Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יידע בסיסי, לא יותר.

מרבית רוכשי מכוניות המיני הללו עברו אליהן ממכוניות אוטומטיות, והעדר המומנט וחוסר ניסיון הביא לכך שיש הצע גדול יחסית של מכוניות מיני למכירה.

למה לך להאיץ מ-40 ל-70 בהילוך רביעי?

כי זה מה שעושים אלו שהורגלו במשך שנים לנהוג במכוניות אוטומטיות.

הוא לא אמור, כי המכוניות לא אמורות.

בסיטרואן AX ובפיג'ו 106 התיבה הידנית היתה בהחלט מקור להנאה.

בכל מכוניות המיני אתה יכול לשכוח מזה, וחבל.

ואז אתה משלם את המחיר במחיר הקניה ובדלק...

אם השימוש הוא עירוני נטו והנסועה נמוכה, אזי גיר אוטומטי עדיף בהחלט, מה גם שההבדלים בצריכת הדלק לא כאלו גדולים, ורוב מכוניות המיני מגיעות עם מנועים עדיפים בדגמים האוטומטיים.

תגובותיי בשחור.

האמת ששקלנו להחליף את ה I20 במיני חדשה ידנית.

שכרתי בכל פעם מכונית מיני אחרת ליומיים על מנת להתרשם, בלי לחץ של איש מכירות שקודח לך במוח עד כמה נפלאה יצירתו.

האמת, כולן, ללא יוצא מן הכלל נופלות באופן משמעותי מהיונדאי, ואתה מרגיש היטב את מחיר החסכון, תרתי משמע.

עדיף להשאיר בידי המתדלקים עוד 50 ש"ח בשבוע ולא לנוע בפחונית כמו האלטו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי זה לא החוסר ניסיון הידני אלא יותר חוסר כוח שגרמו לאנשים למכור,יכול להיות שהם חשבו ב 60 אלף הם יקנו רכב חדש ויותר קטן,אבל התאכזבו מחוסר הכוח.

מי שנוהג על אוטומט לא סופר באיזה הילוך עכשיו הרכב,לכן זה לא רלוונטי שמיני לא יכול להאיץ מ40-70 רביעי,גם לא כול 1600 יאיץ טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תגובותיי בשחור.

האמת ששקלנו להחליף את ה I20 במיני חדשה ידנית.

שכרתי בכל פעם מכונית מיני אחרת ליומיים על מנת להתרשם, בלי לחץ של איש מכירות שקודח לך במוח עד כמה נפלאה יצירתו.

האמת, כולן, ללא יוצא מן הכלל נופלות באופן משמעותי מהיונדאי, ואתה מרגיש היטב את מחיר החסכון, תרתי משמע.

עדיף להשאיר בידי המתדלקים עוד 50 ש"ח בשבוע ולא לנוע בפחונית כמו האלטו.

:-D zo תשובה של מקצוען

כבוד !

פורסם
לדעתי זה לא החוסר ניסיון הידני אלא יותר חוסר כוח שגרמו לאנשים למכור,יכול להיות שהם חשבו ב 60 אלף הם יקנו רכב חדש ויותר קטן,אבל התאכזבו מחוסר הכוח.

מי שנוהג על אוטומט לא סופר באיזה הילוך עכשיו הרכב,לכן זה לא רלוונטי שמיני לא יכול להאיץ מ40-70 רביעי,גם לא כול 1600 יאיץ טוב.

אני חושב שזו התגובה הנכונה מכולן. אני אסביר.

יצא לי לנהוג בחיי על מספר מכוניות מצומצם - כולן היו שלי, למעט רכב הנהיגה.

סובארו ליאונה 1300 ידנית.

סיטרואן קסארה דיזל 1900 ללא טורבו ידנית.

פיאט פונטו 60 כ"ס ידנית.

שלושתן עגלות, אך שלושתן הספיקו לי. הליאונה הייתה עגלה לא נורמלית אבל ידעתי להאיץ איתה וידעתי לצאת מרמזור ולהאיץ יפה.

הקסארה הייתה עם יותר מומנט אבל הרגישה לא פחות עגלתית מהליאונה. סוג נהיגה שונה נדרש בה.

הפונטו הרגישה לי כמו מטוס כשקניתי אותה, למרות שגם כאן זה לא בדיוק רכב עתיר מומנט. בעיר הוא זריז למדי.

אבל מה...פעם אחת התיישבתי מאחורי ההגה של קורולה 1600 משנת 2006, וחשבתי שאני עף לירח. לא האמנתי שרכב יכול להגיב ככה. ממש מכונית מירוץ :lol:

אז אני בהחלט יכול להבין את ההלם והעצבים של מישהו שיורד מרכב כזה לרכב מיני. וזו הסיבה שיש הצפה שלהן בשוק יד2.

פורסם
לא כולם קונים לעיר, אבל הרכבים האלה תוכננו ונבנו לנסיעה עירונית. כמובן שבארץ יש כאלה שנוסעים כל יום מחיפה לבאר שבע עם סוזוקי אלטו + 3 נוסעים על 120 קמ"ש כל הדרך, ולא מבינים שאם ימשיכו ככה המנוע יילך להם תוך חודשיים :-D

חחה, אשכרה...

אני רואה את אחד העובדים בבנק יוצא בסוף היום עם הפיקנטו שלו ומעמיס עוד 3 חבר'ה לנסיעה בינעירונית. מבחוץ זה נראה מאוד מצחיק.:-D

פורסם

אפשר לדעת מה בדיוק?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל מה...פעם אחת התיישבתי מאחורי ההגה של קורולה 1600 משנת 2006, וחשבתי שאני עף לירח. לא האמנתי שרכב יכול להגיב ככה. ממש מכונית מירוץ :lol:

אז אני בהחלט יכול להבין את ההלם והעצבים של מישהו שיורד מרכב כזה לרכב מיני. וזו הסיבה שיש הצפה שלהן בשוק יד2.

נו, זה עניין של פרופורציה. אני מקלל כשאני יושב בכל משפחתומטית 1600, כי כולן ללא יוצא מהכלל עגלות לעומת מה שאני רגיל (שגם זה לא איזה טיל...). העניין הוא שההבדל בין אלו לבין קטנה ידנית הוא לא כזה גדול, פשוט צריך לדעת לנצל טוב יותר את המנוע. אנשים שנוהגים שנים באוטומטית 1600 שכחו איך להוציא מהמנוע את המיטב, כי הם בסה"כ לוחצים גז וברקס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נו, זה עניין של פרופורציה. אני מקלל כשאני יושב בכל משפחתומטית 1600, כי כולן ללא יוצא מהכלל עגלות לעומת מה שאני רגיל (שגם זה לא איזה טיל...). העניין הוא שההבדל בין אלו לבין קטנה ידנית הוא לא כזה גדול, פשוט צריך לדעת לנצל טוב יותר את המנוע. אנשים שנוהגים שנים באוטומטית 1600 שכחו איך להוציא מהמנוע את המיטב, כי הם בסה"כ לוחצים גז וברקס.

רוני

אתה באמת חושב שאנשים שכחו לנצל ? לדעתי סדר העדיפויות אצל רוב הציבור השתנה ,ההתלהבות מ "לנצל" ירדה ,עולמם התמלא במשימות אחרות חלקן קיומיות ,הסביבה הפכה צפופה ואין את העונג הזה של "לנצל" ,גם אם אתה כבר לבד באיזה פיזדיולוח אז גם שם תמיד ימצא או ימצאו כמה מהלא יודעים לנצל שיפריעו לך לנצל .

נצא מהנחה שכבר מצאת מקום לניצול ללא הפרעה ,בסדר ניצלת ונהנת ,אבל תחשוב כמה כבר יש כמוך שזה מעניין אותם ,אני יכול לתת לך דוגמאות מסוף 60 עד סוף 70 ,אז באמת לדבריך היתה משמעות רצינית ,אבל את מי מעניין היום ?

יש היום וירטואליה ברשתות ,שם מכניסים אליך לסלון כל מיני תכניות להשלמת החסר בנושא ניצול רכב ,מכאן ועד לומר שאת ההמון שהוא הרוב מעניין לרדת למטה לקחת את המכונה שנקראת רכב ולצאת לניצול הגיר הידני ,זה חלף ,זה פאסה ומיושן ,יש פה ושם צעירים חדשים שממלאים את החלל הריק ,השאר כפי שאתה יכול להתרשם מהכתובים בפורום אפוף וקשור בפנטזיות וירטואליות שהרשת מפמפמת בחוזקה .

עוד יכתבו 100K פעם כאן בפורום שבאירופה יש רק דיזל ידני ובאיטליה הכל ידני ,ובאיזה מקום אחר על הכדור לא ראו אף פעם אוטומט ,נו אז מה ? זה פשוט לא מעניין את הציבור בארץ ,כל פעם חוזרים על זה מחדש ,תמיד תמצא פוסט חדש על זה מצעירים וכל פעם זה חולף וחוזר בשנית .

קיצרר ,אין לציבור עניין להיות מודאג מזה שהוא ישכח להעביר הילוכים ,כפי שאינו מתגעגע לעשות כלים ,אלא מדיח ,כפי שאינו תולה כביסה אלא מייבש ,כפי שילדיו לא הולכים ליסודי ברגל אלא אמא אבא מסיעים אותם ,כפי שהרוב שואף לעלות במעלית ולא ברגל .

האוטו של פעם הוא כלי שימושי פשוט עבורם ,רוצים מזגן ,גיר אוטומט ולא לראות מוסך ,זו המציאות האמיתית .

כשיש רעב למשהו כמו אוטו כפי שהיה בטרם מנחם בגין עליו השלום ועשור וחצי אחריו ,אז אני מבין את החשק ,אבל היום ? מה שחשוב היום זה יותר השאפוני מאשר סוג הממסרה ,בזה אני מסכים איתך ,תראה איזה פקקים בתחנות השטיפה ,במדינה שאין בה מספיק מים .

מוכנים לעמוד עם מנוע עובד 40 דקות לקרוא עיתון והעיקר שהרכב יצא מבריק ,השאר וסוג הגיר אפילו לא עולה להם לראש .

פורסם

הקלאץ' בC1 הוא כמו חמאה, הוא לא מפעיל התנגדות חזרה והרגל יכולה להשאר עליו שעות בפקק בלי להרגיש.

הרכב נוצר כדי להתאים לעיר, הוא נוח מאוד בפקקים וברחובות צרים.

אני שמח שלקחתי את הידני ולא את הרובוטי, למרות שהידית לא הכי נוחה בעולם ויש מנוע של מכסחת דשא אני נהנה מהנהיגה עצמה.

הרכב שלי מצליח לעקוף משפחתומטיות כשאני רוצה, כי למדתי את הרכב ואני יודע לנהוג בו.

זה כל העניין ברכבים הקטנים, צריך לדעת לנצל כל טיפת מנוע עד הסוף.

הכל תלוי בצרכים שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם לומר את האמת בספארק שלי על אף שאני מאוד אוהב את הרכב הקטע של ההילוכים דיי מטריד והייתי שמח אם הייתה

ספארק אוטומטית . הבעיה בספארק היא שההילוכים קצרים מאוד והחוסר בכוח מורגש בכל הילוך ,

כדי להאיץ ברמזור ולעבור את ה 70 קמ"ש צריך להיות כבר בהילוך חמישי וזה המון התעסקות עם הידית והקלאץ במעט מאוד זמן

וזה מעט מטריד .

באופן כללי נראה לי שלרכבי המיני שגם ככה לא סובלים מעודף כוח עדיף תיבה אוטומטית גם אם זה קצת פחות טוב לצריכת הדלק .

פורסם

Magimix,

הילוכים עם יחסי העברה קצרים זה בדיוק מה שרכב עירוני עם מנוע קטן צריך.

אתה מקבל זמינות כוח טובה יותר בכל הילוך.

!AWDSOME

פורסם
Magimix,

הילוכים עם יחסי העברה קצרים זה בדיוק מה שרכב עירוני עם מנוע קטן צריך.

אתה מקבל זמינות כוח טובה יותר בכל הילוך.

אתה צודק , התכוונתי שזה שיש יחסי העברה קצרים זה טוב ויפה רק חבל שגם איתם פשוט אין כוח

הילוך ראשון שני הרכב לא בקושי זז ושהסל"ד עולה מעל 2000 המנוע עושה בעיקר רעש חזק יותר בלי להוסיף הרבה כוח.

מהבחינה הזו ללא ספק תיבה אוטומטית שמתעסקת בחילופים של ההילוך לבד מתי שצריך עדיפה ברכבים כאלו לפחות לדעתי .

פורסם
אתה צודק , התכוונתי שזה שיש יחסי העברה קצרים זה טוב ויפה רק חבל שגם איתם פשוט אין כוח

הילוך ראשון שני הרכב לא בקושי זז ושהסל"ד עולה מעל 2000 המנוע עושה בעיקר רעש חזק יותר בלי להוסיף הרבה כוח.

מהבחינה הזו ללא ספק תיבה אוטומטית שמתעסקת בחילופים של ההילוך לבד מתי שצריך עדיפה ברכבים כאלו לפחות לדעתי .

אני מסתדר מצויין עם שרייד ידנית בעיר ,לא חסר כלום ,גם ככה אי אפשר לטוס ,לא בעיר ולא בערים שמסביב .

פורסם
אם לומר את האמת בספארק שלי על אף שאני מאוד אוהב את הרכב הקטע של ההילוכים דיי מטריד והייתי שמח אם הייתה

ספארק אוטומטית . הבעיה בספארק היא שההילוכים קצרים מאוד והחוסר בכוח מורגש בכל הילוך ,

כדי להאיץ ברמזור ולעבור את ה 70 קמ"ש צריך להיות כבר בהילוך חמישי וזה המון התעסקות עם הידית והקלאץ במעט מאוד זמן

וזה מעט מטריד .

באופן כללי נראה לי שלרכבי המיני שגם ככה לא סובלים מעודף כוח עדיף תיבה אוטומטית גם אם זה קצת פחות טוב לצריכת הדלק .

תדלג ,איפה כתוב שחייבים לעבור את כולם .

פורסם

גם בפנדה ההילוך ה1 ו2 מאוד קצרים,אין הרבה מהירות בהם,אבל יש כוח.

• תוכן חדש...