Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה קניתי לא מזמן טויוטה יאריס TS עם 150 אלף ק"מ

לאחרונה יצא לי קצת להתגרזן על האוטו - אחרי הכל רכב מאוד מהנה לנהיגה. - כתוצאה מהתגרזנויות אלו וק"מ לא נמוך כנראה גמרתי על הקלאץ' כי נקודת החיכוך שלו נהייתה גבוהה וגם הדוושת קלאץ' נהייתה קשה יותר ללחיצה.

השאלה מה היא הדיאגנוסטיקה של הבעיה(עד כמה שאפשר להבין)?

מה מומלץ לעשות?

להחליף קלאץ'?

אם כן אז איזה מומלץ?(מקורי, מחוזק ועוד...)

מה עלות של דבר כזה?(אני רוצה להתכונן כלכלית)

תודה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

קודם כל מומלץ לשמור על הרכב ולא לקרוע אותו. הנהיגה הפרועה הזאת תעלה לך הרבה במצב המכאני של הרכב. אי אפשר לקחת רכב רגיל ולנהוג בו כאילו היה רכב מרוץ.

לגבי העניין- הפרדה גבוהה ודוושה קשה יותר מסמנות שחיקה של דיסקת החיכוך. כל עוד אין בעיה של החלקה או הפרדה לקויה (כתוצאה מנזק במנגנון) אין סיבה להחליף קלאץ'.

פורסם

אני הייתי מטפל בזה ולא מזניח, לתקלות יש תכונה מוזרה כזאת שהן רק מחמירות עם הזמן.

רשום כאן או שלח לי בה"פ את מספר השלדה שלך ונראה מה אפשר לעשות. להערכתי הזהירה הקלאצ' של ה T SPORT ושל היאריס הרגילה זהים, מה שאומר שהמחיר לא אמור להיות בשמיים ותוכל למצוא תחליפיים במחיר זול יותר.

לגבי מחוזק, אני לא ממליץ. נקודת החיכוך של קלאצ'ים "ספורטיביים" בעייתית ועובדת יותר בסגנון של on/off. זה לא נעים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממה שביררתי בנתיים במוסכים מורשים של טויוטה המחיר הוא כ-3500 ש"ח!!! חלקים + עבודה

ההצעה הכי זולה שקיבלתי היא 3000, למה זה עסק כזה יקר??

נאמר לי שהקלאץ' הוא לא זהה לזה של היאריס הרגילה.

איזה מוסך טויוטה מומלץ לבצע את ההחלפה? מאחר ורוב המקומות שהתקשרתי אליהם לא התעסקו עם הרכב הזה.

ואם אני לא הולך לטויוטה יש מוסכים אחרים מומלצים?(אזור דרום ומרכז)

2008 AUDI S3

פורסם

מחירי החלקים של יוניון מוטורס מעולם לא היו זולים. אני מאוד בספק לגבי מה שאמרו לך לגבי הקלאצ' ולכן אם תיתן לי מספר שילדה אוכל לבדוק עבורך האם באמת מדובר בקלאצ' מיוחד.

כל מוסך יבצע עבורך את העבודה, אין ברכב הזה שום דבר מסובך או מתוחכם. בד"כ שאתה מתייעץ עם מוסך כדאי להגיע עם הרכב ולא לשאול טלפונית. השם "ספורט" בטלפון גורם חלחלה להרבה מוסכניקים ונציגי חברות ביטוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השם "ספורט" בטלפון גורם חלחלה להרבה מוסכניקים ונציגי חברות ביטוח.

איתמר.

חחחח אהבתי!

2008 AUDI S3

פורסם

אוקיי, בדקתי עבורך.

הקלאץ' ב T SPORT אכן שונה מהקלאצ' ביאריס הרגילה אם כי המק"ט דומה מאוד. על אף זאת יכול להיות שיש הבדל בקוטר, יכול להיות שהקלאצ' ב T SPORT מחוזק ביחס ליאריס הרגילה (ולפי התוכנה זה בהחלט הגיוני מאחר הוא מופיע גם על גרסאות של MR2 וסליקה) ויכול להיות שסתם מדובר בסדרת ייצור אחרת מספק אחר שקיבלה מק"ט חדש.

עד שלא מפרקים, רואים בעיניים ומשווים לקלאצ' של יאריס רגילה אי אפשר לדעת (ולפעמים גם מראה עיניים לא מספיק).

בקיצור, יש לך שתי אופציות כרגע אם אתה רוצה להיות ב safe side.

1. לרכוש את החלפים מטויוטה.

2. להזמין מחו"ל, תהליך שיקח זמן אבל כנראה יהיה זול יותר.

אם תרצה להזמין מחו"ל נתקדם לשלב הבא.

איתמר.

פורסם

תודה רבה על העזרה איתמר!

אני יעשה קצת חושבים ואני יחליט לאן זה ילך, כרגע לדעתי העדיפות היא לקנות בארץ מאחר ולפחות יש לך "אמא ואבא" שנותנים לך אחריות מסויימת.

אולי דווקא קלאץ' חלופי יכול להוזיל את העסקה ועדיין יספק את הסחורה.

2008 AUDI S3

פורסם

ואם אני אומר לך שקלאץ' חדש ומקורי עולה בארה"ב 47$ (רק הדיסקה, ללא שמש ומיסב לחץ), עדיין תשקול מה לעשות? :wink:

איתמר.

פורסם

וואלה מחירים כאלו לא ראיתי בשום מקום, הכי זול באי ביי זה 300 דולר ממה שאני מצאתי.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=yaris+ts+clutch&_sacat=0&_stpos=&gbr=1&_odkw=yaris+clutch&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

בכל מקרה יש עוד מחזירי שמן ואולי גם חריטה של גלגל תנופה...שזה כבר לא כלול בקיטים שנמכרים.

אשמח אם תשלח לי לינק.

2008 AUDI S3

פורסם

מה שמצאת זה קיטים שלמים שכוללים דיסקת חיכוך, שמש ומיסב. בנוסף אלה חלקים משופרים וכמו שכתבתי קודם אני לא יודע כמה הם יהיו נוחים לשימוש יום-יומי. כמו כן שים לב כי אין בארה"ב יאריס מדור I ו II, יש רק יאריסים מהדור שהופיע אצלנו ב 2007 אבל לדעתי הקלאצ' יתאים.

אבל

מלבד ההחלקה רשמת שהקלאצ' גם הפך להיות קשה, וזה לא אמור לקרות בקאלצ' הידראולי. אני מציע שתלך למוסך ותן להם את העבודה וזהו. אני מאמין שלא יקרה שום דבר אם יתקינו לך קלאצ' של יאריס רגילה (מה שאומר שיש תחליפיים זולים ואף איכותיים יותר) או שבכלל אין הבדל ביניהם למעט מק"ט שונה בגלל יצרן.

איתמר.

• תוכן חדש...