Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם זמן רב לא ההיתי אצל רופא שיניים, מסיבות כלכליות שונות.

הפעם האחרונה היתה לפני כמעט עשור, היה צריך לעשות המון דברים,

כולל עקירות, סתימות ועוד - אך הזנחנו בגלל בעיות כספיות.

ניקוי אצל שיננית לא נעשה מעולם לצערי.

כעת השן שהוזנחה לפני מספר שנים, ניהיתה ממש שחורה, סדוקה,

וכל נגיעה עם הלשון כואבת - אי אפשר לאכול על אותו צד.

אני סבלתי שבועיים, עד שאמרתי שדיי, ננסה את מכבידנט אני שם חבר כסף.

היום ההיתי שם פעם ראשונה בחיי.

פתחו לי כרטיס.

הרופאה הביטה בי 2 דקות עם מראה כזאתי, ואמרה ש

צריך לעשות לי צילום סטטי? סיטי? משהו כזה. פנורמי במכון.

המחיר לצילום כזה 195 שקלים. זה הגיוני? זה ניראה לי ממש המון.

ורוצים לקבוע לי תור לשיננית - 196 שקלים.

אמרו אם אעשה מגן זהב השיננית תצנח לחצי, המחיר. אבל הצילום הוא מחיר קבוע.

אם אלה המחירים, אז כמה יעלה לי סתימות? טיפול בחורים שהיא אמרה שיש לי? העקירה כמה תעלה?

לא היה לי נעים לשאול אותן, אני ההיתי בהלם מהמחירים.

בחור נחמד מאוד הציע לי לעשות את הטיפולים באוניברסיטאות בארץ,

ככה גם אני אעזור לסטודנטים, וגם אקבל טיפולים מוזלים.

אני מעולם לא שמעתי על זה, ולא יודע איך זה עובד. והאם יש מקום בכלל, אם יקבלו אותי, איך ומה?

כרגע וויתרתי על הכל. הם אמרו תלך לבית תביא 200 שקל תעשה צילום פנורמי פה ליד המכון.

אבל זה ממש גדול על המשפחה שלי המחיר הזה רק לצילום.

אני לא יודע, אני לא בקיע במחירים, אין לי ניסיון, פשוט כלום.

אני רק יכול להעזר בכם ולשמוח שיש לי אתכם. אחכה לתגובות שלכם חברים.

דרך אגב, אני חיפשתי בגוגל על הרופאת שיניים - אין עליה מידע. איפה אני עוד יכול לחפש? "רופאת שיניים דוקטור טל סופר".

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה המחיר לצילום פנורמי.

כעיקרון מכבי זולים יחסית בטיפולי שיניים אבל עדיין מדובר במאות ובאלפי שקלים.

בידי סטודנט לא הייתי מפקיר את השיניים שלי כי מדובר בכאלה שזו הפעם הראשונה שהם נוגעים בפה כלשהו. היית מוכן שסטודנטים לרפואה ינתחו אותך במקום את הגופות?

לדעתי תחזור אליה, תסביר לה את המצב ובקש טיפול רק בשן הכואבת+שיננית כשאת שאר הסתימות תעשה לאט לאט (כל חודש או חודשיים אחת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שלום לך, תודה על ההתיחסות.

לא אמרתי לה כלום על המצב שלי. כי לא מרגיש נעים

להתחיל לספר לכל אחד, אבל כניראה שחייב לספר. כי היא יוצאת

מנקודת הנחה שהיא רוצה (ובצדק, זאת העבודה שלה) לעשות לי את כל הטיפולים שאני צריך - לא משנה מה העלות.

אני צריך להסביר לה את המצב המשפחתי שלי (ברור לי שזה לא יעזור כ"כ, מבחינת המחיר, כי לא היא קובעת את המחיר) אבל היא לפחות תוכל להתחשב ולעשות לי בינתיים את הטיפולים שאני הכי זקוק להם.

אתה צודק, אני לא חשבתי על זה.

לכן אני כ"כ שמח שיש לי את הפורום הזה, שכל תגובה פה

מחדשת לי, ונותנת לי צורה חשיבה שונה, עוד טיפ, עוד עצה.

תודה.

ובקשר לסטודנטים - פשוט נאמר לי שזה נעשה בליווי מומחים, שיותר מיומנים ומקצועים מהרופא שיניים הפרטי. הם אלה שמלמדים אותם, ומכשירים אותם להפוך לרופאי שיניים. ושהכל שם נעשה בקפדנות. והכי חשוב - זה מתאים למי שקשה לו כלכלית. אך סובל מאוד.

פורסם

עד לפני שנה שנתיים הייתי מטופל אצל רופא פרטי , מחיר לצילום אצל רופא פרטי יכול להגיע לכפול ממה שביקשו ממך.

לעומת זאת שיננית המחיר מאוד קרוב.

כרגע אני מתלבט אם להתחיל ללכת למכבי דנט , יש לי ביטוח מגן זהב אבל אני מפחד שמדובר בסנדלרים , סוג של מוסך מורשה מול מוסך מתמחה :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי המגן זהב-

אם אתה עוד לא בן 19, מגיע לך מכבי מגן זהב ללא תשלום על דמי מנוי (או איך שהם קוראים לזה) מגיל 18 עד 19.

רק חשוב לזכור שאם אתה לא רוצה לשלם לאחר גיל 19, צריך לבטל.

פורסם

מצטרף לדעה של Night Driver.

אני נמנעתי מרופאי שיניים במשך 14 שנה, ברוך השם לא היה צורך. יום אחד הצורך הופיע, ואז כבר לא היו הרבה אופציות.

במצב שלך, הייתי מבקש לטפל קודם כל בשן הפגועה ואח"כ בהדרגה מטפל בשאר הדברים.

אל תמהר לעשות ניקוי אצל שיננית. אחרי התקופה הזאת, הסתימה שלי עברה בקלות ובניחותא, אבל הניקוי שהתרחש שבוע

לאחר מכן זכור אצלי עד היום בחמישיה הפותחת של הדברים הכי כואבים שעברתי בחיים.

קודם כל אבל, יש מישהו שכדאי לך לדבר איתו - שלחתי לך פרטים בה"פ.

פורסם

אני מטופל במכבי דנט, המחירים שלהם יחסית טובים למעט שיננית (אצל רופאים פרטיים תשלם בידיוק פי2 )

אם הבנתי נכון , הטיםול בשן הפגועה הולך להיות יקר (סתימה וטיפול שורש או עקירה או עקירה כירורגית )

בכל מקרה , אין יותר גרוע מכאב שיניים לכן על אף המצב הלא טוב שלך , אל תזניח את השיניים הפגועות

פורסם

אני מטפל בשיניים במכבידנט רמת-גן כבר למעלה מעשור. אני לא מומחה לרפואה דנטלית אבל אף פעם לא הרגשתי חוסר מקצועיות ותמיד קיבלתי טיפול טוב, גם כשאני משווה אותו לטיפול שקיבלתי במרפאה פרטית דרך מקום העבודה הקודם שלי.

המחירים של מכבידנט לא זולים אבל בטוח זולים יותר ממרפאות פרטיות. ככה זה כשהמדינה מחליטה שרפואת שיניים למבוגרים היא לא חלק מסל הבריאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכל האנשים היקרים, שקודם כל אני רוצה לפתוח

את ההודעה בכך שאני מאחל לכם בריאות רבה.

אני מאוד מצטער שהגעתי למצב הזה אגב הזנחה.

אני יכול לתרץ את זה מצד אחד - שקשה בבית עם המצב הסוציאלי,

וכלכלי, אז מניין ההינו מוצאים כסף לטיפולי שיניים? אבל זאת לא חוכמה.

כי ההיתי צריך להיזהר מגיל קטן.

ובכלל ברוב טיפשותי לא ניצלתי את הביטוח שהיה לי בתור תלמיד בבית הספר, דבר שרבים לא מנצלים ולא יודעים שהם משלמים עליו. חבל.

הרגע חזרנו עם אמי, שילמנו 195 שקל לצילום. אמא שלי אמרה

שהיא תמצא כסף, גם אם זה מהקצבת נכות. אבל העיקר שאני לא אסבול, ואזניח יותר את הטיפולים.

אני מקווה שיהיה בסדר במכבידנט.

משום מה אני לא מוצא פרטים על הרופאה שלי, וזה קצת מטריד אותי,

אולי מישהו יכול לסייע בבקשה?

דוקטור טל סופר מכבידנט רופאת שיניים

ד"א, מאוד מודה לדריש על המסר בפרטי והרצון לעזור.

תודה לכולם. והמון בריאות, לא להזניח כי ההזנחה הזאת תעלה לכם ביוקר ידידי.

פורסם

1. חזרתי כרגע משיננית פרטית, שילמתי לה 200 ש"ח תמורת ניקוי אבנית. מדובר בטיפול מונע שלא כדאי להזניחו.

2. אני מניח שהכוונה לצילום "סטטוס" - יש דבר כזה ברפואת שיניים, עד כמה שאני זוכר מדובר בסדרה לא קטנה של צילומים.

3. למרות הקשיים כלכליים נסה לבנות לך תוכנית טיפולים וגם תוכנית תשלומים - אתה עדיין צעיר וזקוק לשיניים שלך להרבה שנים, הזנחה ארוכה תביא אותך לטיפולים יותר מסובכים ויקרים והזנחה נוספת אפילו לאבדן שיניים ולתותבות, שגם פחות נוחות וגם יקרות מאוד. לכן עדיף להשקיע כעת גם אם מדובר בקושי כלכלי. האופציה האחרת גם גרועה וגם יקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סלח לי ידידי, מעולם לא ההיתי אצל השיננית, אכפת לך לפרט קצת?

מה עושים אצלה? ישנם כמה סוגי טיפולים? או שבכללי, מטרת

הפגישה אצל השיננית הוא ניקוי אבנית + הדרכה לצחצוח נכון ושמירת הגיינת הפה?

האם זה כואב?

ברור לי שאת כל התשובות אני אקבל אצלה, ושזה משתנה

מאדם לאדם. לך כואב, לי זה נעים. אצלך ירד דם, אצלי לא.

אבל שיהיה לי רקע.

כי עד שתהיה לי פגישה עם השיננית זה שבוע הבא.

תודה.

פורסם

מכבידנט בסדר גמור. החיסרון לדעתי הוא תחלופת רופאים גבוהה במרפאות. לפעמים אתה נופל על רופא מעולה, כמו זה שהוציא לי את השן בינה ולפעמים על סנדלרית מתחילה שחזרתי לתיקונים פעמיים על סתימה מסכנה אחת.

כיום אני מטפל אצל רופאה פרטית, טובה מאוד. אני מניח שמאחר ואני בפריפריה, המחירים סבירים.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אכפת לך לשלוח לי במסר (אם אתה לא מעוניין פה בגלוי) מהיכן אתה בפריפריה? אולי אנחנו מאותו אזור, ותשמח למליץ לי על הרופאה שלך, ואני אמצא רופאה טובה.

תודה.

פורסם

אני מטפל בשיניים במכבי, יש לי מגן זהב באופן קבוע יש הנחה גבוהה ואחרי שבדקתי אצל כמה רופאי שיניים בבאר שבע המחירים במכבי היו זולים יותר.

פורסם

שיננית זה כחצי שעה של פגישה של ניקוי.

במקרה של הזנחה כמו שאתה מתאר - אתה תיהיה חייב יותר מפגישה אחת.

כואב? זה מציק קצת כי זה טיפול ללא הרדמה וכי במצבך כנראה החניכיים שלך יהיו רגישות מאוד.

בכ"א כמו שנאמר - אתה צעיר - חשוב לטפל בדברים האלו היום - אפילו לקחת הלוואות כדי לסגור את זה.

המחירים של הדברים האלו רק הולכים וגדלים עם חומרת הטיפול ואיכות החיים נפגמת ברמות שאתה לא מבין.

אני מכיר אנשים שהזניחו תקופות יותר קצרות משלך וסיימו עם תותבות בגילאים צעירים יחסית וחשבונות של עשרות אלפי שקלים אצל רופאי השיניים (שלא לדבר על אנשים שפשוט אין להם שיניים).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...