Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס. נוסעים מותר לפי החוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה

כמה נוסעים מלבד הנהג מותר לי לקחת ברכב?

שברולט קפריס סדאן 88, עם 2 חגורות בטיחות מצד ימין של הנהג (כיסא "ספסל")

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם
שאלה

כמה נוסעים מלבד הנהג מותר לי לקחת ברכב?

שברולט קפריס סדאן 88, עם 2 חגורות בטיחות מצד ימין של הנהג (כיסא "ספסל")

תודה

ברישיון הרכב אמור להיות רשום כמה נוסעים מותר להסיע ברכב ומתוכם כמה ליד הנהג.

בנוסף צריך גם לעדכן את פוליסת הביטוח.

אתה חושב שהמנוע מספיק חזק כדי לסחוב שישה אנשים? :-)

ארז רונן

פורסם

אני הייתי עם אותה שאלה לגבי הטרנספורטר שלי, אז עשיתי קצת מחקר:

העובדות הן:

ברישיון-

מ' ישיבה למעט הנהג:ריק מהם ליד הנהג: ריק

בפוליסת הביטוח- אין איזכור לנושא

דבר ראשון שעשיתי היה לפנות לסוכנת הביטוח שלי עם השאלה: כמה אנשים מותר לי להסיע ברכב? וכמה נוסעים מותר לי לפי הביטוח?

התשובה הייתה: לפי מה שכתוב ברישיון הרכב.

כאמור ברישיון הרכב לא מצויין כמה נוסעים מותר, אז היא שאלה אותי איזה סוג (רשום ברישיון בין סעיף המס' רכב לבין תוקף הרישיון עד) רשום M1- פרטי נוסעים. אמרה לי שזו הגדרת הרכב ולפי הגדרת הסוג זה מס' הנוסעים שמותר,

אז ניגשתי לאתר משרד התחבורה ושם מצאתי את המסמך הבא:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=326:sug-rechev-e&catid=76:sug-rechev-c&Itemid=90

וככתוב בסעיף שמדבר על רכב מסוג M1 כתוב: M1 - רכב להסעת נוסעים שבו עד 8 מושבים נוסף על מושב הנהג, ומשקלו הכולל המותר עד 3,500 ק"ג כגון: רכב פרטי נוסעים, מונית.

מוגדר שברכב מסוג M1 כמו שלי צריך להיות עד שמונה מושבים לכולל את מושב הנהג. כלומר מבחינת הביטוח אם יש לך ברכב עד 8 מושבים מלבד הנהג ועל כל מושב יושב אדם הוא מבחינתם מבוטח.

רישיון מסוג B ראשי לנהוג ברכב: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=48:dargotrishauionnehiga&catid=62:drvlic-il-c&Itemid=83

דרגה B

סוג רשיון: רכב מנועי במשקל כולל מותר עד 3,500 ק"ג, מס' מקומות ישיבה עד 8 פרט לנהג, גם כאשר גורר גרור במשקל עד 1500 ק"ג

מה שאומר שמותר לפי הרישיון להסיע גם 8 נוסעים.

המסכנה הסופית היא שמותר לקחת ע"פ מס' המושבים עד 8 נוסעים מלבד הנהג.

sound connecting people

פורסם

כל אחד מפרש את החוק כראות עיניו.

פעם היה רשום מס' נוסעים.

אחר כך רשמו "כ חוק".

היום אתה פתוח לפרשנות.

אם יש חגורות בטיחות והנוסעים יושבים בצורה רגילה ולא אחד על השני וחגורים מותר לך להסיע כמה שיכנסו.

אני ברכב מיציבושי ספייס וואגן הוספתי חגורת בטיחות מאחור והרכב ניהיה 8 מקומות.

ישבו מאחור 3 במקום 2 ולא הייתה בעיה עם המשטרה גם כשנעצרתי פעם לבדיקת רשיונות.

מה שכן ישבו שם ילדים ולא ניבחרת מכבי בכדור-סל.

פורסם

החוק ברור לחלוטין , ולא ניתן לשום פרשנות.

לפני שנים ,(לא אנקוב במספר , כדי שזה לא יהיה נושא חדש לויכוח),היה רשום ברשיון הרכב , מספר נוסעים מורשה.

ברבות השנים , הוחלט לא לציין מספר נוסעים ברשיון רכב פרטי. אלא מספר נוסעים ליד הנהג.

במקרה זה , אומר החוק:רכב פרטי מורשה להסיע עד שמונה נוסעים מלבד הנהג , ובתנאי שישבו בבטחה.

כלומר , ברכב ללא חגורות בטיחות ניתן להושיב עד 8 נוסעים על הכסא. (לא על הרצפה ולא על הברכיים).

ברכב עם חגורות בטיחות , לפי מספר חגורות הבטיחות , שהרי חובה על כל נוסע לחגור.

עד כה לרכב פרטי.

ברכב מסחרי ,גם אם הוא מתחת ל - 3.5 טון, מופיע ברשיון הרכב מספר נוסעים מורשה ויש לנהוג לפי הרשום ברשיון הרכב.

צביקה מרגלית

מורה נהיגה

צביקה מרגלית

פורסם
ברכב עם חגורות בטיחות , לפי מספר חגורות הבטיחות , שהרי חובה על כל נוסע לחגור.

עד כה לרכב פרטי.

זה לא מדוייק.

גם ברכב עם חגורות בטיחות מותר להסיע 8 נוסעים, בתנאו שכולם יושבים על המושבים.

מי שיש לו חגורה - חוגר אותה. מי שאין לו חגורה - לא חוגר אותה.

פורסם
זה לא מדוייק.

גם ברכב עם חגורות בטיחות מותר להסיע 8 נוסעים, בתנאו שכולם יושבים על המושבים.

מי שיש לו חגורה - חוגר אותה. מי שאין לו חגורה - לא חוגר אותה.

אם שוטר יתפוס אותך מקסימום דו"ח על חגורה.

פורסם

לא נותנים במצב שתיארתי דו"ח על חגורה.

אם נוסעים ברכב 6 אנשים, מתוכם 5 חגורים ואחד לא, כי אין לו חגורה - אין שום בסיס חוקי לתת דו"ח.

פורסם

אם נוסעים ברכב 6 אנשים, מתוכם 5 חגורים ואחד לא, כי אין לו חגורה - אין שום בסיס חוקי לתת דו"ח.

אתה טועה ומטעה , אבל מטבע הדברים בפורום, כל אחד שחושב שהוא יודע משהו,חייב להתבטא , וחבל.חובה עלינו לרשום אך ורק דברים מדוייקים ע"פ חוק ולא פרשנות שלך , ולא של אף אחד אחר .

מחר , מישהו ייקבל דו"ח , ואני משוכנע שלא תעמוד לצידו.

זו גם הסיבה שכל שאלה פשוטה שצריכה תשובה עניינית וקולעת הופכת את השרשור לארוך , מסורבל , ובסופו של שירשור, הפותח אותו יוצא יותר מבולבל מאשר בנקודת ההתחלה .

צביקה מרגלית

פורסם

83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.

(ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו.

שים לב למודגש בכחול.

אם יש יותר נוסעים ממספר החגורות ברכב, חובת לחגור לא חלה עליהם.

המצב זה בפועל כמעט ולא קיים, כי ברכב סטנדרטי אין אפשרות ל 4 אנשים לנסוע במושב אחורי, כאשר רק 3 חגורים ואחד לא, אבל כולם יושבים על המושב ואין שניים שחגורים באותה החגורה.

אבל בספייס וואגן בהחלט אפשרי להושיב 3 במקום 2 במושב האחורי ולשנות סידור חגורות.

אם בספייס וואגן מותקנות 2 חגורות בשורה השלישית, שנים יכולים להיות חגורים ואחד לא, כי אין לו חגורה.

במצב הזה אף אחד לא יקבל דו"ח.

לכן מה שבוקי רשם בעיקרון נכון, לא טעות ולא מטעה, רק שזה בגדר "בעיקרון".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אפשר להסיע נוסעים עפ"י חגורות הבטיחות באוטו. בכל מקרה, גם מבחינה בטיחותית, אסור לנהוג באוטו שכל נוסעיו לא חגורים.

אני נוהגת בלה סייבר עם 2 חגורות מצד ימין לנהג ואנחנו יושבים 3 . מבחינה חוקית אין בעיה.

סיגל

פורסם
אפשר להסיע נוסעים עפ"י חגורות הבטיחות באוטו.

אין תקנה כזאת.

המגבלה של מספר נוסעים ליד הנהג בלבד (בלי התייחסות למספר נוסעים מאחור) + תקנה 83 (ב) יצרו פירצה בנושא.

כל שוטר תנועה מכיר את הפירצה הזאת.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק בהחלט!!!

אתה טועה ומטעה , אבל מטבע הדברים בפורום, כל אחד שחושב שהוא יודע משהו,חייב להתבטא , וחבל.חובה עלינו לרשום אך ורק דברים מדוייקים ע"פ חוק ולא פרשנות שלך , ולא של אף אחד אחר .

מחר , מישהו ייקבל דו"ח , ואני משוכנע שלא תעמוד לצידו.

זו גם הסיבה שכל שאלה פשוטה שצריכה תשובה עניינית וקולעת הופכת את השרשור לארוך , מסורבל , ובסופו של שירשור, הפותח אותו יוצא יותר מבולבל מאשר בנקודת ההתחלה .

יש לי מצגת ממשטרת ישראל אשר מתיר להסיע נוסעים ללא חגורת בטיחות כמו שמתואר למעלה!

הוא לא טועה ולא מטעה זה נכון!!!

ירון מאיר

פורסם

אצטרף לשאלה

טנדר משנות ה80 חד קינה

בספסל הקדמי יש 2 חגורות בטיחות (נהג +נוסע )

ברישיון רכב רשום מספר מקומות ליד הנהג 2

מותר להסיע עוד נוסע 1 לא חגור

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

לא, כי יש ברישיון הרכב הגבלה של מספר נוסעים ליד הנהג.

• תוכן חדש...