Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרם על יבואני הרכב!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים.

מהקמת של המדינה ועד היום מחירי הרכבים רק עולים אנו כציבור במדינה סופגים זאת בשתיקה.

בתור חברה דמוקרטית ומתוקנת אנו נדרשים לעשות משהו בנידון לא יתכן שיגזלו אותנו ואת הורינו במשך שנים, חייבים לשם לזה סוף.

בקניית רכב יש רשימה גדולה של מיסים ופרמטרים שונים אשר קובעים את מחירו בארץ וזה הרבה לפני הרווח אותו גוזלים יבואני הרכב והמכס.

בין הפרמטרים קיימים דמי העברה לנמל דמי הובלה דמי טיפול מכס (מופקע אצלנו בארץ 103% על רכבים חסכוניים ו113% על רכבים מזהמים יכול להגיע אפילו ל 125% על רכבים בעייתים (מבחינת הארגונים הירוקים).

רוב אזרחי ישראל הם אזרחים עובדים ועובדים קשה כאן זה לא שבדיה שגם שם מי שלא עובד מקבל משכורת, גם אנחנו רוצים להנות מהחיים. כן גם מהחיים החומריים לא רק מחום ואהבה (שלטענתם של רבים אינה קיימת במדינות אחרות).

נמאס מהשקרים של פקידי המכס, נמאס מחוסר המקצועיות של מנהלי ועובדי המוסכים המורשים, נמאס מהטמטום של הציבור שנכנע לשקרים.

חייבים לשם לזה סוף זה לא ייתכן שאני בתור אדם עובד קשה במשך תקופה ארוכה צריך לקנות בית אבל אין מספיק אז גרים בשכרות.

צריך לקנות רכב אז כל מה שאני יכול להרשות לעצמי זה לקנות שירוקו עם 160 כוחות סוס ב 164,000 בלי גג נפתח, מערכת זבל, תאורה זבל, כסאות זבל, תאורה זבל (זבל יחסית טוב לעומת מה שניתן לרכוש ברכבים אחרים לאחר סקר שוק) כשאני יכול לקנות מרסדס בחו"ל בשביל מה אנחנו נשארים פה? ציונות? נמאס מהגזל אי אפשר לחיות פה.

אני אמנם דן בפינה חשוכה של מחירי הרכב אבל זה נוגע לכלל הדברים שאנו רוכשים.

אני חושב שהפורום הזה יכול וצריך להזיז את עניין המכס הגבלת הרווחים של ייבואני הרכב ודרישה מינימאלית למקצועיות במוסכים.

כיצד אנחנו יכולים לעשות זאת? ייבואני הרכב רוכשים כמות מוגבלת של רכבים מדי שנה או כל רבעון.

אנחנו יכולים להחזיק אותם בביצים בתקופה שהיא יחסית קצרה לא לקנות לרכבים חדשים! כך נוכל לקצץ במחיר הרכב נוכל להפגין מו"ל משרדי האוצר, נוכל לחסום כבישים אנחנו צריכים כמות גדולה של אנשים!

מה אתם אומרים אפשרי? או דימיון?

צריך להרעיד את האדמה מתחת לרגליים שלהם.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהקמת של המדינה ועד היום מחירי הרכבים רק עולים

לא נכון.

וזה הרבה לפני הרווח אותו גוזלים יבואני הרכב

ממתי רווח הוא "גזלה"?

צריך לקנות רכב אז כל מה שאני יכול להרשות לעצמי זה לקנות שירוקו עם 160 כוחות סוס ב 164,000 בלי גג נפתח, מערכת זבל, תאורה זבל, כסאות זבל, תאורה זבל (זבל יחסית טוב לעומת מה שניתן לרכוש ברכבים אחרים לאחר סקר שוק)

מה אני אגיד לך, הלב נשבר. בייחוד מעניין התאורה.

בגדול, לא הבנתי מה אתה רוצה שייתבצע, ת'כלס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא רוצה שאף אחד לא יקנה וכך המחירים ירדו ואז הוא יקנה מרצדס במחיר שהוא קונה עכשיו שירוקו.

יקר לך אל תקנה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הנושא הזה נטחן כבר עד דק.

עם ישראל בוכה וקונה.

חרם צרכנים כבר קיים בעולם המודרני יותר מ-80 שנה, והוא כניראה עדיין לא הגיע לישראל.

אבל אחלה נאום, סטייל ויליאם וולס.

פורסם

אתה קונה שירוקו עם 160 כ"ס ומתלונן?

נו באמת!

יש בעיות הרבה יותר חשובות מאשר המיסים על הרכבים, עם כל הכבוד.

חוץ מזה, אם מישהו רוצה רכב, הוא יקנה רכב.

אני לא אמנע מעצמי לקנות רכב חדש רק כי יש אנשים שמרגישים שדופקים אותם.

פורסם

המרוויחה הגדולה מכל המיסים הללו זאת המדינה ואתה (שיכול להרשות לעצמך לרכוש רכב ב165K כשאנשים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם לסוע באוטובוס) מעוניין לעשות חרם על מי שמוכר אותן.

אולי במקום, מעשה מגבית פה בפורום כדי שתוכל לרכוש רכב ב180K עם תאורה פחות מעפנה ומערכת נורמלית.

בלי שום קשר, המחאה החברתית נלחמת גם במיסים המטורפים בין השאר.

אם המס על הרכבים כזה גבוה, לפחות שיורידו את המס על הדלק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

את האמת, אם מחירי המוכניות ירדו משמעותית יקח לך יותר משעתיים לעבור ממחלף וולפסון עד מחלף השלום.

הפתרון האמיתי, תחבורה ציבורית, אשר תהיה זמינה ונגישה יותר [נראה אותך מגיע משדרות לתל אביב,או למה יש רכבת פרברית אחת לשעה אחרי השעה 20:00 ], ואשר תהיה זמינה בשבת !

פורסם
את האמת ...

אם מחירי המוכניות ירדו משמעותית יקח לך יותר משעתיים לעבור ממחלף וולפסון עד מחלף השלום ...

הפתרון האמיתי ...

תחבורה ציבורית

אשר תהיה זמינה ונגישה יותר [נראה אותך מגיע משדרות לתל אביב,או למה יש רכבת פרברית אחת לשעה אחרי השעה 20:00 ]

אשר תהיה זמינה בשבת !

זה לא רק מחירי המכוניות מלבד זאת המדינה צריכה לדאוג שיהיו לך דרכים רבות להגיע למקום מסויים בצורה המהירה ביותר אני דווקא חושב שיותר מכוניות יעודדו אנשים לנסוע בתחבורה ציבורית בדיוק כמו בארה"ב ובריטניה.

הכבישים שם באמת סתומים ומה שקורה בפועל הוא שאנשים מתחילים לנסוע בתחבורה ציבורית.

חרם חרם חרם מה אנחנו בגן. תעבור לחו"ל נראה איך תסתדר שם

אני מנסה להבין את פשר התגובה אני פשוט לא מסוגל להבין, מה הקשר גן לחרם ובחו"ל אני יכול להסתדר יופי עובדה שאני כבר מסתדר. אבל בסופו של דבר אין לנו ארץ אחרת ולפה כולם חוזרים לא כי הם לא מצליחים אלה בגלל שהם מחפשים שייכות.

ודווקא אתה שלא בטוח ביכולות שלא וכנראה שגם לא היה מסתדר בחו"ל כתוצאה מכך לא מסוגל לראות מטר קדימה מעבר לבוהן שלך שתקועה ביחד עם הראש שלך בתוך האדמה.

כדאי שתתעורר ומהר כי בקצב הזה גם לתחבורה ציבורית לא יהיה לך כסף.

המרוויחה הגדולה מכל המיסים הללו זאת המדינה ואתה (שיכול להרשות לעצמך לרכוש רכב ב165K כשאנשים אחרים לא יכולים להרשות לעצמם לסוע באוטובוס) מעוניין לעשות חרם על מי שמוכר אותן.

אולי במקום, מעשה מגבית פה בפורום כדי שתוכל לרכוש רכב ב180K עם תאורה פחות מעפנה ומערכת נורמלית.

בלי שום קשר, המחאה החברתית נלחמת גם במיסים המטורפים בין השאר.

אם המס על הרכבים כזה גבוה, לפחות שיורידו את המס על הדלק.

עידן

אני הבאתי את הדוגמא של הרכב בשביל שתבין שגם לאחר המכס לכאורה ייבואני הרכב מביאים את הרכבים ערומים בכדי לייצר עוד רווח על הרווח שגם ככה יש להם, כנראה שגם אתה צריך טיפול. אם אתה לא מסוגל להבין על מה אני מדבר.

אתה קונה שירוקו עם 160 כ"ס ומתלונן?

נו באמת!

יש בעיות הרבה יותר חשובות מאשר המיסים על הרכבים, עם כל הכבוד.

חוץ מזה, אם מישהו רוצה רכב, הוא יקנה רכב.

אני לא אמנע מעצמי לקנות רכב חדש רק כי יש אנשים שמרגישים שדופקים אותם.

יוסי פרנקוס תמיד הייתה לך העין צרה אני ידעתי שאתה הראשון שתסתכל על מה אני רוכש ותתעלם מה נושא של השירשור.

את המירמור על חייך תוציא במקום אחר. ואת האמת אני ממש לא מרגיש שדופקים אותי אני מרגיש שדופקים את כולנו.

זה ההבדל ביני לבינך אתה מסתכל על העולם רק דרך המשקפיים המעוותות שלך ובגלל זה יש לך חוסר אמפטיה לאחר.

כמוך יהיו עד הרבה אז תקנה רכב למרות ששנינו יודעים שלא אני רוצה לגרום למצב בו ייבואני הרכב נתקעים עם רכבים ונאלצים למכור אותם במחירם האמיתי.

הנושא הזה נטחן כבר עד דק.

עם ישראל בוכה וקונה.

חרם צרכנים כבר קיים בעולם המודרני יותר מ-80 שנה, והוא כניראה עדיין לא הגיע לישראל.

אבל אחלה נאום, סטייל ויליאם וולס.

יש לנו הזדמנות לנצל את המומנט של מחאת האוהלים. ולסתום את המדינה עם מכוניות של חברים מהפורום.

הוא רוצה שאף אחד לא יקנה וכך המחירים ירדו ואז הוא יקנה מרצדס במחיר שהוא קונה עכשיו שירוקו.

יקר לך אל תקנה.

הודעה מיותר לא שווה את ההתייחסות, כמוך יש אלפים וזו הסיבה שאני חיים במדינה שאנשים לא יכולים לקנות קוטג'.

לא נכון.

ממתי רווח הוא "גזלה"?

מה אני אגיד לך, הלב נשבר. בייחוד מעניין התאורה.

בגדול, לא הבנתי מה אתה רוצה שייתבצע, ת'כלס.

רווח הוא גזלה כאשר המחיר אותו אתה נוקב הוא בחוסר פרופרציה לעבודה שביצעת.

דוגמא לכך היא אדם שנכנס לקיוסק ורוצה לקנות מסטיק שעולה חצי שקל אבל הוא אומר לו שקל, זו גזלה.

למכור רכב לבן אדם אחד ב - 175,000 ולמכור לי ב - 164,000 זו גזלה!

אם לא הבנת מה אני רוצה אחרי הנאום שלי כנראה שאתה צריך לחזור חזרה לשיעורי לשון.

הנאום שלי בכלל לא התבכיינות, אני אסתדר בחיים שלי גם פה וגם בחו"ל.

הבעיה פה היא שאנחנו לא מצליחים לגבש עמדה לגבי נושא שכואב לכולנו לא כולל את יוסי פרנקוס (רב צר עין) ועוד צר עין אחד פה.

אז איך נצליח לעשות משהו?

בואו לא נרכוש רכבים בוא נראה להם מי הבוס שהם ירדפו קצת אחרינו! שישפרו את השרות העלוב במוסכים די לחלם!

פורסם
רווח הוא גזלה כאשר המחיר אותו אתה נוקב הוא בחוסר פרופרציה לעבודה שביצעת.

ומי קובע מה הפרופורציה הנכונה?

פעם אחרונה שבדקתי, דלק מוטורס, לדוגמא, הרוויחה כ-10%-12% על המחזור.

זה הרבה?

למכור רכב לבן אדם אחד ב - 175,000 ולמכור לי ב - 164,000 זו גזלה!

לא הבנתי, אתה רוצה לחייב בחוק מחיר אחיד לכולם?

מה ההגיון הכלכלי בזה?

אם לא הבנת מה אני רוצה אחרי הנאום שלי כנראה שאתה צריך לחזור חזרה לשיעורי לשון.

אני חושב שאתה צריך לחזור לשיעור חיבור, כי אין לך רעיון מובנה במה שאתה כותב, ואין לך עובדות שאתה מתבסס עליהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה תמיד אתם חייבים להיות יפי נפש בפורום הזה וצדקנים??

הבנאדם מדגיש בעיה שקיימת פה במדינה והיא ידועה לכולם ואפילו כבר קיים שרשור אחד או שניים בנושא שבו כולם הסכימו שהבעיה קיימת ויבואני הרכב הם תאבי בצע וחמדנים ופתאום עכשיו כולם יוצאים להגנתם.

נכון גם בי מעלה גיכוך קל המחשבה שהבנאדם קונה שירוקו ומתלונן כי זה רכב שאני יכול להמשיך רק לחלום עליו אבל עדיין זה לא אומר שהבעיה לא קיימת.

בגלל זה המדינה שלנו נראית ככה (הייתה נראית במחאה) והמצב הוא כמו שהוא, כי אנחנו יודעים רק להעביר ביקורת אחד על השני במקום להתאחד.

פורסם

איזו צביעות. לקנות רכב ב-160K ש"ח ולהתחיל לצעוק לכל עבר שגוזלים אותנו. אתה רוצה שאנחנו נעשה את החרם שאתה מציע, כשאתה בעצמך לא פעלת ע"פ מה שהצעת?! WTF?!

פורסם

נכון המחירים גבוהים מארה"ב למשל,אבל רכב זה מותרות,במיוחד רכבים יקרים,בית זה משהו אחר.

ואם תסתכל בזמן האחרון היבואנים עושים המון מבצעים לגבי הרכבים שלהם,שזה מאוד עוזר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כפי שצויין כאן ובצדק רב, גובה מחירי הרכב בארץ נובע בראש וראשונה ממדיניות מיסוי ולא מרדיפת הבצע של היבואנים. את זו האחרונה ניתן למתן באמצעות תחרות ( שאת ניצניה ניתן לראות בהורדות המחירים על מכוניות המיקרו והמיני ) או מתן פתרונות ייבוא אישי נוחים ונגישים יותר. השירוקו "העלובה" באמת מקנה גוון כמעט סרקסטי להודעה הפותחת, אבל הנסיון לחבור למחאת האוהלים, זו כבר באמת בדיחה.

• תוכן חדש...