Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להגיד לכם מנסיוני, גם אם הוא לא מאוד ארוך, אבל מספיק כדי להכיר את השווקים

ואת הנפשות הפועלות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. כל דבר יכול לקרות, ותמיד צריך לכלכל

את צעדיך לפי המקרה הפחות נעים, ולא לפי שיא האופטימיות.

אפשר להרוויח ממניות, וגם מאג"חים, וגם מנדל"ן, ומעוד הרבה דברים, בתנאי שעושים את זה

נכון, ולא מתיימרים להיות יותר חכמים בנושאים שלא מבינים בהם כלום.

זה כמו שאני לא אלך מחר לקנות קרקע ולהרים בניין ולמכור לאנשים, ככה אני לא מצפה מקבלן

שיתחיל לסחור במניות, ויקנה וימכור, ויתיימר לעשות יותר טוב מהשוק.

אבל מה? הוא כן עושה את זה, ולמה?! כי הוא חוכמולוג. מה זה כבר לקנות ולמכור?

ניהול סיכונים? מה זה בכלל...

ולכן רוב האנשים מפסידים כסף בבורסה. כי אין להם סבלנות, כי אין להם הבנה, כי הם עוברים על

כללים בסיסיים של ניהול סיכונים והשקעות.

דורקי, באג"חים זה נכון שאתה יכול לחכות עד הפדיון, רק לא תמיד יהיה מי שיחזיר לך את הכסף...

זה נכון שבתיק מפוזר על מספר חברות ותחומים, אפשר לעשות כסף, וגם סכומים לא רעים בכלל.

אבל שוב, צריך לדעת, להכיר, לבדוק, לנהל את הסיכון.

לסיכום, צריך כסף כדי לעשות עוד כסף, אין מה לעשות.

פורסם
אושרי, כמובן שאתה צודק - אבל:

במסלול אג"ח אם אתה נשאר עד לפדיון (בהנחה כמובן שהמנפיק עומד בהתחייבויותיו) - לא תוכל להפסיד למרות הסערות שבדרך, אם בדרך צברת ריווחי הון שבחרת לממש - עוד יותר טוב.

דורקי, באג"חים זה נכון שאתה יכול לחכות עד הפדיון, רק לא תמיד יהיה מי שיחזיר לך את הכסף...

זה נכון שבתיק מפוזר על מספר חברות ותחומים, אפשר לעשות כסף, וגם סכומים לא רעים בכלל.

אבל שוב, צריך לדעת, להכיר, לבדוק, לנהל את הסיכון.

לסיכום, צריך כסף כדי לעשות עוד כסף, אין מה לעשות.

ראה מה כתבתי, הניסוח שונה הכוונה זהה.

אגב, לרגע לא טענתי שבשוק האג"ח לא צריך להתמקצע, להבין, לבדוק תזרימי מזומן עתידיים של הפירמות - נו אז מה? זה כל הכיף שבדבר ואפשר להרוויח מזה לא מעט.

תזוזות העכבר לביצוע פקודות קניה/מכירה הם הדבר הקל - הרבה יותר מסובך לאתר, לבדוק ולהחליט על קניה.

כמובן שניהול הסיכון הכרחי: פיזור התיק בין ענפים שונים ובתוך אותו הענף בין חברות שונות.

הערה אחת אחרונה - לטובת אלה שמשקיעים רק בהשקעות "בטוחות", להבנתי אין דבר כזה השקעה בטוחה:

מטיל זהב - מחירו עלול לרדת ויכולים לגנוב לך אותו, על הדרך הפסדת ריבית אלטרנטיבית בטוחה.

אג"ח ממשלת ארה"ב - גם אם נתעלם מהתשואה העלובה עדיין נהיה חשופים לשינוי שע"ח שקל/דולר.

אג"ח ממשלת ישראל - טיל אירני אחד על גוש דן ונראה מה שווה השקל הקינג קונג.

שאמשיך או שהנקודה ברורה?

פורסם

אני מושקע באג"ח אוברדראפט, הריבית שם פ33ה!:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני יכול להגיד לכם מנסיוני, גם אם הוא לא מאוד ארוך, אבל מספיק כדי להכיר את השווקים

ואת הנפשות הפועלות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. כל דבר יכול לקרות, ותמיד צריך לכלכל

את צעדיך לפי המקרה הפחות נעים, ולא לפי שיא האופטימיות..

לא בטוח שאני מסכים עם המשפט האחרון כי במקרה הלא נעים אתה תמיד מפסיד והרבה אבל בהחלט - הכל יכול לקרות. אין כזה דבר השקעה ובטוחה ואם ויש אחת (לכאורה) אז הסיכון הנמוך כבר מגולם במחיר שלה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

כנראה שלא הייתי מספיק ברור.

השקעה במניה ספקולטיבית מאוד עם סיכון גבוה, צריכה להעשות בסכום המתאים,

שבמקרה הגרוע, גם אם הכסף ימחק, הנזק לכלל התיק לא יהיה גבוה.

הכל צריך להעשות בהתאם לגודל הכללי של התיק ולמידת הסיכון שרוצים.

• תוכן חדש...