Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה משנה במשהו לדיון, אני נוסע ברכב שנת 87 שעבר כבר את ה חצי מיליון קילומטרים.

אבל הוא במנוע השני שלו, וכל רכיב בו הוחלף בכל מקרה ;)

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך אין לך מושג? הרי על הדיזל זרקת מספר בכזה בטחון.

אתה מקדם את סופם של רכיבים ככל שאתה נוסע - ברור! קוראים לזה בלאי. אבל מי מבטיח לך שהבלאי לא יגיע אחרי 30K ק"מ? 80K? אף אחד. אתה יכול לקנות היום רכב ולהחליף חצי ממנו עד שתגיע ל-200K ק"מ. כולנו יודעים שככל שאנחנו מזדקנים האיברים שלנו הולכים ומפסיקים לתפקד אט אט. אז למה לא להתאבד בגיל 40-45 ולמנוע בלאי?

בקיצור, די לדבר שטויות במיוחד כשאין לך גיבוי מאחורי הדברים שאתה אומר.

העניין הוא שלא באמת איכפת לי מהמנוע. הוא מעניין לי ת'סבתא. שימשוך עד 600K מצידי.

העניין הוא שאם ב-40K הבחור יכול לקנות רכב עם 100K על השעון משנת 2007, בסגמנט משפחתיות, או משהו משנת 2008 בסגמנט הסופר מיני, או 2009 אם הוא מוכן להתפשר על אלטו, למשל - במקום זה, אתה מספר לו סיפורי פוגי על רכבים עם 300K. זה הכל.

אני מקווה שאתה מסכים עם עניין הבלאי - וברור לך שרכב עם 300K יהיה בלוי בהרבה. אז למה בעצם להכניס ראש בריא למיטה חולה? בשביל לחסוך כמה גרושים על סולר זול? כמה זה זול? שקל? שניים? אין סיכוי. אפילו בבתי זיקוק העובדים לא משלמים כ"כ מעט. המחיר שם הוא סביבות 6 ש"ח, כשהסולר עולה סביבות 7 כיום. נו, אז בשביל שקל לליטר שווה להיכנס להרפתקאות שאלוהים יודע איך תצא מהן?

אפילו אם ימות רק מכלול אחד מיוחד - רק הטורבו, למשל - עלות החלפתו ברנו מגאן דיזל היא 10K מכיוון שצריך להחליף עוד המון צנרת בדרך.

כדי לחסוך 10K - הבחור צריך קודם כל לנסוע 10 אלף ליטר...זה בערך 170 אלף ק"מ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

רק אז הוא יחזיר את "ההשקעה" בטורבו חדש.

בהתחשב בזה שהבחור נוסע (לפי דבריו) כ-20 אלף ק"מ בשנה, ייקח לו 7.5 שנים לעשות את זה. אלא אם כן אתה ממליץ לו לצאת לטיול חובק עולם כדי להחזיר את "ההשקעה".

פורסם

גם אני אוהב דיזל, אבל הממשלה לא אוהבת. ומי שמנסה לצאת נגד ההיגיון המעוות של משרד האוצר, דווקא אחרי שהרכב המשומש התיישר איתו ועשה כמות היסטרית של ק"מ - יידפק מזה.

פורסם

יש הרבה אופציות:

סיטרואן קסארה פיקאסו HDI ידנית.

סיטרואן C3 HDI ידנית.

רנו מגאן II 1.5DTI ידנית.

רנו קליאו 1.5D ידנית.

סקודה פאביה/פולקסווגן פולו/פולקסווגן גולף/פולקסווגן בורה/סיאט איביזה/סיאט קורדובה/סקודה אוקטביה/סיאט לאון (או גרסת הסדאן שלה ששכחתי את שמה) - עם מנועי SDI או TDI. שניהם נחשבים אמינים.

500 ק"מ בשבוע * 52 שבועות = 26,000 ק"מ בשנה. אני רואה בזה ק"מ שמצדיק רכישת דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וואו, נעלמתי לסופ"ש והופתעתי מכמות התגובות.

אז אחרי שקראתי את כולן חשוב לי להגיד שהסולר הוא זול משמעותית מהסולר בתחנות הדלק. אני לא ממש מבין אבל מדיבורים ששמעתי את אבא שלי מדבר עם אנשים: אחרי החזר מע"מ והחזר מס בלו המחיר בסופו של דבר הוא בין 4.50 ל5 שקל לליטר סולר. מחיר כזה מצדיק קנייה של רכב דיזל. לא?

השאלה איזה..

dorsht,

תודה רבה, אני אעבור על הרכבים

פורסם

זה בהחלט הפרש משמעותי, אבל שוב - לא בטוח שזה ישתלם לך כלכלית, בתקציב הרכישה הנוכחי.

אני ממליץ לך לנסות לרכוש טנדרון במצב סביר מאחת מחברות הליסינג. יש שם רכבים שהם מעל לטווח התקציב שלך, אבל אני מניח שעם פריסה הוגנת לתשלומים תוכל לרכוש לך רכב כזה וגם ליהנות ממנו.

רכישה בתקציב הנוכחי תביא אותך לשוקת שבורה של תיקונים והוצאות - רק תחשוב על החלפת טורבו וצנרת ותבין שגם עם הפרש של שני שקלים תהייה לך בעיה להחזיר את "ההשקעה".

אגב, סתם שאלה - דיברת על החזר מע"מ ובלו. למה בעצם שלא יהיה לך דבר כזה גם על בנזין?

פורסם

אוקי, הבנתי שאין סיכוי למצוא דיזל נורמלי (בלי הרבה קילומטרז' וזול) בכזה מחיר.

מה המינימום לקניית רכב דיזל נורמלי, חסכוני ובטיחותי.

פורסם

טוב תראה קודם תצטרך לרשום את הרכב על העסק של אבא. אם אני זוכר נכון מקבלים החזר שני שליש מע"מ כלומר 10.67% בלבד. החזר בלו מקבלים רק על רכב מסחרי שמשקלו עולה על 5 טון.

פורסם
העניין הוא שלא באמת איכפת לי מהמנוע. הוא מעניין לי ת'סבתא. שימשוך עד 600K מצידי.

העניין הוא שאם ב-40K הבחור יכול לקנות רכב עם 100K על השעון משנת 2007, בסגמנט משפחתיות, או משהו משנת 2008 בסגמנט הסופר מיני, או 2009 אם הוא מוכן להתפשר על אלטו, למשל - במקום זה, אתה מספר לו סיפורי פוגי על רכבים עם 300K. זה הכל.

אני מקווה שאתה מסכים עם עניין הבלאי - וברור לך שרכב עם 300K יהיה בלוי בהרבה. אז למה בעצם להכניס ראש בריא למיטה חולה? בשביל לחסוך כמה גרושים על סולר זול? כמה זה זול? שקל? שניים? אין סיכוי. אפילו בבתי זיקוק העובדים לא משלמים כ"כ מעט. המחיר שם הוא סביבות 6 ש"ח, כשהסולר עולה סביבות 7 כיום. נו, אז בשביל שקל לליטר שווה להיכנס להרפתקאות שאלוהים יודע איך תצא מהן?

אפילו אם ימות רק מכלול אחד מיוחד - רק הטורבו, למשל - עלות החלפתו ברנו מגאן דיזל היא 10K מכיוון שצריך להחליף עוד המון צנרת בדרך.

כדי לחסוך 10K - הבחור צריך קודם כל לנסוע 10 אלף ליטר...זה בערך 170 אלף ק"מ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

רק אז הוא יחזיר את "ההשקעה" בטורבו חדש.

בהתחשב בזה שהבחור נוסע (לפי דבריו) כ-20 אלף ק"מ בשנה, ייקח לו 7.5 שנים לעשות את זה. אלא אם כן אתה ממליץ לו לצאת לטיול חובק עולם כדי להחזיר את "ההשקעה".

החישוב שלך בכלל לא ברור.

10K זה ~1250 ליטר.

20K ק"מ זה 6.7K ש"ח דלק לפי 18 ק"מ לליטר וסולר ב6

20K ק"מ זה 11.5K ש"ח דלק לפי 13 ק"מ לליטר ובנזין ב7.5

הוא חוסך 5K בשנה, בשנתיים הוא מכסה את עלות הטורבו (המופקעת) שתיארת.

ושוב אם מוסיפים עוד 15K לתקציב מקבלים מגאן בת שלוש עם 100K ק"מ.

פורסם
זה בהחלט הפרש משמעותי, אבל שוב - לא בטוח שזה ישתלם לך כלכלית, בתקציב הרכישה הנוכחי.

אני ממליץ לך לנסות לרכוש טנדרון במצב סביר מאחת מחברות הליסינג. יש שם רכבים שהם מעל לטווח התקציב שלך, אבל אני מניח שעם פריסה הוגנת לתשלומים תוכל לרכוש לך רכב כזה וגם ליהנות ממנו.

רכישה בתקציב הנוכחי תביא אותך לשוקת שבורה של תיקונים והוצאות - רק תחשוב על החלפת טורבו וצנרת ותבין שגם עם הפרש של שני שקלים תהייה לך בעיה להחזיר את "ההשקעה".

אגב, סתם שאלה - דיברת על החזר מע"מ ובלו. למה בעצם שלא יהיה לך דבר כזה גם על בנזין?

עם קצת סבלנות, אפשר למצוא רכב דיזל טוב.

ביד 2 יצא לי לראות כמה פעמים רכבי דיזל בני 10 ויותר עם פחות מ200 אלף ק"מ.

אני בעצמי כמעט קניתי סקודה ניו פליסיה דיזל 1.9 מטופלת ושמורה, יד 3, שנת 98' או 99' עם 170 אלף ק"מ, כמובן שהיא הייתה נבדקת היטב לפניי שהייתי נוגע בה, אבל בכל מקרה - אפשר למצוא, קצת סבלנות!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
החישוב שלך בכלל לא ברור.

10K זה ~1250 ליטר.

20K ק"מ זה 6.7K ש"ח דלק לפי 18 ק"מ לליטר וסולר ב6

20K ק"מ זה 11.5K ש"ח דלק לפי 13 ק"מ לליטר ובנזין ב7.5

הוא חוסך 5K בשנה, בשנתיים הוא מכסה את עלות הטורבו (המופקעת) שתיארת.

ושוב אם מוסיפים עוד 15K לתקציב מקבלים מגאן בת שלוש עם 100K ק"מ.

תגיד, אחינו, המטרה של הבחור היא לכסות עלויות של תיקונים או לחסוך בדלק?

הוא לא נהג מונית, הוא כולה בחור עם סולר מוזל.

זה נראה לך הגיוני שבנאדם ייסע שנתיים שלמות על רכב רק כדי להחזיר עלויות של טורבו וצנרת? ומה אם ימותו המזרקים?

וכמה הוא יצטרך לנסוע כדי להחזיר עלויות עודפות של תושבות מנוע, שהן יקרות מאוד מכיוון שהן צריכות לקלוט את הויברציות העודפות של מנוע הדיזל? או שאולי אתה מציע שהבחור ייסע בתוך ויברטור עם גלגלים?

בקיצור - אם תעשה חישוב זריז תראה שזה פשוט לא משתלם.

אגב - אם אתה רוכש רכב כזה חדש, אתה תראה איך לא רק המחיר שלו גבוה יותר, אלא גם הערך שלו מתרסק הרבה יותר מהר - ככה שאתה יכול לנסוע במשך 5-6 שנים על רכב דיזל חדש, ובסוף יצאת עם אותו חור בחשבון הבנק...

יוצאת מן הכלל היא הרנו מגאן דיזל החדשה שנמכרת במחיר של 120K. מצד שני, אם לא תקנה אותה מהסוכנות ותיקח אותה בגירסת בנזין במבצע של קל אוטו, היא תעלה לך 20K פחות...ככה ששוב פעם אתה צריך לנסוע מינימום 4 שנים רק כדי להגיע למחיר של רכב בנזין רגיל...

זו הסיבה שישנו סף מינימום שמתחתיו לא משתלם רכב דיזל - והוא בסביבות 30 אלף ק"מ.

זה המצב בארץ, ככה הוא. לא בדיוק אופטימלי, אבל זה מה יש.

עם קצת סבלנות, אפשר למצוא רכב דיזל טוב.

ביד 2 יצא לי לראות כמה פעמים רכבי דיזל בני 10 ויותר עם פחות מ200 אלף ק"מ.

ברור לך שזו חארטה. אין רכב דיזל בן 10 עם נתונים כאלה.

בשנת 1999 הייתה אגרה מאוד מאוד גבוהה על רכבי דיזל, והסולר היה זול - ככה שמי שרכש רכב דיזל נסע בו מינימום 40-50 אלף ק"מ בשנה, לפחות עד שהאגרה התייצבה בסביבות שנת 2003.

אולי 200K ב-3 השנים הראשונות, אח"כ כבר שיחקו יופי עם הק"מ.

אם היית אומר לי שמדובר בג'יפ כלשהוא, יכול להיות באמת שנקנה עבור פנאי, בשביל האישה או לילד הסטודנט שחייב ג'יפ כדי לחנות על המדרכה.

אבל סקודה קטנה, שבטח שירתה איזה סוכן שטח שקרע לה את הצורה? נו באמת.

פורסם

זה נראה לך הגיוני שבנאדם ייסע שנתיים שלמות על רכב רק כדי להחזיר עלויות של טורבו וצנרת? ומה אם ימותו המזרקים?

חס וחלילה, אבל אתה לקחת מצב קיצון וממנו גזרת שהוא צריך 7.5 שנים לתקן נזקים, וזה בפירוש לא נכון. הזמן לתקלה היקרה שתיארת הוא שנתיים.

באותו אופן אתה יכול לנבא גיר אוטומטי שילך במשפחתית שיקנה, או חס וחלחה מנוע, ולך תעשה את חישוב הכדאיות.

פורסם

וכמה הוא יצטרך לנסוע כדי להחזיר עלויות עודפות של תושבות מנוע, שהן יקרות מאוד מכיוון שהן צריכות לקלוט את הויברציות העודפות של מנוע הדיזל? או שאולי אתה מציע שהבחור ייסע בתוך ויברטור עם גלגלים?

בקיצור - אם תעשה חישוב זריז תראה שזה פשוט לא משתלם.

אגב - אם אתה רוכש רכב כזה חדש, אתה תראה איך לא רק המחיר שלו גבוה יותר, אלא גם הערך שלו מתרסק הרבה יותר מהר - ככה שאתה יכול לנסוע במשך 5-6 שנים על רכב דיזל חדש, ובסוף יצאת עם אותו חור בחשבון הבנק...

יוצאת מן הכלל היא הרנו מגאן דיזל החדשה שנמכרת במחיר של 120K. מצד שני, אם לא תקנה אותה מהסוכנות ותיקח אותה בגירסת בנזין במבצע של קל אוטו, היא תעלה לך 20K פחות...ככה ששוב פעם אתה צריך לנסוע מינימום 4 שנים רק כדי להגיע למחיר של רכב בנזין רגיל...

זו הסיבה שישנו סף מינימום שמתחתיו לא משתלם רכב דיזל - והוא בסביבות 30 אלף ק"מ.

זה המצב בארץ, ככה הוא. לא בדיוק אופטימלי, אבל זה מה יש.

ברור לך שזו חארטה. אין רכב דיזל בן 10 עם נתונים כאלה.

בשנת 1999 הייתה אגרה מאוד מאוד גבוהה על רכבי דיזל, והסולר היה זול - ככה שמי שרכש רכב דיזל נסע בו מינימום 40-50 אלף ק"מ בשנה, לפחות עד שהאגרה התייצבה בסביבות שנת 2003.

אולי 200K ב-3 השנים הראשונות, אח"כ כבר שיחקו יופי עם הק"מ.

אם היית אומר לי שמדובר בג'יפ כלשהוא, יכול להיות באמת שנקנה עבור פנאי, בשביל האישה או לילד הסטודנט שחייב ג'יפ כדי לחנות על המדרכה.

אבל סקודה קטנה, שבטח שירתה איזה סוכן שטח שקרע לה את הצורה? נו באמת.

זה רכב ששירת נכה ואחר כך איזה בנאדם מבוגר, למה אתה חושב שזה לא אפשרי?

יש מלא רכבים של נכים עם ק"מ מצחיק, אני מכיר בחור שקנה מאזדה 3 מנוע 2000 מודל 2005 עם 24 אלף ק"מ מנכה. אמיתי.

פורסם

יש לי חבר שכבר קנה במהלך השנים האחרונות 3 פעמים ברלינגו\פרטנר בני 3-3.5 מליסינג עם 120-130 א' ק"מ באיזור ה40-45 א' ש"ח.

מי אמר שב40 א' ש"ח אפשר לקנות רק גרוטאות שחוטות עם 300 א' ק"מ?

אני יכול גם לגלות לכם שגם ב15 אלף ש"ח אפשר למצוא ברלינגואים במצב סביר, אז אני מניח שאפשר גם פרייבטים דיזל.

ואם כל הכבוד לכל מיני גמדות חדישות עם מנועים מצומקים, המשיכה של מנוע טורבו דיזל מודרני היא פשוט כיףףףףףף.

• תוכן חדש...