Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

teyal תודה על התשובה.

יש אגדה אורבנית שגורסת כי החלפת שמן בגיר, תגרום להרסית הגיר, האם הנ"ל מוכר לך ומה אתה חושב בקשר להחלפת השמן?

שנית מעולם לא הוחלף ברכב הנ"ל שמן גיר או פילטר (שלא ידעתי שהוא קיים) האם אתה ממליץ להתחיל בזה?

בברכה ליאור.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דבר ראשון לגבי מחיר השמן דיברתי על שמן שאת העלות הזאת גובה מוסך לשמן איכות זה שאתה קונה בחוץ בחצי מחיר זה משהו אחר, דבר שני לא אמרתי שהוא יפסיד את עלות התקנתו אלא את עלות השמן שהוא רוצה להחליף פעמיים, הפילטר ועבודה.

ודבר אחרון קשה לי להאמין שנכנס פחות מ 4 ליטר לתיבה כזאת אם לידני נכנס 3-3.5.

מוסך רון גובה 60 ש"ח עבור השמן הזה ללקוח הסופי

לא יודע מה קשה לך להאמין

אולם מניסיון רב של החלפות (2 רכבים החלפה פעם בשנה)

עם פרוק קרטר בלבד ללא שאיבה בעזרת מכונה תמיד נשאר לי

עודף מ 4 קופסאות של 4 ליטר (כמובן שנשארת כמות רבה בממיר המומנט)

פורסם

4 קופסאות של 4 ליטר? מ 16 ליטר נשאר לך זאת אומרת 8 ליטר לכל רכב?

חוץ מזה שגם אם מה שאתה אומר נכון אז 60X4 זה 240 ש"ח תוסיף עבודה נגיד שזה ביחד 400 ש"ח עוד פילטר 200 ש"ח ביחד זה 600 ש"ח פעם נוספת של שמן כי הוא רוצה קודם לבצע החלפת שמן ואם זה לא עוזר אז להוסיף קולר תוסיף עוד 1400 ש"ח הגעת ל 2000 ש"ח ובכלל לא בטוח שפתרת את הבעיה.

הקומבינות שאתם מנסים לעשות זה יפה בתיאוריה, במעשי זה לא תמיד עובד ולא תוכל למנוע את ההחלפה אוליי לעכב קצת וגם זה לא בטוח.

זה שאתה מחליף שמן כל טיפול כי משעמם לך זה לא אומר שזה מה שצריך להיות, אם היצרן אומר להחליף כל 60,000 ק"מ אז הוא יודע מה הוא אומר .

פורסם
teyal תודה על התשובה.

יש אגדה אורבנית שגורסת כי החלפת שמן בגיר, תגרום להרסית הגיר, האם הנ"ל מוכר לך ומה אתה חושב בקשר להחלפת השמן?

שנית מעולם לא הוחלף ברכב הנ"ל שמן גיר או פילטר (שלא ידעתי שהוא קיים) האם אתה ממליץ להתחיל בזה?

זו לא אגדה אורבנית ויש בה אמת בעיקר לגבי רכבים שלא הוחלף בהם הפילטר והשמן מעולם.

פורסם
4 קופסאות של 4 ליטר? מ 16 ליטר נשאר לך זאת אומרת 8 ליטר לכל רכב?

חוץ מזה שגם אם מה שאתה אומר נכון אז 60X4 זה 240 ש"ח תוסיף עבודה נגיד שזה ביחד 400 ש"ח עוד פילטר 200 ש"ח ביחד זה 600 ש"ח פעם נוספת של שמן כי הוא רוצה קודם לבצע החלפת שמן ואם זה לא עוזר אז להוסיף קולר תוסיף עוד 1400 ש"ח הגעת ל 2000 ש"ח ובכלל לא בטוח שפתרת את הבעיה.

הקומבינות שאתם מנסים לעשות זה יפה בתיאוריה, במעשי זה לא תמיד עובד ולא תוכל למנוע את ההחלפה אוליי לעכב קצת וגם זה לא בטוח.

זה שאתה מחליף שמן כל טיפול כי משעמם לך זה לא אומר שזה מה שצריך להיות, אם היצרן אומר להחליף כל 60,000 ק"מ אז הוא יודע מה הוא אומר .

אולי כדאי שתמתן את תגובותיך ותלמד קצת דרך ארץ

אני לא מחליף כי משעמם לי (יש לי 2 ילדים קטנים שמעסיקים אותי מירב הזמן)

אלא כי זו המלצתו החד משמעית של יורם מאדמונד אשר הוא האבא והאימא של הגירים האלו

והמוסך שלו מתמחה בשיפוצם ולדעתי הוא מבין קצת יותר ממך

במבחן התוצאה 2 הרכבים עוברים החלפה כל שנה ועובדים כמו חדש זו עובדה לא השערה!

והקופסאות הן של ליטר לא של 4 אם היית יודע לקרוא היית מבין זאת לבד

כתבתי במפורש 60 ש"ח לליטר 4 קופסאות לכל רכב ונשאר מעט בקופסא הרביעית

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=211120

תקרא את השרשור הזה זה בדיוק מתאים לעניין

שים לב לתגובתו של יורם (שכאמור משפץ את הגירים למוסכי רשת צמפיון)

ציטוט:"

YORAM LEVY

EDMOND GARAGE

אהלן חברים חשוב שתדעו אדם שמקפיד להחליף שמן גיר אוטומט כל 30000ק"מ או 1 בשנה מה שבא קודם

יגיע לק"מ הרבה יותר גבוהים ממה שאתם מכירים במוסכי אני מטפל גם ברכב ציבורי [מוניות , הסעות , משרד הבטחון]

אלו הם רכבים שעובדים קשה מאוד ואלו רכבים שמגיעים בעזרת הטיפול הנ"ל לממוצעים של 300000ק"מ

היו לי מקרים של 420000ק"מ אבל וזה חשוב שתבינו כשמגיע אליי רכב שעשה 170000ק"מ בלי להחליף שמן גיר +פילטר

אפילו 1 אני לא ממליץ להחליף רק אם זה הסיכוי היחיד להציל את הגיר מפני שגיר כזה אם יקבל פתאום שמן חדש

יש סיכוי שאטמים שיתיבשו פשוט יקרעו ואז הדליפה ואיבוד הלחץ יהפכו להיות חמורים יותר

אני מקוה שכעת הדברים יותר מובנים

בתודה

יורם לוי

מוסך אדמונד"

פורסם

תקרא גם את תגובתו של רון לעניין החלפת שמן גיר בשרשור דומה

אולם זה רק רון ובטוח שהוא לא מבין כמו שמש בגירים האלו...

"לפותח השרשור ,אני מחזיק בדעה שאין צורך להחליף את שמן הגיר האוטו

ללא כל סיבה ,תיבת ההילוכים שברכבך מסוג 01M הפועלת עם שמן סינטטי מייצרת מעט מאד שבבים

ושחק שאיתם המסנן בשילוב המגנטים שבאגן השמן מתמודדים בצורה טובה לאורך כל חיי התיבה .

על כן אני לא ממליץ לבצע החלפה יזומה של שמן אם אין כל בעיה בתיבת ההילוכים נקודה .

אבל לטעון שהחלפת שמן בגיר תגרום לו נזק זהו קישקוש מוחלט .

מאות פעמים החלפתי את השמן בתיבות הללו מסיבות שונות כגון ,מכה באגן השמן,

תקלה בצמת החוטים הפנימית או בחיישן טמפ השמן שהינו חלק ממנה ,תקלה בסולונואיד ,

קריסת מקרן שמן גיר וערבוב שמן גיר עם נוזל קרור ,החלפת מוח גיר במוח חדש .

בכל המקרים האלו שציינתי שהם דיי שכיחים לא נגרמה שום בעיה בגיר שלא היתה שם קודם

הדברים שאני כותב כאן הינם מניסיון מוכח ולא קישקושים שסתם מבלבלים את האנשים .

בפורום אחר כבר דובר שאסור להחליף שמן בVAG גם בגיר הרגיל,שזה דבר שהאוזן שלי בקושי עומדת בו

בקיצור אגדות עם שמספרים לילדים כדי שירדמו בלילה ."

פורסם
אני חושב שקודם כל צריך לנסות לפתור את הבעיה מהקל לכבד, כלומר נתחיל בשמן גיר א"כ קולר, ואם זה לא יעזור אז נשקול להחליף את הגיר, כפי שראתם עלות החלפת הגיר היא כרבע משווי הרכב, אז אתם מבינים למה אני לא ממהר להחליף את הגיר.

נ.ב למגיב הקודם גם לי הייתה החלקה בהילוך השלישי כ4 שנים והיא עדיין קיימת, זה לו הבעיה, וזה גם לא מפריע לי, הבעיה היא ההחלפות האגרסביות (עם תחושה של מכה וטלטלה באוטו) זה מפריע לי.

לגבי הקולר האם העלות מתייחסת גם לעבודה? והיכן ניתן לביצוע במרכז?

אין לי החלקה.יש דפיקה מורגשת מראשון לשני ודפיקה כמעט לא מורגשת ביןל 3 ל 4.

• ספונסר פורום
פורסם

כשהרכב היה אצלי בבדיקה ביצעתי סיבוב על הרכב כאשר בכל הנסיעה

טמפרטורת השמן היתה 85-95 מעלות מבחינת טמפרטורה זה תקין

ועדיין החלפות ההילוכים היו עם החלקה כאשר בשילוב לשלישי החלקה

ממשית שגדלה עם עליית הסלד .

עם כל הצער התיבה הזאת גמורה ואתה צריך לשפץ או להחליף אותה

אני אישית ממליץ על החלפה לתיבה סגורה מיבוא שמהניסיון שלי זה הפתרון הכי נכון .

התקנת קרור חיצוני ויעיל לתיבה זה טוב מאד אבל במקרה שלך זה כבר לא יעזור

חבל גם שסתם תזרוק כסף על שמן ומסנן כי זה מיותר לחלוטין .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
מוסך רון גובה 60 ש"ח עבור השמן הזה ללקוח הסופי

לא יודע מה קשה לך להאמין

אולם מניסיון רב של החלפות (2 רכבים החלפה פעם בשנה)

עם פרוק קרטר בלבד ללא שאיבה בעזרת מכונה תמיד נשאר לי

אדון teyal היקר לפני שאתה מלמד אותי לקרוא שים לב למה שאתה כותב, שים לב איך אתה סותר את עצמך מצד אחד אתה אומר שיורם ממוסך אדמונד הוא האבא והאמא של התיבות הללו והוא כותב במפורש: וזה חשוב שתבינו כשמגיע אליי רכב שעשה 170000ק"מ בלי להחליף שמן גיר +פילטר

אפילו 1 אני לא ממליץ להחליף רק אם זה הסיכוי היחיד להציל את הגיר מפני שגיר כזה אם יקבל פתאום שמן חדש

יש סיכוי שאטמים שיתיבשו פשוט יקרעו ואז הדליפה ואיבוד הלחץ יהפכו להיות חמורים יותר

ולעומת זאת אתה נותן תגובה של רון שטוען ההפך: אבל לטעון שהחלפת שמן בגיר תגרום לו נזק זהו קישקוש מוחלט .

מאות פעמים החלפתי את השמן בתיבות הללו מסיבות שונות כגון ,מכה באגן השמן,

תקלה בצמת החוטים הפנימית או בחיישן טמפ השמן שהינו חלק ממנה ,תקלה בסולונואיד ,

קריסת מקרן שמן גיר וערבוב שמן גיר עם נוזל קרור ,החלפת מוח גיר במוח חדש

אני חס וחלילה לא מזלזל ביורם וכמובן שגם לא ברון עובדה שהתגובה הראשונה שלי לפותח השרשור היא שהוספת קולר לא תעזור כי הנזק כבר נעשה זה לא סותר את דבריו של רון עובדה שזו גם התגובה שלו אתה זה שאמר לא שזה לא בזבוז ושינסה להוסיף קולר ושמן חדש.

ודבר נוסף עם כל הכבוד לכל המומחים שאני לא מזלזל באחד הם עדין לא ברמה שיכולים לערער על הוראות היצרן שיודע מה הכי טוב לרכב, לגבי הדוגמאות שלך אני יכול לתת לך אין סוף דוגמאות של תיבות שביצעו בהם החלפה פעם ב 60-75 אלף ק"מ והחזיקו 700 ו 800 אלף ק"מ בלי בעיה בכלל, לכן זה לא מוכיח כלום.

פורסם

שמש באמת שאיני מעוניין להיכנס לויכוחי סרק אשר עניינם אינם רכבים

אבל אין כל סתירה מהותית בין יורם לבין רון ולביני

יורם ממליץ על החלפה יזומה אולם בתיבות שעברו ק"מ רב ללא החלפה

הוא ממליץ להחליף רק אם זה הסיכוי האחרון להציל את הגיר וזה בדיוק המצב של פותח השרשור

רון גם טוען שלא ייגרם נזק מהחלפת שמן (כאן יש תמימות דעים בין כולם) אבל הוא לא ממליץ ולא פוסל החלפה יזומה אני יותר נוטה

לכיוון של יורם היות ולדעתי אין חכם כבעל ניסיון ועיסוקו של יורם הוא בשיפוץ גירים של VW

ובמבחן התוצאה אצלי 2 המכוניות מתפקדות ללא רבב פשוט כמו חדשות

יתרה מזאת לפני מספר ימים השאלתי C4 ליסינג חדשה של חבר לאיזה שבוע

ומצאתי כי הגיר של הגולף 2001 מעביר הילוכים ומתנהג בצורה יותר נעימה בהרבה משל ה C4 החדשה

לגבי הוספת הקולר אין כאן ויכוח כלל וזה גם לא בזבוז כסף במצב של פותח השרשור

כי מקסימום הוא יוכל להעבירו לגיר החדש/המשופץ

לגבי כמות השמן טעות סופר התכוונתי לומר "עודף מ 4 קופסאות של ליטר" מתנצל אם הובנתי אחרת

פורסם

רון תודה על התגובה,

אבל אני פשוט לא מבין משהו בסיסי, אם התיבה לא עושה בעיות (העברת ההילוכים תקינה) כאשר הטמפרוטרורה החיצונית היא נורמלית (20 מעלות ומטה) אז אם אני אביא את התיבה לטמפ' נמוכה יותר ביום חם במיוחד (בשילוב נסיעה עם מזגן בתוך העיר) ע"י קולר, אז לכאורה הגיר אמור לתפקד כפי שהוא מתפקד בלילה או ביום שהוא לא חמסין, בעצם מה שאני רוצה לומר הוא שהתיבה לא גמורה והראיה היא שהגיר מתפקד רגיל לחלוטין כאשר הוא בטמפ' נורמלית, ואגס הטמפ' שנמדדה בזמן הנסיעה הייתה בין 90-ל 105 מעלות.

בברכה ליאור.

פורסם
דוגמאות של תיבות שביצעו בהם החלפה פעם ב 60-75 אלף ק"מ והחזיקו 700 ו 800 אלף ק"מ בלי בעיה בכלל, לכן זה לא מוכיח כלום.

אני אישית לא ניתקלתי בתיבה כזו. אולי מדובר על משאיות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

רציתי רק להוסיף, כבעל תיבה 01M שגם נותנת פה ושם להרגיש שהיא קיימת.

הרכב עם 165K, לא הוחלף בחיים פילטר ולא שמן גיר בהמלצת צ'מפיון (הרכב טופל אצלהם עד כה)

לפני שבוע הכנסתי אותו לטיפול אצל רון, שאלתי אותו מה הסיפור עם הגיר, שכן הייתה לי סיוויק 02 והאוטומאט שם תיפקד פי כמה עשרות מונים יותר טוב.

הוא אמר שככה זה, אין יותר מדי מה לעשות, ושמן גיר חדש לא יפתור את המכות. רק קולר יאריך את החיים של הגיר עד שישבוק.

אם הייתי מחליף שמן לפי הוראות יצרן עד עכשיו, הכל היה טוב ויפה, אבל מאחר ועדיין מצוי בתיבה השמן המקורי עם הפילטר המקורי אין טעם לגעת אחרי 165K.

שזה בערך חופף למה שאמר יורם לוי...

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
רציתי רק להוסיף, כבעל תיבה 01M שגם נותנת פה ושם להרגיש שהיא קיימת.

הרכב עם 165K, לא הוחלף בחיים פילטר ולא שמן גיר בהמלצת צ'מפיון (הרכב טופל אצלהם עד כה)

לפני שבוע הכנסתי אותו לטיפול אצל רון, שאלתי אותו מה הסיפור עם הגיר, שכן הייתה לי סיוויק 02 והאוטומאט שם תיפקד פי כמה עשרות מונים יותר טוב.

הוא אמר שככה זה, אין יותר מדי מה לעשות, ושמן גיר חדש לא יפתור את המכות. רק קולר יאריך את החיים של הגיר עד שישבוק.

אם הייתי מחליף שמן לפי הוראות יצרן עד עכשיו, הכל היה טוב ויפה, אבל מאחר ועדיין מצוי בתיבה השמן המקורי עם הפילטר המקורי אין טעם לגעת אחרי 165K.

שזה בערך חופף למה שאמר יורם לוי...

נכון מאוד המינימום שנדרש זה החלפה כל 60K והמהדרין מחליפים כל 30K

לדעתי זה שצמפיון בזמנים מסוימים לא החליפו שמן זה גובל בשערוריה ועוול לגיר ולבעלי הרכבים

בגולף 2001 ביצעתי החלפה ראשונה לאחר כ 100K (מיד לאחר רכישתה)השמן היה שחור והמגנטים מלאים בוצה

לאחר 4 החלפות רצופות במרווח של שבוע (על מנת לנקות את הגיר) ומאז החלפה כל שנה

השמן יוצא צהוב ונקי והמגנטים כמעט ולא מלוכלכים (בגדר הסביר)

באמת בקילומטראז' שלך זה כבר בבחינת (סליחה על הבוטות)"אל תזיז חרא יבש שלא יסריח"

• תוכן חדש...