Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית אייפון משומש

Step
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

החלטתי להשתדרג קצת מהמכשיר SE K800 הנוכחי שלי לאייפון 3GS משומש. (תודה לאסף כמובן על ההכוונה הספציפית לדגם)

כידוע קניית אייפון משומש די מסוכנת מכיוון שניתן ליפול על מכשיר שיוכרז כגנוב מספר ימים לאחר הקנייה- לצורך כך יש לבצע זכרון דברים והתחייבות מצד המוכר שלא להכריז על המכשיר כגנוב\אבוד ובכך למנוע נעילת IMEI (או מה שזה לא יהיה)

האם זה מספיק? ואם המכשיר בכל זאת ננעל, והוא במקור מרשת אורנג', אני לא אוכל להשתמש בו באף אחת מהחברות בארץ, נכון?

מצד שני יש את הצד של קניית מכשיר תקין-

איך אני יכול לבדוק שהאייפון שאני קונה הוא תקין ב100%, ובמקרה של תקלה מה אני עושה? האם בעקרון יש אפשרות לתקן את כל התקלות בצורה ביתית בהנחה שקניית החלפים היא מאיביי.

הבנתי שלהחליף מסך LCD או טאץ' זה לא בעיה בכלל, אבל מה קורה אם משהו יותר מסובך מתקלקל?

יש סבירות שזה יקרה? יש אפשרות להמנע מכך באופן כלשהו?

פריצה-

מאיזה גרסה צריך להיות המכשיר או המודם כך שאני אוכל לפרוץ אותו?

יש גרסאות שלא ניתן לפרוץ?

האם קל לבצע ביטול נעילת SIM (פרי-סים)?

האם אוכל למצוא 3GS במחיר של כ1200-1300 ש"ח?

אני חושב שכיסיתי את הצדדים החשובים והיקרים של הקנייה, האם יש משהו ששכחתי?

מצטער על כמות השאלות, אני משתדל לעשות את שיעורי הבית שלי כך שלמעמד המכירה אגיע מוכן :-D

תודה רבה לכל העוזרים והעונים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי סים-פרי - אם מקור המכשיר הוא באחת מהחברות בארץ, יש לדרוש מהמוכר שיפתח אותו לסים-פרי (ללא תשלום) לפני המכירה.

החברה לא תפתח לך אותו אם הוא רשום על לקוח אחר.

נשאלת השאלה איך לבדוק שאכן המכשיר סים-פרי מקורי ולא ע"י תוכנת unlock כזו או אחרת, בטח הגורו אסףאסף יודע...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפתוח מגירת סים - לראות שיש רק סים - ולא מתאם.

להכניס סים של חברה אחרת.

לבדוק שאם הפלאפון פרוץ - אין בסידייה מותקן Wintersnow או אחת הפירצות Unlock האחרות.

(או פשוט לשאול אותו - אם הוא מוכן איתך לשדרג לגירסא הכי חדשה :) - קל לעשות ג'יילברייק בימינו אז אין מה לדאוג)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט תפרמט אותו במקום ותנסה לאקטב אותו עם סימים..

בעיקרון הכל כמעט אפשר לתקן..

ממליץ לך לבדוק פקדי צד כלומר הדלקה, ווליום ובורר רטט בדגש על הבורר רטט שהוא לא משחק ומפעיל תרטט סתם.

תוודא מדבקות קורוזיה לבנות.

תוציא שיחה ותקבל, בדוק קליטה.

תושבת סים - לחץ על החלק העליון של התצוגה ובדוק אם המכשיר עדיין מזהה את הסים.

וודא מקוריות פלסטיקה בעזרת בדיקת תאימות בין הזכרון של המכשיר למה שרשום מאחורי הפנל אחורי.

אם ממש באלך תפתח את 2 הברגים למטה ותראה שהתצוגה והטאצ מקוריים - מדבקות עם ספוג כתומות על הפלאטים.

וודא תקינות שקע אופציות שאין שברים\קורוזיה והמכשיר נטען תקין ואין הערה של אביזר לא נתמך וכו'

בדוק תקינות של קישוריות כגון בלוטוס, גיפיאס וWIFI.

בהצלחה נראלי שזה יספיק :]

כרגע כלום =[

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רכשתי בערך כ 3 מכשירי 3GS.

הבדיקה בכולם הייתה זהה, דבר ראשון בודקים שהמכשיר סימפרי, מכניסים סימ של חברה שונה ובודקים שיש קליטה, בודקים שבסידיה לא מותקן אולטראסנאו (הפריצה שנותנת סימפרי למכשירים אמריקאים).

עכשיו מרים טלפון לאמא\אבא\חבר\חברה, ובודק שהם שומעים אותי ואני אותם כמו שצריך, מפעיל ספיקר רואה שעובד.

אחד הדברים שהכי חשוב לבדוק ב3GS זה הגרסה של המודם! יש גרסה מאוד בעייתית 6.15.00, ניתן לבדוק את גרסת המודם דרך הגדרות המכשיר >> כללי >> אודות, אם מדובר בגרסה הזאת תתרחק, הגרסה הזאת גורמת לGPS לא לפעול ולבטריה שנזללת.

וכן אין שום בעיה למצוא אייפון 3GS במחיר שציינת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכל העונים (:

mormaish, אני בספק אם מישהו מהמוכרים יאפשר לי לפרק את המכשיר שלו במעמד הרכישה, כך שלפרק פאנלים\מסכים\להוציא ברגים לא ממש בא בחשבון לדעתי. ומה זה מדבקות קורוזיה לבנות? מה זאת אומרת ללחוץ על החלק העליון ע"מ לבדוק את התושבות סים? ואת כל השאר כגון קישוריות, שיחות, ובקרי צד אכן אדאג לבדוק. תדוה רבה!

כמו כן הבנתי מדבריכם שבסידיה לא אמור להופיע שום סוג של סנואו (אולטרה\ווינטר או שיש עוד? סוגים). מפה עולה השאלה, מה זה סידיה לאזעזל? :lol:

כפי שהבנתם אני בור לגמרי בענייני אייפון, המקסימום שאני יודע זה ללחוץ על כפתור הHOME ולחפש את פרוט נינג'ה על השולחן עבודה.

הומלץ לי בפרטי על כך שיש להכיר את האדם ממנו קונים ולסמוך עליו \ לעשות העברת בעלות.

מכיוון שאני לא מכיר אף אחד עם אייפון למכירה, זו לא האופציה.

מה עם העברת בעלות? אפשרי? מבלי להכנס לצרות עם חברות הסלולר.

האם היו הרבה מקרי מרמה גם עם זכרון דברים חתום עם עותק ת"ז?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת היא ששמעתי על כמה מקרים שבהם האייפון הוכרז כגנוב, אך זה קורה בעיקר עם האייפון 4 הפפופולרי יותר, למצוא 3gs שהוא סימפרי ולא נקנה בארץ יהיה קל.

הציעו לך לבדוק את מגירת הסים כדי לבדוק אם קיים טורבו סים, אתה יכול לדלג על זה כי ב3gs כבר אין שימוש בטורבו סים, מכשירים שהם סימפרי עובדים יופי ומכשירים ״נעולים״ פשוט עובדים עם אולטראסנאו. ( חשוב להבין שאני מדבר רק על ה3gs במקרה של אייפון 4 מדובר על משהו שונה לגמרי )

באייפון גם ככה אין שום פאנליים לפרק או לפתוח ברגים, ובתאלכס אין לך שום צורך, אם יש כיסוי תוריד אותו ותבדוק שאין סריטות מאחורה ( אם מפריע לך ) במיוחד תבדוק עם קיימות שריטות על המסך ושהם לא מפריעות לטאצ׳ במכשיר.

דבר נוסף, ווינטרבורד זאת תוכנה שדרכה שולטים בכל מיני עיצובים שמורידים מהסידיה ( ממש כללי, תריץ חיפוש בגוגל תקרא עליה קצת יותר ) האולטראסנאו זה התוסף שפותח מכשירים שנעולים ( אמריקאיים ). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סידיה זה פריצת ג'ילברייק, בעצם זו חנות אפליקציות שלא קשורה לאפל.

פשוט תחפש את האייקון של סידיה cydia_icon_sm.gif

בתוך סידיה הולכים ל MANAGE (בפנל למטה) --> SOURCES באמצע --> REPO666.ULTRASN0W.COM מהרשימה.

אם יש ליד ULTRASN0W וי ירוק אז זה מותקן וזה אומר שיש לו סימפריי דרך התוכנה ולא מקורי מהחברה.

אם מותקן לו אולטרסנאו כנראה שזה אייפון מחו"ל, זה לא בעייה אבל אם זה אכן ככה אז לא תוכל לעדכן אותו בשיטה הרגילה דרך אייטונס.

אם אין סידיה אז הפלאפון לא פרוץ בשום דרך.

לגבי גרסת מודם, כמו שאמרו אם זה 06.15.00 אז להתרחק כמו מאש.

אם זה גרסה 05.14.02 ומעלה אז אי אפשר לעשות סימפריי מבלי לשדרג ל06.15.00 ולאבד את הGPS.

אם זה גרסה נמוכה יותר מ05.14.02 אז בשום אופן לא לעדכן דרך אייטונס לפני שמדברים אם אסף :)

חוץ מזה תבדוק שזה יהיה 3GS ולא 3G, חיצונית ההבדל ביניהם מזערי ורק מאחורה בפנל הצבע בכיתוב של אייפון אלומיניום.

אם זה 32GB אז זה יכול להיות רק 3GS, אם הגרסה יותר גבוהה מ4.2.1 אז כנל זה 3GS, אבל אל תסמוך על גרסה בלבד אפשר לזייף אותה בכמה שניות.

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על העזרה!

עדיין לא הבנתי מה הן מדבקות קורוזיה לבנות, יש איזה הסבר?

גם לא הבנתי מה זה לאקטב, מה זה איך זה וכו'. מתי המכשיר אמור להתאקטב ומתי לא?

ובגדול, האם לחפש מכשיר עם הכי פחות פריצות, בגרסה כמה שיותר חדשה, פרי סים חברה ולא פרי סים דרך פריצה, ומודם עם גרסה שהיא לא 6.15.00.

Ave, אמרת שהגרסה צריכה להיות גבוהה מ05.14.02 ע"מ לפרוץ לפרי סים. הכוונה לפריצת האולטרהסנואו או שיש עוד פריצות?

ובכללי, יש עוד דברים שאני אמור להסתכל עליהם בקניה?

וסיכמתי פה בכללי את מה שהמלצתם לי לבדוק כך שאני אדפיס ואוכל לבדוק בקניה:

לבדוק פרי סים-

במידה וכן, לבדוק שלא מותקנת פריצת ULTRASNOW אלא הפריסים מקורו בחברה\ייצרן.

גירסה-

לוודא שגרסת המודם היא לא 6.15.00.

עוד בדיקות-

כל הכפתורים בצד, האם פועלים.

בקר רטט שעובד כמו שצריך ולא זז חופשי ומפעיל רטט מתי שבא לו.

ללחוץ על האיזור של הרמקול כדי לבדוק שהמכשיר עדיין קורא את הסים.

לבדוק טעינה וחיבור, האם הכל עובד ואין סימני קורוזיה או הודעת "אביזר לא נתמך".

לבדוק בלוטוס, GPS, וWIFI.

לעשות שיחה ולראות אם שומעים בשני הצדדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוץ מאולטראסנאו אין פריצה אחרת, אם דרוש לך סים פריי אז תחפש או גרסה נמוכה מ05.14.02 או סים פריי מהחברה.

מאקטבים רק אחרי שדרוג דרך אייטונס.

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכי טוב לקנות משומש מחו"ל לדוגמה מEBAY. אפילו אם שם הוא גנוב, בארץ הוא יעבוד פיקס וגם המחיר לרוב יותר זול.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^ יש איזה אתר שעוזר לך לחשב את המיסים +המכס +כל דבר שעולה לי כסף בקניית אייפון בסכום כזה ?

תודה.

איך אני מוודא שאייפון 3GS שנקנה בארץ,לאחר שאקנה אותו -המוכר לא יצהיר עליו כגנוב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שהבנתי יש 2 אפשרויות:

- זכרון דברים, שזה עדיין משאיר לך סיכוי להידפק.

- העברת בעלות, שמבוצעת עם התשלומים החודשיים, כלומר אתה מקבל לא רק את המכשיר על שמך אלא גם את התשלומים הבאים עליו ואת החבילה של החברה הסלולרית.

לגבי קנייה בחו"ל, לדוגמא מאיביי (או שיש מקום יותר טוב לקנות בו אייפון משומש?), האם יש איזו דרך שבה אני יכול לעשות קנייה בטוחה מבלי להידפק עם מכשיר שעבר טביעה \ כל החלקים בפנים עברו החלפה \ מכשיר שהולך להדפק לי ביומיים הקרובים?

או שאני מקבל אותו שבור הביתה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...