Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד סיירה - מפלג תקול?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בדרכי לבסיס וללא כל התראה מוקדמת, המנוע של הסיירה שלי התחיל להחנק ולגמגם בטיפוס לסל"ד שמאפשר נסיעה נורמטיבית. עצרתי בשולי הכביש, נתתי לעניינים להתקרר וניסיתי מספר פעמים נוספות - הרכב הניע ללא בעיה ואף נשאר בסל"ד סרק ללא גמגומים מיותרים, אך ברגע שלוחצים מספר לחיצות חזקות על דוושת הגז התופעה חוזרת בכל טיפוס מינורי בסל"ד. זה המקום לציין שלפני כשבועיים, ממש אחרי שהרכב עבר טסט, קרתה תופעה דומה, אבל מאחר והיא קרתה גם אחרי הטסט הקודם וחלפה במהירות, הנחתי שמדובר בהשפעה של תוסף הדבש שאני שם לפני כל טסט על מנת לעבור את בדיקת הזיהום בהצלחה. מאז ועד הבוקר זה לא קרה שוב והרכב נסע היטב.

הרכב נגרר אחר כבוד ל"מוסך התכלת" בכפר סבא, עליו שמעתי המלצות ממספר חברי פורום, שם אבחנו פלאגים שרופים לחלוטין (מה שבוודאות לא נגרם מבלאי טבעי, מכיוון שהרכב עבר לפני שבועיים טיפול ובדיקה אצל מוסכניק שאני סומך עליו לחלוטין). הנחתי את המוסך להחליף את הפלאגים השרופים בפלאגים חדשים שהיו לי ברכב במקרה - אך התופעה נמשכת. המוסכניק המשיך והחליף את "אצבע המפלג" (אין לי מושג מה זה אומר :roll:) ולבסוף טען שכנראה מדובר בבעיה במפלג עצמו. מהניסוח הזה אפשר להסיק שהוא לא כל כך בטוח בעצמו במה הבעיה.

אז קודם כל - האם תיאור הבעיה תואם את אבחנת המוסכניק? האם כדאי להשקיע במפלג חדש או משופץ על סמך האבחנה הזו? צריך לזכור שהרכב לא ממש נמצא במצב נסיעה, והכי רחוק שאוכל להביא אותו ללא גרירה הוא מוסך במקום אחר בכפ"ס, וגם זה כנראה על חשבון הפלאגים החדשים.

שנית, הבנתי ש"אדמונד קול" ברחוב שטיבל בת"א הוא המומחה בתחום המפלגים המשופצים. האם הוא אכן מומלץ, ומהי עלות סבירה להתקנתו במוסך? האם יש טעם לחפש מפלגים מפירוק, או שזה לא שווה את הסיכון?

מדובר, כאמור, בפורד סיירה, שנת 1987, מנוע 1.6 (פינטו).

פורסם

שלום רב !

אבחנה לקוייה של המוסך בכפר סבא, עלולה לעלות לך ביוקר ומי שישלם את החשבון זה אתה ולא המוסך.

אדמונד קגל, אכן נחשב מקצועי עד סופר מקצועי בתחומו, לא יקרן, ואוהב לעסור.

המלצתי תתיעעץ איתו תחילה בטלפון, ברר הצעת צחיר, והאם ניתן לפרק את המפלג נישן, ולהביא לאדמונד, על מנת שיאבחן האם אכן הבעייה במפלג.

אצב המפלג זהו הרוטור(הסביבון) שתפקידו להסתובב ולספק ניצוץ לכל אחד מהצילנדרים לפי סדר ההצתה כל צילנדר בתורו.

האם אתה יכול לעלות תמונות של המתים הישנים, במידה והם ברשותך, על מנת לאבחן את מצבם?!

האם ידוע לך מאיזה תוצרת הם, מוטקרפט או בוש?

עדכן את אדמונד קגל לגבי המצתים, והאם יש קשר בין מצבם, לבין אי תקינות המפלג.

משום מה לא בבטחון רב, אני שולל משום מה את האפשרות שהמפלג תקול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה, תודה על התשובה המהירה והמקצועית (כרגיל :)).

ההצעה שלך אכן נשמעת הגיונית וזה מה שאעשה מחר.

המצתים הישנים לא נמצאים אצלי, וסביר להניח שכבר הושלכו לפח על ידי המוסך - הדיאלוג שלי מולם היה טלפוני בלבד. בכל מקרה, איני יודע אילו פלאגים הותקנו ברכב (נעשה על ידי בעלי הרכב הקודמים), אם כי הוא טיפל במוסך מורשה ולכן יש סיכוי די גבוה שהיו מתוצרת מוטורקראפט. על כל פנים, המצתים החדשים שקניתי בעצמי והותקנו עכשיו ברכב הם מקוריים מתוצרת מוטורקראפט.

פורסם

עדכון קצר: היום הגעתי למוסך כדי שיפרקו לי את המפלג. מוסכניק אחר שהיה במקום וגם עבד על הרכב אמר שלהערכו המפלג תקין. עשיתי סיבוב די ארוך על הרכב עד שהגיע לטמפרטורת עבודה וכן בסל"ד גבוה, והוא אכן נוסע היטב עם הפלאגים החדשים - אין זכר לגמגומים והחנק. במוסך הודו שאין להם אקדח הצתה ולכן מעדיפים בכלל לא להתעסק עם הרכבת המפלג בחזרה אחרי הפירוק.

פורסם

שלום רב !

תודה על העדכון כולי תקווה שהפלגים שהורכבו הם מתוצרת מוטו קרפט, ואני מקווה שחטי ההצתה הם גם מתוצרת מטוררפט מקוריים בצבע כחול בעלי עובי של 8 מ"מ.

בכל מקרה הרכבת המפלג היא פשוטה והכוון הצתה הוא גם פשוט, אם תזדקק לכל בעתיד, פנה אלי.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום לכולם,

היום בדרכי לבסיס וללא כל התראה מוקדמת, המנוע של הסיירה שלי התחיל להחנק ולגמגם בטיפוס לסל"ד שמאפשר נסיעה נורמטיבית. עצרתי בשולי הכביש, נתתי לעניינים להתקרר וניסיתי מספר פעמים נוספות - הרכב הניע ללא בעיה ואף נשאר בסל"ד סרק ללא גמגומים מיותרים, אך ברגע שלוחצים מספר לחיצות חזקות על דוושת הגז התופעה חוזרת בכל טיפוס מינורי בסל"ד. זה המקום לציין שלפני כשבועיים, ממש אחרי שהרכב עבר טסט, קרתה תופעה דומה, אבל מאחר והיא קרתה גם אחרי הטסט הקודם וחלפה במהירות, הנחתי שמדובר בהשפעה של תוסף הדבש שאני שם לפני כל טסט על מנת לעבור את בדיקת הזיהום בהצלחה. מאז ועד הבוקר זה לא קרה שוב והרכב נסע היטב.

הרכב נגרר אחר כבוד ל"מוסך התכלת" בכפר סבא, עליו שמעתי המלצות ממספר חברי פורום, שם אבחנו פלאגים שרופים לחלוטין (מה שבוודאות לא נגרם מבלאי טבעי, מכיוון שהרכב עבר לפני שבועיים טיפול ובדיקה אצל מוסכניק שאני סומך עליו לחלוטין). הנחתי את המוסך להחליף את הפלאגים השרופים בפלאגים חדשים שהיו לי ברכב במקרה - אך התופעה נמשכת. המוסכניק המשיך והחליף את "אצבע המפלג" (אין לי מושג מה זה אומר :roll:) ולבסוף טען שכנראה מדובר בבעיה במפלג עצמו. מהניסוח הזה אפשר להסיק שהוא לא כל כך בטוח בעצמו במה הבעיה.

אז קודם כל - האם תיאור הבעיה תואם את אבחנת המוסכניק? האם כדאי להשקיע במפלג חדש או משופץ על סמך האבחנה הזו? צריך לזכור שהרכב לא ממש נמצא במצב נסיעה, והכי רחוק שאוכל להביא אותו ללא גרירה הוא מוסך במקום אחר בכפ"ס, וגם זה כנראה על חשבון הפלאגים החדשים.

שנית, הבנתי ש"אדמונד קול" ברחוב שטיבל בת"א הוא המומחה בתחום המפלגים המשופצים. האם הוא אכן מומלץ, ומהי עלות סבירה להתקנתו במוסך? האם יש טעם לחפש מפלגים מפירוק, או שזה לא שווה את הסיכון?

מדובר, כאמור, בפורד סיירה, שנת 1987, מנוע 1.6 (פינטו).

על הכנף צד נהג ליד הקורת אורך נמצא המודול ,יתכן וקיבל רטיבות ,לא היתה לי סיירה והיו לי רבות , שלא התנהגה כך אחרי גשמים .

היו מקרים שפתרון הבעייה היה במצוף הקרבורטור ,איזה יש לך ? פורד ? סןלקס ? או פיירבורג ?

פורסם
שלום רב !

תודה על העדכון כולי תקווה שהפלגים שהורכבו הם מתוצרת מוטו קרפט, ואני מקווה שחטי ההצתה הם גם מתוצרת מטוררפט מקוריים בצבע כחול בעלי עובי של 8 מ"מ.

בכל מקרה הרכבת המפלג היא פשוטה והכוון הצתה הוא גם פשוט, אם תזדקק לכל בעתיד, פנה אלי.

בברכה

צביקה

צבי NGK גם מתפקדים טוב בסיירה ,אם אין רטיבות שמן .

פורסם
על הכנף צד נהג ליד הקורת אורך נמצא המודול ,יתכן וקיבל רטיבות ,לא היתה לי סיירה והיו לי רבות , שלא התנהגה כך אחרי גשמים .

היו מקרים שפתרון הבעייה היה במצוף הקרבורטור ,איזה יש לך ? וויבר , סולקס, או פיירבורג ?

גל אדיר שלום רב !

ברשות פותח השרשור מנוע 1600 עם קרבורטור וויבר עם לוע כפול.

אני בוודאי לא אפתיע אותך שהקרבורטור שופץ אצלי לפני כחצי שנה.

אין לי בעייה אישית עם בוש , דנסו או NGK, אך מנועי פורד הישנים תפקדו בצורה מירבית ומטבית עם מצתי מוטוקרפט גם במנעים עם גומיות שסתומים יבשות, ורינגים שחוקים.

גם אם הפלגים צברו שומן שגרם לפיח, הם עדיין תפקדו, אם כי המנועים החלו לצלצל עקב כך.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

בברכה

צביקה

תודה לכולם על התשובות!

הפלאגים החדשים הם אכן מקוריים של מוטורקראפט שקניתי מבעוד מועד. לצערי, לא הצלחתי למצוא חוטי הצתה מקוריים כהמלצתך (גם לא אצל חזי דלאל) ונאלצתי להחליף את הקיימים ברביעיית BS (כמו שהיתה, כזכור לך).

הפלאגים הישנים זרוקים לי במושב האחורי, אשתדל לצלם אותם בקרוב ולהעלות.

• תוכן חדש...