Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמאות יש מפה ועד להודעה חדשה. בדיוק עכשיו בפורום טכני יש לך בעלים של אוקטביה חדישה עם רעשים מהד-בורד ואין למוסך פתרון. בדיוק בגלל שאין שום דרך לדעת אם ומתי תזדקק להחלפת רכיבים יקרים, זה טיפשי להגיד לנסוע 250-260 אלף ואז להעיף. ברור שהסבירות לתקלות גדולה ב-300K מאשר ב-100K, אבל זו לא סיבה להגיד אוטומטית "לא" לדיזל. המנועים הללו בנויים למספרים כאלה הרבה יותר מהבנזין. רק לצורך הדוגמא, אני אעדיף לרכוש רכב דיזל עם 400K ק"מ, מאשר בנזין עם 200K.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
. העובדות בסופו של דבר יש היום הרבה רכבי דיזל עם קילומטרז'ים מטורפים שעדיין נוסעים. רכבי בנזין שעברו קילומטרז' כזה בקושי תמצא.

?

יש בקרית ים בחור שנוסע על סוזוקי סוויפט 86, מבסוט בטירוף מהרכב.

הוא תפרן לא נורמלי, ומבחינתו כל עוד הרכב מסיע אותו ממקום למקום בתוך הקריות, זה מספיק.

הרכב נראה נורא, מרעיש, משקשק, לא בטיחותי בשיט, עובר טסט בקומבינה בכפרים - אבל נוסע.

אז נוסע - זה לא מדד לכלום 8) אני אישית לא הייתי נוסע ברכב כזה, גם אם הייתי מקבל אותו בחינם + תמורה כספית חודשית.

לגבי רכבי הבנזין - הסיבה שלא תמצא רכבים עם ק"מ מטורף (בד"כ) היא כי האנשים שנוסעים את הקילומטראז' ההזוי הזה, בד"כ קונים לעצמם רכב דיזל :wink: טוחנים לו את הצורה ומוכרים - ביחד עם הסיפור הידוע שרכב דיזל יכול לאכול 400K בלי לראות מוסך.

הרכבים היחידים שאתה רואה שמגיעים לקילומטראז' מטורף הם האקסנט והגטס, לפעמים הריו - שנמצאות בשירות צה"לי, ולפעמים אפשר לראות בלוחות כאלה משנת 2007 שכבר נושקות ל-200K.

רכב דיזל משומש יהיה יקר יותר לאחזקה, לא משנה איך מסובבים את זה. מה לעשות, זה פשוט המצב - החלקים המיוחדים, שאינם משותפים עם דגמי הבנזין - פשוט יקרים יותר. בין אם זו תושבת מנוע, צנרת ייחודית, משאבה או טורבו - כל אלה הם חלקים ייחודיים, יקרים - וכן, זה מתקזז עם החיסכון בדלק ואף גובר עליו.

זה לצערי המצב במדינת ישראל, עקב עיוותי מס - ונכון לעכשיו, ככה זה גם יישאר.

פורסם

נסיעה שהיא מעבר ל-30 אלף ק"מ בשנה - טחינת צורה.

הכרתי סוכן מכירות אופטיקה שגר ביקנעם ומקום עבודתו היה באשדוד.

250 ק"מ מדי יום רק בכבישים הבינעירוניים, עוד 50 ק"מ ביום בכבישים בתוך העיר ובסביבתה.

תכל'ס, הרכב לא עבד קשה בנסיעות שלו - אבל אני לא מכיר הרבה אנשים שהיו ששים לרכוש רכב כזה אחרי 3 שנות שירות, עם 230K על השעון. זה בהחלט נקרע "טחינת צורה".

אני חושב שהיה הרבה יותר נחמד, לרכוש את הרכב שעשה רק את ה-50 ק"מ העירוניים מדי יום :lol:

נשמע לי כמו דיל קצת יותר מוצלח...

פורסם

מצטער, אבל אני לא מבין את המושג הזה, מבקש להסביר.

אני נוסע מעל 50 אלף בשנה, הרכב שלי מודל 2009 עם 138 אלף קילומטר.

כשנרצה למכור אותו, המחיר יקבע בהתאם לקילומטרז' שהרכב עבר.

יהיו רכבים דומים עם פחות קילומטרים ויהיה יותר "נחמד" לרכוש אותם, אבל המחיר שלהם יהיה פחות "נחמד".

והקונה יחליט האם הדיל מוצלח או לא מוצלח, בהתאם למחיר הנדרש.

עדיין לא הבנתי, איך זה קשור לטחינת צורה.

בדרך כלל "טחינת צורה" זה שימוש ברברי ופרוע, ולא נסועה גבוהה בהתאם לצורך של המשתמש ברכב.

פורסם

אתה מהנדס רכב? מכונאי?

איך הגעת לנתון הזה?

כמה ק"מ כבודו חושב שזו "טחינה" למנוע בנזין?

פורסם
מצטער, אבל אני לא מבין את המושג הזה, מבקש להסביר.

אני נוסע מעל 50 אלף בשנה, הרכב שלי מודל 2009 עם 138 אלף קילומטר.

כשנרצה למכור אותו, המחיר יקבע בהתאם לקילומטרז' שהרכב עבר.

יהיו רכבים דומים עם פחות קילומטרים ויהיה יותר "נחמד" לרכוש אותם, אבל המחיר שלהם יהיה פחות "נחמד".

והקונה יחליט האם הדיל מוצלח או לא מוצלח, בהתאם למחיר הנדרש.

עדיין לא הבנתי, איך זה קשור לטחינת צורה.

בדרך כלל "טחינת צורה" זה שימוש ברברי ופרוע, ולא נסועה גבוהה בהתאם לצורך של המשתמש ברכב.

לא בא אליך בטענות על זה שאתה נוסע 50K בשנה. ממש לא.

אני רק אומר - שאתה מקדם את סופם של רכיבים רבים ברכב - וזה יבוא לידי ביטוי ברגע המכירה.

לצורך הדיון - יש כאן מספר אנשים שטוענים שכמות הק"מ שרכב עבר אינה משמעותית ולכן אפשר לרכוש בכיף כף גם רכב עם 300K על השעון במחיר של 40K. ואני אומר - שזה בולשיט. רכב עם כזו כמות של קילומטרים מועד לתקלות שונות ומשונות.

לא סתם מוכרות חברות ההשכרה את הרכבים שלהן ברגע שעברו 100-120K. שהרי אם לא הייתה משמעות לקילומטראז', היו ממשיכות להשכיר את הרכבים עד אין קץ ובכך מרוויחות ממון רב. אבל כנראה שהקברניטים שמוכרים שם את הרכבים, כבר כמה עשרות שנים, יודעים מה הם עושים - ומוכרים את הרכב רגע לפני שהם מתחילים "לראות מוסך".

לגבי הבחור ששאל אותי על "כמה זה טחינה למנוע בנזין" - אין לי מושג. אבל אני כן יודע שיש עוד איזה רכיב או שניים ברכב שהוא לא מנוע.

לי אישית זה לא משנה - מבחינתי, אין לי כוונה להחזיק אף רכב אצלי שיעבור את ה-200K.

פורסם

DRSUBARU

את האמרת להגיד לך אתה אומר דברים מעניינים מאוד... אבל אם כבר הזכרת רכבי השכרה.. אז פה אני יסכים עם המושג רכב טחון... ואם תשים לב בעצמך אמרת ק"מ 100K עוד פעם הק"מ לא תמיד הוא זה שפוגע באמינות או במכלולים.. לדעתי זה מאוד קשור באיך ששמרו על הרכב ובטיפולים.. אני לא אומר שאין בלאי שנים למכוניות או שחיקה מסויימת.. אבל אני באמת יכול להראות לך דוגמאות של רכבים שעברו 100K עם ים תקלות "משונות" כמו שאתה מגדיר את זה... כן וביניהם גם רכבי דיזל... ורכב דיזל שעבר 300K הוא לא טחון!!

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי :lol:

פורסם
DRSUBARU

. ורכב דיזל שעבר 300K הוא לא טחון!!

גם אני קניתי את הקלישאה הזו, רכשתי רכב עם 290 אלף ק"מ וגם אחרי יישור קו מאסיבי הוא לא החזיר את העלות שלו.

אין לי שום טענה כלפי הרכב, אגב - אני די בטוח שאם היה שמור ומטופל היטב לא היה מעצבן אותי עם כ"כ הרבה בלאי, אבל עדיין לא הייתי חושב אפילו על להתקרב לרכב עם כזה קילומטראז' - אין בעצם רכיב אחד ברכב שלא נמצא בסכנת התפוררות מיידית!

ממיסב גלגל ועד למנוע וישרים - אתה נמצא על זמן שאול בכל רגע נתון.

פורסם

לגבי הבחור ששאל אותי על "כמה זה טחינה למנוע בנזין" - אין לי מושג.

איך אין לך מושג? הרי על הדיזל זרקת מספר בכזה בטחון.

אתה מקדם את סופם של רכיבים ככל שאתה נוסע - ברור! קוראים לזה בלאי. אבל מי מבטיח לך שהבלאי לא יגיע אחרי 30K ק"מ? 80K? אף אחד. אתה יכול לקנות היום רכב ולהחליף חצי ממנו עד שתגיע ל-200K ק"מ. כולנו יודעים שככל שאנחנו מזדקנים האיברים שלנו הולכים ומפסיקים לתפקד אט אט. אז למה לא להתאבד בגיל 40-45 ולמנוע בלאי?

בקיצור, די לדבר שטויות במיוחד כשאין לך גיבוי מאחורי הדברים שאתה אומר.

פורסם

יש לי בעסק דובלו 2003 משופרת עם צ'יפ ופילטר אינבוקס פתוח (130~ כ"ס)

במשך כ 6 שנים המנוע ואביזריו כולל מערכת ההזרקה מציגים אמינות מוחלטת (הרכב נרכש מהשכרה)

כל הבעיות הן במסביב (משאבות מצמד גלגל תנופה אלטרנטור משולשים וכו')

הרכב הזה שווה כלום כסף ורכב מסוגו הוא בהחלט אופצייה טובה לפותח השרשור

פורסם
איך אין לך מושג? הרי על הדיזל זרקת מספר בכזה בטחון.

אתה מקדם את סופם של רכיבים ככל שאתה נוסע - ברור! קוראים לזה בלאי. אבל מי מבטיח לך שהבלאי לא יגיע אחרי 30K ק"מ? 80K? אף אחד. אתה יכול לקנות היום רכב ולהחליף חצי ממנו עד שתגיע ל-200K ק"מ. כולנו יודעים שככל שאנחנו מזדקנים האיברים שלנו הולכים ומפסיקים לתפקד אט אט. אז למה לא להתאבד בגיל 40-45 ולמנוע בלאי?

בקיצור, די לדבר שטויות במיוחד כשאין לך גיבוי מאחורי הדברים שאתה אומר.

די כבר. די. אף אחד לא מבטיח שום דבר. אתה מתעקש לא להבין שאין כאן ויכוח שגם רכב חדש יכול להתפרק. הויכוח שהסיכוי שרכב עם 300K יתפרק הרבה יותר גבוהה מאשר רכב עם 100K ואנחנו טוענים שעדיף לקנות רכב בנזין חדש יותר. זה הכל. תפסיק כבר ללכת עם הראש בקיר נגד כל היגיון.

פורסם
אם הרכב שלך עושה יותר מ-30K בשנה, צבע אותו בכחול וזרוק לים. הדוקטור אמר.

הרכב לא נוסע הרבה ולא עובד קשה מדי (עסק למחשבים) בערך כ 20K בשנה

פורסם
די כבר. די. אף אחד לא מבטיח שום דבר. אתה מתעקש לא להבין שאין כאן ויכוח שגם רכב חדש יכול להתפרק. הויכוח שהסיכוי שרכב עם 300K יתפרק הרבה יותר גבוהה מאשר רכב עם 100K ואנחנו טוענים שעדיף לקנות רכב בנזין חדש יותר. זה הכל. תפסיק כבר ללכת עם הראש בקיר נגד כל היגיון.

אני הולך עם הראש בקיר? לפחות אני לא כותב שטויות.

אתה יודע שאתה לא חייב להגיב אם משהו לא מוצא חן בעיניך, נכון?

אני משתתף בדיון בפורום ולא חייב לך דין וחשבון. אם יש לי תובנה שתוכל ללמד מישהו אני אכתוב אותה, בדיוק כמו שאצפה לתשובה אם אכתוב שאלה בעצמי.

• תוכן חדש...