Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כחודש רכשתי פג'ו 307 XT מודל 2004.

כשבוע לאחר הקנייה התחלתי להרגיש שהרכב מעלה הילוכים בצורה אגרסיבית ולא חלקה, בעיקר בין הילוך ראשון, שני ושלישי.

לאחר מספר ימים עצרתי ברמזור, וכשעזבתי את דוושת הברקס הרכב הדרדר לאחור. רק אחרי לחיצה על הגז הרכב נכנס לראשון בליווי "מכה" מהסל"ד הגבוה.

נכנסתי למוסך וסריקה של הרכב העלתה תקלת "Low Pressure" (לא זוכר את המינוח המדויק) והומלץ לי להחליף את ווסת הלחץ בגיר (אחד משניים. נאמר לי שהשני אחראי על אלמנט שלא מתחבר כל כך לבעייה).

לאחר החלפת הווסת, החלפתה הילוכים השתפרה (אם כי עדיין לא חלקה לטעמי) אך מספר ימים לאחר מכן כבר הבעייה חזרה - מידי פעם, לאחר עצירה, הרכב לא נכנס לראשון עד ללחיצה על הגז שגורמת לרכב להכנס לראשון בסל"ד גבוה.

יש לציין שבד"כ כשהבעיה מתרחשת היא משתחזרת בכל עצירה של הרכב עד להתנעה מחדש.

האבחון שניתן לי הוא איבוד לחץ בתור הגיר. האם יש משהו שכדאי לבדוק לפני שיפוץ של הגיר?

תודה!

פורסם

אפשר להחליף רק מנג'טים של הבלם האחורי גם בלי להוריד גיר וזה אמור לפתור את התקלה אך זה הימור הן מבחינת הצלחת התיקון והן מבחינת כמה זמן זה יחזיק כי הגיר כבר ישן

פורסם

לרכב יש רק 60 אלף ק"מ. בגלל זה אני תוהה לגבי שיפוץ.

תוכל להסביר לבור כמוני מה זה מנג'טים? :-)

פורסם

בוקר טוב,

הבעיה שאתה מתאר מוכרת בגירים מהסוג המדובר (AL4/DP0). מדובר על בריחת לחץ שמן מכאנית בתוך הגיר בעיקר לאחר שהגיר מתחמם. יכול להיות שמדובר ברינגים של המכסה האחורי בגיר אך בהחלט יתכן שמדובר על בעיה בבוקסות,בנדים או בגומיות פנימיות בתוך הגיר שכבר לא מבצעים את האטימה כראוי. לדעתי אם אתה רוצה לישון בשקט בלי לרוץ הלוך ושוב למוסך, שיפוץ מלא של הגיר הוא הפתרון הנכון. כל פתרון חלקי אחר עלול לגרור אותך לסיפור ארוך והרבה יותר יקר.

אשמח לעזור.

בהצלחה.

איל

• תוכן חדש...