Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא לא רק נותן את דעתו, הוא קובע שאוכלוסיה מסוימת מתנהגת בצורה מסוימת, רק כי הם שייכים לאותה קבוצה.

טכנית, זו גזענות.

(בהנחה שההגדרה של גזענות היא להגיד שמישהו מקבוצה מסוימת מתנהג בצורה מסוימת רק כי הוא שייך לאותה קבוצה ולא יכול להשתנות).

ושיהיה ברור שהמצגת שלך (כן, הורדתי אותה וראיתי), לא רק קשורה לחרדים אלא לכל מני אוכלוסיות שלא מתגייסות, ביניהן גם החרדים.

משהו אחד זה לתקוף ולבקר קבוצה כי היא עושה פעולות שלא נראות לגיטימיות, אבל משהו אחר זה לקבוע שכל החברים בקבוצה הם לא מוסריים, צבועים או כפי שאמר זאת פותח השרשור: "אוכלי חינם גנבים ובטלנים"

אמירות כאלו הן לא לגיטימיות.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חב"ד בקרב החרדים נחשבים לעובדי אלילים.

רוני, 12% מול 8% זה הבדל זניח בהתחשב בחתך האוכלוסייה מבחינת אחוז אקדמאים ואחוז לומדי מקצוע כלשהו.

א. 43% מול 75% זה ממש לא אחוז זניח.

ב. אני חושב שנתוני האבטלה מתייחסים לאנשים שמקבלים דמי אבטלה. אם יש 12% מובטלים ו-43% מועסקים, תקן אותי אם אני טועה, יש 45% שהם... מה בדיוק? בציבור החילוני/מסורתי זה 75+8 כלומר 17% בלבד שהם לא זה ולא זה.

ג. אחוז האקדמאים בציבור החילוני/מסורתי הוא בערך 30%. בציבור החרדי אני חושב שפחות מ-10%.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, בשביל שיהיו 12% מקבלי דמי אבטלה צריך שיהיו 12% שלא עובדים פחות מ 3 חודשים.

אני לא מדבר רק על אקדמאים אלא על בעלי מקצוע בכלל (גם איסטלטור, טכנאי, מסגר וכו' הם מקצועות מכובדים ובעלי אופק עבודה נרחב לפעמים אפילו יותר ממקצועות אקדמיים). השאלה היא יחסי הלא מקצועיים בין האוכלוסיות.

עוד שאלה שצריך לתת עליה את הדעת היא מי מוגדר חרדי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חסרים ישראלים חילונים שעושים את זה לצבא גם כן?

אני חושב, לצערי, שחלק מהבעייה מתחיל מפה...

אליקו, אתה מתכוון אני מניח לצברים. ישראלים זה כל אזרח בעל ת"ז ישראלית.

פסססט... גם יותר קצר להגיד "צ בר" מאשר "יש ר א לי"...):wink:

אני ידוע כחילוני מובהק ולא חרדי בעליל. כנראה חלק מהאנשים פה חושבים שאני אנטי חרדים.

טעות. אני לא אנטי חרדים, אני פרו בני-אדם.

אבל המעשה נבלה שתואר פה, הוא פשוט מעשה נבלה, ולא משנה מאיזו עדה מי שמנסה לבצע אותו. חתונה פיקטיבית? שיילך לקיבינימט. מקווה שלא ימצא כלה מטומטמת מספיק בשביל לעשות את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז לפי התגובות אני מבין שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אז הנה אני מנסה שנית:

הבן אדם בא מבית חרדי, הוא חרדי רק כשהוא בבית ליד ההורים.

כשהוא היה בן 18 ובאה חובתו כחובת כל אחד מאיתנו להתגייס הוא בחר שלא לעשות כך שכן הוא חרדי וצריך ללמוד בישיבה (מיותר לציין שהוא לא ראה חדר מימיו), כיום שהוא רוצה הכנסה ושעות נוחות כדי שהוא יוכל ללמוד אחרי שהוא מסיים את עבודותו כמשגיח כשרות ב 12 בצהריים הוא בוחר להתגייס (ויזכירו לי בבקשה ממתי חוק גיוס חובה הוא זכות?!)

מי מהסטודנטים החילוניים לא היה רוצה הכנסה קבועה לכל משך התואר במקום להתרוצץ במשמרות לילה בחניונים\מלצרות או פאקינג כל עבודה סטודנטים אחרת?

אז כי המשפחה שלו חרדית יש לו את הפריבלגיה לבחור אם ומתי להתגייס ובאילו תנאים?

ועוד דואגים לו לתנאים של ללא תורניות ללא שמירות ושעות עבודה מגוכחות.

מי בודק את הדברים האלו?? מי בודק למה דווקא בגיל 24 הבן אדם רוצה פתאום לתרום את חלקו למדינה?

בקיצור, אני אחזור על זה שוב- יש קהילות (ואני לא אנקוב בשם בשביל לא לקבל שוב התראה) של אוכלי חינם, והחינוך הקלוקל הזה של ניצול בא מהבית, ומגובה מהבית. במקרה חברה שלי היא חרדית לשעבר (לשימחתי) ואני רואה את התנהלות הקהילות הללו מבפנים ואני מבין מי באמת מושך בחוטים של המדינה הזאת.

אז שלא יעבדו עליכם.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

כאחד שמכיר כמה חברים מהציבור החרדי (מכמה זרמים):

תתפלאו, דווקא הרבה רוצים לעשות שירות צבאי/ לאומי. אבל:

1. בשירות לאומי מהר מאוד נגמר להם מכסת התקנים השנתית (נחשו מה: נגמר התקציב למשרד האוצר).

2. מצב דומה יש גם בצה"ל. כחרדים הם די מקפידים על נושא ההפרדה בין גברים ונשים וכן ענייני הכשרות. אם צה"ל לא ייחד מספיק תקנים שיתאימו להם מבחינה הדתית- אל תצפו ליותר מדי שיתוף פעולה מצידם. הנח"ל החרדי די הצליח, אבל מה- גם פה אין מספיק כסף ותקנים (בלי קשר לכמה המשכורת בגלל המשפחה או לא).

3. דבר נוסף: הם אוהבים גם ללמוד תורה (יודע שיש שחולקים על כך, אבל: איש באמונתו יחיה), והם לא ממהרים להפסיק בגיל 18 ולהתגייס. רובם מעדיפים לדחות גיוס לסביב הגיל 21-22. הבעיה: לפעמים דחיית השירות נתקלת בבעיות, ואף הם מקבלים התראה לישיבה בכלא צבאי על האי שירות- והפתרון: ממשיכים ללמוד עד שמתחתנים וכך האיום מוסר, וסופסוף אפשר לשרת.

4. אני מכיר כמה חרדים שלא עשו בגרות, ובשירותם הצבאי ביחדות מסויימות הם תרמו למערכת הצבאית ולמדינה הרבה יותר ממה שהייתם תורמים עם תואר אחד או שתיים במתמטיקה. עובדה. המוח שלהם פשוט עובד יותר טוב מרוב המוחות שיש פה.

5. רוב הלכלוכים שיש בתשקורת (טעות כתיב מכוונת) על החרדים- זה בגלל מיעוטים קיצוניים. ראו גם: נוער גבעות (המיעוט שבמיעוט) ולהבדיל אנסים ורוצחים (אז כל החילונים אנסים ורוצחים?). התשקורת אוהבת לנפח ולהציג את מה שנראה טוב לדעתה בעיני הרוב (רוב צרכני התשקורת- הציבור החילוני- מסורתי).

6. בעיניי, ההפרדה בין גברים לנשים דווקא טובה לזוגיות (כנשואים) שבאה אח"כ, יותר התמקדות בפיתוח האישיות והבגרות שלפני הנישואים. עובדה שמחקרים שבוצעו בבתי ספר באנגליה הראו שרמת הלימודים בכיתות נפרדות גבוהה בעשרות אחוזים מאשר בכיתות מעורבות ובגלל זה יש מדינות בעולם המערבי שיותר ויותר בתי ספר בהם הופכים למופרדים וזה כדוגמה קטנה. הייתי רוצה לעלות את נושא אחוזי הגירושין בחברה החילונית לעומת הדתית- חרדית, אבל אני מנחש שזה לא ייגמר בשקט.

7. ישנן חצרות חסידיות (= זרמים, לצורך העניין) שכלל אינן נתמכות ע"י המדינה אלא בידי "פרנסי הקהילה" או בידי תורמים מחו"ל שתומכים בקהילות אלו מרצון מוחלט. ומדובר פה ביחסית הרבה חצרות.

ולסיום- יש את עניין "חוק הבדיחות" שדובר עליו בעבר- ידוע לכולנו שכמעט ולא תשמעו על הערבים או זרמים אחרים מסויימים דברים "מלכלכים" או על "כבוד המשפחה" ודומיהם- מפני שיש חוק בעניין שמגן עליהם (פגיעה בשם טוב או משהו כזה). על מי הוא לא חל? ניחשתם נכון: על הדתיים והחרדים (לכן יש כתבי תשקורת שפחדו מהסיכוי שהחוק יתוקן ויחול גם על זרמים אלו כי זה יהרוס אותם ברייטינג). ותאמינו לי שאם הייתם שומעים על מה יש אצל זרמים מסויימים בחברה הכללית- הייתם חושבים שחרדים הם כלום לעומתם "בעול על החברה כפי שחלק מהחברה חושב" ואומר זאת כמי שנחשף המון לעניינים כאלו ואחרים במסגרת השירות שלי.

עריכה: אני לא בא להגיד שהכל טהור בחברה החרדית. יש להם גם מגרעות וכמה דברים שמקוממים אותי, אבל צריך לקחת את הדברים בפרופרציה ולזכור שגם החברה החילונית/ דתית היא לא טלית שכולה תכלת.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

4. אני מכיר כמה חרדים שלא עשו בגרות, ובשירותם הצבאי ביחדות מסויימות הם תרמו למערכת הצבאית ולמדינה הרבה יותר ממה שהייתם תורמים עם תואר אחד או שתיים במתמטיקה. עובדה. המוח שלהם פשוט עובד יותר טוב מרוב המוחות שיש פה.

6. בעיניי, ההפרדה בין גברים לנשים דווקא טובה לזוגיות (כנשואים) שבאה אח"כ, יותר התמקדות בפיתוח האישיות והבגרות שלפני הנישואים. עובדה שמחקרים שבוצעו בבתי ספר באנגליה הראו שרמת הלימודים בכיתות נפרדות גבוהה בעשרות אחוזים מאשר בכיתות מעורבות ובגלל זה יש מדינות בעולם המערבי שיותר ויותר בתי ספר בהם הופכים למופרדים וזה כדוגמה קטנה. הייתי רוצה לעלות את נושא אחוזי הגירושין בחברה החילונית לעומת הדתית- חרדית, אבל אני מנחש שזה לא ייגמר בשקט.

ולזכור שגם החברה החילונית/ דתית היא לא טלית שכולה תכלת.

4 , אלוהים , כמה פעמים אפשר להעלות את הסיפור הזה? הוא עובד יותר טוב אולי כי הם יחידי סגולה כמו שיש מחוננים בכל חברה.

אם כבר עם לימודים אמיתיים - תחשוב לאן הם היו יכולים להגיע, אולי לנובל הבא.

(וזה חבל כי בין ההוגים היהודיים החשובים וגם חלק מהרבנים עד המאה ה20 - היו הרבה אנשי אשכולות ולא פחדו ללמוד מקצועות חול)

6. בטח מפרידים - במיוחד בחברות נאורות נוספות - כמו נוצרים קתולים שמתכחשים לאבולוציה , גם באירן בטוח מפרידים - זה עוזר לרמת הלימוד. גם כשאני רואה בחורה - אוטומטית כל התשומת לב שלי עוזבת את הלימודים ביחד עם הדם מהמח.

או תגיד לי אתה רציני?

כל מוסדות הלימודים הגבוהים בעולם - המתקדמים ביותר הם ללא הפרדה , נראה לי זה אומר דרשני. כמו כן - חלק מתהליך הלימודים (מעבר לבגרות כן ? ששם עד רמת התיכון עוד יש לימודים מופרדים באי אילו מקומות) הוא הפרייה הדדית של רעיונות בין סטודנטים ובכיתה.

בתור נשוי - דעתי לגבי שאר המשפט הפוכה לגמרי - בגלל שהספקתי לחוות אינטראקציות אחרות - באתי לחיי הנישואין סגור על עצמי אוהב ובטוח - ולא לפי הימור של שידוך (That said - יש לי גם חברים שהתחתנו בשידוך וחיים חיי משפחה מאושרים מאוד).

לגבי האחוז גירושים - אין חוכמה גדולה לדעתי בלהישאר נשוי ולא מאושר ואין קלון גדול מליהיות גרוש - שני דברים שלא נראים ככה בחברה הזו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תתפלאו, דווקא הרבה רוצים לעשות שירות צבאי/ לאומי. אבל:

1. בשירות לאומי מהר מאוד נגמר להם מכסת התקנים השנתית (נחשו מה: נגמר התקציב למשרד האוצר).

והיכן מבצעים את השירות הלאומי שלהם: מרביתם - בתוך הקהילה בלי להיחשף לאוכלוסיות ותכנים אחרים.

2. מצב דומה יש גם בצה"ל. כחרדים הם די מקפידים על נושא ההפרדה בין גברים ונשים וכן ענייני הכשרות. אם צה"ל לא ייחד מספיק תקנים שיתאימו להם מבחינה הדתית- אל תצפו ליותר מדי שיתוף פעולה מצידם. הנח"ל החרדי די הצליח, אבל מה- גם פה אין מספיק כסף ותקנים (בלי קשר לכמה המשכורת בגלל המשפחה או לא).

יצירת היחידות העדתיות מחסלות כל מה שנותר מצה"ל כ"צבא העם". במילואים שירתתי בגדוד שבו היתה מסה גדולה של יוצאי ישיבות הסדר, משום מה להם לא היתה שום בעיה לקבל את החילונים הגמורים שבגדוד, גם כמפקדים. היתה התחשבות הדדית אבל לא ויתרו על פסיק של משימה בגלל שבת, חג או יו"כ.

3. דבר נוסף: הם אוהבים גם ללמוד תורה (יודע שיש שחולקים על כך, אבל: איש באמונתו יחיה), והם לא ממהרים להפסיק בגיל 18 ולהתגייס. רובם מעדיפים לדחות גיוס לסביב הגיל 21-22. הבעיה: לפעמים דחיית השירות נתקלת בבעיות, ואף הם מקבלים התראה לישיבה בכלא צבאי על האי שירות- והפתרון: ממשיכים ללמוד עד שמתחתנים וכך האיום מוסר, וסופסוף אפשר לשרת.

ומה עושים עם התורה שהם לומדים? כמה רבנים או מורים לתלמוד יכולה החברה לפרנס? צריך גם אינסטלטורים, מכונאים, מהנדסים ורופאים. גם בין החילוניים מספר המתפרנסים מפילוסופיה וספרות קטן. הם חיוניים לחברה בריאה, אבל הם לא הרוב. הרוב הולכים ללמוד (לא רק באקדמיה) דברים יותר מעשיים.

ואני מכיר כמה חילוניים שבקושי גמרו בגרות ותורמים יכולת גבוהה ביותר בהיי-טק. אבל מדובר ביחידי סגולה. אין לי ספק שאילו היו לומדים באופן מסודר הישגיהם היו הרבה יותר גדולים. לא צריך להאדיר את היכולות הנרכשות על ידי לימודי הקודש, עיסוק במתמטיקה, כימיה, פילוסופיה או היסטוריה מחדד את השכל לא פחות.

5. רוב הלכלוכים שיש בתשקורת (טעות כתיב מכוונת) על החרדים- זה בגלל מיעוטים קיצוניים. ראו גם: נוער גבעות (המיעוט שבמיעוט) ולהבדיל אנסים ורוצחים (אז כל החילונים אנסים ורוצחים?). התשקורת אוהבת לנפח ולהציג את מה שנראה טוב לדעתה בעיני הרוב (רוב צרכני התשקורת- הציבור החילוני- מסורתי).

תראה - מיעוט הרסני הוא עדיין הרסני, ולא משנה מה צבע עורו ואיזה כיסוי ראש הוא חובש. זה כולל מפגינים אלימים (ולא משנה אם מדובר בחרדים השורפים פחי אשפה, ערבים המשליכים אבנים בכבישים או פנתרים שלחורים "לא נחמדים"). לגבי אנסים ורוצחים - הם קיימים בחברה החרדית, פשוט חלק גדול ממעשיהם (בעקר אנסים) מוצנע בתוך הקהילה בעוד שבחברה הלא חרדית הם נחשפים לאור העולם.

אחוזי הגירושין הם נתון חסר משמעות ככל עוד אין מידע על התחליפים, כלומר משפחות שחיות בנפרד בלי להצהיר על כך, אלימות במשפחה שמוכחשת ולא מטופלת ועוד כהנה וכהנה. אני מרחם על אותו בחור שרואה מרפק של אשה (שלא לדבר על רגל או ציצי) ומשתגע כיון שמעולם לא נחשף לכך. ואני מרחם על אותה בחורה שסופגת את האלימות מצידו.

7. ישנן חצרות חסידיות (= זרמים, לצורך העניין) שכלל אינן נתמכות ע"י המדינה אלא בידי "פרנסי הקהילה" או בידי תורמים מחו"ל שתומכים בקהילות אלו מרצון מוחלט. ומדובר פה ביחסית הרבה חצרות.

ולסיום- יש את עניין "חוק הבדיחות" שדובר עליו בעבר- ידוע לכולנו שכמעט ולא תשמעו על הערבים או זרמים אחרים מסויימים דברים "מלכלכים" או על "כבוד המשפחה" ודומיהם- מפני שיש חוק בעניין שמגן עליהם (פגיעה בשם טוב או משהו כזה). על מי הוא לא חל? ניחשתם נכון: על הדתיים והחרדים (לכן יש כתבי תשקורת שפחדו מהסיכוי שהחוק יתוקן ויחול גם על זרמים אלו כי זה יהרוס אותם ברייטינג). ותאמינו לי שאם הייתם שומעים על מה יש אצל זרמים מסויימים בחברה הכללית- הייתם חושבים שחרדים הם כלום לעומתם "בעול על החברה כפי שחלק מהחברה חושב" ואומר זאת כמי שנחשף המון לעניינים כאלו ואחרים במסגרת השירות שלי.

מכירים בעיות בכל זרמי החברה. ההבדל הוא שבחברה החרדית הדברים נסגרים "בתוך החברה" ולא באמצעות והאנשים המומחים בטיפול בבעיות אלא בטאטוא מתחת השטיח. מעבר לכך - כדאי שתלמד קצת על כללי העיתונות. אין חוק המונע טיפול ב"דברים מלכלכים" אלא רק בהשמצות לא מבוססות (זה נקרא "לשון הרע"). ככל הנראה אתה לאו עוקב אחרי מה שמתפרסם בעיתונות לגבי כל חלקי החברה הישראלית. וד"א - החרדים בהחלט מעניינים את העיתונות כיון שהם אחוז גדול וגדל מהחברה ובעלי השפעה עצומה על עתידו של כל אחד מאתנו.

עריכה: אני לא בא להגיד שהכל טהור בחברה החרדית. יש להם גם מגרעות וכמה דברים שמקוממים אותי, אבל צריך לקחת את הדברים בפרופרציה ולזכור שגם החברה החילונית/ דתית היא לא טלית שכולה תכלת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ya pl דיבר דברי טעם יותר מהרוב כאן.

החשיבה התלמודית היא שעושה את פרסי הנובל ומרתיעה את האויבים. היא גם עשתה לעם היהודי אויבים.(ונא לא ל"תקן" אותי וללמד אותי שאף אחד מהזוכים לא דתי. תודה).ההתרחקות מחשיבה מחדדת זאת, בין עוד גורמים, מביאה לדירוג ישראל בין צ'אד לניג'ר, הרבה אחרי אירן, בהבנת הנקרא כיום.

הייתרונות שחלק מהציבור הדתי (ולא רק אלה שנראים מיד על פני השטח כמו ריבוי הכיפות הסרוגות בדרג הפיקוד הלוחם) תורמים לעם ישראל במדינת היהודים עולים לאין ערוך על העלויות של החלק הטפיל.

הטפילים מחלקים אחרים של החברה מהוים סכנה קיומית - הטפילות שלהם היא חלק מהמלחמה במדינה , כמו הנהיגה הפרועה ושאר הפשיעה.האיתרוג שלהם כחלק מאג'נדה פוליטית חמור, אף אם זוכה בתמיכת אומות העולם , הבג"צ הפוליטי המנותק ועוכרי ישראל באוניברסיטאות.

פורסם
החשיבה התלמודית היא שעושה את פרסי הנובל ומרתיעה את האויבים. היא גם עשתה לעם היהודי אויבים.(ונא לא ל"תקן" אותי וללמד אותי שאף אחד מהזוכים לא דתי. תודה)

אשמח אם תביא לי איזה לינק שמאמת את מה שאמרת, כי לצערי אני לא מצאתי אחת כזאת, אלא עברתי על זוכי הנובל הישראלים ורק אחד מתוך 10 הוא באמת אדם דתי שלמד בישיבה, וגם ככה מה זה אומר בכלל? לשייך את המוח המתמטי שלו לישיבה? או לזה שהוא פשוט היה עילוי?

ההתרחקות מחשיבה מחדדת זאת, בין עוד גורמים, מביאה לדירוג ישראל בין צ'אד לניג'ר, הרבה אחרי אירן, בהבנת הנקרא כיום.

גם לא נכון.

מה שאני הולך להגיד עכשיו, הרבה אנשים לא יאהבו, אבל אני לא מתייחס לאף אחד ספציפי אלא בתור קבוצה.

מה שלדעתי הרג את החינוך והתרבות במדינה, זה ההשתלטות מוחלטת של התרבות המזרחית על ההווי בישראל.

אני מציע לך לחזור ולראות קטעי עיתונות משנות ה-70 שדנו בקיפוח המזרחיים. אתה פשוט תהיה בהלם. ביטויים של "קחו את האופרה שלכם בחזרה לפולין!"(כמובן בשפה עילגת לחלוטין) ובאופן כללי, זלזול גדול במרכיבי התרבות של יוצאי אשכנז, לא היו נדירים כול כך.

ועכשיו מה אתה מתפלא על זה, כשהלך הרוח במדינה הוא ש"אף אחד לא צריך פה אופרה", אם אתה אדיב ומנומס אתה כניראה "פראייר", אם אתה מדבר בשפה שהיא גבוהה יותר משפת שוק , מלגלגים עלייך, ואם אתה מתעניין במשהו שמצריך יותר חשיבה מה"אח הגדול" אתה חננה מטורף.

פורסם

אם כבר שוב דוחפים את האף באגזוזים של הדוסים אז אחווה גם את דעתי: הרעה החולה בעולם החרדי של היום היא מונח שהומצא כנראה בתקופת קום המדינה, כי הוא לא היה קיים באירופה, ונקרא "תורתו אומנותו".אגב, למען הצדק ההיסטורי, המושג כן היה קיים אצל יהודי אירופה והוא נקרא "עשרה בטלנים". עשרה בטלנים אלה היו לומדים תורה כל היום על חשבון הקהילה ולזכותה בזמן שלמעט רב העיר כל שאר הקיהלה היו אנשים עובדים, בעלי מלאכה ואנשי עסקים שפירנסו את משפחותיהם.

כיום, הציבור החרדי חונך מילדות שזו מעלה להגיע למצב תורתו אומנותו ולחיות על חשבון אחרים וכאן ישנה טעות מצד המדינה המגבה את הפרזיטיות הזו.

למען הסר ספק, אינני חושב שאנשי דת הם פרזיטים, הם נחוצים לציבור המאמינים כמו אנשי דת בכל דת אחרת. ההבדל הוא כי רק אחוז פצפון פצפון פצפון מכל ה"תורתם אומנותם" הללו אכן מגיע להיות רבני ערים, דיינים, או לחילופין ראשי מוסדות פרטיים בתחום הדת ועל כן לדעתי טעות היא מצד המדינה לממן זאת.

לדעתי, על המדינה יש להקים ישיבה גבוהה בפיקוח ממשלתי עבור למדנים מבריקים, בעלת יכולת סינון כמו, למשל, מגמה למחוננים, ושם ילמדו במימון מלא מצד המדינה אנשים אשר יביאו תועלת לציבור וישאו משרות רבניות לעתיד עקב כישוריהם האישיים.

כל השאר, בחורים ואברכים בינוניים, אשר לא יצא שום דבר מעשי או תועלתי מהיותם בישיבה כל היום - שילכו לעבוד, אין להם שום הצדקה לחיות על חשבון אחרים.

לסיכום: הכל מתחיל בחינוך ויש לשנות כמה הנחות יסוד בסיסיות אצל החרדים היוצרות את השאלות הקשות והפילוג בין החרדים והחילונים.

Dr.SUPERCHARGER

פורסם

כל אדם מנסה לקבל את מירב ההטבות שאפשר לקבל מהמדינה. לגיטימי.

רק מה .

החרדים והדתיים כגוש יודעים לנצל את כוחם האלקטוראלי ואת היותם לשון מאזניים בקואליציות במשך עשרות שנים כדי להשיג הישגים לקהל בוחריהם, אז מה הפלא שהם מנצלים זאת.

ואיך הם הגיעו לכך?

ביום הבחירות כל הדתיים הולכים להצביע , כי מי שמצביע משפיע ואילו החילוניים הולכים לים , לעשות על האש או סתם יום "כיף" בקניון.

הפתרון הוא התגייסות החילוניים ביום הבחירות.

ועכשיו גם לנושא עצמו

יש דתיים /חרדים רבים שעובדים מנהלים עסקים מסחר ומלאכה ויש שספונים בישיבות ולומדים.

יש אצלם אנסים ואלימים וגנבים ופושטקים, רק בכמות מופחתת מאשר בחברה החילונית .

והרצון של הבחור "להתגייס" הוא בפירוש נסיון לשפר את יכולתו לקבל עוד הטבות מהמדינה השמורות רק למתגייסים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בדרך כלל אני משתדל לא להגיב בנושאים כאלה,הפעם יש כמה דברים שאני חייב

קודם כל הופתעתי לראות את כמות האנשים שלא מתרגשים מפותח השרשור ואפילו יוצרים שרשור בעד ונגד ואומרים את דעתם(לפי הרושם שיש לי שזה מגיע לנושא הזה אנשים סותמים את הפה ומקבלים את ההסטה ולא משנה באיזה רמה היא תהיה)

ח"ח על ההתראה של ההנהלה,עוד זכורים לי דיונים פוליטים כאלה ואחרים עם כל כך הרבה שטויות בפנים

פותח השרשור התלונן על בעיה מסוימת בעיניו וטוב ששאלו אותו לאחר מכן על מה הוא מתלונן על זה שיש חרדי שרוצה להתגייס?ללמוד?לעבוד?ואז הוא נזכר להסביר את עצמו ולהגיד שהבנאדם כבר לא כל כך חרדי...אז...אם הוא לא חרדי על מה הכותרת וכל השרשור?!

דבר נוסף...אסור לשכוח שחלק מנתוני האבטלה כאלה כי לא מאפשרים להם אחרת ואז חלק עובדים בשחור וחלק לא עובדים,חרדי ממוצע שמקים בית היום גם אם הוא מאוד רוצה לעבוד הוא לא יכול (החברה החרדים בחלקה יכולה לקבל את זה)אבל המדינה לא...כל עוד הוא לא עשה צבא הוא לא יכול לעבוד ואז מה שקורה שהוא נשאר ללמוד(לא אמרתי שזה יותר גרוע...צריך לבדוק גם את הצד הזה,אני רק מציג את הדבר) או שעובד בשחור ומי מפסיד מזה?כולם!

אז כל עוד המדינה והחברה החילונית(בחלקה)רוצה שהם יעשו הכל או לא כלום שלא תתלונן או שתתקן את המצב,ואולי עדיף שיהיו כמה שיותר לומדים,לא יזיק לנו והמבין יבין

לגבי מי שהעיר על המחוננים שיש בכל חברה...לא הייתי בונה על זה,קודם כל כולנו יודעים שיש בזבוז זמן בתיכון הרגיל ודבר נוסף הכמויות של האנשים שגומרים במהירות את הבגרויות אצל החרדים לא בדיוק מסתדר על זה שאלה "כמה מחוננים",סתכל על כמות היהודים שמקבלים פרס נובל ותבין לאט לאט את הסיבה

אגב,אני לא חרדי...

מומלץ לקרוא את שני הלינקים האלה לקצת פרופורציה

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150188957832895

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150192879742895

הנה ציטוט מאחד מהם מאת הרב אהרון לוי

"כשתקפו אותנו על כי איננו עובדים והוכחנו כי נשותינו עובדות, הטיחו בפנינו כי בזים אנו לאשה ולמעמדה והאשימו אותנו בניצולה של האשה החרדית. כשהתברר כי לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, חלק נכבד מן הציבור החרדי משתלב בשוק העבודה המשפט והפיננסים, הם טענו שהמדינה לא יכולה להתקיים ללא רופאים ואנשי מדע. כשבנות בית יעקב הצילו את הכבוד הלאומי במבחני פיזה הבינלאומיים אמרו לנו שהפוטנציאל הנשי בין כה וכה לא ינוצל בציבור החרדי. כששולבו אברכים ב"שירות לאומי" טענו כי מדובר בישראבלוף וכשהצטרפו אנשי מחשבים חרדים ליחידת המחשב של חיל המודיעין שאלו כמה משפחות שכולות ייצרה העיר בני ברק והאהבה תוכיח. על איזו אהבה אני מדבר? על האהבה אותה חשים "הם" לנוכח חובשי הכיפות הסרוגות הכובשים את משרות הקצונה בצבא העם. ככה שמה שלא נעשה, ישראל, לא נצא ראש. אינני יודע מדוע אך יש לי תחושה כי העמדה כבר נקבעה מראש ו"הם" לא יתנו לעובדות שוליות מסוג זה לבלבל אותם."

ושוב אני לא חרדי וגם אם הייתי לא חושב שהייתי מתנצל על זה,אני רק מנסה להיות כמה שיותר אמיתי

פורסם

לגבי מי שהעיר על המחוננים שיש בכל חברה...לא הייתי בונה על זה,קודם כל כולנו יודעים שיש בזבוז זמן בתיכון הרגיל ודבר נוסף הכמויות של האנשים שגומרים במהירות את הבגרויות אצל החרדים לא בדיוק מסתדר על זה שאלה "כמה מחוננים",סתכל על כמות היהודים שמקבלים פרס נובל ותבין לאט לאט את הסיבה

נו ... וכמה מהזוכי פרס נובל היהודים האלו סיימו תיכון , תואר ראשון ושני וכמה מהם לעומת זאת היו חרדים שלמדו לימודי קודש?

כמה מהיהודים האלו חילונים?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שאני הולך להגיד עכשיו, הרבה אנשים לא יאהבו, אבל אני לא מתייחס לאף אחד ספציפי אלא בתור קבוצה.

מה שלדעתי הרג את החינוך והתרבות במדינה, זה ההשתלטות מוחלטת של התרבות המזרחית על ההווי בישראל.

אני מציע לך לחזור ולראות קטעי עיתונות משנות ה-70 שדנו בקיפוח המזרחיים. אתה פשוט תהיה בהלם. ביטויים של "קחו את האופרה שלכם בחזרה לפולין!"(כמובן בשפה עילגת לחלוטין) ובאופן כללי, זלזול גדול במרכיבי התרבות של יוצאי אשכנז, לא היו נדירים כול כך.

ועכשיו מה אתה מתפלא על זה, כשהלך הרוח במדינה הוא ש"אף אחד לא צריך פה אופרה", אם אתה אדיב ומנומס אתה כניראה "פראייר", אם אתה מדבר בשפה שהיא גבוהה יותר משפת שוק , מלגלגים עלייך, ואם אתה מתעניין במשהו שמצריך יותר חשיבה מה"אח הגדול" אתה חננה מטורף.

תסלח לי אבל אתה מדבר ממש לא לעניין ומתוך בורות ופאניקה.

התרבות המזרחית לא פחות עשירה מהאשכנזית. לא במוזיקה, לא בספרות ואם מדברים על יהדות בטח שלא בדת.

אני נגד פסילת תרבות כלשהי או קביעה שהיא לא טובה רק בגלל שהיא שונה. אישית מתחבר הרבה יותר לאופרה מאשר לאום כולתום אבל שני הזרמים הם תרבות עשירה וראוייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...