Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן אדם קשור לרכב שלו ..תקפיא רשיונות ותבקש ממישהו קרוב להניע אותו מידי פעם +סיבוב קטן במגרש החנייה .לא תתעשר מהמכירה (למרות שאני הייתי מוכר),אך כנראה שהרגש גובר אז אין מה לעשות.

נ.ב:התמונה עם הטרול חזקה!:hihi:

Gn'f'R

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוסי

כדי לקבל מחיר טוב לרכב אתה צריך שני דברים

רכב טוב ומושקע - יש לך לפחות על פי תיאוריך. מבט חטוף בלבד בתמונות , נראה שאין לו בעיות פח וחלודה.

זמן - אין לך.

בניגוד לאחרים אני מאמין שקונה רציני שמחפש רכב מושקע לתקופה של כמה שנים והוא דלפון , ישמח לשלם 6000 ש"ח במקום 3000 ש"ח בידיעה שהוא מקבל רכב מושקע וראש שקט.

10000 ש"ח לדעתי לא תקבל והלוואי בשבילך שאתבדה.

אני על כל הרכבים שלי שילמתי מעל המחירון ומכרתי מעל המחירון כי קניתי רכב מושקע וכך גם מכרתי.

נכון שמדובר היה בשנתונים חדשים אבל הכלל הזה חל גם על מכוניות משומשות .

לכן אתה צריך רק למצוא אותו, ואת זה צריך לעשות בפרסום בכל המדיות וזמן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יוסי שלום

לדעתי, יש 2 פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.(לא כולל התקשרות רגשית).

1.עד כמה אתה צריך את הכסף שתקבל?

2.כמה יעלה לך להשמיש את הרכב כאשר תחזור לארץ?

רק אתה יודע את התשובות הנכונות.

כלכלית, נראה לי שתציב לעצמך רף תחתון-מחיר שפחות ממנו לא שווה לך למכור.

בכל מקרה, ברור לי שברור לך שאם לא תמכור יעלה לך סכום מסויים להביא את הרכב למצב נסיעה.

בהצלחה בכל מקרה

סלע

פורסם

יש רף תחתון.

יש גם כמה מתעניינים בעקבות השרשור הזה :)

וישה, כל פעם שקניתי רכב מעל המחירון, הוא עבד בלי בעיות במשך המון זמן.

לרכב הבא שלי אין מחירון זמין אבל ברור שמה שמשלמים, זה מה שמקבלים.

אפשר לקנות טווינגו ב3000 ולהתחיל להכניס לה כסף ולעולם לא לסיים את זה, או שאפשר לקנות מעל מחירון ולהיות הרבה יותר רגוע כי מישהו כבר עשה את יישור הקו, או פשוט שמר עליו.

פורסם

יוסי, אל תצמד לרף תחתון מכיוון שאתה עלול להיתקע עם הרכב.

שוב פעם אני חוזר על דברים שכתבתי בעבר, תקשיב לניסיון של אנשים אחרים.

הגיע קונה פוטנציאלי -----> תעיף את הרכב נקודה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אפשר לקנות טווינגו ב3000 ולהתחיל להכניס לה כסף ולעולם לא לסיים את זה, או שאפשר לקנות מעל מחירון ולהיות הרבה יותר רגוע כי מישהו כבר עשה את יישור הקו, או פשוט שמר עליו.

יוסי, מבנאדם עם ניסיון כמו שלך לא הייתי יוצא בהצהרות כאלה גדולות.

א) הרכב שלך ממש לא במצב מושלם, כלומר יש עוד לא מעט דברים לסדר ברכב שלך.

ב) אני על רכב בן 5 שנים לא מוכן להתחייב על אפס תקלות אז אתה עם רכב בן 20 שנה מוכן להתחייב?

אתה פשוט משגע אותי עם עודף האופטימיות שלך. אין לי בעיה שתדרוש על הרכב שלך גם מיליון דולר, אבל לבקש מחיר מוגזם ועוד לבוא לפורום בפליאה שאין קופצים על המציאה זה באמת מוגזם.

אתה יודע מה, רק בשביל ההנאה אני מקווה שלא תמכור אותה כדי שהסיפור יוכל להמשך.

מהניסיון שלי אנשים שאומרים שהם נוסעים ל-X זמן בד"כ חוזרים אחרי פי 2 או אפילו 3 ממה שהם הצהירו. כלומר כשתחזור יהיה לך 2K ש"ח חוב של אגרות, בדיקת מעבדה ועוד יישור קו בחינם. ואז נראה בפורום מודעה חדשה "אני דורש על הרכב שלי רק 20K ש"ח (וזה עוד לפני תשלום אגרות וטסט) כי הוא עוד 5 שנים אספנות, אנשים בארץ לא יודעים להעריך רכבים מיוחדים".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם הטווינגו שלי עומדת עם שימוש מזערי בה כי יש לי אופנוע, או שגרתי קרוב לעבודה ולא היה לי חניה, וחבל לי למכור כזה אוטו מושקע מה שאני חשבתי לעשות ובסוף לא עשיתי כי אני משתמש בו לפעמים. אבל זה יכול להתאים גם לך זה למצוא חבר שצריך אוטו , ותיתן לו להשתמש באוטו תוך תשלום ההוצאות עליו ואפילו קצת יותר ואז גם תרוויח.

פורסם

ארז, אני לא מתפלא שלא קופצים על זה כולם.

דווקא היום היו לי שלושה מתעניינים ועם אחד מהם אפילו נפגשתי והוא ראה את האוטו.

גם לא אמרתי שאין לו תקלות ואין מה לסדר.

פשוט בשביל רכב ישן, יישור הקו שנעשה גם על ידי הבעלים הקודם וגם על ידי הוא מצוין ואפשר לנסוע עם הרכב ולהיות די בטוחים שלא תישאר תקוע באמצע הכביש סתם.

היום למשל נסעתי מחיפה לתל אביב ואז לירושלים, ועכשיו חזרתי.

והאוטו? לא ממש אכפת לו. הוא פשוט עובד.

פורסם

יוסי, התיקונים שעשית הם ממש לא יישור קו אלא תקלות שאם לא היית מתקן אותם הרכב לא היה יכול לסוע.

יישור קו זה החלפת חלקים לפני שהם נכשלים.

לפי החשיבה שלך אם אני "פינקתי" השנה את המאזדה שלי בטיפול במוסך מורשה, עכשיו הערך שלה עלה ב-1000 ש"ח מעל המחירון, ושנה הבאה אני שוב יעשה לה טיפול אז הערך יעלה בעוד 1000 ש"ח. רגע, אני גם מחליף צמיגים אוטוטו אז איזה כיף לי, הערך של הרכב שלי יעלה בעוד 3000 ש"ח.

המאזדה שלי שווה 5K ש"ח מעל מחירון פרנקוס.

ד"א, אני מקווה שאתה לוקח את הדברים שלי למקום הנכון. אני ממש לא מנסה לצחוק/לרדת עליך, פשוט החשיבה שלך בנושא רכבים לא זהה למה שמקובל בשוק. וכפי שרשמתי לך מקודם, זכותו של אדם לחשוב ולהעריך את רכושו לפי ראות עיניו אבל לבוא בדרישות הזויות ואח"כ להתפלא שאף אחד לא מתיישר אתך זה עצוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מבין מה שאתה אומר אבל זו ממש לא הלוגיקה שלי. רכב חדש זה נושא שונה לחלוטין.

העניין עם רכבים ישנים בארץ זה ש90% מהם נורא מוזנחים ובמצב נוראי.

אם היה קצת היגיון בחשיבה הכלכלית של שוק הרכב בארץ, אנשים היו מבינים שמחירון זה לא המקום שממנו אתה מתחיל את המיקוח, אלא המחיר לרכב מאותו דגם במצב ממוצע.

ומהו מצב ממוצע?

במקרה למשל של טווינגו, רובן במצב "לא משהו". אלו שנראו טוב דפוקות מכאנית ועדיין לא ראיתי אחת בלי בעיות רציניות חוץ משלי (כי החלפתי חצי אוטו) אז בעצם המחירון הוא לא רלוונטי.

מה שקורה בארץ זה שאנשים אומרים "אותי לא ידפקו", אז הם משתמשים במחירון כנקודת התחלה כלפי מטה, ולא מוכנים לשלם את מה שהרכב שווה.

התוצאה היא שכמעט אף אחד עם רכב ישן (שהוא לא אספנות) לא מוכן להשקיע בתיקונים מונעים או בהחלפת חלקים, כי הם יודעים שלא ישלמו להם אחר כך מה שהרכב שווה.

אז כל שוק הרכבים הישנים מתדרדר למצב שבו כל רכב שווה בדיוק מה שעולה תיקון גדול, כי כולם יוצאים מנקודת הנחה שידפקו אותם, אז הם מורידים את המחיר לרמה אפסית.

לא יכולתי למשל להאמין שאחותי מכרה לפני שבוע את הרובר 216 שלה, שנת 98, ב1400 ש"ח, אחרי שהיא החליפה לו רדיאטור ב1100 ש"ח (רק הג'אנטים המקוריים שלה עולים יותר מזה).

היא ניסתה למכור את האוטו במשך חצי שנה כמעט.

העצה שלי אליה הייתה לא לבזבז את הזמן שלה ופשוט למכור אותו לברזל ב900 ש"ח כשהציעו לה, בלי לעשות שום תיקון.

הישראלי רוצה לקנות רכב בפחות מהמחירון שלו ושהרכב לא יעשה לו בעיות, וזו הבעיה העיקרית.

במחיר מחירון אתה אמור לקבל רכב גבולי שצריך יישור קו.

אם צריך להחליף דברים גדולים, המחיר צריך להיות מתחת למחירון.

אבל מה שבאמת לא מבינים זה שאם המצב של הרכב הוא טוב, אין סיבה לא לשלם מעל המחירון, כי זה חוסך אחרי זה הרבה כאב ראש וכסף.

והאמת היא שבכל שוק אחר, מאזדה 2 שמורה כמו שצריך ובלי בעיות, אמורה להיות מעל המחירון. אחת במצב ממוצע צריכה להיות במחירון ואחת מוזנחת יחסית לאחרות צריכה להיות מתחת למחירון. בשביל זה יש מחירון, פשוט פה לא מכבדים אותו ולא מבינים אותו.

בשווקים אחרים זה פועל ככה אבל השוק הישראלי מעוות.

פורסם

בגלל זה אני בדעה שנשארים עם הרכב עד שהוא מת. אם מלכתחילה אתה קונה את הרכב שאתה רוצה אין סיבה שתרצה למכור אותו, ברוב המקרים, ואז גם לא מעניין אותך אם יש לו שוק או אין לו , אתה קונה אותו בשבילך ולא בשביל למכור אותו אחר כך.

פורסם

נכון. זה היה הרעיון המקורי שלי, לקנות אותו לתקופה ארוכה.

בגלל זה השקעתי בו כל כך הרבה.

אמרתי לעצמי שאם אני שוב קונה רכב ישן, זה בידיעה שאני הולך לשים עליו כמות נכבדת של כסף ולטפל בו כמו שצריך.

בגלל זה בדיוק ההתלבטות אם למכור או להקפיא.

הרכבים בארץ (לרוב) לא נמכרים כשמישהו רוצה להחליף אוטו, אלא כשיש איזושהי בעיה רצינית.

בגלל זה כולם נדפקים, כי אתה יוצא מנקודת הנחה שהרכב במצב הרבה יותר דפוק ממה שאתה חושב (ולצערי לרוב אתה צודק).

פורסם

האבחנות שלך פשוט לא מדוייקות.

נכון שהישראלי לא רוצה לצאת פראייר , אבל רכב מושקע מקבל מחיר יותר גבוה מרכב מוזנח.

גם כאן בשוק הישראלי המעוות.

לכן יש לך סיכוי למצוא מישהו שידע להעריך את מה שהשקעת ולשלם לך מעל המחירון.

כמובן שהוא לא ישלם לך את מלוא השקעתך, גם לא בשום מקום אחר בעולם.

רכב חדש שרק יוצא מהסוכנות כבר הפסיד מערכו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...