Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לחבר שלי אמרו בשני מוסכים שהבולם הקדמי הימני נוזל.

במוסך אחר - אמרו לו שנהוג להחליף את שני הבולמים ולא רק בצד אחד - האמנם?

כמה צריך לעלות תיקון כזה, כולל עבודה?

מה המשמעות להמשיך ליסוע כך...ומה הנהג אמור להרגיש אם הבעיה תחריף?

תודה וערב טוב.

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

היי כרמל

לפי מה שידוע לי בולם מקורי אמור לעלות בסביבות ה-1000 שקל, חליפי 500 ש"ח ומחיר העבודה- 250 ש"ח לכל צד.

כמובן שמחיר זה הוא לפני מע"מ..

אם הרכב עם ק"מ גבוה מומלץ להחליף את שני הבולמים

לשאר השאלות נצטרך לחכות לעזרת שאר חברי הפורום:)

ggg

פורסם
במוסך אחר - אמרו לו שנהוג להחליף את שני הבולמים ולא רק בצד אחד - האמנם?
אכן כך, כמו בהרבה חלקים אחרים האחראים על חיבור הרכב לכביש חייב להחליף את שניהם.

כמה צריך לעלות תיקון כזה, כולל עבודה?
משתנה בהתאם לדגם הרכב, מקום הביצוע, החלק מקורי/חליפי וכו'. ולכן תצטרך לבצע סקר שוק קטן בין מה מוסכים. עצה שלי: רק מקורי!

מה המשמעות להמשיך ליסוע כך...ומה הנהג אמור להרגיש אם הבעיה תחריף?
לפני הכל אתה חייב להבין שמערכת בלימת הזעזועים של הרכב מוגדרת כמערכת קריטית, שכן היא חלק ממתלה הרכב הווי אומר חלק האחראי לחיבור המרכב אל פני השטח. כל פגם באחד מחלקי המתלה הינו סכנת חיים של ממש ומשפיע ישירות על התנהגות הרכב ואחיזתו על פני השטח, לא מומלץ בשום אופן להמשיך להשתמש ברכב כשהבולם במצב הזה.
פורסם

שלום,

תודה, עוד כמה נקודות - אודה על ההתייחסות.

- האם ידוע לכם מהו דגם הבולם המקורי?

- עד כמה חשוב להתקין בולם מקורי, האם יתכן שבולם חלופי טוב לא פחות ואלי גם טוב יותר?

- האם ישנו דגם מסויים טוב, מומלץ כאשר העלות סבירה יותר בהנחה שנדרש להחליף שני בולמים וכיוון פרונט.

- האם יש יתרון למוסך מורשה או כל מוסך יכול לבצע זאת ברמה דומה למוסך המורשה

תודה,

אורן

פורסם

תשמע,

אני לא איזה מבין גדול בתחום הטכני ואחזקה וגם לא מתיימר להיות אבל פשוט ממש לפני חמישה ימים נתקלתי בדיוק באותה בעיה.

אצלי זה התלווה גם ברעידות אין סופיות בעת בלימה, והגלגל הימני היה נראה כאילו הוא נותן קפיצות כאלו.

דיברתי עם טויוטה וגם הם אמרו תחליף את שני הבולמים, למה? הוא ענה לי שאתה תרגיש נסיעה לא חלקה אם תחליף רק אחד...

לדעתי? כן כדאי שתחליף את שניהם, מה שכן... לא בהכרח הייתי הולך על חלק מקורי בטח שלא במצב שיש לך קילמוטרז' גבוה או משו. אצלי בטויטה כשניגשתי שמתי חליפי שעלה בערך 1400 לשניהם כאשר אותו דגם בדיוק בטייבה עולה 750 ...

בקיצורו של עניין,

שהחבר שלך יעשה טלפון למזדה, יבדוק את שם הדגם של החליפי ואחר כך יתקשר למוסך אחר מורשה ופשוט יבקש שיזמינו את שם הדגם יעלה לו הרבה פחות!

פורסם

מזדה לא מייצרת את הבולמים של הרכב, רוב הסיכויים שהבולם הוא יפני של חברת KYB כך שאם תיגש לחנות חלפים ותבקש בולם למאזדה 5 תקבל מספר אפשרויות החל ממקוריים (כנראה KYB) וכלה בסיניים זולים ולא איכותיים.

את ההחלטה מה לרכוש תעשה לבד.

צרפתי לך תמונה מתוך קטלוג של חברת KYB, ניתן לראות את השנה ודגם הבולם הדרוש.

5.jpg

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
עוד שאלה - האם לאחר החלפת הבולמים, צריך לעשות כיוון פרונט?

תודה וערב טוב,

אחרי החלפת בולמים יש לעשות כוון פרונט

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה 5 שנת ייצור 2007, ונדרש להחליף בולם קדמי.

הוצע לי להתקין בולם של חברת KYB על בסיס גז (מיוצר בספרד).

היות ולמיטב הבנתי הבולם המקורי הינו על בסיס שמן (או שאני טועה), אני מתלבט.

האם הבחירה בבולם גז הינה בחירה הנכונה או לא כ"כ משנה?

האם הבחירת בבולם בדגם הנ"ל (KYB המיוצר בספרד) הוא הבחירה הנכונה?

תודה מראש לעונים, אורן

אין צורך לפתוח שירשור חדש באותו נושא, השירשורים אוחדו.

• תוכן חדש...