Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון, כשקניתי MK1 מסבא שרכש אותה ב-1972 (ומאז מאוד הזניח יש לציין), הוא סיפר לי איך קיבל ירושה מאמריקה וקנה דירה(!) במרכז חולון(!) ב-40K לירות ופורד אסקורט 1100 נוצצת ב-20K לירות. זה כמו נגיד היום לשלם 50K $ על דגם בסיסי של פיאסטה!

אמת,

אחת הסיבות העיקריות שמחירי הרכבים פעם היו יקרים הייתה טמונה בכך שעד תחילת שנות ה70, חלק גדול מאוד מכלי הרכב שנסעו על כבישי הארץ היו מתוצרת אירופאית\אמריקאית.

ברכבים האלו היו המון מאסות של ברזל, קישוטים - כמה שיותר ברזל ונוצץ יותר טוב! והנוחות? - ללא פשרות.

אני לא יודע אם אני מחדש למישהו פה משהו, אבל פעם, רק מי שהיה עשיר היה יכול להחזיק מונית ולתפעל אותה.

היה לי קרוב-רחוק משפחה (היום הוא כבר ז"ל) שהוא היה נהג מונית בשנות ה50. הייתה לו מונית מתוצרת (כנראה, אבא שלי לא זוכר במדויק) דודג', שחורה נוצצת.

אבא שלי סיפר לי שבילדותו, הקרוב-רחוק הזה, היה בא אליהם הביתה והיה זורק סטיפה של 5,000 לירות על השולחן. ולא הייתה לו בעיה לשלוף עוד אחת.

להחזיק רכב זה לא היה מובן מאליו כמו שהיום, קנייה של רכב זה עניין של "איך אני חי עם האוברדרפט?"

מתחילת שנות ה70 החלו היצרנים היפנים לבצע חדירה לארץ, והציעו מכונית נטו!

ללא כל מיני קישוטים יקרים למינהם כמו פגושי ברזל במשקל של 15 ק"ג או טאסות נוצצות מנקרות עיניים.

מכונית אמינה, חסכונית עד כמה שניתן, מינימום ניקור עיניים ולמטרות נסיעה נטו. ולא שום דבר מעבר לזה. מה כן שגם מחירם היה נמוך בהרבה מהמתחרות האמריקאיות וזה עוד סיבה להצפתו של השוק במכוניות יפניות.

פורסם

באמת תודה על הסיפור האלף - ואולם - פשוט רמת החיים עלתה ועלויות ייצור הרכב נשחקו במשך השנים (כדוגמת - רובוטיקה). זוהי הסיבה כי כיום קל יותר לרכוש רכב מבעבר.

בעבר גם לקנות אופניים היה דבר יקר - וכיום בכל סופרמרקט ניתן לרכוש אותן .

ועוד משהו לתוספת - הרכבים האירופאיים משנות ה-70 היו ברובם אפילו יותר ספרטניים ויותר מיושנים מסובארו (רכבים כגון אסקורט, חיפושית ועוד).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
רק היה נחמד להוסיף כיתוב לכל תמונה - באיזה רכב מדובר, איפה...

דב

בתיאוריה, נכון....אך זו תערוכת תצלומים אמנותית ולא "תצפית" פורום מקובלת :)...ולכן..זיהוי המכוניות ומיקומן בארץ אינו החשוב לתערוכה ולמשמעותה.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...