Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ,

ברשותי בלנו משנת 98 , ואני מתלבט אם שווה לי לשדרג את הרכב

התקציב הוא 42K לרכב משומש, חיפשתי המון זמן גטס שמורה , לא מצאתי משהו שמוצא חן בעייני עם שנתון גבוהה (08)

לכן אני מתלבט אם להישאר עם הבלנו, לחסוך, ואחרי שנה שנתיים לשדרג.

ההשקעה בבלנו היא רק בעיות מבלאי טבעי , טסט עוד 4 חודשים (תחילת ינואר)

2 בולמים \2 אחוריים ,צמיגים, ציריות ותושבות

סיפור של 2- 4 K

המחירון של הרכב עומד על 15K , למרות שלא ייקנו אותו במחיר הזה (צבע בגג ובמכסה מנוע דהוי)

Suzuki Jimny

פורסם

49K עולה קיה ריו 2008, שאפשר להשיג אחת כזו עם נתונים מעולים.

כנ"ל יונדאי אקסנט.

שתיהן יהיו מחליפות ראויות ביותר לבלאנו שלך - את האקסנט עוד אפשר להשיג במחיר נמוך יותר לשנת 2007.

קח בחשבון שצריך לעבור על הרבה מכוניות עד שמוצאים אחת במצב מצוין, הרוב די שחוטות וכמובן שכולן מליסינג והשכרה.

חפש הודעות קודמות שלי על קיה ריו שנרכשה לאחרונה במצב לא פחות ממדהים.

פורסם

אני לא הייתי הולך בכיוון של קיה ריו. לא בגלל שהרכב אינו מספק אלא בגלל העובדה שכרגע ישנו צי ענק של רכבים כאלו שבעוד כ-3-2 שנים לערך יציפו את השוק. ושוב הריו היא מכונית בסיסית וזולה. הם בטח ימכרו אותן 2 במחיר של אחד....:-D

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

השאלה כמה תוך שנתיים הללו אתה מתכוון להוסיף לרכב? אם זה סכום גדול אשר יתן רכב חדש כמעט והבלנו לא עושה בעיות,הייתי שוקל להשאיר אותה,אם זה סכום לא גדול הייתי נשאר עם הבלנו עד שהיא באמת תתן סימנים לתחילת הבעיות.

אתה נעול רק על גטס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא בדקתי את האופתציה של הריו ,

במידה והרכב יהיה אמין וישרת אותי כמו שצריך אז אני יישאר איתו שנתיים ואולי יותר

הבעיות היחידות האמיתיות בבלנו , זה רעידות בנסיעה, ורעידות בעמידה

את עניין הבולמים אפשר למשוך ס"הכ אחד מהם טיפה נוזל, צמיגים זה עניין של בלאי

Suzuki Jimny

פורסם

אני הייתי בדיוק במצב שלך עד לפני חודש.

כמה חודשים חיפשתי מחליפה לאקסנט 99 ידנית 3 דלתות אך ורק בגלל איזשהו רצון דבילי של בא לי לגוון קצת ולנסוע ברכב אחר.

לאחר מכלול שיקולים בסוף החלטתי שהיונדאי תשאר איתי עוד לפחות שנה ואפילו 3 שנים עד סיום התואר משיקולים פרקטיים בלבד.

הרכב חסכוני ברמה כזאת שאני חושב שאין יותר חסכוני ממנו, צריכת דלק מצויינת, חלפים במחירים מצחיקים, אמינות, וסחיבה מצויינת יחסית למנוע בנפח 1341, וזה שהוא ספרטני והנסיעה שלו זה לא נסיעה של רכב חדש, זה דווקא משהו שאני כן אוהב ברכב ולכן לא אוהב רכבים חדשים.

תבדוק את עצמך טוב מאוד למה אתה רוצה בעצם להחליף את הרכב, לפי מה שאתה אומר אין הרבה מה להשקיע ברכב בכלל, אז כנראה זאת לא הסיבה להתלבטות, אלא אותה סיבה שהזכרתי.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
אני לא הייתי הולך בכיוון של קיה ריו. לא בגלל שהרכב אינו מספק אלא בגלל העובדה שכרגע ישנו צי ענק של רכבים כאלו שבעוד כ-3-2 שנים לערך יציפו את השוק. ושוב הריו היא מכונית בסיסית וזולה. הם בטח ימכרו אותן 2 במחיר של אחד....:-D

את מי זה מעניין? אתה קונה רכב שנת 2008 עם ק"מ סביר בהחלט במחיר של 49K. זה באמת משנה לך אם יש סטוק אדיר של הרכבים האלה? אתה החשבונאי של חברת AVIS או SIXT?

סה"כ כרגע אתה מקבל יופי של עסקה ויופי של אוטו. בטח יותר מוצלח מהבאלנו העתיקה.

כרגע זה בולמים + צמיגים + וכו' וכו' וכו', ומחר זה עוד דברים. סה"כ תמצא את עצמך מול הוצאה ממוצעת של 400-500 ש"ח בחודש, וזה במקרה שאין הוצאה כבדה של גיר או מנוע, שתכל'ס - יכולים להתפגר בכל רגע נתון ברכב ישן.

ושאף אחד לא יספר לי על האמינות היפאנית וכו' - עוד לא ראיתי מוסכים ליפאניות שפשטו רגל, וכנ"ל מכוני גירים ומכוני שיפוץ ראש. הכל מגיע לשם בסוף...ומכונית בת 13, בהחלט מתקרבת לאותו "סוף".

אז אם יש הזדמנות להעיף את הרכב ב-10K, ולהוסיף 40K בפריסה ל-5 שנים, וליהנות מרכב מתקדם בהרבה, חדש, נעים לנהיגה ואמין - אז בהחלט עדיף.

אני מאמין שבעוד 5 שנים, לא תהייה גם שום משמעות במכירה להצפה של השוק ברכבי ליסינג מאותו סוג - כי זה באמת לא מעניין את אותו אדם שמחפש קיה ריו בת 8...

פורסם

הסייפא שלך אומרת הכל.....עוד חמש שנים הריו שלו (שתהייה בת 8 ועלתה לו כ-50K) תעלה אבק מתחת לבית....כי אף אחד לא יתעניין ברכישתה!!

פורסם
הבעיות היחידות האמיתיות בבלנו , זה רעידות בנסיעה, ורעידות בעמידה.

את עניין הבולמים אפשר למשוך ס"הכ אחד מהם טיפה נוזל, צמיגים זה עניין של בלאי

רעידות בנסיעה יכולות להיות גם קלות וזולות מאוד לתיקון, במידה ומדובר באיזון גלגלים. רעידות בעמידה יכולות לנבוע מתושבת מנוע קרועה או סל"ד סרק נמוך מידי. בכל מקרה, לקבל החלטה לפני שקיבלת אבחון מדויק של מהות הליקויים הללו, הכולל גם הצעת מחיר לתיקונם, זה יהיה צעד פזיז ונמהר.

דווקא את עניין הבולמים לא הייתי מזניח: מדובר באביזר בטיחותי מהמעלה הראשונה שרבים נוטים להמעיט בערכו. בולם זעזועים תקין, מעבר לתרומתו המכרעת לבטיחות הרכב, מספק גם נוחות נאותה בנסיעה.

אני לא מאמין שהחלפת זוג בולמים תעלה יותר מ-2000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ. זאת דוגמה מצויינת להשקעה ששווה כל שקל.

על פניו, ממה שאתה מתאר ומבלי שהדברים אובחנו בצורה מעמיקה, עושה רושם שהרכב בסה"כ במצב תקין. אני לא בטוח שהחלפתו נדרשת בשלב זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אין אוטו שמעלה אבק. גם לריו בת 8 יש רוכשים - אותם אנשים שמעדיפים ריו בת 8 במחיר של 15K על פני באלנו בת 13 באותו מחיר...

בלנו בת 13 לא עולה 15K....אולי 8K!!

וכן לדעתי גם הריו תימכר במחיר קרוב לזה.

פורסם

אלעד,

(והשאר)

הייתי היום במוסך של חבר, בדק לי את האוטו בעל המוסך (50 שנה בתחום:shock:)

התושבות תקינות, עניין הרעידות נפתר בניקוי מצערת (חינם ע"ח המוסך).

מה שנשאר זה רביעית צמיגים, כדי לפתור את הרעידות בזמן הנסיעה.

את עניין הבולמים זה סיפור של 850 ש"ח בערך, שכרגע לא דחוף לי.

Suzuki Jimny

פורסם

כמה הרכב עבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רביעיית צמיגים מאיכות סבירה למידה שלך אמורה לעלות 1200-1400 ש"ח. בזה הרגת שתי ציפורים במכה אחת: גם יש לך צמיגים חדשים וגם תיקנת את הרעידות בזמן הנסיעה.

נשמע שבהשקעה של כ-2000 ש"ח אתה מתקן לגמרי את הרכב. יוצא שמבחינה פרקטית לא משתלם לך להחליפו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה לא תמיד משנה כמה הרכב עבר.

הרכב הנוכחי שלי עבר 75000 ק"מ והוא בן 8. הבלאי נוצר לא רק מהק"מ שהרכב עובר אלא גם מהזמן שעובר.

אני כרגע נמצא באותה ההתלבטות כמו פותח השרשור. בולמי זעזועים חלשים, קלאץ' קשה ולקראת סוף החיים, צמיגים שדורשים החלפה, טסט שמתקרב שלפי ההרגשה כנראה יגרור עוד הוצאות. נוסיף על זה גם צבע מתקלף ודהוי ומכה בכנף הקדמית שדורשת תיקון.

במכוניות של פעם היה יותר פשוט, החלקים היקרים היו מנוע וגיר. עכשיו עם כל המערכות האלקטרוניות שיש ברכב אז צרות יכולות להגיע מכיוונים אחרים בלתי צפויים.

אסף

• תוכן חדש...