Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בשעה טובה קניתי אופל טיגרה שנת 2000 לפני מספר ימים

התגלו מספר ליקויים בבדיקה שעשיתי בקומפיוטסט, ולפני שאני נכנס למוסך אני רוצה לדעת איפה אני עומד. מה דורש טיפול מיידי, ומה עושה רושם של כסת"ח וממנו ניתן להתעלם (דרך אגב, איך חלמיש בעפולה?). להלן הליקויים:

1. מיתלה קדמי: מרווחי יתר, לתקן/לכוון

2. בלם חניה/עזר: בלימה לקויה. הבלם יד עובד כראוי, גם לא צריך להרים אותו הרבה

3. בלוק מנוע - הספק נמוך. נותן 71.5 במקום 107 כ"ס. הבנתי מהודעות קודמות כאן שהבדיקה הזאת לא מהימנה. הבודק אמר שיש הצטברות פיח, שמתי היום תוסף 44K. אשמח לשמוע עוד בנושא, כי ההפרש לא קטן.

נזילת שמן. נשמע כמו בולשיט מוחלט, גם לאחר חניה ממושכת אין טיפת שמן על הקרקע.

4. מערכת דלת והצתה - לתיקון

5. מערכת פליטה - לתקן צינור/דוד עמם

6. מערכת קירור מנוע - צינורות פגומים, קורוזיה

7. מצמד - בלאי יתר. מעשית עובד מצוין, אין רעשים בלחיצה

8. תיבת הילוכים ידנית - רעש יתר, תומכי תיבת הילוכים פגומים. בפועל אין שום רעש, עוברים חלק

9. דבר אחד אחרון - מלבד הבלם יד, כל שאר המאפיינים במערכת הבלמים עברו בהצלחה, כולל בלמים קידמיים. כשהתחלתי לנסוע עם הרכב התחלתי לשמוע שריקות חלשות מקדימה כאשר אני לוחץ חלש על הבלמים, כאשר אני בולם בחוזקה אין רעש. מוזר לי שבבדיקה דווקא זה עבר בהצלחה כשהם כותבים תקלה על כל שטות. מעשית - הבלימה נקייה. בהודעות קודמות בנושא הדיעות חלוקות. מה אתם אומרים?

זהו, מצטער על המגילה, אבל זה רכב ראשון שלי ואני ממש רוצה לבצע "יישור קו" כדי להינות מרכב מטופל שאני אהנה ממנו שנים רבות.

תודה מראש לעונים!

פורסם

ראשית תתחדש,

בשלב הראשון עד שתכיר את הרכב ו"תרגיש" מה צריך:

1. החלפת נוזל קירור / תרמוסטט ומעקב שלא "נעלם" עם הזמן
  2. החלפת שמן / פילטרים / פלאגים וכו'
  3. בדיקה מתי בוצעה החלפת רצועת טיימינג ואם צריך אז להחליף
  4. בדיקת מצב הצמיגים ולחצי האויר
  5. בדיקת מצב הנורות כולל לוח שעונים והחלפת השרופות
  6. ניקיון יסודי

אלעד.

פורסם

שלום אלעד

מאחר וביקשתי מבעל הרכב להוציא את היסטוריית הטיפולים של הרכב לפני הקנייה, לפניי פירוט העבודה של טיפול גדול שבוצע ברכב לפני שבעה חודשים (מאז הרכב נסע 2,200 ק"מ בלבד):

1. הוחלפה רצועת תזמון כך שאני שקט בנושא הזה

2. הוחלף שמן ומסנן שמן, כמו כן גם טרמוסטט ונוזל קירור. האם לבצע טיפול שכזה בכל זאת?

3. כל הנורות עובדות

4. הצמיגים ישנים, שים לב - האחוריים משנת 2001(!), קידמיים בני 2003 ו - 2004. כולם במצב נהדר מכיוון שלא נסעו הרבה ברכב, הבוחן היה בהלם מכך ולא הבין איך הבן אדם הצליח לשמור את הצמיגים במצב כזה. האם להחליף אותם מעצם היותם ישנים?

אשמח לקבל חוות דעת גם לגבי הנושאים שהעלתי מבדיקת קומפיוטסט, עם דגש בנוגע לבעיית הבלמים שהעלתי

פורסם

לאף אחד אין עוד איזה טיפ קטן כדי שלא אכנס להוצאות מיותרות?

גם חוות דעת על חלמיש בעפולה תתקבל בברכה

פורסם

ההערות כלליות מדי... אבל ננסה:

1. מה הכוונה למרווחי יתר? חופש במתלה?

2. תמיד אפשר לכוון את מתיחת הכבל. השאלה היא מה מצב רפידות הבלם האחוריות?

3. אפשר לבדוק קומפריסה בכל מוסך. זה שהרכב עומד ואין שלולית לא אומר סופית שאין נזילה. בדוק את איזור הקרטר האם האזור ספוג בשמן ולכלוך?

4. הערה כללית מדי מה הכוונה? האם צינורות הדלק סדוקים? כופף על מנת לראות סדקים ויובש. מה מצב כבלי ההצתה? האם הם בלויים? בני כמה הפלאגים?

5. שוב הערה כללית. האם הדוד סדוק? יש בריחה של גזים בנקודה כלשהיא?

6. האם הצינורות סדוקים? האם יש הצתברות של אבנית ומשקעי נוזל ליד חיבור הצינורות לרדיאטור/מנוע? האם בלחיצה של צינור ראשי מרגישים התפוררות פנימית של אבנית? האם יש מקטעים נפוחים או כאלה שקרסו?

תתחדש. דבר אחרון ממליץ על ווקס ופוליש - אם הרכב לא עבר כזה מעולם (ונראה לך שיש צורך)

פורסם

ידידי,

אם המצב הוא כפי שאתה מתאר אתה יכול להיות שקט - אל תתעסק לעת עתה בכלום,

תן לעצמך זמן עד שתכיר את הרכב - אל תכנס ישר להוצאות מיותרות.

בקשר לצמיגים אני נוטה לחשוב שעדיף להחליף אותם.

אלעד.

פורסם

לגבי הצמיגים, תחליף.

מתי? מחר! לנסוע עם צמיגים של מעל 10 שנים זה סכנת נפשות!

זה שלצמיג יש בשר לא אומר כלום, באקלים הישראלי הגומי כבר הספיק להתייבש פעמיים.

Got To love It

פורסם

opl - העלת שאלות טובות שאין לי תשובה על רובן. בנוגע לדוד, הבודק אמר שיש שם הצטברות פיח. צריך להחליף?

ודבר נוסף - אני מסתכל על היסטורית הטיפולים של הרכב ולא רואה החלפת פלאגים. יש טיפולים תקופתיים, האחרון בהם במרץ, אבל לא כתוב דבר על פלאגים. לנוכח עובדה זו רצוי להחליף? האם ניתן לבצע את העבודה לבד?

בנוגע לכל שאר הנקודות שהעלת - אלמד קצת את הרכב, איך לבצע בדיקות בסיסיות כפי שתיארת ולאחר מכן אחליט איפה אני נותן עבודה.

בנוגע לצמיגים - אחליף את כל הארבעה, אשמח לשמוע על דגם מומלץ לרכב שלי.

בנוגע לנקודה 9 שהעלתי, עם הבלמים, מה אתם אומרים?

פורסם

לא יודע מה להגיד לך... ומה כוונת המשורר ב"הצטברות של פיח"...

עוד כמה נקודות:

1. אני מבין שאתה הולך לכיוון של לטפל ברכב בעצמך, לפחות בדברים הקלים. ממליץ לך לרכוש ספר רכב כדוגמת הייס או צילטון. ההסברים שם יעזרו לך לבצע את כל פעולות התחזוקה והתיקון שיש ברכב שלך כולל איבחון וטיפול בבעיות נפוצות.

2.רעש של שריקה קלה אינו בהכרח מעיד על בעיה. גם לי יש שריקה קלה לעיתים במזדה שלי ואני אחרי החלפת דיסקים ורפידות. קל לבדוק את הנושא - הורדת הגלגל ומדידת עובי הרפידות והדיסק. כמובן שהדבר דורש ידע מסויים.

3. באם הטיפולים בוצעו במוסך מסודר/מורשה לא בהכרח אמור להיות פירוט של כל חלק וחלק שהוחלף במסגרת הטיפול. מספיקה כותרת כגון "טיפול 75K" (סתם דוגמא) שעל פי יצרן הרכב דורשת החלפת פלגים וחוטי הצטה. לא צריך לרוץ ולהחליף.

4. טיפ נוסף - פתח את פקק מיכל העודפים של נוזל הקירור - האם צבע המים יחסית נקי? או שישנם סימנים לחלודה/משקעים וכו?

5. מדוד תצרוכת דלק - סטייה לא מוסברת של תצרוכת דלק ממוצעת יכולה להעיד על תקלה - פילטר אוויר- דלק, נזילה וכו.

פורסם

הבנת נכון - איבחון תקלות וביצוע טיפולים פשוטים אעדיף לבצע בעצמי, וארכוש ספר מתאים כפי שהמלצת

הטיפול שבוצע לפני כשבעה חודשים מכונה "טיפול 70000 או 42 חודשים המוקדם מבניהם", וזה בוצע במוסך מסודר, כך שזה נראה בסדר. אבדוק את צבע המים מחר ואבקש עיצה אם המים מלוכלכים.

הספקתי למדוד כבר תצרוכת דלק וזה ממש כמו הצהרת היצרן - 1:13

תודה רבה על ההתייחסות ועל הטיפים המועילים

אני חדש בפורום - זהו השרשור הראשון שלי ונהנתי לקרוא את מה שכתבתם, ובמיוחד את opl

פורסם

בכיף. אני אמנם ישן פה אבל זו ההודעה ה-5 שלי...

מוזר. אני לא מוצא ספר רכב באתר של הייס...

עוד משהו שווה לדעת אם אתה מתכוון לעשות חיפוש באינטרנט לטובת ספרים וחלפים - הרכב שלך נקרא גם:

vauxhall tigra - אצל הבריטים וכו

וגם

holden tigra - אצל האוסטרלים...

פורסם

בנוסף לבדיקת הרכב במכון בדוק היסטוריית טיפולים!! או שיציג לך קבלות על טיפולים ובדוק שבוצעו בזמן, אם אין לו היסטוריה תברר במוסך המורשה/מוסך שהרכב מטופל.

אם אין לך היסטוריית טיפולים(מתועד ע"י קבלות או במחשב של המוסך שהרכב מטופל) אל תקנה את הרכב! כי אתה נכנס להימור על הרכב.

פורסם

ba323f , אתה לא מגיב לעניין.

קרא את השרשור מראשיתו.

הרכב כבר נרכש, יש הסטוריה של טיפול אחרון.

smiley,

לא כתבת כמה ידיים היו לרכב וכמה זמן היה אצל הבעלים האחרון.

קשה לדעת האם הרכב טופל כיאות לאורך חייו.

יש לך הסטוריה של טיפול אחרון ועל פיו נראה כי אין צורך בטיפול דחוף.

כמובן שיש צורך ברביעיית צמיגים חדשה

פורסם

צמיגים צמיגים צמיגים צמיגים!

להחליף ומהר!פשוט סכנת נפשות לנסוע עם צמיגים מ2003!!

בשאר הדברים אני באמת לא מבין כך שאני אשאיר את זה למומחים,אבל שמדובר בצמיגים אל תתפשר ואם אתה צריך עזרה בבחירת חדשים פתח נושא ואשמח לעזור לך.

• תוכן חדש...