Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת שאלה דיי כללית אבל אולי מישהו יכול להאיר את עיניי בנושא

בעברי היתי נהג בצבא והיתי אחרי על הטיפולים השוטפים של הרכבים

וממה שאני זוכר ההוראות לגבי רכבים ישנים יותר היו שהם יעברו טיפול לעיתים תכופות יותר... 7 אלף במקום 10

תודה לעונים

פורסם
בצורה הכי כללית - כן, מומלץ לצמצם מרווחי ק"מ בין טיפולים לרכבים מתיישנים.

האם אתה מתכוון לרכב ספציפי כלשהו ?

שבת שלום

אנחנו בכלל חושבים שקובעי המדיניות בענין הזה הם יבואני הרכב, והדיבור על טיפול כל 30000 ק"מ מגיע מנימוקי שיווק ולא מתוך רצון למנוע בלאי, וחברות הליסינג שמחזיקות ציי רכב שנתיים שלוש, ופחות חשוב להם מה יהיה הבלאי לאחר המכירה.

אנחנו ממליצים ללקוחותינו לבצע טיפול שנתי סמוך לטסט אם הם לא עוברים 15000 ק"מ בשנה, אפילו אם נוסעים ברכב פחות , טיפול חובה אחת לשנה!!!

( אני לא מדבר על מכוניות עם קרבורטור ופלטינות, הן מגיעות למוסך לעיתים קרובות יותר ) . ותאמין לי , הלקוחות שלנו מגיעים למוסך רק פעם אחת בשנה, הם לא צריכים יותר. ויש לנו לקוחות עם רכבים בני שנה ובני עשרים שנה ומעלה.

שיהיה שבוע טוב

פורסם
אנחנו בכלל חושבים שקובעי המדיניות בענין הזה הם יבואני הרכב, והדיבור על טיפול כל 30000 ק"מ מגיע מנימוקי שיווק ולא מתוך רצון למנוע בלאי

זו מדניות של יצרני הרכב ולא של יבואנים. וזה כמובן מגיע מנימוקים שיווקיים, בשביל לשפר את תחרותיות הדגם ולהוריד הוצאות אחזקה ללקוחות.

ולדעתי לא חכם לא לנצל את זה.

שום יבואן בארץ לא הגדיל את מרווחי השירות שקבע היצרן. (ואם היה עושה כך, תיקונים במסגרת האחריות היו על חשבונו ולא על חשבון היצרן)

אצל חלק מהיצרנים מדינת ישראת מוגדרת כ"תנאים רגילים" כמו באירופה ומרווחי הטיפולים הם כמו באירופה.

אצל יצרנים אחרים מדינת ישראל מוגדרת כ"תנאים קשים" בגלל האקלים ותנאי שימוש האופיינים והיצרן מנחה להשתמש בתוכנית טיפולים לתנאים קשים שפירוה קיצור של מרווחי השירות (ברוב המקרים קיצור לחצי מהתקופה המומלצת לתנאים רגילים)

לגבי טיפול פעם בשנה או כל 15 אלף - אני כמובן מכבד את דעתך המקצועית, אבל יש ויש.

לפני 20 או 30 שנה היה נהוג לבצע טיפול כל חצי שנה או כל 7500 או 10000 ק"מ. אם נלך עוד אחורה - היו עושם טיפולים כל 5000 ק"מ.

אבל מאז חלה התקדמות מסויימת, מרווחי השרות גדלו לשנה, ובתקופה אחרונה לשנתיים. ויש כבר מנועי דיזל עם מרווח טיפול של 50 אלף קילומטר.

כך שאני לא רואה בעיה להצימד להוראות היצרן.

כמובן שבשימוש בחלפית תחליפים יש לקצר את מרווחי השרות

פורסם

אני עדיין לא מבין מספר דברים..

כבעל רכב משנת 92 שעדיין (כמו תמיד) מבצע טיפולים כל 16000ק"מ (10000 מיילים) - בדיוק כמו שמופיע

בהמלצות יצרן. בארץ, משום מה, את המיילים מישהו הפך לק"מ ולכן רכב בארץ "צריך" לבצע טיפול כל 10000ק"מ.

מדוע לקצר את הזמן לרכב ישן? אצלי עדיין המנוע חזק מאוד ללא קיצור הזמן.

אני לא מבין "תנאים קשים" - מנוע הרכב בארץ ומנוע באירופה עובדים כמעט באותה הטמפרטורה שהיא טמפרטורת העבודה

של המנוע, זה לא משנה עם 40 מעלות בחוץ או אפס מעלות - מישהו יכול אולי להסביר לי בבקשה.

תנאים קשים מתייחסים לאבק - וכאן אני מסכים שיש להחליף את מסנן האויר ולקצר את הזמן בין ההחלפות.

כנ"ל לגבי איכות הדלק - וכאן לקצר את זמן החלפת מסנן הדלק.

אך למה שמן מנוע ?

פורסם

לגבי זה שלא קיצרת את מרווח הטיפולים ואתה ממשיך לטפל לפי הוראות היצרן - תומך לחלוטין.

לגבי תנאים קשים - מדובר במספר מרכיבים, כמו אקלים חם, אבק רב, צפיפות תנועה שגורמת למהירות ממוצעת נמוכה, מדינה קטנה עם אחוז נמוך יחסית של נסיעות ארוכות במהירות קבועה, מזגן שפועל רוב הזמן, ועוד.

ברור שיש מקומות עם תנאים קשים הרבה יותר, ולכן אין דעה אחידה, יש יצרנים שמחמירים פחות ויש מחמירים יותר.

לגבי שמן מנוע - מאחר ומהירות נסיעה ממוצעת כאן נמוכה יחסית, לרכב ממוצע לוקח יותר שעות מנוע בשביל לצבור את אותם 15 אלף קילומטר, ולכן נדרשת החלפת שמן בתדירות גדולה יותר.

• תוכן חדש...