Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אם זה לא שייך לפה קודם כל,אני מתנצל תעבירו אבל אני חושב שפה זה הכי מתאים.

אז ככה הרכב שלי לאנטיס 2004 הגיע הזמן לעשות טיפול שנתי, כרגע אני עומד על 107 אלף קילומטרג'.

דיברתי בטלפון עם המזכירה של המוסך מורשה היא אמרה לי שאני יעשה טיפול 120 אלף, הכולל גם החלפת שמן גיר

ושמן ברקס ושמן מנוע ומסנן שמן.

הקטע שזה מאוד יקר במוסך מורשה מאזדה זה יוצא 1400 שקל, ומוסך אחר בתל אביב גם מורשה מאזדה אומר יעשה הנחה 700 שקל אבל לא סומך עליהם שלא יקפיצו את זה פתאום.

אני חייל והכסף מאוד חשוב לי מפחד שפתאום יתקעו לי איזה מחיר שחיטה, שאני לא יעמוד בו מצד שני אני רוצה לעניק

לרכב את הטיפול הכי טוב שיש.

חשבתי לקנות את השמנים וללכת למוסך כללי מורשה, שיעשה את זה מפחד אבל שהוא שלא מקצועי מספיק

מה דעכתם לנסות להחליף לבד וזהו?

פורסם

לפי דעתי אתה לא צריך ללכת למוסך מורשה, חבל על הכסף. בתחום המוסכים יש באמת הרבה רמאות, אבל את הפחדים שלך תהפוך לאתגר. תקרא בפורום בפרט וברשת בכלל על כל בעיה לגביה אתה הולך לפנות למוסך וכך תאגור ידע וביטחון לגבי מחירים, ותיקונים. הבנתי שאתה מהמרכז, אז יש הרבה חברי פורום שיוכלו לייעץ לך לגבי מוסך טוב. חוץ מזה תעשה חיפוש בפורום לגבי מוסכים אמינים ולא יקרים שיכולים לטפל במאזדה ואני מאמין שתמצא תשובה לשאלתך.

ערב טוב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

אוקיי תודה רבה על התשובה האם יש לך המלצה למוסך אמין במרכז?

רציתי לשאול עוד שאלה, אבל אי אפשר לערוך אם מישהו יודע

באיזה שמנים מוסך מורשה מאזדה משתמש? הכוונה לשמן מנוע ושמן ברקס וגיר.

פורסם
אוקיי תודה רבה על התשובה האם יש לך המלצה למוסך אמין במרכז?

רציתי לשאול עוד שאלה, אבל אי אפשר לערוך אם מישהו יודע

באיזה שמנים מוסך מורשה מאזדה משתמש? הכוונה לשמן מנוע ושמן ברקס וגיר.

מצתער אני מהדרום. אבל אל דאגה, יש באמת המון מידע בפורום. הנה כבר שלחו לך שירשור וכמו שכתבתי לך: חפש בעצמך. תחפור - זה יעזור!

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם
תבדוק מחירים במוסכים בדימונה, יכול להיות שישתלם לך לנסוע לשם , ולעשות את הטיפול שם.

אולי עדיף שייסע דרך עוקף עזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תחליף שמנים לבד

תתחיל בהחלפת שמן מנוע ומסנן שמן ומסנן אויר זה פשוט וזה יעלה לך בערך 250 ש"ח.

אח"כ תלך למוסך ותבקש בדיקת בלמים ( ללא תשלום)

תעלה פה את מה שאמרו לך ונמשיך משם.

פורסם

תודה לכולם על התגובות חברים.

כנראה שאני יעשה סקר שוק ענק או שאני ילך לקנות את השמנים ואלך למוסך כללי שיבצע זאת.

האם מישהו יודע מאיפה ניתן להשיג את השמן esso10w40 ,עברתי מלא חניות ולא מצאתי.

האם לפרסי יש את זה? ואיזה נוזל בלמים ושמן גיר אני צריך ללאנטיס?

האם יש חשש מלהחליף שמן גיר ברכב הזה? ההחלפה היא חלקית?

מודה לכם שוב על העזרה באמת טוב שיש ופורום כזה מעולה שעוזר.

תבדוק מחירים במוסכים בדימונה, יכול להיות שישתלם לך לנסוע לשם , ולעשות את הטיפול שם.

שלום נסיעה עד דימונה גם אם המוסך יותר זול בהפרש משמעותי לא שווה לי זה גם דלק וגם אין לי זמן לזה וחוץ מזה אני לא מכיר טוב את הדרום ואת האמינות של המוסכים, המרכז מפוצץ במוסכים.

ככה שנראה לי מיותר לגמרי תודה בכל זאת.

תחליף שמנים לבד

תתחיל בהחלפת שמן מנוע ומסנן שמן ומסנן אויר זה פשוט וזה יעלה לך בערך 250 ש"ח.

אח"כ תלך למוסך ותבקש בדיקת בלמים ( ללא תשלום)

תעלה פה את מה שאמרו לך ונמשיך משם.

שלום הלואי שהייתי יכול להחליף שמנים לבד אין לי ממש את הידע.

בכללי אני יודע שפותחים את בורג ריקון קרטר, ונותנים למסה הגדולה של השמן להתנקז החוצה.

אחרי שהזרם נחלש פותחים את הפילטר, ומחכים שגם משם יתנקז השמן.

אבל הקטע שאין לי את הכלים וממש את הידע, אני צריך ללמוד את זה יותר לעומק אבל לאט לאט שאני ילמד יותר אני יעשה לבדי ללא ספק.

פורסם

אם אתה מתכוון ורוצה באמת ללמוד לעשות לבד אז זה הזמן, לא צריך הרבה כלים, הלן בגודל הנכון, מיכל שיהיה נוח לשים מתחת לאוטו ושיספיק ל5 ליטר וכלי לשחרור הפילטר, לפעמים אין בו צורך אך לפעמים הוא תפוס חזק, העיקר זה לחשוב לאיפה לשפוך את השמן המשומש.

שמים כלי לאיסוף השמן המשומש מתחת לבורג שאתה הולך לשחרר, משחרר את הבורג ונותן לשמן לרדת עד שכמעט ואין טיפות, מורידים את הפילטר, לוקחים את הפילטר החדש ומומלץ להעביר אצבע עם שמן על הגומיה, מבריגים את הפילטר, אין צורך להבריג חזק מידי עם רגש.

סוגרים את הבורג ומתחילים למלא את השמן החדש מהפקק שמן שעל ראש המנוע.

שופכים משהוא כמו 4 ליטר ואז בודקים את המדיד וממלאים את יתרת השמן שלא יווצר מצב ויש מעל המקסימום, הכמות הטובה ביותר זה קצת לפני המקסימום (לא חובה למלא מקסימום).

אם אתה הולך להתמש בג'ק להרים את הרכב, תאבטח בעזרת בוקים.

אני מצאתי פתרון קצת שונה שמתאים לי יותר מג'קים והוא למצוא מדרכה עם עליה נוחה (המצאתי שיטה שלי שאולי לאחרים היא לא תתאים ויגיבו פה שהם לא היו עושים את זה) לקחת בקבוק קולה, פאנטה או כל בקבוק אחר עם פקק די חזק (לא בקבוק של מים מינרלים. לסגור היטב ולשים בין המשטח למדרכה, עולה כמו על חמאה כבר שנים שאני עושה את זה.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אז ככה הרכב שלי לאנטיס 2004 הגיע הזמן לעשות טיפול שנתי, כרגע אני עומד על 107 אלף קילומטרג'.

דיברתי בטלפון עם המזכירה של המוסך מורשה היא אמרה לי שאני יעשה טיפול 120 אלף, הכולל גם החלפת שמן גיר

ושמן ברקס ושמן מנוע ומסנן שמן.

-מדוע לבצע עתה את טיפול ה 120 אלף ולא עוד 13K ק"מ? בתור חייל אני מנחש כי אתה קצר בכסף ומשתמש ברכב ביציאות כך שתוכל לבצע את טיפול ה 120 אלף עוד הרבה זמן. כרגע תוכל להסתפק בטיפול הקטן.

-קרא/השג את ספר הרכב ובדוק מה מבוצע בטיפול ה 120 אלף ומה בסתם טיפול קטן. תקבל נקודת יחוס יותר טובה בנוגע למחירים. לסבר את האוזן, 1400 שקל זה יותר ממה ששילמתי על טיפול ה 120 אלף לרכב שלי (בסמלון):roll:

-עוד דבר, אם אתה משלם עבור החלפת נוזל בלמים אז בדוק כי כל הנוזל הישן נוקז לפני שהוכנס הנוזל החדש.

פורסם
אם אתה מתכוון ורוצה באמת ללמוד לעשות לבד אז זה הזמן, לא צריך הרבה כלים, הלן בגודל הנכון, מיכל שיהיה נוח לשים מתחת לאוטו ושיספיק ל5 ליטר וכלי לשחרור הפילטר, לפעמים אין בו צורך אך לפעמים הוא תפוס חזק, העיקר זה לחשוב לאיפה לשפוך את השמן המשומש.

שמים כלי לאיסוף השמן המשומש מתחת לבורג שאתה הולך לשחרר, משחרר את הבורג ונותן לשמן לרדת עד שכמעט ואין טיפות, מורידים את הפילטר, לוקחים את הפילטר החדש ומומלץ להעביר אצבע עם שמן על הגומיה, מבריגים את הפילטר, אין צורך להבריג חזק מידי עם רגש.

סוגרים את הבורג ומתחילים למלא את השמן החדש מהפקק שמן שעל ראש המנוע.

שופכים משהוא כמו 4 ליטר ואז בודקים את המדיד וממלאים את יתרת השמן שלא יווצר מצב ויש מעל המקסימום, הכמות הטובה ביותר זה קצת לפני המקסימום (לא חובה למלא מקסימום).

אם אתה הולך להתמש בג'ק להרים את הרכב, תאבטח בעזרת בוקים.

אני מצאתי פתרון קצת שונה שמתאים לי יותר מג'קים והוא למצוא מדרכה עם עליה נוחה (המצאתי שיטה שלי שאולי לאחרים היא לא תתאים ויגיבו פה שהם לא היו עושים את זה) לקחת בקבוק קולה, פאנטה או כל בקבוק אחר עם פקק די חזק (לא בקבוק של מים מינרלים. לסגור היטב ולשים בין המשטח למדרכה, עולה כמו על חמאה כבר שנים שאני עושה את זה.

שלום תודה רבה על התשובה המפורטת השכלתי המון מהתגובה אני מודה לך מאוד, אני רק צריך לדעת בדיוק איפה נמצא בורג

ריקון השמן והמסנן עצמו נראה לי שבאזור הקדמי אני טועה?

-מדוע לבצע עתה את טיפול ה 120 אלף ולא עוד 13K ק"מ? בתור חייל אני מנחש כי אתה קצר בכסף ומשתמש ברכב ביציאות כך שתוכל לבצע את טיפול ה 120 אלף עוד הרבה זמן. כרגע תוכל להסתפק בטיפול הקטן.

-קרא/השג את ספר הרכב ובדוק מה מבוצע בטיפול ה 120 אלף ומה בסתם טיפול קטן. תקבל נקודת יחוס יותר טובה בנוגע למחירים. לסבר את האוזן, 1400 שקל זה יותר ממה ששילמתי על טיפול ה 120 אלף לרכב שלי (בסמלון):roll:

-עוד דבר, אם אתה משלם עבור החלפת נוזל בלמים אז בדוק כי כל הנוזל הישן נוקז לפני שהוכנס הנוזל החדש.

שלום תודה על התשובה, כעיקרון הרכב מטופל מאז שיצא מהחברה רק במוסך מורשה יבואן.

היא בדקה היסטורית טיפולים ואמרה לי אתה צריך טיפול 120 אלף.

יכול להיות שמבחינת הזמן אני באמת צריך, ויכול להיות שאפשר למשוך את זה עוד 13 אלף וזה יחסוך לי מלא.

אני יבדוק את זה יותר לעומק אין לי את הספר הטיפולים המלא רק מהשנתיים האחרונות

אם אני יבקש יתנו לי במוסך ומרשה מאזדה היסטורית טיפולים מלאה על הרכב של כל השנים?

לפי ספר הרכב צריך להחליף נוזל בלמים, שמן גיר, שמן מנוע ומסנן שמן מנוע. ומצתים אבל מותקנים ברכבי מצתים מסוג אירידיום אז יש זמן לזה.

פורסם

עם אתה צריך עזרה דבר איתי בפרטי אני יעזור לך. אני יכול ללמד אותך איך עושים טיפולים לבד, אני עד היום לא ראיתי שום צורך במוסך חוץ מהחלפת גיר כי אין לי ליפט. אין דבר שאי אפשר לתקן בבית. כל התיקונים אני עושה לבד.

• תוכן חדש...