Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חושב שיהיה לה שם שונה, אם החתימה שלה זה טל סופר.

אולי היא התחתנה אחרי סיום הלימודים ולכן רשומה תחת שם אחר... יש הרבה הסברים אפשריים.

לא הייתי דואג יותר מדי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו, כמה באלאגן בשרשור אחד, ואינני יודע מהיכן להתחיל.

אז ככה, על הזנחה של שנים משלמים ובגדול, טיפולים שבביקורת תקופתית יכולים להסתיים בשחזור (סתימה), יגיעו עם הזנחה של שנים לטיפולים שורש+מבנה+ כתר/ עקירות ושתלים/גשרים.

עם רק שן אחת כואבת לך ומסיבה זאת או אחרת אינך מעוניין לטפל בכל הפה, זכותך לבקש צילום בודד או שנים של השן הכואבת ותוכנית טיפול חלקית לגבי שן זו.

אני אישית לא הייתי הולך לטפל במסגרת האוניברסיטה והסיבות שמורות עימי .

צילום הסטטוס, במקרה בו בוצע טיפול, הינו חלק מהרשומה הרפואית. התשלום הינו על המידע אותו מפיק הרופא מהצילום וזאת גם עם הצילום בוצע במכון חיצוני או הובא על ידי המטופל. עם לא בוצע כל טיפול זכותך, לאחר ביצוע הבדיקה, לקחת את הצילום לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר. גם עם הוחל בביצוע טיפול וברצונך לעבור רופא ניתן, על ידי מכתב בקשה מהרופא השני, לקבל את צילום הסטטוס מהמרפאה.

כל זה חלק מנוהלי משרד הבריאות - האגף לבריאות השן:

http://www.health.gov.il/download/forms/a165_2.2.pdf

המחירים במכבידנט, לבעלי מגן זהב, לא גבוהים במיוחד ובכל מקרה פחות מ1000 שח לכתר (כ893 עם זיכרוני אינו מטעה אותי)

והאיכות הרפואית סבירה בהחלט. ולא אינני עובד כבר במכבידנט.

בכל מקרה כמו שאמר קודמי, השיקום הטוב ביותר לא ישרוד לאורך זמן ללא תחזוקה נאותה.

להסתדר בלי שיקום הטוחנת/ טוחנות, המיוחד עם אתה צעיר לדעתי ממש לא מומלץ וזאת מבלי להיכנס לשיקוליים מקצועיים באינטרנט

בהצלחה

אלי

פורסם

אני אישית לא הייתי הולך לטפל במסגרת האוניברסיטה והסיבות שמורות עימי .

אלי

בוא תחלוק איתנו.

אחרת עדיף שתוותר על הערות כאלו.

רמת העבודה וההוראה בארץ שונה משמעותית מזאתי שבחו"ל.

ויצא לי לפגוש ב"רופאים" הצעירים ממזרח אירופה.

ולא סתם כתבתי "רופאים" עם מרכאות.

פורסם

אני לא מעונין לעורר ויכוח, בניגוד אליך אני עוסק במקצוע הזה די הרבה שנים וההערה שלי מבוססת על ניסיון.

ברפואת שיניים ולא משנה היכן סיימת, לניסיון הקליני יש חשיבות רבה עם לא מכרעת להצלחת הטיפול, במיוחד במקרים של שיניים עם פרוגנוזה נמוכה.

זאת לא הייתה הערה אלא עצה המבוססת על ניסיון, זכותך לחלוק עלי אבל בבקשה מתוך ניסיון במקצוע, רצוי בתור רופא שיניים.

אלי

פורסם
אני לא מעונין לעורר ויכוח, בניגוד אליך אני עוסק במקצוע הזה די הרבה שנים וההערה שלי מבוססת על ניסיון.

ברפואת שיניים ולא משנה היכן סיימת, לניסיון הקליני יש חשיבות רבה עם לא מכרעת להצלחת הטיפול, במיוחד במקרים של שיניים עם פרוגנוזה נמוכה.

זאת לא הייתה הערה אלא עצה המבוססת על ניסיון, זכותך לחלוק עלי אבל בבקשה מתוך ניסיון במקצוע, רצוי בתור רופא שיניים.

אלי

העניין הוא שישנן פקולטות במזרח אירופה וארצות הגוש הסובייטי (שמהן מגיעים חלק נכבד מרופאי ארצנו) בהן הניסיון הקליני מסתכם בביצוע חרא של רפואה :-D

בכל מקרה, טיפול באוניברסיטה הוא לא לכל אחד ולא הייתי הולך לאוניברסיטה בשביל שיקום סופר אסטטי, אבל על פי תיאורו של פותח השרשור מצבו לא נשמע קטסטרופלי, וכתר יחיד (או שתל יחיד) וכמה שחזורים יעשו לו באוניברסיטה בלי בעיות מיוחדות (זה מנסיון אישי שלי) :)

אל תמהר לעשות ניקוי אצל שיננית. אחרי התקופה הזאת, הסתימה שלי עברה בקלות ובניחותא, אבל הניקוי שהתרחש שבוע

לאחר מכן זכור אצלי עד היום בחמישיה הפותחת של הדברים הכי כואבים שעברתי בחיים.

זאת עצה לא טובה בעליל, מחלות חניכיים מתקדמות מביאות לאבדן שיניים, וטיפול אצל שיננית (או רופא פריודונט) חשוב לא פחות מביצוע של סתימות או כתרים. למעשה הטיפול במחלת החניכיים צריך להגיע טרם ביצוע פרוצדורות שיקומיות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

דיברתי על ניקוי לאחר תקופה ארוכה של הזנחה. זה פאקינג כואב, ולא אכפת לי עד כמה זה בריא.

כמובן שאחרי זה יהיה קל יותר, ואז כבר לא בעיה לעשות את זה כל חצי שנה...

פורסם

דריש, רציתי להודות לך. תודה ענקית על ההמלצה שלך בפרטי.

העניין מתפתח לטובה, וזכיתי להכיר אדם נפלא. לא טעית בהמלצתך.

בהתחלה כמו שאמרתי לך, ניסיתי ליצור קשר והתביישתי.

אך כעת ניסיתי שוב, למרות הבושה - הכל בסדר :razz:

תודה ענקית, אולי אפילו כבר מחר אוכל לעדכן מה מצבי.

מאוד מוזר שאני עם שבועיים כאבי תופת בשן, ולא הציעו לי אפילו עזרה ראשונה. אולי זה בגלל שאני מתבייש לאמר הכל, ושקט כזה. אז לא חשבו שזה משהו רציני ובסה"כ הגיע מישהו לביקורת כמו שמגיע כל אחד.

תודה רבה לך ולחברים המדהימים פה, תמיד מפתיעים אותי מחדש.

פורסם

אתה לא מבין מה אתה עושה, וזה לא יפה. אני כבר ביקשתי שיסירו את הנושא הזה בגללך.

בפורום הקודם ביקשתי ייעוץ, ובגלל שאני בחור צעיר ללא ידע,

אז שאלתי ברוב חוצפתי (באמת אסור?) האם ייעוץ מרופא עולה כסף.

מייד מגיבה בשם "תיתי" החלה להתעצבן עלי שאני שואל האם זה עולה כסף, והחלה להתעצבן ולדבר כאילו עשיתי משהו רע.

אמרתי לה שתירגע, אני בסה"כ בחור צעיר מעולם לא נזקקתי לייעוץ,

לא ידעתי אם זה משהו שעולה כסף או לא (באמת אסור לשאול שאלות כאלה?)

ראוי לציין שהגברת תיתי רופאת שיניים, לכן היא כ"כ התעצבנה עלי. אבל במה אני אשם?

נכון שהטונים שם עברו לטונים לא יפים, והשפה לא יפה.

אבל מי שיקרא הכל, ויסתכל בשעות, ובסדר ההודעות יראה שאני

לא עשיתי שום דבר, בסה"כ הגנתי על עצמי.

אז התעצבנתי, אני לא מבין למה אני צריך לפרט כל דבר?

אנשים פה יודעים את המצב שלי, וכרגע אח שלי בבית חולים עם אמא שלי. אני לבד בבית בדאגות, בנוסף למצב השיניים שניהיהו לי בעיות בזמן האחרון - מטבע הדברים שאני אתעצבן לא ככה?

אני לא מבין בכלל למה ההית צריך להפנות את גולשי תפוז לפה, ואת החברים מפה לשם. רק בכדי לנסות להציג אותי באור רע.

אני עכשיו במצב מאוד קשה, אני לבד בבית ואני דואג מה יהיה.

עכשיו אני גם צריך להתמודד עם זה?

האנשים פה ראו איך אני מתנסח, איך אני מגיב לכל אחד.

מעולם לא דיברתי פה כמו בתפוז. בגלל המצב אני מאוד עצבני עכשיו ולחוץ ומתוח.

אז למה להוסיף?

חבל שיש אנשים שרק רוצים לעשות רע לאחרים ולהזיק.

ד"א, אני בטוח שאם ההיתי מפרט את מצבי הסוציאלי והמשפחתי אנשים היו מבינים שם למה אני אומר שקשה לי כלכלית. אבל האם גם שם אני צריך לכתוב על אחי ואמי ואבי שעזב אותנו? אני לא מבין, למה?

אני מקווה שימחקו את הנושא הזה לפני שאנשים יכנסו ויראו דברים עלי. וחבל שאתה נוהג ככה, בפרט שאתה יותר מבוגר ממני וזה בכלל לא יפה לעשות דבר כזה. זה הרי בכוונה תחילה לעשות עלי עלהום. פעם ראשונה אני מגיב כמו שהגבתי בתפוז בגלל המצב שאני כרגע מאוד לחוץ ומפוחד.

החבר שהוא רופא שיניים במקצועו אלי אפילו הציע לי להגיע אליו למרפאה היום בכדי שאקבל עזרה ראשונה לכאבים העזים שיש לי בשן, ולא הצלחתי כי לקחו את אחי בדחיפות לבית חולים מביקור רופא בגלל הידרדרות במצבו.

בכל מקרה אני אאחל לך כל טוב יהודה.

• תוכן חדש...