Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלפתי אתמול 4 צמיגים ויום לפני זה קניתי את האוטו וזה שקניתי ממנו את האוטו עשה לו כיוון פרונט באותו יום השאלה אם אני צריך לעשות עוד פעם כיוון פרונט עקב החלפת הצמיגים?

שאלה שנייה שלי זה שקניתי ממנו את האוטו הוא לקח את האוטו לעשות כיוון פרונט על חשבונו אבל לא הלכנו איתו והוא לא הביא קבלה או משו כי זה מישו שהוא מכיר איך אני יודע אם הוא באמת עשה כיוון פרונט?

פורסם

לא. אבל כן כדאי מאוד לבדוק את כיוון הגלגלים (מה שאתה קורא כיוון "פרונט") ואת הצמיגים עצמם, וכן לבצע הצלבה, אחת לעשרת אלפים או שנה (המוקדם ביניהם).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מחר במוסך בשביל להחליף משו הוא יוכל להגיד לי אם צריך לעשות כיוון פרונט או לא?

ולגבי זה שצריך לעשות כיוון פרונט אחרי צמיגים זה בטוח לא כן?

פורסם

כיון פרונט עושים אחרי שמחליפים תפוח הגה או עושים תיקון כל שהוא במערכת ההגה. במידה והרכב מושך לאחד הכיוונים תוודא קודם שלחץ האויר בצמיג הוא תקין. אחר כך שהגלגלים מאוזנים. ואם עדיין הוא מושך אז צריך כיון פרונט. בכל מקרה, פרונט לא מכוון יגרום לצריכת דלק גבוהה יותר וכמובן שזה לא בטיחותי שהרי הגלגלים יושבים בסטייה על הכביש ממה שהיצרן תיכנן. אם אתה חושש שיש בעיה עם הכיוון תיכנס לאחד המקומות שעושים כיוון. זה עולה באזור ה 150 שקל. אחרי שעשו כיוון זה יכול להישאר תקין להרבה מאוד שנים ואתה יכול להיות שקט יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם לי מכרו רכב שהיה זקוק לכיוון פרונט ולא ביקשתי קבלה. אחרי חודש הבנתי שעבדו עלי והלכתי לעשות זאת לבד. עלה לי 200 ש"ח.

פורסם
כיון פרונט עושים אחרי שמחליפים תפוח הגה או עושים תיקון כל שהוא במערכת ההגה. במידה והרכב מושך לאחד הכיוונים תוודא קודם שלחץ האויר בצמיג הוא תקין. אחר כך שהגלגלים מאוזנים. ואם עדיין הוא מושך אז צריך כיון פרונט. בכל מקרה, פרונט לא מכוון יגרום לצריכת דלק גבוהה יותר וכמובן שזה לא בטיחותי שהרי הגלגלים יושבים בסטייה על הכביש ממה שהיצרן תיכנן. אם אתה חושש שיש בעיה עם הכיוון תיכנס לאחד המקומות שעושים כיוון. זה עולה באזור ה 150 שקל. אחרי שעשו כיוון זה יכול להישאר תקין להרבה מאוד שנים ואתה יכול להיות שקט יותר.

אל תטעה! אחרי החלפת צמיגים יש סיכוי שצריך כיוון פרונט מחדש, בטח שלא מחזיק לכמה שנים, מספיק בור או מדרכה כדי להוציא את האוטו מאיזון מומלץ לאחר החלפת צמיגים לעשות כיוון פרונט.

פורסם

מחזק. כל פירוק והרכבה של גלגל מוציא קצת מאיזון.

אני יודע את זה כי בטסט הראשון בחיי החלפתי בולמי זעזועים אחרי רביעייה וכיוון...

פורסם

יוסי, אם היית צריך לעשות כיוון פרונט אחרי החלפת בולמי זעזועים זה הגיוני וגם אמרתי את זה. אבל לעשות כיון פרונט אחרי החלפת צמיגים בלבד זה באמת חדש לי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...