Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף העברנו בעלות וקיבלתי את הרכב. יש מספר דברים דחופים שאני חייב לבצע:

1. הרכב מסריח מסיגריות. חוץ מלנקות את פנים הרכב חשבתי לפרק את יחידת הבקרת אקלים כדי לנקות

האם יש צורך ? הרי במצב של סירקולציה פנימית האויר (המסריח) עובר דרכו, נכון ?

2. אני צריך בוכנות גז לתא המטען ולמכסה מנוע, אך אני מעוניין בבוכנות ניקל, כמו במקור

היכן ניתן להשיג ? אני לא מעוניין לקנות במורשה (משכנתא אחת מספיקה לי, אני לא לקחת עוד אחת)

3. הבחור שקניתי ממנו (חבר) אמר לי שפעם הוא הוסיף מים מהברז - האם מספיק לרוקן ולמלא

נוזל PRESTONE ?

4. איזה שמן מומלץ ?

פורסם

לגבי סעיף 2 - תתעניין אצל מוסך רון. יש לו החלפים וההוצאה הכספית תהייה קטנה מהצפויה בצ'מפיון.

לגבי סעיף 3 - נוזל קירור - G12++ (לא מים ולא פרסטון). רצוי לעשות שטיפה למע' הקירור.

alfa 156 2.5.

• ספונסר פורום
פורסם

1. יש סדנאות שמתמחות בהסרת ריח סיגריות מהרכב, כמו למשל קלינקאר. ריח הסיגריות נדבק גם למסנן של המזגן אבל גם לריפודים ולדיפונים של הדלתות, לא פשוט להיפטר ממנו אבל בהחלט אפשרי.

2. אצל מוסך רון ניתן להשיג בוכנות תחליפיות שהן למעשה זהות למקוריות אבל ללא סמל של פולקסוואגן. מחירן נמוך מאלו המקוריות שנמכרות דרך היבואן.

3. אם המוכר הקפיד למלא נוזל קירור מקורי של פולקסוואגן ופעם אחת הוסיף מעט מים לא יגרם שום נזק. בכל מקרה מומלץ במסגרת יישור קו לבצע ריענון נוזלים שכולל גם את נוזל הקירור וגם שמנים ופילטרים.

פורסם
תודה על העזרה.

דבר נוסף, ישנם מספר נוריות שרופות בלוח השעונים - איך מפרקים ?

תאורת לוח השעונים מורכבת ממספר רב של לדים מסוג התקנת משטח המולחמים למעגל המודפס ורק בעל מקצוע שמומחה לתיקון לוחות שעונים עשוי לעזור לך בהחלפתם.

תמונה להמחשה בלבד (סימנתי עבורך במעגל בצבע אדום את הלדים).

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על העזרה. מה שמסומן זה לדים (שכחתי שכבר עברו ללדים). התאורה שבעייתית אצלי זה בחלון שמציג קילומטראז'.

מישהו יודע האם גם שם זה לדים ?

הלדים לא "נשרפים" כל כך מהר, אך גם אם צריך להחליפם אני מתחום האלקטרוניקה כך שאין לי בעיה.

האם מישהו יודע איך מפרקים את לוח השעונים ואת ה-CLIMATRONIC ?

פורסם

1. אכן ללדים יש אורך חיים מאוד ארוך אבל התופעה מוכרת וידועה שלדים בלוח השעונים של הגולף/פולו כן נשרפים.

2. כפי שכתבתי קודם לכן כול תאורת לוח השעונים היא תאורת לדים.

3. אולי תוכל להחליף בעצמך את הלדים אבל הבעיה למצוא לדים תואמים ב-100 אחוז ללדים המקורים מבחינת צריכת זרם, עוצמת התאורה, זווית התאורה וגודל פיזי של הלד.

כידוע לך לדים מסוג SMD מיוצרים בעשרות אריזות שונות החל מאריזה 0603,0805,1210 ועוד...

בדרך כלל לדים מסוג SMD נמכרים בכמויות לכן תצטרך כנראה לרכוש מספר לא קטן של לדים עד אשר תמצא את הלד הנכון.

למה אתה צריך לפרק את קלימטרוניק ?

פורסם

לגבי ה-SMD, מישהו יודע איזה מתאים ללוח השעונים ?

חשבתי לפרק את ה-CLIMATRONIC כדי לנקות אותו - האם האויר בסירקולציה הפנימית עובר דרכו או שזה רק הבקר ?

פורסם

היחידה היא בסה"כ יחידת בקרה אלקטרונית של מערכת בקרת האקלים.

בשני צידי היחידה קיימים חיישני טמפ' ומאווררים.

לא זכור לי שמישהו בפורום החליף את הלדים בלוח השעונים, אני מציע לך בתור אלקטרונאי לפרק לד תקין ולמדוד את הפרמטרים הנחוצים בכדי למצוא לד מתאים.

אשמח לעזור לך בעניין על גבי הפורום.

פורסם

גם בגולף דור 2 שנת 1986 שהייתה ברשותיי היו מספר לדים בודדים. לחץ שמן מנוע, אלטרנטור...

למיטב זיכרוני החל מגולף דור 4 שנת 1998 כמעט כול תאורת לוח השעונים היא תאורת לדים.

• תוכן חדש...