Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיהרתי הבוקר להיות בין הראשונים שיסעו ברכבת הקלה שהחלה בנסיעות מסחריות בחינם בירושלים.

התחנה הראשונה של הקו, בפסגת זאב, ממוקמת בתחילת הרחוב בו אני גר. הליכה של כ-5 דקות ואני בתחנה.

חגיגה והמולה. דיילים ודיילות של החברה, שמחלקים לנוסעים לוח שנה פרסומי של חברת סיטיפס. ומנגד, המאבטחים הרציניים והקשוחים שמביטים בכולם ומסביב בעיניים בוחנות.

המאבטחים גם נמצאים על הרכבת, בכל קרון.

תחילת נסיעה בשעה 8:20, השכונה עדיין מנומנמת. על שני הקרונות אני, ועוד 4 נוסעים.

הקרונות גדולים ומרווחים, כ-55 מקומות ישיבה בקרון, והרבה שטח לנסיעה בעמידה. תהיתי עד מתי הכל ישאר נקי ומצוחצח, הרי הישראלים לא יכולים לשבת עם הרגליים בכוון הריצפה. ומה עם הגרפיטי? מה שאולי ימנע את הוונדליזם, יהיו 2 המצלמות במעגל סגור שממוקמות בכל קרון.

החלונות גדולים, מה שומר שטח שמש גדול, אבל המיזוג עובד נפלא, ומתגבר על החום המוקרן מבחוץ.

הנסיעה עצמה נעימה, ללא תנודות מיותרות, שקטה למדי. לרכבת יש עוצמה לא מנוצלת לדעתי. היו קטעים בודדים שבו היא יכלה להאיץ, ללא הפרעה של תחנה או רמזור.

בדרכה למרכז העיר הרכבת עוברת בשכונת בית חנינה, שכונה ערבית שקטה יחסית. בשכונה 3 תחנות, שבהם עלו מספר לא קטן של נוסעים, רובם צעירים בחופשה. לדעתי, הרכבת תשדרג את השכונה הזו, ואם התושבים ינהגו בחוכמה, מעבר הרכבת בשכונה יכול לתרום רבות לכלכלתם, יש המון חנויות בתחומים שונים על הדרך הראשית, מה שיכול להביא הרבה קונים פוטנציאליים, כולל תיירים שזו הדרך היחידה עבורם להגיע לשם.

בהמשך הדרך, באיזור המטה הארצי ודרומה, הרכבת התמלאה בנוסעים, רבים מהם חרדים על נשותיהם וטפם, שניצלו את ההזדמנות של נסיעה חינם וקיבלו אטרקציה לימות הקיץ.

ברחוב יפו במרכז העיר לא עברתי מזמן, בטח לא ברכב. היה מרגש לעבור שם ולראות איך מרכז העיר השתנה. אני מקווה לטובת הסוחרים, שאחרי השנים הקשות שעברו עליהם, הציבור יחזור למרכז העיר, ולמרות הקניונים, מחזורי המסחר ישתפרו ויפצו אותם על התקופה הקשה שעברו.

היעד שלי היה השוק. הגעתי לשם אחרי 45 דקות ארוכות. נסיעה ברכב בתנאים זהים לא לוקחת יותר מ-20 דקות. הזמן הרב שלקחה הנסיעה היה צפוי. הרכבת התחילה בנסיעה עם נוסעים בידיעה ברורה שמערכת הרמזורים החכמים, שנותנים יתרון לרכבת, עדיין לא מתפקדת במלואה.

בעתיד, נסיעה שכזו אמורה לקחת בין 20-25 דקות. סביר בהחלט.

בדרך חזרה הרכבת הגיעה עמוסה לתחנה, יש מקומות בעמידה. עם ישראל, כולל תיירים, כבר מנצלים את הנסיעה בחינם, מה גם שזה מגוון את הפעילות לילדים בחופשת הקיץ.

הדרך חזרה לקחה "רק" 41 דקות.

יש תחנת רכבת במרחק 6 דקות הליכה ממקום העבודה שלי.

בעתיד, כאשר הזמנים של הנסיעה ישתפרו, לא מן הנמנע שבימים שאין לי סידורים אחרי העבודה, אני אשאיר את הרכב בבית יום בשבוע, ואהנה מהנסיעה ברכבת, אוכל לראות את הנוף הנשקף מהחלונות, ולהתערבב באוכלוסיה המגוונת שמאפיינת את ירושלים.

החיסרון היחידי שמצאתי בנסיעה זו היו המושבים. הם פחות נוחים לדעתי ממושבי אוטובוס עירוני רגיל.

אתם מבקרים בירושלים בקרוב? אני ממליץ להקדיש שעה מזמנכם לנסיעה חווייתית ברכבת, מה גם שבשבועות הקרובות זה בחינם.

תודה על ההקשבה ושבת שלום.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי היה מאמין שבסופו של דבר הירושלמים יקדימו את התל-אביבים עם רכבת קלה פעילה ומתפקדת. טוב, כמעט מתפקדת...

תודה על העדכון, אני אשתדל לתת קפיצה לאזור בשבוע הבא ולראות במה מדובר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על השיתוף, מעניין לקרוא את זה.

"אצלנו" בברצלונה פועלות בדיוק אותן רכבות, רק במסלול שונה. הן מחברות את השכונות שבפאתי העיר עם המרכז,

למעשה איפה שהמרכז מתחיל הרכבת נגמרת. במרכז העיר יש רשת של אוטובוסים, מטרו ורכבות פרבריות שעובדות

בצורה משולבת. במהלך הביקור האחרון בארץ ראיתי שגם בגוש דן מתחילים לזוז בכיוון הזה, למרות שבינתיים זה עם

אוטובוסים בלבד.

לרכבת יש עוצמה לא מנוצלת לדעתי.

גם לי יש את התחושה הזאת כשאני נוסע בה פה. בגלל שכל קילומטר בערך יש תחנה ובאמצע רמזורים וצמתים, אז

לרכבת אין כ"כ מקום להאיץ, אבל בהחלט נראה שיש לה את הפוטנציאל.

פורסם

תודה על העדכון, אני אשתדל לתת קפיצה לאזור בשבוע הבא ולראות במה מדובר.

קח אותי בבגאז'.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למעשה איפה שהמרכז מתחיל הרכבת נגמרת. במרכז העיר יש רשת של אוטובוסים, מטרו ורכבות פרבריות שעובדות

בצורה משולבת.

למעשה, עם הפעלת הרכבת במתכונת מלאה, לא יצאו אוטובוסים משכונות נווה יעקב ופסגת זאב למרכז העיר, אלא הם רק ינקזו את הנוסעים אל תחנות הרכבת.

זה החלק המרכזי שעומד מאחורי מיזם הרכבת הקלה בבירה.

פורסם

כל כך הרבה לקרא ועוד בלי ניקוד...

בא נסגור עניין - תן ציון מ 1-10 ואנו כבר נסיק את המסקנות 8)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נשמע נחמד מאוד, מעניין כמה זמן יעבור עד שהחרידים יחליטו שהנשים צריכות לשבת בקרון האחרון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

טעית! גברים בקרון האחרון הנשים בכל השאר. וכרגע אם אישה תרצה לשבת בין הגברים הם לא יעוררו מהומות. הם גם רוצים לנסות ליסוע בקבוצות כדי שיוכלו להתפלל שחרית ומנחה. פורסם היום במקומון ירושלים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
כל כך הרבה לקרא ועוד בלי ניקוד...

בא נסגור עניין - תן ציון מ 1-10 ואנו כבר נסיק את המסקנות 8)

באמת שהשתדלתי, שמתי פסיקים איפה שהיה נראה לי, ונקודות בסופי משפט. אתה סתם מחפש סיבות לרדת על אנשים :x.

טוב, בוא נתפשר על 8 היום ו +9 בעתיד, כשזמן הנסיעה ישתפר :-).

אגב, יצא לי לנסוע לכוון אחד בשעות הצהרים המאוחרות. היה צפוף, פשוט זוועה. קרון מסוגל לקלוט כ-500 איש. תארו לעצמכם איך זה נראה, נשמע ומריח. המזגן עבד קשה מאוד. ככה זה כשמחלקים דברים בחינם.

פורסם

דיברתי על ניקוד, בסימני פיסוק אתה בסדר

האמת שקראתי, סתם רציתי לעלות את מונה החטאים 8)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
קח אותי בבגאז'.

תגידו לי כשאתם באים, אני מצטרף (יש לי תא כפפות ממוזג, אם זה עוזר לך :-D]).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

41 ו-45 דקות?!? מה?!? :shock:

זמן קטסטרופלי, ציפיתי לחצי בדיוק.

אני אבדוק ביום ראשון, אולי יהיה לי יותר מזל.

בנוגע ל"מריח", זאת בעיה כללית של החרדים בתקופת בין המיצרים (לא מתקלחים וגו').

סירחון עז שקשה לתאר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זו בעיה כללית של חרדים ....

גם בקיץ וגם בחורף.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...