Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

300.4 Lightning Audio, איך אני מכוון MID BASS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

המגבר שברשותי מחובר ל HU פיוניר 5800 (זה עם הדולפינים והאנימציות), קומפוננט של מורל דוטק 6.5 סאב קנווד KFC 400 RMS,

וכמובן המגבר הנ"ל, (הישן יותר עם הפסים הצהובים).

שמתי לב שבחלק מהקטעים נעלם לי קצת מהמיד באס ואני לא שומע אותו, שיחקתי הרבה עם הכיוונים דרך ה HU עצמו אבל לא הגעתי לתוצאה מספקת, עדיין "נבלע" לו שם המיד.

יש 2 רמקולים שבאו עם הרכב מאחורה והם מעפנים ביותר,

אבל משום מה כשאני מחלק את ה FADE לכל ארבעת הרמקולים אני כן שומע את המידבאס מאחורה ואז השיר נשמע יותר "חיי"

אבל כמובן איכות הרמקולים הישנים מאחורה הורסת לי את הסאונד ברכב אז אני מעביר את כל הכוח לקדימה.

האם מה שאני עושה הוא לא נכון? עלי להשאיר את זה על האמצע ופשוט לנתק את 2 הרמקולים מאחורה? זה ישנה משהו? האם בכלל אני צריך לכוון את המיד דרך המגבר בעצמו?

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

פורסם

תנסה להוריד את העוצמה של הטויטרים, כך תוכל לפחות בתור התחלה להגביר את הסט הקידמי יותר, ולקבל יותר עוצמה מהמידים יחסית לטויטרים.

אבל זה ממש על קצה המזלג, תנסה לעשות חיפושים על שאלות כיוונים שכבר שאלו.

מתחדשת*

פורסם

איך אני מוריד את העוצמה של הטוויטרים באמת?

זה עד כדי כך יכול להשפיע? זה 75 RMS לכל ערוץ, אני יודע שהמורל יחסים דרשניים כמעט כפול 140RMS, אבל לא ידעתי שזה יכול להיות כ"כ משמעותי.

Opel Adam S 2017

פורסם

בקרוס יש אפשרות להנחית אותם ב 3- DB.

אם זה לא מספיק אז לכוון אותם לא לכיוון האוזניים.

אם גם זה לא עוזר אז לעשות חיפוש על המונח L-PAD בפורום :-D

מתחדשת*

פורסם

אוקי אחרי איזה חצי שעה של נסיון, שמתי לב שבמגבר הנ"ל יש 2 ברגים של GAIN, ו 2 של X-OVER שאין לי מושג מה הוא אומר.

אחד משמאל ואחד מימין של המגבר.

שיחקתי בשניהם רק לא הבנתי מה בדיוק ההבדל בין ה GAIN השמאלי לימני, שניהם עושים אותו הדבר למעט קצת שינוי בקומפוננט מבחינת הסאונד,

מה עושה ה X OVER? יש שם מספר בין 40-400 אני מתאר לעצמי שזה ההרץ הגבוה של הטוויטר אבל לא ראיתי שום שינוי בזמן ששיחקתי בשני הברגים על המגבר.

הGAIN הורדתי אבל זה גרם לי להגביר את ה HU המון כדי לשמוע בווליום טוב, אז החזרתי למצב שהיה לפני שזה בערך על 2V.

עוד עצות? :p

Opel Adam S 2017

פורסם

איפה מתבצע החיתוך בין הקומפ' לסאב: ברדיו או במגבר?

אם ברדיו אז:

אין לך סיבה לגעת בקרוס (X OVER).

כיוון נכון יתחיל מגיין אפס, הגברה ברדיו עד לאיזור 80% מהעוצמה המקסימלית, ואז הגברת הגיין עד קצת לפני שמתחיל עיוות.

המספור שרשום ליד החוגה לא ממש צריך לעניין אותך.

2 גיינים כנראה שולטים על שתי זוגות ערוצים, קידמי ואחורי.

מתחדשת*

פורסם

סליחה על ההתפרצות, אבל אני חייב לשאול שאלה שניסיתי לקבל עליה תשובה בעבר ולא הצלחתי.

בקשר לחיתוכים. כיצד אני קובע דרך איפה החיתוכים ייתבצעו (אם מה-HU או מהמגבר)?

פורסם

ROMEK

תודה לך על כל העזרה...! :)

אגב, איך אני יכול לדעת מאיפה החיתוך מתבצע?

עפ"י מה?

בנוסף, לנתק את הרמקולים האחוריים? או להשאיר אותם ככה (העברתי גם ככה את כל העוצמה קדימה כדי שלא אשמע גם באחוריים)

Opel Adam S 2017

פורסם

אם יש ב HU את האפשרות, זה עדיף.

איך אתה יודע? אם אתה מגדיר את החיתוך משם או לא.

לגבי האחוריים, אין צורך ממש לנתק, אלא אם אתה צריך את הערוצים למשהו אחר.

מתחדשת*

פורסם

החיתוך בעקרון אני רק נוגע ב HU, משם כיוונתי את כל השמע, אבל שיחקתי גם עם האופציות במגבר שהם ה BOOST JUICE, שראיתי שהוא נותן קיק חזק לסאב. אגב עדיף שלא להשתמש באקולייזר או באופציית ה LOUD כי זה מגביר מדי את ה TRIBAL / BASS, זה נכון?

אני אלך כרגע לשחק קצת עם ה GAINים כמו שאמרת, ואחזור עם תוצאות.

:)

Opel Adam S 2017

פורסם

אז אם לדוגמא הרדיו דיסק שלי תמוך בחיתוך HPF אז החיתוכך של הרמקולים נעשה אוטומטית דרך הרדיו? ולא משנה איך החיתוכים במגבר נמצאים?

ךדוגמא: נגיד שקניתי מגבר יד 2 שני ערוצים שיגביר לי סט קומפוננט פאסיבי וחיברתי אותו לרכב, בוא הHU הוא תומך חיתוך HPF.

מכאן החיצ\תוכים שלי נעשים רק דרך הרדיו דיסק ללא כל קשר למה שנמצא במגבר שחיברתי אותו?(נגיד שאני חותך ברדיו על 100HZ ובמגבר החיתוך עמד על 200HZ, זה לא ישנה כלום?)

• תוכן חדש...