Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה כמה ימים קניתי רכב מסוג פיג'ו CTI שנת 92.

בגלל שאני לא מכיר את הרכב בכלל, אז יש לי מספר שאלות שאני חייב תשובה עליהן:

1)מה מומלץ לעשות לאחר קנייה של רכב כזה, מבחינת ריקון ומילוי הרדיאטור מחדש, ריקון ומילוי שמן מחדש? (המוכר עשה לרכב רצועת טיימינג לא מזמן), כל כמה זמן צריך לעשות את הטיפולים האלו?

2)מאיפה ממלאים מים לרדיאטור? יש מין מיכל שצמוד לקיר האש - שם צריך למלא? כי לרדיאטור ישירות אין גישה בכדי למלא.

3)אם משהו קרא את השרשור הראשון שפתחתי בקשר לנתונים של האוטו, אז יודע שלרכב יש רשרוש קטן מהבוכנה, הבנתי שאפשר להשתיק אותו בעזרת תוסף מסוים (פלאשינג), ולהשתמש בשמן אחר ממש טוב, או שאפשר להחליף את המרים ההידראולי של הבוכנה, זה נכון?

4)לגג יש בעיה להסגר (גג חשמלי) כי חסר לי נוזל הידראולי (הוא מתחת למינימום), מאיפה אני משיג את זה, והאם זה באמת יעזור?

5)איזה שמן אני צריך לשים, מה מומלץ? (מנוע 1,600)

6)אני רוצה בקרוב לשים לו דוד לחץ אחורי, אני פשוט קונה את הדוד ומרכיב, או שזה כרוך בעוד כל מיני דברים שצריך לשנות? ובכלל זה כדאי ? בלי קשר לצליל היפה שזה ייתן, זה ייתן משהו לרכב? ואם כן, אז איזה מומלץ?

7)המד חום והדלק לא כ"כ יציבים - המד דלק פתאום מראה רבע, פתאום חצי ואז שוב רבע, וזה קורא גם כשאני עומד במקום, מה זה?

8)לפי דברי המוכר, לאוטו אין ממיר, אז אפשר לשים דלק 96/95 - זה טוב שאין ממיר?

9)לאחר נסיעה עם מזגן, נוזלים מים מתחת לאוטו (נוטה יותר לכיוון הצד של הנהג) - זה נורמלי?

10)מה הסל"ד הנורמלי שהאוטו צריך לעמוד עליו בעמידה במקום? (כרגע זה 1,400 סל"ד)

11)ובכללי - האוטו הזה יכול להכנס לרחיצה במכונה? או שלא? (בגלל הגג)

זה בינתיים מה שאני זוכר. רק תדעו שהתשובות שלכם שוות זהב, ואני חייב את התשובות האלה, כי אין לי את מי לשאול.

תודה רבה, עידו.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

1 ) מה שאני עשיתי זה מעבר על כל המכלולים לבדוק שלא צריך כלום - תושבות מנוע , ציריות , משולשים , פירוק והרכבה של הגלגלים לבדוק את הבלמים , נזילות וכו.

החלפת נוזלים כללית

מים ברדיאטור , שמן מנוע , שמן גיר , נוזל בלמים.

פילטר שמן , לבדוק פילטר אוויר

לבדוק מתי החליפו פלאגים ואת מצב חוטי ההצתה.

3) מרים הידראולי לבוכנה? אולי לשסטום ? אולי אני לא מבין .

5) יעידו עוד בעלי ניסיון - מיטב ידיעתי - 15-40 חצי סינטטי

6) דוד לא ממש יתן כלום חוץ מרעש , השינוי היחידי שצריך לעשות הוא ההלחמות וההתאמות של הדוד לסוף צנרת הפליטה , שים לב כמובן לא לרדת בקוטר של הצנרת בגלל הדוד או ההתאמות , מה מומלץ? עדיף משהו מחברה שיש לה אישורים בגדול אם אתה כבר קונה חדש , אין הרבה הבדל במחיר והקצת שקט נפשי ( לא מוחלט , אל תחשוב ששוטר בסרט רע לא ינסה להוריד אותך מהכביש על זה ) שווים את זה , מצד שני זה גם מושך מבטים של שוטרים לא משנה איך תסובב את זה , אבל זה כבר חישוב שלך , לתת משהו ? קשה לי מאוד להאמין חוץ מ10 כוח פוזה + סאונד שגורם לך לחשוב שאתה נוסע יותר חזק.

7) מד דלק לא הייתי מתרגש יותר מדי , מצד שני מד חום הוא אחד האינדיקציות היותר חשובות שיש לך שהמנוע לא בצרה ואותו הייתי מתקן מיידית , אתה מתכוון למד חום של המים במנוע או השמן ד"א?

8) רכב בלי ממיר בא ככה כי בשנים האילו לא היו ממרים על הרכבים בכלל , טוב / רע = לא משנה ממש כי אתה לא צריך.

בתאוריה אתה באמת יכול למלא את שני סוגי הדלקים.

9) נורמלי , לא יודע באיזה צד המזגן בCTI אבל כל רכב עם מזגן מטפטף אחרי נסיעה עם מזגן בגהינום שקוראים לו ישראל בקיץ :)

10) סביבות ה800-1000 - יש בורג כיוון אם אני לא טועה על המצערת או משהו בסגנון , תחכה לאנשים שמכירים קצת יותר , כבר יסבירו לך.

11) הדבר האחרון שהייתי עושה עם אוטו פתוח , ועוד אחד לא חדש במיוחד ( אפילו שהגג חדש והכל טוב ויפה ) הוא לשטוף במכונה , זה לא סריטה או משהו שיעלם בפחחות וצבע וזה לא שווה את הכאב ראש של לחשוב על זה אפילו

שעה בשבוע שבועיים לפנק גם את עצמך וגם את האוטו , ואם אתה משקיען , שעתיים כולל ווקס , שאיבה וספריי לדשבורד ( בקצב עבודה מהיר ובלי פאנטים שקוראים להם לירן אחד החזקים ... :) )

תהנה עידו ותתחדש

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני משיב לך מנסיוני עם ה-GTI שלי-

1. אני בהתחלה שמתי ברכב שמן 10-40 חצי סינתתי - אבל אצלי ברכב (כנראה עקה גומיות שסתומים יבשות) היתה צריכה מסויימת תמידית של שמן. בנוסף הרכב גם הסריח במקצת משמן שרוף. כרגע עברתי לשמן רגיל 20-50 ויש שיפור רב במצב.

2. לענין מים ברדיאטור הייתי ממליץ לשים מים איכותיים - ולא כאלו שמוכרים ב-10 שקלים!

3. מד דלק מקפץ - למיטב ידיעתי זוהי איזושהיא תקלה חוזרת ב-GTI רבים. לגבי מד חום מנוע הייתי בודק ומטפל בבעיה - שהרי כאן טמונה מערכת ההגנה הראשונה על חיי המנוע שלך.

4. לגבי דלק - אני ממלא 95 - אבל הרכב שלי לעיתים "מצלצל".

5. מזגן מטפטף מים - תגיד תודה, זה מראה שהמזגן שלך מתפקד. אם ברכב שלך יש מים ירוקים, תוכל היות רגוע אם תראה טיפטוף של מים נקיים!!

6. הטורים בסרק צריכים לנוע סביב 1000 סל"ד. אולם לרוב אם הגומיות המקוריות אשר מעבירות את האוויר מהפילטר לחיישן האוויר סדוקות/קרועות - הטורים יעלו. הפיתרון הוא החלפתן - המנוע גם יעבוד "נקי" יותר לאחר מכן.

7. שטיפה ממולצת לרכב היא שטיפה ידנית ולאחריה מריחת וקס - ברכב פתוח אסור לבצע שטיפה במכונה - שהרי המים ימצאו את דרכם פנימה - ואני מבין שאתה לא מעוניין בשטיפה פנימית!!

מקווה שעזרתי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

טוב, אני עונה לגבי הנושא של השטיפה היות ועבדתי בזה:

בחיים, אבל בחיים, אל תכניס את הרכב לרחיצה במכונה, לא בגלל שמים יחדרו אל הרכב (מה לעשות, בסיטיאי הגג לא אוטם בשיט וכולם יודעים), אלא בגלל שהמברשת פשוט תקרע לך את הברזנט היות ובהרבה מכונות יש למברשות סל"ד מטורף שהוא גם הגורם לשריטות, ולכן, רק שטיפה ידנית, אני הייתי ממליץ לאחר השטיפה למרוח את הגג עם סיליקון נוזלי (החומר השומני של הדשבורד שאיתו היינו עובדים), הגג יוצא מבריק כמו חדש, והסיליקון שומר שלא יתייבש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כל הכבוד, באמת אתם טובים. נשארו עוד 3 שאלות שבעצם אין עליהן תשובה:

2)מאיפה ממלאים מים לרדיאטור? יש מין מיכל שצמוד לקיר האש - שם צריך למלא? כי לרדיאטור ישירות אין גישה בכדי למלא.

3)אם משהו קרא את השרשור הראשון שפתחתי בקשר לנתונים של האוטו, אז יודע שלרכב יש רשרוש קטן מהבוכנה, הבנתי שאפשר להשתיק אותו בעזרת תוסף מסוים (פלאשינג), ולהשתמש בשמן אחר ממש טוב, או שאפשר להחליף את המרים ההידראולי של הבוכנה, זה נכון?

4)לגג יש בעיה להסגר (גג חשמלי) כי חסר לי נוזל הידראולי (הוא מתחת למינימום), מאיפה אני משיג את זה, והאם זה באמת יעזור?

תודה.

IDO.G

פורסם

מים ממלאים ממיכל עיבוי שצמוד לקיר האש,

אחר כך יש לבצע ניקוז אויר

1. כשהאוטו קר מניע את המכונית על צינור שיוצא מקיר אש לכיוון המיכל עיבוי יש עליו וינטיל לפתוח אותו, ברגע שיוצא זרם אחיד של נוזל קירור לסגור אותו.

2. דרך הפקק של המיכל עיבוי, להשאיר פתוח עד שהמאוורים נכנסים לפעולה (בערך בטמפרטורה 87-90 ).

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

פורסם

אז בעצם אני מרוקן רק את המיכל שצמוד לקיר האש? כי לי אמרו שצריך לרוקן גם את המים שנמצאים בתוך המנוע (בצנרת קירור), ובשביל זה צריך לפתוח כמה ברגים בשביל שירדו המים, וזה נשמע לי מפחיד להתעסק עם זה, כי אני לא מבין בגרוש, ואני מפחד להרוס.

כמה צריך לעלות כזה דבר, במידה והלכתי לבעל מקצוע?

עידו.

IDO.G

פורסם

המיכל עיבוי אוגר בתוך את העודפים של הנוזל קירור לא מרוקנים ממנו מים

לרוקן את המים יש בורג ריקון בתחתית הרדיאטור בעדינות איתו שלא כל הברגה תיצא ביחד עם כול הבורג

עצה שלי לך תחליף את הצינורות הפגומים היבשים

תפרק את הרדיאטור תקח אותו לשטיפה בלחץ תבדוק את

הטרמוסטט (אם יש בכלל )

את התרמו סוויץ (יש יוניט שנמצא על הרדיאטור בצד של הנהג )

שני מיכל של מים ירוקים של פירסטון בערך 70 שקל (אתה צריך בערך 6.6 ליטר )

צינור עליון 180 תרמו סוויץ 100 צינור תחתון 180 +55 +120 צינור מתחת

תרמוסטט 80

רדיאטור 620 של 205 רגילה 800 של GTI :shock:

אלו מחיר החלקים

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

פורסם
[...] וזה נשמע לי מפחיד להתעסק עם זה, כי אני לא מבין בגרוש, ואני מפחד להרוס.

עדיף שלא תתעסק עם זה בפעם הראשונה. קודם גש ותראה איך עושים את זה. זו פרוצדורה פשוטה וקצרה יחסית והמחיר אפילו במורשה יהיה יחסית נמוך (לא יותר מחצי שעת עבודה). מומלץ מאוד למלא נוזל קירור מקורי של PSA, אבל כל נוזל קירור מיצרן רציני (לא אמריקן איגל) צריך להספיק.

א-ב של יישור קו אגב, שאף אחד לא אמר מפורשות - זה פשוט לעשות טיפול 10,000 (שמן, פילטרים, פלאגים). במסגרת הטיפול יעבור המכונאי גם על שאר המכלולים ויבדוק תקינותם. בהחלט שווה לנסות שמן בצמיגות שונה ולראות אם זה יעזור.

אחרי שתסיים את הרענון המכני, תן לאוטו כמה שעות של טיפול ידני מסור, כולל שטיפה חיצונית ופנימית, פוליש ו-וקס. ההרגשה בסוף תהיה טובה מאוד. :wink:

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
[...] וזה נשמע לי מפחיד להתעסק עם זה, כי אני לא מבין בגרוש, ואני מפחד להרוס.

עדיף שלא תתעסק עם זה בפעם הראשונה. קודם גש ותראה איך עושים את זה. זו פרוצדורה פשוטה וקצרה יחסית והמחיר אפילו במורשה יהיה יחסית נמוך (לא יותר מחצי שעת עבודה). מומלץ מאוד למלא נוזל קירור מקורי של PSA, אבל כל נוזל קירור מיצרן רציני (לא אמריקן איגל) צריך להספיק.

א-ב של יישור קו אגב, שאף אחד לא אמר מפורשות - זה פשוט לעשות טיפול 10,000 (שמן, פילטרים, פלאגים). במסגרת הטיפול יעבור המכונאי גם על שאר המכלולים ויבדוק תקינותם. בהחלט שווה לנסות שמן בצמיגות שונה ולראות אם זה יעזור.

אחרי שתסיים את הרענון המכני, תן לאוטו כמה שעות של טיפול ידני מסור, כולל שטיפה חיצונית ופנימית, פוליש ו-וקס. ההרגשה בסוף תהיה טובה מאוד. :wink:

אהם אהם ... בקשר לא. ב. = טיפול 10 ... תבדוק מה אני כתבתי בהודעה הראשונה!

ופוליש ווקס , תן למקצוען לעשות פעם ראשונה ותמשיך רם עם ווקסים לבד :).

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1) אני מציע ללכת למוסך מורשה ולעשות טיפול 10000 כולל ניקוי רדיאטור לקיץ

2)יש גם פתח ברדיאטור, בדוק אותו כשהמנוע קר. המיכל הנוסף הוא מיכל גיבוי, גם אותו יש לבדוק אבל לא תמיד הוא מדייק.

3)פלאש לרכב עוזר, אבל לא תמיד, יכול להיות שהבוכנה דפוקה ואז זה בעייה שלא כדאי לגעת בה

4)בשלי יש גג ידני, אני באמת לא יודע כלום על גג חשמלי

5)שמן חצי סינטטי, אל תשתמש בסינטטי מלא!

6)דוד לחץ נותן, אבל מעט, הוא פשוט משחרר את הגזים במהירות רבה ולכן הוא מאפשר למנוע לפעול יותר חזק, מה ששוחק את המנוע יותר.

7)אדים. גם לי יש את זה. לא מתיחס לזה.

9)כן. זה המים מהמזגן. אל תדאג

10)1.400 סל"ד זה גבוהה מידיי, רד ל 0.6

11)יכול, אני לא ממליץ.

פורסם

הלכתי כמו שהצעתם לי למוסך מורשה, ואת האמת, התבאסתי לאללה.

קודם כל, הם העבירו לי ביקורת על הרכב, אמרו שיש צינור שמלופף בנייר דבק (הדבק העבה שאורז קרטונים) ושזה רכב מוזנח, ושהמנוע מזייף מאוד, שיש נזילה מהקרטר (יש שם חור קטן שהדביקו אותו עם דבק עמיד לחום) הם עשו מכל האוטו זבל אחד גדול. בסך הכל רציתי שירוקנו לי מים ושמן וישימו לי חדש, שיתקנו לי את הסטרטר, יישרו לי פרונט, וייבדקו למה יש ריח של דלק, ושימלאו לי נוזל הידראולי לגג. בקיצור, הם אמרו לי שיש השקעה כספית עצומה על האוטו, ושצריך לעשות מנוע ולהחליף צינורות (לא יודע את השמות)... הם ממש זלזלו ברכב ואמרו שאני נכנסתי לבור ללא תחתית. לאחר שספגתי וספגתי עניתי להם ואמרתי להם שהרכב בשבילי נוסע מצוין, לא מעשן בגרוש (משמע לא אוכל שמן), לא מתחמם (גם כשעובד עם מזגן), ולא נכבה (רק שאני מניע אותו, לוקח לו זמן להתייצב). אמרתי להם גם שהמנוע עבר 173,000 ק"מ - שיתחשבו גם בזה, אין מה לעשות. הלחצים שהם רשמו שהמנוע מוציא הם: 100-75-85-75. הם אמרו שהחלקים מאוד יקרים באוטו הזה, ואין למצוא אותם. מה שמצחיק, שהיו שם איזה שלושה או ארבעה אנשים שדברתי איתם שבדקו את האוטו, וכל אחד אמר משהו אחר (לפחות שיתאמו גרסאות). עכשיו אני צריך את העזרה שלכם, הרכב באמת נוסע מצוין, וגם נלקח לבדיקה במוסך לפני הקנייה. אם המנוע לא מעשן, לא מתחמם ולא נכבה, אז למה שהוא יהיה גמור? הוא לא מאה אחוז, אבל הוא יכול להחזיק עוד הרבה זמן, זה בטוח.

מה שכן, אני רוצה לדעת איפה יש מוסך באיזור רחובות, שיש לו חלקים כאלה של פיג'ו, ושיהיה שפוי. אני חייב לעשות לו את הטיפולים הנ"ל דחוף.

לסיכום: אני לא מחפש אוטו מושלם (מה שבמוסך המורשה כנראה חשבו שכן), ומספיק לי שהאוטו נוסע כמו שאני אוהב, לא מעניין אותי לחצים, העיקר שלא מתחמם ולא אוכל שמן.

ברגע שהמנוע ימות - אז נעשה מנוע.

תודה,

עידו.

IDO.G

פורסם

כן, טיפלתי שם פעם אחת.

אם אתה יודע איפה הבניין של בזק באיזור התעשיה, היה פעם ממול הקואופ, היום יש שם מוסך מורשה פיג'ו סיטרואן. שם המוסך הוא אור מור, היתי שם, הבעלים דיי חרא, המנהל עבודה לא מבין לדעתי בגרוש, אבל יש שם 2 שיודעים לעבוד טוב ומצאו לי את התקנה דיי בקלות.

לאיש דיאגנוזה של המוסך יש 306 מושתלת טורבו, יש לו ידע טוב בעניין והוא מגיע למפגשים ברמת גן ממה שהבנתי, שוב הבעיה שם זה המנהל עבודה והבעלים.

מלכה נחמדים, לא מי יודע מה מקצועיים לדעתי אבל השירות שלהם דיי טוב ביחס לאור מור.

אל תשכח את המחירים המופקעים של מוסכים מורשים, יש בפורום המלצות על בעלי מקצוע שהם לא מורשה עם מחירים טובים ועבודה שלא נופלת ממורשה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...