Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אישי של רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

קודם כל נעים מאוד אני ג'וש , ממש מרוצה מהפורום הזה.

חשבתי על הרעיון לייבא רכב ,שהיבואן לא מביא לארץ משיקולים שלא מובנים לי.

האם זה יותר יקר? מה הפרוצדורה להתחלת תהליך כזה?

תודה לכולם.

סוזוקי סוויפט 85 ידנית - משופצת ובועטת.

:evil:אונו טורבו ידנית - the force

העבר אין ,העתיד עדיין וההוה כ ה ר ף ע י ן ...........

פורסם

זה תלוי בסוג הרכב, והמדינה ממנה אתה רוצה לייבא.

סביר להניח שזה יצא לך זול משמעותית מהמחירים שאתה מורגל אליהם בארץ.

אני יכול לקשר אותך, אם אתה מעוניין.

פורסם

אני ייבאתי רכב לארץ לפני מס' חודשים. אוכל לסכם את החוויה במשפט אחד: It's a pain in the ass!!

לעצם העניין; כדאי לקחת בחשבון מס' קריטריונים, בטרם תיכנס לפרטים נוספים. ניתן לייבא רכב בתנאי ש:

1- הייבוא נעשה מארץ הייצור בלבד.

2- גיל הרכב אינו עולה על 24 חודשים.

3- הנסועה היא פחותה מ-20K מיילים.

4- ה'טייטל' נקי - הוי אומר שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות.

5- יש לך Invoice מסודר על קניית הרכב.

לאחר שבדקת שהמועמד עומד בכל הנ"ל, הגיע הזמן לחפש את הכלה (תנסה ב-eBay). לאחר שמצאת וקיבלת לידיך את המסמכים (title, carfax, registration etc.) תוכל למלא טפסים לקבלת רישיון יבוא, לקבל אישור שירות מהיבואן הרשמי של המותג (2,500 ש"ח) ובמקביל ליצור קשר עם חברת שילוח. שים לב - חשוב לוודא קבלת רישיון הייבוא בטרם עגינת האוניה בארץ, אחרת צפוי לך קנס בגובה 4,000 ש"ח!

כאשר הרכב בארץ והרישיון בידיך, צור קשר עם עמיל מכס שישחרר את המכונית. את התשלום למכס (113% מערך הרכב המופיע ב-invoice, 113% בתוספת מעלות המשלוח והביטוח!) יעביר עמיל המכס לאחר שתעביר לו את התשלום הנ"ל בתוספת העמלה שלו (כ-2,000 ש"ח).

לאחר שהרכב קיבל שיחרור מהמכס, אתה יכול להגיע לנמל אשדוד (בדר"כ), לפנות יום שלם, לרוץ בין ה-Overseas למשרד הרישוי שמעברו השני של העיר, להציג רישיון רכב, להדפיס לוחיות רישוי, לבטח את המכונית ו... לצאת שמח וטוב לבב לכיוון תל אביב, שם מר לוי יצחק ישמח להעריך את רכבך תמורת 800 ש"ח.

לאחר כחודש, יהיה עליך לנסוע לבאר שבע (!!), ללא קשר למקום מגוריך, על מנת להעביר את הרכב תקינה ולשלם אגרת רישוי. שים לב שאתה נענש על כך שייבאת רכב באופן עצמאי - אגרת הרישוי תעלה כ-5,500 ש"ח (והתקינה עוד 1,500).

למרות הכל, עדיין משתלם כלכלית לייבא רכב לארץ, למרות שאישית הייתי מוותר על התענוג להבא.

סך הכל עלות אישית לטויוטה סייאנה, 2011, דגם LE עם מושבים מעור ועוד כמה תוספות בתשלום (משומשת קלות עם 5K מיילים): 215,000 ש"ח (וזה אחרי קומבינות שהשתיקה יפה להן) - שזה בהחלט נאה לרכב שכזה.

אה, ועוד משהו קטן -- שים לב שישנה הגבלת העברת בעלות לשנתיים, אז תשכח מ'ביזנס'...

הצלחה רבה!

פורסם
אני ייבאתי רכב לארץ לפני מס' חודשים. אוכל לסכם את החוויה במשפט אחד: It's a pain in the ass!!

לעצם העניין; כדאי לקחת בחשבון מס' קריטריונים, בטרם תיכנס לפרטים נוספים. ניתן לייבא רכב בתנאי ש:

1- הייבוא נעשה מארץ הייצור בלבד.

2- גיל הרכב אינו עולה על 24 חודשים.

3- הנסועה היא פחותה מ-20K מיילים.

4- ה'טייטל' נקי - הוי אומר שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות.

5- יש לך Invoice מסודר על קניית הרכב.

לאחר שבדקת שהמועמד עומד בכל הנ"ל, הגיע הזמן לחפש את הכלה (תנסה ב-eBay). לאחר שמצאת וקיבלת לידיך את המסמכים (title, carfax, registration etc.) תוכל למלא טפסים לקבלת רישיון יבוא, לקבל אישור שירות מהיבואן הרשמי של המותג (2,500 ש"ח) ובמקביל ליצור קשר עם חברת שילוח. שים לב - חשוב לוודא קבלת רישיון הייבוא בטרם עגינת האוניה בארץ, אחרת צפוי לך קנס בגובה 4,000 ש"ח!

כאשר הרכב בארץ והרישיון בידיך, צור קשר עם עמיל מכס שישחרר את המכונית. את התשלום למכס (113% מערך הרכב המופיע ב-invoice, 113% בתוספת מעלות המשלוח והביטוח!) יעביר עמיל המכס לאחר שתעביר לו את התשלום הנ"ל בתוספת העמלה שלו (כ-2,000 ש"ח).

לאחר שהרכב קיבל שיחרור מהמכס, אתה יכול להגיע לנמל אשדוד (בדר"כ), לפנות יום שלם, לרוץ בין ה-Overseas למשרד הרישוי שמעברו השני של העיר, להציג רישיון רכב, להדפיס לוחיות רישוי, לבטח את המכונית ו... לצאת שמח וטוב לבב לכיוון תל אביב, שם מר לוי יצחק ישמח להעריך את רכבך תמורת 800 ש"ח.

לאחר כחודש, יהיה עליך לנסוע לבאר שבע (!!), ללא קשר למקום מגוריך, על מנת להעביר את הרכב תקינה ולשלם אגרת רישוי. שים לב שאתה נענש על כך שייבאת רכב באופן עצמאי - אגרת הרישוי תעלה כ-5,500 ש"ח (והתקינה עוד 1,500).

למרות הכל, עדיין משתלם כלכלית לייבא רכב לארץ, למרות שאישית הייתי מוותר על התענוג להבא.

סך הכל עלות אישית לטויוטה סייאנה, 2011, דגם LE עם מושבים מעור ועוד כמה תוספות בתשלום (משומשת קלות עם 5K מיילים): 215,000 ש"ח (וזה אחרי קומבינות שהשתיקה יפה להן) - שזה בהחלט נאה לרכב שכזה.

אה, ועוד משהו קטן -- שים לב שישנה הגבלת העברת בעלות לשנתיים, אז תשכח מ'ביזנס'...

הצלחה רבה!

גם יבוא רכב אספנות מחו"ל נהיה קשה ומתיש ..

הקושי ביבוא אישי הינו אחד מסמנני הבירוקרטיה שמנהיג משרד התחבו-רע.

פורסם

תודה על העזרה!

סוזוקי סוויפט 85 ידנית - משופצת ובועטת.

:evil:אונו טורבו ידנית - the force

העבר אין ,העתיד עדיין וההוה כ ה ר ף ע י ן ...........

• תוכן חדש...