

קניתי אותה עם קילומטראז' יחסית גבוה, מה שהוזיל אותה (עם 110K ק"מ), היא הייתה בבעלות צה"ל, מצאתי אחת במצב טוב חיצונית ומכאנית בעזרת מכר שיש לי בשלמה SIXT.

ככה שגם בפעם הבאה ארכוש רכב במצב כזה, ואשתדל לא לעבור את ה- 45K ש"ח, בתקווה שאצליך למכור גם את היונדאי שלי באיזור המחיר הזה.

איזה עוד המלצות יש?

SX4 הכי חסכונית לעיר לפי אתר KML, השאלה אם זה נכון והמידע שם ראוי?

שאלה נוספת, אתה התייחסת גם לנושא ה- TSI, אשמח לדעת מה זה המנוע הזה ומה היתרונות?

תודה רבה. :)

פורסם

TSI זה מנוע שמשלב טורבו בסל"ד נמוך ברכבי פלקסווגן, סיאט , סקודה.

הרכבים בעלי המנוע הזה אומרים להיות חסכוניים יותר(מגיעים לסביבות ה-1 ל-13 קילומטר בעיר) אבל מחיר קנייה יקר יותר(סביבות ה-80 אלף), במקרה של סקודה גם הביטוח הרבה יותר יקר, ושלא נדבר על עניין הטיפולים במידה ואתה לוקח את הרכב לטווח ארוך.

אם אתה רוצה חיסכון אמיתי בהוצאות, תשקול רכב קטן יותר. שם יש כבר יותר אופציות רלוונטיות.

פורסם

אין רכב חסכוני בתנאים האלה חוץ אולי מהיברידיות, הנסיעות שלך מטבען הן על מנוע קר, שלא מספיק להגיע לטפרטורת עבודה, וצריך לעבור עליות, אין רכב אוטומטי שייתן 1 ל 11 בתנאים אלה, זה צריכה של סופר מיני ידנית סופר חסכונית, מנסיון בעיר הררית.

אתה נוסע 300-400 ק"מ בחודש, בצריכה של 7 לליטר זה 40-60 ליטרים, שזה מקסימום 500 ש"ח בחודש, חסכון של 100-150 ש"ח בחודש ייבלע בכיף בעלות של חלק שהתקלקל, או ביטוח שונה או ירידת ערך שונה, אין שום הגיון כלכלי בלהחליף את הרכב בשביל לחסוך בדלק, אם הוא מתאים לך אז תשאר איתו.

פורסם

אבל בטוח אוכל למצוא רכב שלפחות יותר טוב מזה?

ב- 626 הקודמת שלנו עם מנוע 2000 לא מילאתי דלק בכמות כזו.

אתם צודקים שכל מה שאנחנו מדברים כאן לא עוזר כ"כ עד שאני לא אבצע את הבדיקה, יכול להיות שצריכה של 1:7 היא מעולה אם לאחר הבדיקה אגלה שיש אצלי בעיה ביונדאי והיא צורכת 1:5.

אבל עד הבדיקה, וכמובן שאגיב כאן עם תוצאותיה, אני מעוניין להתייעץ לגבי רכב חדש כי מלכתחילה אני יודע שאני מתכוון להחליף רכב בחצי שנה-שנה הקרובה.

בכמה לדעתכם אוכל למכור את היונדאי הנוכחית?

שוב, פרטיה:

אקסנט 2008, מנוע 1400 אוטומטית, כ- 120,000 ק"מ, שמורה היטב ונקייה מבחוץ, ללא בעיות מכאניות (חוץ מהצריכה, אלא אם יש כאלה שיקנו וייסעו איתה מחוץ לעיר אז ניחא).

המחירון שלה הוא באיזור ה- 47K ש"ח, אצליח לקבל עליה 40K-45K?

אם כן, אוכל להשתדרג לרכב משנתון 2009 (אולי גם 2010) ב- 50K, יד שניה מליסינג.

במצב הזה - על מה הייתם ממליצים שהוא לא ידני ועדיפות לרכב סדאן (לא מחייב אבל עדיף).

שאלה נוספת, מישהו כאן כבר העלה את הנושא - מה לגבי רכב חשמלי? הוותיקה ביותר היא הפריוס? אפשר להשיגה במחיר הזה? האם היא כדאית?

תודה לכולם, מעריך. :)

פורסם

אם אתה מוכר אותה עכשיו, אולי תצליח לקבל 40 אלף(באמת אם יהיה לך מזל), אם תמכור בעוד שנה, תצליח בערך ב-30-35 אלף.

פריוס היא היברידית, לא חשמלית. רכבים היברידים אתה יכול לקנות בסביבות ה-70 אלף לשנת 2007.

רכבים חשמליים, ממש לא יהיו פרקטיים בשביל נסועה שנתית כמו שאצלך(בעצם כרגע הם לא פרקטיים לאף אחד, אבל ניחא:) )

פורסם

חח אל תדברו איתי על אופניים, האוטו לא מיותר בבית, הוא משמש כרכב שני וטוב שיש אותו.

אחותי נוסעת איתו לעבודה פעמיים ביום, זאת אומרת משמרת מחולקת - 3 ק"מ הלוך ו- 3 ק"מ חזור ולאחר 4 שעות שוב 3 ק"מ הלוך ו- 3 ק"מ חזור.

הוא משמש לקניות פעם בשבוע למרחק של 6 ק"מ הלוך וחזור, מה שבטוח אי אפשר לעשות עם האופניים (קניות).

משמש לנסיעות פה ושם אם צריך לקפוץ לסופר, לנסוע לאנשים בעיר וכד'.

ובמיוחד בחודשיים האחרונים כשנולד לאמא שלי אחיין אז נוסעים הרבה לאחותי שגרה גם בעיר.

כתבתי שבממוצע נוסעים בו 15 ק"מ ביום, יש ימים שפחות (שהמינימום הוא 6-7 ק"מ ביום) ויש ימים שיותר (יכול להגיע גם ל- 20 ק"מ ביום).

פורסם

שלום,

קראתי את השרשור על צריכת דלק מוגזמת באקסנט שלך.

הרכב שלך עם עבר של ליסינג, מוצף בשוק ברכבים זהים או ישירות מליסינג.

הרי אתה רוצה לחסוך - איך תחסוך, אם תפסיד אלפי שקלים במכירה לטובת 100 ש"ח (אולי ) חיסכון בדלק בחודש?

לא הגיוני בעליל.

אילו היית נוסע 30 אלף ק"מ בשנה, הייתי מבין אותך,

אבל בשביל 5 או 10 קילומטר ביום?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...