Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים, פעם ראשונה שאני מציב לפורום.

אני עולה יחסית חדש בארץ, בחור צעיר וקניתי את האוטו הראשון שלי פה ('98 הונדה סיוויק). יש לי אי הבנה... אבא שלי אמר לי שהחלפחת שמן ופילטר אמור לעלות 20$, אבל המוסך אומר לי 240 NIS לפני מע"ם.

what the heck?

מחיר זה נורמלי? האם הם שמעו את המבטא וסתם אומרים או באמת ככה זה עולה? יש איפהשהו לעשות את הטיפול הזה במחיר קטן יותר?

תודה מראש ויום טוב!

פורסם

welcome to Israel 8)

נראה לי שהבנתי את כוונתו של פותח השרשור.

התמחור על שירותים בישראל נהוג בשקלים ולא בדולרים. ה20 דולר האלה מהווים לדעתי את מחיר הפילטר או השמן אם היא היתה נעשית בארה"ב. מכיוון שיש בישראל תמחור שונה לפילטרים,שמן ושעתון יצרן, העלות היא 240 ש"ח להחלפת שמן ופילטר, על פי שעתון יצרן.

אצלי במוסך לדוגמה שעתון היצרן הוא 250 ש"ח והחלפת השמן נחשבת במלואה לשעתון יצרן למרות שהיא לוקחת אולי רבע שעה.

פורסם

אתה צודק אני הייתי מחליף שמן בחו"ל בתחנת דלק בעלות נמוכה (וקונה את הפילטר לבד) פה רק הרכב נכנס למוסך העלות כמו שציינת.

פורסם

אדון נכבד, יפה שעלית לארץ, הייתי רוצה להתחלף איתך. (לעבור לחו"ל.)

אני לא רוצה לפתוח פה דברים, סך הכל בעיני הרבה אנשים עשית החלטה יפה וטובה.

תלמד, כל דבר בארץ עולה פי 3, ובכל דבר (במיוחד במוסכים), יש הרבה מאוד קומבינות!

איפה אתה גר? אולי נמליץ לך על מוסך.

עם רכב ישן אל תלך למורשה, הוא קורע את הצורה, מוסכים רגילים לוקחים הרבה פחות מ250 לשעה. (שכר של רופא שיניים.)

אני הכנסתי את הפיג'ו 406 לטיפול 10K, החלפת שמנים+פלאגים+פילטרים ב500 שקל, והרכב ישב אצלו איזה 3 שעות במוסך תחת קורת גג.

(כולל הכל)

לרוב מוסך רגיל לוקח 100-150 שקל לשעה עבודה.

(מניסיון שלי, ועל טיפול 10K נראה לי שהוא רק שעה הוא לוקח לי)

פורסם

אולי בחו"ל זה המחיר, אך פה ב 70 שקל שמן+פילטר כניראה מדובר על שמן מאיכות ירודה ופילטר שאפילו בסין לא היו שמים אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם בחו"ל זה לא המחיר. אולי ניתן לרכוש בסכום הזה פילטר שמן מקורי ושמן חצי סינטטי איכותי, אבל העבודה תייקר את העסק.

המחיר שהוצע לך מוגזם, אלא אם מדובר בפילטר מקורי ושמן איכותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה לי שגם בארה"ב ב20$ תקבל פיפי של גמלים ולא שמן מנוע:)

שמן חצי טינט' איכותי עולה בערך 70 ש"ח ופילטר תחליפי איכותי עוד 40 ש"ח

נגיד עוד מאה למוסכניק- סה"כ 210 ש"ח

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה על התגובות...

פילטר מקורי? הםםםםם, אז מותר לי להביא את הפילטר והשמן בעצמי והמוסך יעשה את העבודה או אסור? (אגב, ראיתי שמוכרים פילטרים "מקוריים" לכלי רכב באינטרנט). מישהו עשה את זה פעם? ניסיונות?

עוד שאלה בנוגע לכל הסיפור הזה... אתם ממליצים לחכות 2K km עד שאגיע ל160K km לעשות טיפול גדול והחלפות שמנים ופילטרים או לעשות החפלת שמן עכשיו ואז הטיפול עוד אלפיים km? מבחינת בריאות האוטו והמחיר?

ואגב, זה באמת עולה בסביבות 20$ כי במקום מוסכים קטנים כמו בארץ, יש מקומות בארה"ב שהם עושים רק החלפת שמן ודומה (Jiffy Lube), kinda like factories, car in, oil changed, car out...repeat every 15 mins

פורסם
תודה על התגובות...

פילטר מקורי? הםםםםם, אז מותר לי להביא את הפילטר והשמן בעצמי והמוסך יעשה את העבודה או אסור? (אגב, ראיתי שמוכרים פילטרים "מקוריים" לכלי רכב באינטרנט). מישהו עשה את זה פעם? ניסיונות?

עוד שאלה בנוגע לכל הסיפור הזה... אתם ממליצים לחכות 2K km עד שאגיע ל160K km לעשות טיפול גדול והחלפות שמנים ופילטרים או לעשות החפלת שמן עכשיו ואז הטיפול עוד אלפיים km? מבחינת בריאות האוטו והמחיר?

ואגב, זה באמת עולה בסביבות 20$ כי במקום מוסכים קטנים כמו בארץ, יש מקומות בארה"ב שהם עושים רק החלפת שמן ודומה (Jiffy Lube), kinda like factories, car in, oil changed, car out...repeat every 15 mins

קנית רכב, תעשה ישור קו.

אני הייתי בודק צמיגים, מחליף ברקסים אם צריך, וכרגיל טיפול 10K שכולל פלאגים שמנים ופילטרים, תבדוק שמן גיר על הדרך, נוזל הדראולי, וכו'.

לא חייב שהאודומטר יהיה עגול, תטפל וזהו. (שים פתק מקסימום מתי הטיפול הבא.)

• תוכן חדש...