Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלונת לגבי הHILL HOLDER, איך מפעלים אותו בVAGיות?

שמעתי שאתה צריך ללחות על הבלם למטה וטיפה לשחרר? האם נכון הדבר?

לא יצא לי לחשוב על זה יותר מדי: כשאני עוצר בעליה, דוושת הבלם שלי לחוצה בד"כ (כן, אני מאלה שמתוך הרגל לוחצים על דוושת בלם עד הסוף בטרם מניעים את רכבם או מוציאים אותו מהילוך P). אז כל מה שנותר לי זה להוריד רגל ממנה, ואני מרגיש את HH מחזיק את הבלמים למספר שניות. כך עבד כל מנגנון מסוג זה שיצא לי לחוות, כולל ב-VAG-יות עם DSG-ים.

תוספת קטנה לדבריו של solo-fr.

לאחר עזיבת דוושת הבלם, הנעילה מחזיקה למשך כ-2 שניות. אם רוצים לחדש אותה, עושים זאת באמצעות לחיצה ועזיבה של דוושת הבלם.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מצטער אם אני לא ממש מבין את הקטע של ההתעסקות עם זינוק בעליה.

אתה צריך להתחיל לנסוע. אתה מכיר את הרכב שלך.

אתה מחשב אם אתה יכול להתחיל לזוז בקלות ובלי לשחוק את הקלאץ' יותר מדי ובלי להתדרדר על הרכב שמאחורה.

אם אתה יכול, פשוט תעשה זינוק בעליה.

אם לא, תרים בלם יד ותתחיל לנסוע בעדינות.

זהו!

זה לא יותר מסובך מזה!

מה הקטע הזה בארץ שטוחנים לך עם זה את השכל?

מי שנוהג יותר מיומיים על ידני אמור לדעת את זה, לא?

אתם גורמים לי לחשוב שלעשות זינוק בעליה ברוורס בזמן שאתה יוצא מחניה צפופה זה הדבר הכי קשה שיש בעולם וצריך לקבל על זה פרס.

פורסם
מי שנוהג יותר מיומיים על ידני אמור לדעת את זה, לא?

תיאוריה חביבה, אך לא בהכרח מיושרת על המציאות הישראלית.

גם כדי לצאת מחניה לאורך המדרכה לא צריך להיות נהג מרוצים מדופלם. אז מדוע הפגושים שלנו נראים כמו שהם נראים? הרי אף אחד לא אוהב כשמורידים לו מחיר על כך בזמן המכירה... או ששוב נכריז על נהגי מכוניות ליסינג ערטילאיים כעל מקור הבלעדי של כל הרוע ביקום?

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חברים, אם אישה זקנה בפיאסטה עתיקה יכולה, אני חושב שלא צריך לעשות מזה מדע טילים וכולנו יכולים אם ממש נרצה :-)

במיוחד מי שיש לו hill holder.

זינוק בעלייה ברוורס זה בדיוק כמו בהילוך ראשון. עניין של הרגל. יומיים - גג שבוע ואתה נוהג רגיל.

יש לי חבר שקנה קליאו ידנית חדשה, בימים הראשונים לקח לו קצת זמן להתרגל וזהו. עכשיו שנוסעים איתו מרגישים כאילו זה אוטומט.

אה, והפגושים של רובינו משופשפים כי יש אנשים שלא אכפת להם ממכוניות של אחרים וינסו להידחף בכח לחניה אפילו שצפוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
RK:טל"ח, בע"מ, מזל"ט.

???

אני מצטער אם אני לא ממש מבין את הקטע של ההתעסקות עם זינוק בעליה.

+1.

עם המשפט הזה כל השרשור הזה היה צריך להתחיל וגם להיגמר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש אנשים שלא יודעים לעשות זינוק טוב בעליה מכיוון שלא למדו בעיר עם הרבה עליות.

באותן ערים המורים לרוב מלמדים רק אחת מהשיטות (בלם יד או השיטה הרגילה) ואותם האנשים לאחר קבלת הרישיון קונים לרוב רכב אוטומטי.

לכן בכל נהיגה מזדמנת שלהם ברכב ידני התפעול יהיה לקוי ומאוד לא טבעי, ומכאן חוסר המיומנות עליו מדובר.

למדתי נהיגה בחיפה, לאחר קבלת הרישיון נהגתי כמעט שנה על רכב ידני כרכב יומיומי, ולדעתי כל אחד שלמד נהיגה בעיר הררית ו\או נהג תקופה כלשהי (כחודש ומעלה) על רכב ידני, יסתדר מצוין עם כל סוג של זינוק בעליה.

פורסם
יש אנשים שלא יודעים לעשות זינוק טוב בעליה מכיוון שלא למדו בעיר עם הרבה עליות.

באותן ערים המורים לרוב מלמדים רק אחת מהשיטות (בלם יד או השיטה הרגילה) ואותם האנשים לאחר קבלת הרישיון קונים לרוב רכב אוטומטי.

לכן בכל נהיגה מזדמנת שלהם ברכב ידני התפעול יהיה לקוי ומאוד לא טבעי, ומכאן חוסר המיומנות עליו מדובר.

למדתי נהיגה בחיפה, לאחר קבלת הרישיון נהגתי כמעט שנה על רכב ידני כרכב יומיומי, ולדעתי כל אחד שלמד נהיגה בעיר הררית ו\או נהג תקופה כלשהי (כחודש ומעלה) על רכב ידני, יסתדר מצוין עם כל סוג של זינוק בעליה.

+1, למדתי על אוקטביה ידנית בירושלים וזה היה סיוט מהלך. אבל לפחות עכשיו במילואים אני מסתדר יופי טופי עם הסופות 2 הידניות =] אבל למרות זאת בתוך העיר אני מעדיף גיר אוטומטי בעיקר בגלל כל הפקקים המאוסים האלה :x

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

עם המשפט הזה כל השרשור הזה היה צריך להתחיל וגם להיגמר.

לא יודע בן כמה אתה ואיפה למדת נהיגה.

למדתי נהיגה והוצאתי רשיון בירושלים, בשנת 1978. בימים ההם, רכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית היה נדיר מאוד, וכל עצירה בעליה מאחורי רכב הייתה מלווה בחשש שיושב בו נהג לא מנוסה שעלול להתדרדר לכיוונך.

בחודשים האחרונים עלו אלפי רכבים ידניים על הכביש, לא כל הנוהגים בהם הינם חברי הפורום וחובבי נהיגה.חלק מהרוכשים עשו זאת רק משיקולים כלכליים, ויקח זמן עד שירכשו מיומנות בנהיגה שכזו.

מסיבה זו בלבד נפתח השרשור הזה.

פורסם

אתם לא מבינים. הרכב מאחור נצמד כדי לסייע לכם. במקום להחזיק הנדברייק (או אמברקס, תלוי באיזה דגם / שנתון) פשוט משעינים את רכבכם על פגושו של רכב הסיוע הנצמד מאחור, ואז אפשר לזנק בקלילות בלי להדרדר. במצבים באמת קשים, נסו לסמן בידכם לרכב הצמוד מאחור שאינכם מצליחים, והוא ייתן לכם דחיפה עדינה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לדעתי עם מערכות כמו הHILL HOLDER,שעושה עבודה מעולה פשוט,לפחות הפנדה,החשש מזינוקים בעליה יהיה שייך להיסטוריה,במיוחד כשהרכב מלא או זינוק חד,אחד ההמצאות הטובות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עשרות מיליוני נהגים ונהגות ברחבי אירופה הסתדרו מאה שנים

בלי שום מערכות לזינוק בעלייה (הצילו! איזה פחד! אימא'לה, שיפוע!).

מי שלא יודע להתחיל בנסיעה בשיפוע, שזה מה שזה, בעצם,

עדיף שיחזור לאיזה או מורה או יתאמן בבית או לא יעלה על הכביש בכלל.

זאת מיומנות בסיסית בערך כמו החלפת הילוכים.

לא בלם יד, לא חצי מצמד ולא נעליים, הכול בראש וברגליים - ת-ז-מ-ו-ן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא יודע בן כמה אתה ואיפה למדת נהיגה.

למדתי נהיגה והוצאתי רשיון בירושלים, בשנת 1978. בימים ההם, רכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית היה נדיר מאוד, וכל עצירה בעליה מאחורי רכב הייתה מלווה בחשש שיושב בו נהג לא מנוסה שעלול להתדרדר לכיוונך.

בחודשים האחרונים עלו אלפי רכבים ידניים על הכביש, לא כל הנוהגים בהם הינם חברי הפורום וחובבי נהיגה.חלק מהרוכשים עשו זאת רק משיקולים כלכליים, ויקח זמן עד שירכשו מיומנות בנהיגה שכזו.

מסיבה זו בלבד נפתח השרשור הזה.

הגיל שלי רשום בפרופיל (31). למדתי לרישיון ב - 97-98 בחיפה (נהיגה למדתי הרבה אחרי) וגרתי מאז ועד היום בעיקר ביקנעם ובחיפה - עליות לא חסר שם. למדתי (וגם נהגתי, עד לפני שנתיים) רק על תיבת הילוכים ידנית. במלוא הכבוד, תופעת החשש מזינוק בעליה לא מוכרת לי משום מקום אחר בעולם, ואני לא מאמין שאנחנו הארץ הכי הררית שיש. המיומנות הזאת היא בסיסית ביותר ודורשת בסה"כ טיפת קואורדינציה ומעט מחשבה. לא תורה מסיני, לא MBA, גמרא או כל דבר דומה אחר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...