Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הרכב עם 180 אלף ק"מ מטופל כמו שצריך גיר אוטומט, מאז שרכשתי את הרכב לפני 4 שנים, יש לי בעיות שונות בגיר, האוטו תמיד סבל מהחלקה של ההילוך השלישי,(תחושה שהסלד עולה אך ההילוך לא משתלב מהר אלא לאחר השהיה קלה, זה לא כלכך הפריע לי מה שהפריע לי היה "המכות" בין העברת ההילוכים כאשר האוטו חם (חום חיצוני בשילוב הפעלת מזגן ונסיעה עירונית) אז הנסיעה פשוט בלתי נסבלת, מכות בהעלאת ובהורדת הילוך, אני מגדיש המכות מתרחשות רק כאשר הטמפרטורה בחוץ חמה בשילוב מאמץ של המנוע, (נדיר שזה קורה בלילה לדוגמא כאשר הטמפרטורה נמוכה), פנתי לחבר הפורום רון שבדק את הטמפרטורה של הגיר וערך נסיעת מבחן (בחינם!), והיא נעה בין 100-110 (ע"פ רון הטמפ' תקינה) הוא הציע להחליף את הגיר בגיר מיבוא, דבר שעקרונית אני לא מתנגד לו, אך העלות היא גבוה במיוחד (כ 7,000ש"ח מחירון הרכב כ 30,000 ש"ח) אני מחפש פתרון חלופי כמו לדוגמא להתקין קולר לגיר, (כי הבעיות הללו קורות רק כאשר הגיר חם) אשמח לעצות היכן ניתן להתקין קולר, ומה העליות, או אפשרויות זולות יותר להחלפת הגיר, או שיפוצו במחיר סביר.

תודה לעונים.

בברכה ליאור.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה והיה רצוי להתקין קולר חיצוני, רון היה מציע לך.

כנראה שאכן הבעיה בגיר ואין סיבה להתקין קולר.

רון הוא מהמומחים של קונצרן VAG, סמוך עליו

Golf 2008 MK5

פורסם

היי,

תראה לשפץ את הגיר זה יעלה לך בסביבות ה 5,500 ש"ח וזה פחות או יותר או הדבר ובנוסף יציעו לך להוסיף קולר בערך עוד 1000 ש"ח (הם לא בדיוק מציעים יותר כופים), לגבי הוספת הקולר עכשיו אני בספק אם יעזור כי הנזק כבר נעשה, אני חושש שאין מנוס מלהחליף/לשפץ גיר או שאתה רוצה לקחת מפירוק ובכל מקרה לאחר ההחלפה תוסיף קולר

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי:

כאשר הרכב קר (טפ' חיצונית ופנימית) אין בעיות של החלפת הילוכים, למעט הבעיה של ההחלקה של ההילוך השלישי שכמעט כל בעל גולף אוטומטי מכיר, לגבי רון אין ספק כי מדובר במומחה, אבל אבל הוא לא מוסד למטרת צדקה, ולכן לעיתים הפתרונות שלו, לא תמיד עולים בקנה אחד עם האינטרסים שלי.

אשמח להמלצות ממי שמבין או התנסה בבעיה דומה.

בברכה ליאור.

פורסם

הבנתי את מה שאתה את אומר, אבל מה אתה חושב שאם תתקין קולר אז השמן כל הזמן יהיה קר ולא יהיו לך בעיות? טעות זה רק מוריד את הטמפ' אבל השמן עדיין יהיה חם ויהיו בעיות, לכן אתה יכול למצוא פתרונות זמניים כמו להחליף את השמן והפילטר מקסימום להוסיף גם תוסף אבל שוב זה רק פתרון זמני.

פורסם

תלוי אם תיקח חדש או מפירוק , פירוק אני מעריך שיקחו 150 ש"ח וחדש בסביבות ה 650 ש"ח, תראה אם אתה מתכוון להישאר עם הרכב ובכל מקרה להחליף את הגיד מתישהו אז אתה יכול לנסות את זה מקסימום לא יצליח כי בכל מקרה תצטרך להתקין קולר .

פורסם

לי יש ברכב דפיקה קלהב בין מעבר הילוך ראשון לשני ודפיקה כמעט ולא מורגשת בין שני לשלישי-כבר 4 שנים ככה מאז שקניתי את הרכב-לי אישית זה לא מפריע.גם גולף 99 עם תיבה אוטומטית.-חשבתי להתקין קולר חיצוני אבל אני מפחד להתעסק עם זה ושלא יילך אחכ הגיר לגמריי.האוטו רק עם 130 אלף קמ.

פורסם

התקנת קולר חיצוני לא יכולה להזיק אלא רק להועיל או במקרה הגרוע לא לשנות דבר, לכן זהו דבר מומלץ בכל מקרה בעיקר ברכבים כמו גולף, מיצובישי וכו' .

פורסם

אני חושב שקודם כל צריך לנסות לפתור את הבעיה מהקל לכבד, כלומר נתחיל בשמן גיר א"כ קולר, ואם זה לא יעזור אז נשקול להחליף את הגיר, כפי שראתם עלות החלפת הגיר היא כרבע משווי הרכב, אז אתם מבינים למה אני לא ממהר להחליף את הגיר.

נ.ב למגיב הקודם גם לי הייתה החלקה בהילוך השלישי כ4 שנים והיא עדיין קיימת, זה לו הבעיה, וזה גם לא מפריע לי, הבעיה היא ההחלפות האגרסביות (עם תחושה של מכה וטלטלה באוטו) זה מפריע לי.

לגבי הקולר האם העלות מתייחסת גם לעבודה? והיכן ניתן לביצוע במרכז?

בברכה ליאור.

פורסם

העלויות שנתתי לך מתייחסות לחלק בלבד תוסיף עוד 250-350 ש"ח לעבודה אם יש לך קצת ידע אתה יכול לעשות את זה לבד ולגבי החלפת השמן עדיף קודם להתקין את הקולר כי אם תעשה ההפך והבעיה לא תיפתר אז שוב פעם תחליף שמן?? זה לא שמן זול עלותו בסביבות ה 90 ש"ח לליטר לשמן טוב ובתיבה נכנס לפחות 7 ליטר, תעשה את החישוב שלך אוליי כדאי לך להחליף את הגיר וזהו כי בסופו של דבר אם זה לא יעזור אז זרקת כסף לפח וזה לא כמה שקלים אתה יכול להגיע למעל 2000 ש"ח אם תחליף שמן, פילטר וקולר.

פורסם

מניסיון עם 2 רכבים מהדגם הנ"ל שברשותי (2003 2.0 2001 1.6)

מאוד מומלץ ואף חובה להתקין קולר

בכל מקרה אתה לא תפסיד את עלות התקנתו היות

וגם אם לבסוף תחליף גיר אז תשתמש באותו הקולר

אני התקנתי ל 2 הגולפים שלי אצל אדמונד בחולון 1000 ש"ח כולל מ.ע.מ (כל רכב)

הבנתי שרון גובה מעט יותר אולם עבודתו אמורה להיות איכותית יותר

(מחברים בלחיצה במקום בנדים רגילים וכו')

אני גם מקפיד להחליף שמן גיר ופילטר בכל טיפול יחד עם החלפת שמן המנוע

והגירים ב 2 המכוניות פועלים כמו שעון שוויצרי

אם תיאלץ לשפץ מומלץ גם לקבל הצעת מחיר לשיפוץ אצל חבר הפורום ספי

פורסם

עריכה רק כעת ראיתי את הודעתו של shemesh שמעלי

אז ככה:

ליטר שמן תואם למקורי שגם רון משתמש בו maxxus גרמניה עולה מקסימום 60 ש"ח

(אני קונה אותו ב 45)

בתיבה נכנס ללא שאיבה רק עם פרוק הקרטר בקושי 4 ליטר

קיט פילטר של mann לתיבה הנ"ל עולה גג 170 ש"ח

פורסם
עריכה רק כעת ראיתי את הודעתו של shemesh שמעלי

אז ככה:

ליטר שמן תואם למקורי שגם רון משתמש בו maxxus גרמניה עולה מקסימום 60 ש"ח

(אני קונה אותו ב 45)

בתיבה נכנס ללא שאיבה רק עם פרוק הקרטר בקושי 4 ליטר

קיט פילטר של mann לתיבה הנ"ל עולה גג 170 ש"ח

דבר ראשון לגבי מחיר השמן דיברתי על שמן שאת העלות הזאת גובה מוסך לשמן איכות זה שאתה קונה בחוץ בחצי מחיר זה משהו אחר, דבר שני לא אמרתי שהוא יפסיד את עלות התקנתו אלא את עלות השמן שהוא רוצה להחליף פעמיים, הפילטר ועבודה.

ודבר אחרון קשה לי להאמין שנכנס פחות מ 4 ליטר לתיבה כזאת אם לידני נכנס 3-3.5.

• תוכן חדש...