Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

כידוע- מיצובישי קולט 94' (עדיין חיה בועטת ולא מתקלקלת), במהלך הכמעט 5 שנים שהרכב אצלי הוא עבר 4 נסיונות פריצה מתוכם 1 הצלחה ומאז "שקט יחסי".

לאחר השריטה הראשונה העמוקה מאד שהשאירו לי כשבוע אחרי שהרכב נקנה, רכשתי אזעקת ביפר וציידתי אותה במיטב החיישנים ממש מכל כיוון ברכב = נגיעה קלה בפח בכל מקום שיש והאזעקה מצפצפת + התראה בשלט.

בעקבות האזעקה והחיישנים הצלחתי למנוע 3 מתוך 4 פריצות ומאז כמעט ששנה יש "שקט יחסי", העניין שהאזעקה עושה רעש מידי פעם שעובר אופנוע או רכב דיזל גדול, שחונים לידי ופותחים על הדלת על הרכב (עושה את העבודה יופי) או איזה חתול קופץ על הרכב מעבר לזה הלילות מאד מאד שקטים ופעם-פעמיים ביום יש התראות שווא וגם זה לא בדיוק.

פנו אלי לפני כשנה + כמה שכנים מהסוג הנחמד שגר פה בטענה שאני יוריד את האזעקה - סירבתי והזמנתי אותם להזמין משטרה לי משטרה(בידיעה שכחודש קודם פרצו לי הרכב - פניתי למשטרה באותו הרגע והיא לא עשתה כלום ודרשה ממני לחפש את הגנב ולהביא אותו לתחנה עד אז הם לא זזים אז גם אני לא זז).

מאז אף אחד לא פנה אלי או דיבר איתי בנושא.

לעניינו: חניתי הרגע בחנייה של הבניין, וגבר בן כ45-50 (פניו מוכרות בכל השכונה כאן, הבן אדם לא עובד ולא עושה כלום כל היום מטייל בשכונה מהמכולת וחזרה, וידוע שהוא מסתובב\מתעסק עם סמים ושאר עסקים לא חוקיים) פנה אלי:

" תגיד! למה כל היום האוטו שלך מצפצף?! יש כאן אנשים בשכונה!"

"- נכון, מי פרץ לי את הרכב? הרכב כבר אחרי 4 פריצות" עניתי. (אולי לא הייתי צריך "לשאול" אותו מי פרץ, לא ממש שאלתי, יותר בכיוון של הודעתי שפרצו לי וזה נשמע כמו שאלה).

באותו רגע הבן אדם קיבל קריז, אמר: "מה?! אני פרצתי?!" איים ש"יביא לי אחת" כדי שאני ירגע, קילל אותי במה שהוא רק מכיר ושלח אותי ללכת לקיים יחסי מין! (קרעתי את עצמי הרגע מצחוק).

עניתי לו: "לא רגע! לא האשמתי אותך חס וחלילה, פרצו את הרכב 4 פעמ..." לא נתן לי להשלים, המשיך לקלל אותי.

טען: " מדברים איתך יפה וככה אתה עונה?! אין בעיה אני אדאג שיפרצו לך את הרכב!" חבל לך על הזמן והמשיך לזרוק מילים לאוויר.

אז כבר התעצבנתי וצעקתי: "אני רוצה לראות אם הבן אדם שיעיז להתקרב לי לרכב".

הוא המשיך בשלו תוך כדי ציווי שאני אסתום את הפה והלך ואני הלכתי.

עכשיו אני בחושבים, אני ממש ממש לא בחור קטן ורואים את זה יופי עלי, ממש לא חלש ובאמת שאין לי בעיה שהוא ינסה "להביא לי אחת", אבל אני עוד יותר ממש ממש ממש לא אלים, לא מעוניין לריב פיזית או מילולית עם מישהו ובטח חס וחלילה לא להרים יד על אדם בן 50 וגם עוד שאדם במצב שלו לדעתי ישלוף סכין בלי לחשוב פעמיים או בכלל\ישלח חבר'ה משלו\יצית את המכוניות ומי יודע, בקיצור - בלאגן.

מה לדעתכם אני אמור לעשות עכשיו במצב כזה?

תודה,

אוהד.

**יש לציין שעקב מקצועו ועיסוקו הרב של האדם, הוא נמצא כל היום ברחובות וכמובן שיוצא לי "להתראות" עימו כמעט כל יום בהחלפת מבטים סתם מתוך הסתכלות או סתם לעבור אחד ליד השני ולא היו שם טאקלים עד לרגע זה.

פורסם

האזעקה שלך מצפצפת פעם-פעמיים ביום (גם אם מדובר בשלישיית הצפצופים הקצרה) ואתה עוד שואל למה מתעצבנים עליך?

כוון את בורר הרגישות ותעלים 90% מההתרעות, גם למענך וגם למען שכניך.

עם אותו מר-נרקומן הייתי מציע לך "לבוא בטוב". גש אליו בפעם הבאה ותאמר לו שאכן בורר הרגישות באזעקה היה גבוה מדי ועכשיו האזעקה לא תצפצף בכל פעם. אם לא תבוא אליו בטוב הנקמה ברכבך מצדו \ מצד השכנים שלך עוד תבוא. פתרון יצירתי למציאות הישראלית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לך תפוס איתו דיבור "של גברים" ותן לו להרגיש שיש לך כבוד אליו. מסכסוכי שכנים כדאי להמנע אלא אם אתה רוצה להפוך את החיים למלחמה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא בשביל משהו , אבל אם לי היה שכן שהאזעקה שלו מצפצפת פעם-פעמיים ביום

הייתי מתעצבן רצח

לא הייתי מציע לך להיכנס איתו למלחמה , אתה לא ממש רוצה שכן שמתנקם לך באוטו כל פעם

שהאזעקה שלך צורחת

ובתכ'לס, לא נראה לך מוגזם ? לך זה לא מציק ללכת לאוטו כל פעם שהוא מצפצף בגלל חתול ?

פורסם

תודה לכל מי שענה עד עכשיו.

הזאעקה מצפצפת ל-20 שניות בדיוק ונכבית מעצמה, אני באופן אישי לא הולך לרכב כל פעם, אני רק שמתי את האזעקה ואת החיישנים כך שבעצם רק שינסו לפרוץ, זאת אומרת ברגע שיקרבו איזה מברג או כלי אחר למנעול ויהיה מגע אפילו הקל ביותר ישר האזעקה תצפצף ואז פשוט יברחו או יבינו שלא כדאי לבזבז זמן על הרכב.

אם תהיה אפשרות לכוון את האזעקה ככה שרק שנוגעים היא תצפצף אני אעשה את זה אפילו עכשיו, העניין שלהתחיל להוריד ולשחק ולבדוק יעשה אפילו יותר רעש ובלגן מאשר להשאיר את זה ככה.

אני ניגש פיזית לרכב רק שאני רואה שיש מעל 2-3 צפצופים ברצף אחד אחרי השני, ושאני מגיע ב99.9% מהמקרים מישהו חנה לידי שהוא פותח את הדלת על הרכב שלי כמה וכמה פעמים כי הוא מוציא דברים מהרכב, מן הסתם ברגע שאני מגיע +הסבר קטן ומנומס הוא פשוט מבין שאפשר לפתוח את הדלת גם בלי לדפוק אותה בחוזקה על הרכב שלי.

אשמח לעוד תגובות.

פורסם

סורי ידידי - נשמע לי שההזעקה שלך מצפצפת והרבה גם לפי הספורים שלך.

לא לגיטימי מה שאתה עושה מבחינת ההפרעה לסביבה.

סע מחוץ לעיר ותשקיע איזה ערב חצי שעה בלכוון אותה כראוי.

מסכים בדיוק עם מה שהבחור מעליך כתב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הזאעקה מצפצפת ל-20 שניות בדיוק ונכבית מעצמה, אני באופן אישי לא הולך לרכב כל פעם

העצבים של השכנים שלך לא ברורים כשמש?

"הזאעקה מצפצפת ל-20 שניות בדיוק ונכבית מעצמה"

איזה צנוע, בסה"כ ע-ש-ר-י-ם שניות.

לא יצא חוק שמוציא את האזעקות משימוש?

למה לא לשים אותה על סיילנט ותדע שיש ציפצוף בביפר במקום שכל השכונה תדע על זה?

זה מעצבן ולא הגיוני להטריד ככה את סביבת המגורים שלך.

אם הייתי שכן שלך תשובתי הייתה "מה אכפת לי מהפריצות? תעשה מקיף ותעזוב אותנו בשקט".

וזו לחלוטין תשובה הגיונית.

אופנוען

פורסם

יצא כזה חוק , באזור עירוני או מיושב יש איסור על אזעקות רועשות - כנ"ל לגבי בתאים נראה לי

לגבי הציפצוף לעשרים שניות ,

בוא אני אתן לך הסבר כדי שתבין כמה בעייתי זה

יש לי בבית תינוקת בת חצי שנה , יש לך מושג מה קורה לתינוקת כזאת

אחרי שעשרים שניות היא שומעת את האזעקה שלך ?

היא מתחילה לבכות ומעירה את ההורים (ואני לא רוצה בכלל לחשוב מה קורה אם יש שני תינוקות בבית - הלך הלילה )

ומה ההורים עושים ? האמא קמה להרגיע את הילדה והאבא קם לשרוף לך את האוטו

יש לך חשש רציני לגביי האוטו ? תשים איתורן או כל דבר אחר בסגנון

ששולח לך SMS שמישהו נוגע לך באוטו ומתקשר אליך כאשר פרצו

אתה תדע על כל שטות והשכנים שלך יפסיקו להתלונן

אפילו אתן לך המלצה

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=10150266489807860&set=a.213206632859.131275.689637859&type=1&theater

תתעלם מהעובדה שזה לשני גלגלים , הוא יעשה גם לרכב בשמחה

פורסם

מצד אחד אני מבין את הבקשות של השכנים, ובתור שכן שלך הייתי מתעצבן מציפצופים וכו'

מצד שני, אני מסוגל להבין את הדאגה לרכב, יש לי רכב מאוד ישן עם סנטימנטים ואופנוע מאוד חדש ואם היה מישהו שיאיים בפריצה לאוטו או בנזק לאופנוע ואח"כ היה אומר שבא לו לתת לי כאפה, קשה לי להאמין שהוא היה נשאר עומד באותו הרגע וכנראה שגם חלק מהשיניים לא היו נשארות לו.

אבל זה אני.

או שאתה יכול כמובן לחפש את העמק השווה ולא לנג'ס לשכנים שלך עם האזעקה.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

אני אנסה לצייר את הסיפור כאילו מנקודת עניים של שכן שהיה כותב בפורום ותחשוב איך אתה היית מגיב:

יש לי שכן , נראה בריון כזה עם קולט ישנה.

האזעקה שלו מצפצפת מכל עלה נידף ברוח ומעירה אותי בשעות לא שעות.

אם זה לא מספיק - זה אפילו לא שהוא בודק מה קרה ומכבה אותה - ולעיתים היא מצפצפת חצי דקה בלי להכבות באמצע הלילה.

פנינו אליו - והוא שלח אותנו לחפש ולקרא לו משטרה מצידו.

מה אפשר לעשות?

אז תחשוב את כל זה + שנה של לקום באמצע הלילה בגלל אזעקה שלך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
תודה לכל מי שענה עד עכשיו.

הזאעקה מצפצפת ל-20 שניות בדיוק ונכבית מעצמה, אני באופן אישי לא הולך לרכב כל פעם, אני רק שמתי את האזעקה ואת החיישנים כך שבעצם רק שינסו לפרוץ, זאת אומרת ברגע שיקרבו איזה מברג או כלי אחר למנעול ויהיה מגע אפילו הקל ביותר ישר האזעקה תצפצף ואז פשוט יברחו או יבינו שלא כדאי לבזבז זמן על הרכב.

אם תהיה אפשרות לכוון את האזעקה ככה שרק שנוגעים היא תצפצף אני אעשה את זה אפילו עכשיו, העניין שלהתחיל להוריד ולשחק ולבדוק יעשה אפילו יותר רעש ובלגן מאשר להשאיר את זה ככה.

אני ניגש פיזית לרכב רק שאני רואה שיש מעל 2-3 צפצופים ברצף אחד אחרי השני, ושאני מגיע ב99.9% מהמקרים מישהו חנה לידי שהוא פותח את הדלת על הרכב שלי כמה וכמה פעמים כי הוא מוציא דברים מהרכב, מן הסתם ברגע שאני מגיע +הסבר קטן ומנומס הוא פשוט מבין שאפשר לפתוח את הדלת גם בלי לדפוק אותה בחוזקה על הרכב שלי.

אשמח לעוד תגובות.

ממש בקרוב לא תצטרך את האזעקה ואף אחד כבר לא ינסה לגנוב לך את האוטו כי מי כבר גונב אוטו שרוף?

אני אדם מאוד רגוע אבל אם הרכב של השכן שלי היה מצפצף 3 פעמים ביום ל 20 שניות כל פעם בלי שהנבלה בכלל טורח לבוא ולבדוק מה קורה זו שאלה של זמן עד שלא היה לו אוטו יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה הבעיה בארץ עם החזקה של מכוניות שערסים "אוהבים". הייתי גם רוצה להחזיק איזו הונדה שפיץ חמודה ושמורה, או קולט. אהבתי לנהוג על קולט של חבר. אבל הבעיה שהרכבים האלו מושכים עניים, למרות שהם זולים תמיד ירצו לשרוט לפרוץ להזיק.

אני לא חושב שיש לך מה לפחד מהבן 50 הזה. אולי תנסה להחנות במקום אחר? ותמצא אופציה אחרת, שהאזעקה לא תעיר אנשים בלילה. אל תשאיר דברים יקרים ברכב, שלא יבלטו הרמקולים הרדיו דיסק. סע לים תכוון את האזעקה שלא תטריד ממש.

יש לך מזל שהשכנים שלך כנראה אהבלים, אנשים אחרים היו יכולים להתקשר למשטרה לומר שהאזעקה שלך מפריעה להם.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

למה אתה לא משתמש באופציית הדריכה השקטה? גם אצלי מותקן ביפר והוא על הרגישות הכי גבוהה ולכן לפעמים מצפצף גם בגלל שעבר אוטו על יד. אני משתמש קבוע באופציה של דריכה שקטה ואז במידה ומישהו נוגע באוטו אז השלט מצפצף וברכב רק מופעלים הוינקרים. לי זה מתאים כי אני "קופץ" לבדוק את הרכב בכל צפצוף.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

עם כל הכבוד, אתה מתנהג בבריונות כלפי כל שכניך. מציע גם - ללכת למקום מרוחק, לשחק עם הרגישות ולפתור את הנושא.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
רכשתי אזעקת ביפר וציידתי אותה במיטב החיישנים... + התראה בשלט.

גם לי יש אזעקת ביפר על הדייהטסו המשפחתית, וגם אותה ניסו לגנוב או לפרוץ לא אחת (דרום נתניה).

כשבוע לאחר ההתקנה, ביליתי שעה אצל המתקין בכיוון החיישנים, כמות ההתראות ירדה מאז דרסטית.

עם כל זה, לא הייתי מעלה על דעתי להפעיל את האזעקה על צפצוף ולעזוב את האוטו למשך יותר מרבע שעה.

מיום ההתקנה תיכנתתי את השלט כך שהדריכה השקטה מתבצעת בלחיצת כפתור, ולימדתי את אמא שלי כיצד

להשתמש בפונקציה הזאת. הפעמים הבודדות שבהן אנו משתמשים בדריכה הרגילה הן כשאני מבקר בארץ ואז

נאלץ להשתמש בשלט השני (ה"טיפש") שפשוט אין לו את האפשרות.

אתה מנהג בצורה אגואיסטית, וזה שניסו לגנוב לך את האוטו זה לא תירוץ. אתה לא יודע למי ברחוב שלך יש

ילדים קטנים, מי חזר הרגע ממשמרת לילה וצריך לישון כמו בן אדם וכו'. אם כבר השקעת באזעקה איכותית

ואתה מקבל בכל מקרה את ההתרעה לשלט, אזי אין שום הצדקה שתשאיר אותה מצפצפת.

מה לדעתכם אני אמור לעשות עכשיו במצב כזה?

בלי קשר להתנהגות שלך, אני מתרשם שמדובר בבטלן השכונתי, כזה יש כמעט בכל מקום. מה שהאנשים

האלה מבינים זה כבוד, בשבילם הכל אישי בד"כ. הם לא מטריחים את עצמם באנליזה יסודית של המצב,

אלא בעיקר מחפשים מי מנסה לדפוק אותם.

הפתרון במקרה הנ"ל, במיוחד לאור העובדה שאתה מתראה עם הבחור לעיתים קרובות, הוא פשוט למדי.

תזמין אותו לקפה אצלך בבית (או בשווארמה השכונתית), תסביר לו שלא התכוונת להאשים אותו ותתנצל.

דבר איתו כמו ערס מצוי/טבח בחיל החימוש/ש"ג בחיל האוויר (מה שאתה מכיר יותר טוב), תבכה על זה

שכבר עשר פעמים ניסו לגנוב לך ת'אוטו (לא את האוטו, ת'אוטו - זה חשוב..!) ועל זה שהמדינה הולכת

לעזאזל, תמצאו תחומי קיפוח משותפים, אתה יודע... אחרי שעשית לו כבוד והזמנת אותו לקפה של עשר

שקל, תבקש ממנו שישים עין על האוטו ויגיד לך אם הוא רואה מישהו מתעסק איתו במהלך היום. מנקודה

זו ואילך - שיתוף הפעולה שלו מובטח.

איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

• תוכן חדש...