Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין ברכישת רכב משפחתי ואשמח לקבל את המלצותיכם וחוות דעתכם.

אני פונה אליכם לאחר שקראתי חלק ניכר מהפורומים ולא מצאתי התייחסות שעונה על שאלותיי.

אני מעוניין ברכב שישמש לנסיעות משולבות עירוניות ובין עירוניות.

אני נוטה לרכוש מחברות ליסינג בעיקר בגלל אחריות על המכלולים העיקריים ברכב (מנוע, גיר וכדומה)

חשוב לי שהרכב יהיה אמין ולא מועד לתקלות, חסכוני באחזקה וטיפולים ובצריכת דלק, נוחות נסיעה טובה ולבסוף סחירות.

טווח מחירים: 55,000-72,000 ש"ח

שנתון: רצוי משנת 2007-8 ומעלה

ק"מ: רצוי כמה שיותר נמוך

אני לא מכיר את הדגמים הרלוונטיים מקרוב ואשמח להמלצותיכם, אני יודע שיש המלצות בנוגע לאמינות היפניות

מתלבט בין כל מיני דגמים, אשמח אם תעדכנו את הדגם של המכונית אני לא שולט במגוון הגרסאות שיש (למשל כמו בפורד פוקוס) מחפש את התמורה הטובה והאמינה ביותר למחיר:

טויוטה קורולה (אודה להתייחסות בגרסת גיר רובוטי/אוטומטי?), הונדה סיויק, יונדאי i30, שברולט קרוז,

מאזדה 3 (אפשר החדשה?), פורד פוקוס/מונדאו, סובארו B3/B4/אימפרזה, סקודה אוקטביה, מיצובישי, ניסן טידה/נוט, פולקסווגן ג'טה/פאסאט, סוזוקי, רנו, סיטרואן (שמעתי שהצרפתיות פחות אמינות ומומלצות)

אודה לכל עזרה והתייחסות מנומקת.

פורסם

לא צריך יותר מידי

אתה צריך רק להסתכל בכותרות של השאלות בפורום "טכני ,אחזקה וטיפולים"

ולהבין שפיזו .סיטרואן.רנו.סיאט.WV,פיאט הן מכוניות בעיתיות והשמועות שרצות עליהם זה לא סתם

פורסם

תודה על התגובה...

יש דגם שאתה יודע שהוא מומלץ ומנצח!

אני חושב להתכנס לכיוון טויוטה (אוט'/רובוטית), i30, פורד פוקוס

פורסם

היונדאי מאוד מומלצת.

אמינה,מאובזרת ונעימה.

על הטויוטה הרובוטית הייתי מותר (לא מכיר באופן אישי אבל שמעתי על בעיות רבות בדגם זה).

הפוקוס היא בחירה מצויינת. היא המרווחת מבין המשפחתיות ומאוד בטיחותית אבל סובלת ממנוע חלש יחסית וצריכת דלק גבוהה.

אני הייתי מוסיף לאופציות את המיצובישי לנסר 1500 מודל 2009.היא עונה בדיוק על הדרישות שלך והחיסרון שלה הוא שוק חלש שאותך לא מעניין. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

גם אני ממליץ על I30 לאחר ניסיון רב עם שני סייגים, אם חשוב לך תא מטען גדול או שאתה מוביל 3 מבוגרים מאחור לעיתים קרובות אז היא לא הכי מתאימה.

הטויוטה לא מומלצת לאו דווקא עקב בעיות אמינות אלא בגלל הגיר שאני נוח לשימוש ודורש תקופת הסתגלות.

אני דוקוא כן הייתי בודק את הג'טה, לא ידועות לי על בעיות מיוחדות בדגמי ה-1.6 האוטומטיים שהם האלה שמתאימים לתקציב. רכב מרוווח ונאה בעל תא נוסעים איכותי ונעים.

בהצלחה.

פורסם
גם אני ממליץ על I30 לאחר ניסיון רב עם שני סייגים, אם חשוב לך תא מטען גדול או שאתה מוביל 3 מבוגרים מאחור לעיתים קרובות אז היא לא הכי מתאימה.

הטויוטה לא מומלצת לאו דווקא עקב בעיות אמינות אלא בגלל הגיר שאני נוח לשימוש ודורש תקופת הסתגלות.

אני דוקוא כן הייתי בודק את הג'טה, לא ידועות לי על בעיות מיוחדות בדגמי ה-1.6 האוטומטיים שהם האלה שמתאימים לתקציב. רכב מרוווח ונאה בעל תא נוסעים איכותי ונעים.

בהצלחה.

אני לא יודע אם זה אותו דבר, אבל ברכב של ההורים (I30CW) יושבים בסדר שלושה מבוגרים מאחור, יותר טוב מרוב המשפחתיות, לא כמו במכונית מנהלים או משהו אבל עדיין לא רע בכלל.

תא מטען גדול אפשר למצוא בCW.

הI30 היא מכונית מצוינת למעט העובדה שההגה שלה די מעורפל ומנותק מהמציאות, מרגיש כמו הגה של פלייסטיישן. זה אחד החסרונות שמצאתי ברכב כמי שרגיל להגה הידראולי מתקשר.

גם עם הרובוטית היה לי ניסיון קצר, להורים שלי היה ניסיון איתה של 3 שנים, הרכב לא מוצלח ולא הראה אצלנו אמינות גבוהה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קורולה 2007 רכב מעולה היה לנו אותו בית מעל 3 שנים באמת שנהנו איתו רק טיפולים ברקסים וצמיגים שום תקלות אמין ביותר וחזק מאוד צריכת דלק כמו על 1.6 כרגע עם הקורולה החדשה האוטומטית גם מרוצים אבל עדיין חושבים שהקודמת היתה יותר טובה !!

פורסם
אני לא יודע אם זה אותו דבר, אבל ברכב של ההורים (I30CW) יושבים בסדר שלושה מבוגרים מאחור, יותר טוב מרוב המשפחתיות, לא כמו במכונית מנהלים או משהו אבל עדיין לא רע בכלל.

תא מטען גדול אפשר למצוא בCW.

הI30 היא מכונית מצוינת למעט העובדה שההגה שלה די מעורפל ומנותק מהמציאות, מרגיש כמו הגה של פלייסטיישן. זה אחד החסרונות שמצאתי ברכב כמי שרגיל להגה הידראולי מתקשר.

גם עם הרובוטית היה לי ניסיון קצר, להורים שלי היה ניסיון איתה של 3 שנים, הרכב לא מוצלח ולא הראה אצלנו אמינות גבוהה.

לסטיישן יש בסיס גלגלים ארוך יותר משל הדגם הרגיל ומושב אחורי עדיף בהרבה גם מבחינת מרווח לראש ולכתפיים וגם מרווח רגליים. באיזור ה-70 אלף שקלים לא ימצא אקזמפלר מוצלח של CW ולכן התייחסתי לדגם הרגיל. הסטיישן היא אחת המשפחתיות היותר מרווחות.

פורסם

ממה שהצלחתי לברר עם חברים נראה לי שהאופציות הטובות ביותר יהיו מאזדה 3, יונדאי i30, טויוטה קורולה.

בנוגע לקורולה הרובוטית יש לי דוד שהוא סוכן מכירות וחרש את הארץ עם הטויוטה ומספר שהוא מבסוט ממנה והיא אמינה מאוד, מה גם שחסכונית בדלק. בנוגע למאזדה אומרים שמבחינת חווית הנהיגה היא טובה יותר ובנוגע ל- i30 כולם ממליצים על הרכב הזה.

איך הרכבים האלה בהיבט התנהגות כביש, בטיחות, צריכת דלק, נוחות שימוש, נוחות נהיגה, אבזור, ביטוחים, טיפולים, סחירות.

מה הייתם עושים במקומי, במה לבחור? מה העסקה הכדאית מבין הרכבים הנ"ל?

1. האם הייתם ממליצים על רכישה מליסינג או מפרטי? (אומרים שאת רכבי הליסינג מחדשים ו- "מדנדשים".

(החברות המציעות רכבים מליסינג בד"כ מעניקות גם אחריות מה שלא מקבלים בקניית רכב מפרטי).

3. אשמח אם תוכלו לפרט על העדפות בין הרכבים, חולשות או חוזקות בין הרכבים הללו, ו/או אם ישנם יתרונות משמעותיים ומחלות חוזרות ונשנות ברכבים.

תודה.

פורסם

בחברות הליסינג תוכל לרכוש רכבים חדשים יותר, מתוך מבחר גדול ועם אחריות ותנאי מימון.

אני יכול לספר לך על ה-I30, צריכת הדלק היא בין 11 ל-12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת תלוי כמובן בסגנון הנהיגה שלך ובאיזורי הנהיגה.

התנהגות הכביש לא ספורטיבית ולא מהנה במיוחד אבל היא בסדר גמור, בטוחה ואוחזת טוב, כמובן ביחס למצב הצמיגים שמורכבים על הרכב הספיציפי.

מה שהכי חסר לי בדגם הבסיסי הוא משענת יד לנהג ומעט צבע בקנסולה המרכזית, פרטים שכן קיימים בדגמים המאובזרים יותר.

אם תשאל שאלות ספיציפיות יהיה יותר קל לענות. יש לי ניסיון גם עם הקורולה וגם עם המאזדה 3 ולדעתי היונדאי עדיפה בעיקר בגלל ציון בטיחות ואיבזור בטיחותי עדיף. כל רכישה צריכה להתבצע בכפוף לנסיעת מבחן מקיפה כמה שיותר בכדי לבדוק אם הרכב מתאים לך.

בהצלחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על התגובה שלך.

התעמקתי בפורומים ובתגובות ואני מעט מבולבל והתפזרתי.

ראיתי ביקורות די טובות בנוגע לרכבים, השאלה מה גובר מבחינת עלויות אחזקה וטיפולים, עלויות ביטוח, הוצאות דלק, אמינות הרכב, שכיחות התקלות ועלויות הטיפול, איכות הרכב והנהיגה, מוניטין, גניבות, שמירת ערך וסחירות בעוד מספר שנים.

ראיתי המלצות שלך ושל אחרים על מספר רכבים כגון קאיה פורטה / סיד, מיצובישי לנסר החדשה וכו'.

לאור השיקולים שציינתי תוכל לכוון אותי מבין: ג'טה, אוקטביה, קורולה (2007), סיויק, SX4, קאיה פורטה/סיד, לנסר החדשה, גולף, מאזדה 3, I30

אשמח לחוות דעת

פורסם

נראה לי שמהרשימה שלך יונדאי i30 תתאים יותר לדרישות. זו מכונית שהיא זולה יחסית לאחזקה, חסכונית בדלק ואמינה.

לאנסר החדשה די גבולית מבחינת התקציב שלך, אבל גם יכולה להתאים במידה ותצליח למצוא אחת טובה במחיר הזה. שים לב שמדובר בדרך כלל בגרסת ה-1.5 ליטר שהיא טיפ-טיפה חלשה.

בדרך כלל הייתי מציע לחברי הפורום להוסיף לרשימה גם את הניסאן טידה, אבל במקרה שלך נראה לי שעדיף להוציא רכבים מהמשוואה ולא להכניס נוספים :-D

פורסם

גם לדעתי ה-I30 מתאימה.

בעיקרון הפורטה מבוססת עליה בכבודות אבל עדיפה בנפח תא המטען, מרווח במושב האחורי ושקט ונוחות בתא הנוסעים.

החסרונות אל מול היונדאי הם ביקוש וסחירות נמוכים ומיעוט מכירות יחסית לשוק הפרטי (ריבוי לליסינג כמובן) מה שגורר עוד למטה את ערך המשומשות.

בין סיד ל-I30 לדעתי היונדאי עדיפה בעיקר בזכות נוחות עדיפה ושוב סחירות ושמירת ערך.

באיזור ה-70 אלף שקלים זה או I30 פרטית מ-2008 או יוצאת ליסינג מתחילת 2009. הדגמים המאובזרים נותנים תמורה עדיפה בתוספת זניחה יחסית אבל דיי נדירים גם בשוק הפרטי.

בהצלחה וחג שמח.

• תוכן חדש...