Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים לחלוטין לגבי מה שאתה כותב על המגאן 2004. גם אם הרכב יעשה בעיות פה ושם, זה עדיין זול בהרבה מאשר להחזיק רכב חדש/ליסינג.

לגבי ירידת הערך של רכב חדש - למה אתה משוכנע שאני מציג ירידת ערך לא ריאלית? הזדמן לך לבחון לאחרונה מה מתרחש באתר יד 2? אחוז ניכר מהרכבים ממודל 2008 מוצעים למכירה באזור של 50K-70K. זה לא משקף כ-50% ירידת ערך?

לגבי עלות תחזוקה אני מסכים שזה זניח יחסית בשלוש השנים הראשונות כשהרכב מצוי תחת אחריות. יחד עם זאת, כפי שציינתי, עיקר העלות של אחזקת רכב היא ירידת ערך ודלק. לגבי ירידת ערך - אפשר לבדוק המספרים באינטרנט; לגבי דלק - זה תלוי בנסועה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב, הכנות שלך ממחישה את מה שטענתי בדיון אחר בפורום לפני מספר חודשים: ברכב ליסינג אנשים נוהגים הרבה יותר לעומת רכב פרטי, אפילו אם מדובר באותו בנאדם בדיוק.

מסכים לגמרי ... הבעיה היא שהתחבורה הציבורית למקום העבודה שלי פשוט לא קיימת (וזה עוד לפני הרפורמה :lol:)

בכל מקרה - לאחר נסיון לברר האם אפשר להחזיר את רכב הליסינג קבלתי תשובה שההחזרה כרוכה בקנס ואין אפשרות כרגע להחזיר את הרכב (כבר די הייתי סגור על ההחזרה של הליסינג)

פורסם
מסכים לחלוטין לגבי מה שאתה כותב על המגאן 2004. גם אם הרכב יעשה בעיות פה ושם, זה עדיין זול בהרבה מאשר להחזיק רכב חדש/ליסינג.

לגבי ירידת הערך של רכב חדש - למה אתה משוכנע שאני מציג ירידת ערך לא ריאלית? הזדמן לך לבחון לאחרונה מה מתרחש באתר יד 2? אחוז ניכר מהרכבים ממודל 2008 מוצעים למכירה באזור של 50K-70K. זה לא משקף כ-50% ירידת ערך?

לגבי עלות תחזוקה אני מסכים שזה זניח יחסית בשלוש השנים הראשונות כשהרכב מצוי תחת אחריות. יחד עם זאת, כפי שציינתי, עיקר העלות של אחזקת רכב היא ירידת ערך ודלק. לגבי ירידת ערך - אפשר לבדוק המספרים באינטרנט; לגבי דלק - זה תלוי בנסועה.

כאשר מדברים על מכוניות "סחירות", 50% זה לא ריאלי.

המחירון של חודש יולי עלה. אני יודע כי אנחנו עוקבים אחרי המחיר של יונדאי i30 יוצאת ליסינג שנת 2008.

יש לאמא שלי אחת שהחודש מסתיים לה חוזה הליסינג (3 שנים על הכביש, הרכב מודל 2008) והמחירון עומד על 81,000 ש"ח.

אנו שוקלים לרכוש את הרכב כי מדובר ברכב שננהג רק על ידי 2 נהגים (אימי ובן זוגה), עשה 37,000 ק"מ ויד פחח או צבעי מעולם לא נגעה בו בישראל. בקיצור, רכב חדש לחלוטין.

לאחר הפחתת חברת הליסינג (שלא מוכנה להוריד יותר מ 15%) יוצא שהרכב עולה לנו 70K ש"ח. בשביל לסבר את האוזן, חדשה מודל 2011 עולה בדיוק 118,000 ש"ח - וזה מחיר "של היום".

כמה עלתה i30 לפני 3 שנים וכמה היא עולה היום ? חשב את ירידת הערך, זה לא 50%.

פתח יד2 וראה בכמה נמכרות i30 מקבילות מ 2008. רמז: מכוניות עם ק"מ נמוך יעלו הרבה כסף, מכוניות עם ק"מ גבוה יעלו מעט כסף. באופן עקרוני, רכב שעשה 25-30 אלף ק"מ בשנה, ימכר מתחת למחירון (ואתה יכול לראות את זה באופן ברור באתר יד2).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אוקיי, גם אם נניח שיש כמה רכבים שיכולים לקבל מחירון, והמחירון שלהם נשאר גבוה, עדיין יוצא שלרוב האנשים עדיף לקחת רכב בליסינג, בהנחה שהם נוסעים באזור 15K+ בשנה.

shlomub - אי אפשר לתלות את כל התיאוריה וכל החישוב שלך על כך שמזדה 3 (בתיאוריה, האם זה באמת כך במציאות? יש 1700 מזדה 3 שנת 2008 למכירה ביד 2 שחלקן הגדול מוצע למכירה בפחות מ-70K) שומרת על ערכה.

לגבי המאזדה 3 , שנת הדגם 2008 התחילה ב 1 למאי 2007 ולכן תאריך העליה לכביש מהותי בקביעת המחיר. אני דיברתי על מאזדה 3 שעלתה על הכביש בדיוק לפני 3 שנים. וכפי שנאמר כאן יש עוד מכוניות "סחירות" שלא יצנחו במחירון 50 אחוז בשלוש שנים.

למי שנוסע 15K בשנה ליסינג ממש לא משתלם גם ביחס לרכישת רכב חדש ואפילו בהלוואה של 100 אחוז, אל תבוא ותספר לי את זה כי אני מחזיק רכב חדש ויודע בדיוק כמה זה עולה לי עכשיו ,וכמה זה עלה לי לפני כשלקחתי ליסינג.

פורסם

לדעתי ליסינג זה לא משתלם היום.

היתה לי i30 ושילמתי בסביבות 4K נטו.

קניתי סקודה פאביה ספייס ב-90000 (ידני), 1:17, וב-20,000 ק"מ לשנה עלות דלק חודשית היא בערך 750 ש"ח לחודש.

עבור רכב חדש, בשנתיים הראשונות אין טסט, וגם הטיפולים הם שיגרתיים.

על פני שלוש שנים, גם עם מחליפים צמיגים ומצבר - עלות חודשית של זה היא 50 ש"ח וזה זניח.

אני מאמין שהחיסכון הוא יותר מ1000 ש"ח בחודש, ואין טעם להיות פראייר.

פורסם

בהחלט כך. ובכל זאת מעניין שעדיין תמצא לא מעט אנשים, חלקם אפילו אינטליגנטים, יודעי ספר וחשבון, מבחינתם כל מי שהתקשר בעיסקת ליסינג דרך מקום העבודה שלו, הוא פרזיט נכלולי שחי על חשבונם.

פורסם

אישית הייתי נשאר עם הליסינג - גם אם התחשיב התאורטי הוא שהמגאן יעלה קצת פחות. השיקולים די פשוטים:

1. קשה לי להאמין שתוכלו לקצץ את הנסועה שלכם בשליש ויותר. בסופו של דבר תשתמשו ב-20,000-25,000 ק"מ בשנה, ואלה יתרכזו ברכב אחד במקום בשניים

2. הרכב הפרטי כבר בן 7, מדובר ברכב שלא נחשב אמין ביותר, אבל בגיל הזה ועם הנסועה שלכם גם טויוטה צפויה להכנס מדי פעם למוסך ליום-יומיים, על חוסר הנוחות וההוצאות הכרוכות בכך.

3. הליסינג דואג לחידוש הרכב אחת ל-3 שנים, מה שלא יקרה לרכב פרטי של זוג שמצבו הכלכלי אינו מזהיר. יש סיכוי טוב שבעוד שנה-שנתיים תרצו להפטר מהמגאן לטוב משהו קצת יותר חדש, ואז יצוצו הוצאות מימון.

4. את הכסף שתקבלו תמורת המגאן ואת ההוצאות השוטפות שהוא עולה לכם תוכלו לחסוך לטובת העתיד.

5. אם אתם זוג ללא ילדים (בעין או בתכנון) תוכלו, בסיום תקופת הליסינג, לבחון אפשרות להמשיך בליסיג עם רכב יותר קטן, שיחסוך בהוצאות - הן בעלות הליסינג, הן במיסים והן בדלק.

6. רכב הליסינג יותר חדש, מן הסתם ציוני ריסוק יותר טובים, והבטיחות חשובה.

7. לא ציינת אם אתה מקבל גילום של הליסינג, שכן אם אתה מקבל גילום כזה התחשיב חד משמעי לטובתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התחבורה הציבורית בישראל היא מהגרועות בעולם. תחשוב טוב אם אתה רוצה להיכנס לבוץ הזה. אם תסתכל מי בעיקר נוסע בתחבורה הציבורית: חיילים + סטודנטים לתואר ראשון + עובדים זרים + עולים חדשים + פנסיונרים + אמהות חד הוריות שעובדות בשכר מינימום. אוכלוסיה חלשה מאוד שלא יכולה בשום אופן להחזיק רכב. כל מי שיכול להחזיק רכב (גם על חשבון דברים חשובים מאוד אחרים), בד"כ עושה זאת, כי בישראל התחבורה הציבורית היא זבל (איחורים בלי הפסקה, נסיעה איטית, פקוקה עם עצירות אינסופיות, עומדים בנסיעה, כולם צורחים מסביבך בסלולרי...), הופכת אותך לבנאדם ממורמר.

פורסם

הליסינג דואג לחידוש הרכב אחת ל-3 שנים, מה שלא יקרה לרכב פרטי של זוג שמצבו הכלכלי אינו מזהיר. יש סיכוי טוב שבעוד שנה-שנתיים תרצו להפטר מהמגאן לטוב משהו קצת יותר חדש, ואז יצוצו הוצאות מימון.

.

מי שיש לו משכורת ממוצעת ושורף על ליסינג כל חודש 4K מהנטו מצבו הכלכלי לעולם לא יהיה מזהיר.

אחרי 3 שנים הוא נשאר בלי רכב ועם מינוס של עשרות אלפי שקלים לעומת כל אופציה אחרת.

פורסם
התחבורה הציבורית בישראל היא מהגרועות בעולם. תחשוב טוב אם אתה רוצה להיכנס לבוץ הזה. אם תסתכל מי בעיקר נוסע בתחבורה הציבורית: חיילים + סטודנטים לתואר ראשון + עובדים זרים + עולים חדשים + פנסיונרים + אמהות חד הוריות שעובדות בשכר מינימום. אוכלוסיה חלשה מאוד שלא יכולה בשום אופן להחזיק רכב. כל מי שיכול להחזיק רכב (גם על חשבון דברים חשובים מאוד אחרים), בד"כ עושה זאת, כי בישראל התחבורה הציבורית היא זבל (איחורים בלי הפסקה, נסיעה איטית, פקוקה עם עצירות אינסופיות, עומדים בנסיעה, כולם צורחים מסביבך בסלולרי...), הופכת אותך לבנאדם ממורמר.

הגזמת. הרבה מאוד אנשים די מבוססים נוסעים ברכבת או בתחבורה ציבורית אחרת. לך תראה את הרכב הנוסעים בקו מודיעין-ת"א למשל - הן רכבת והן אוטובוס.

פורסם
הגזמת. הרבה מאוד אנשים די מבוססים נוסעים ברכבת או בתחבורה ציבורית אחרת. לך תראה את הרכב הנוסעים בקו מודיעין-ת"א למשל - הן רכבת והן אוטובוס.

הרכבת בישראל היא בדיחה. מי שהיא משרתת אותו אולי יעדיף ליסוע בה (אם לא אכפת לו לעמוד) כי זה באמת חוסך פקקים. אבל המסלול של הרכבת בישראל מרושת כ"כ דליל שלרוב האנשים הרכבת פשוט לא פרקטית.

אני דיברתי על האוטובוסים. 12 שנה נסעתי ב 4 אוטובוסים כל יום (אזור השרון-ת"א). לא הכרתי אף נוסע "מבוסס" או אפילו "די מבוסס" שהיה נוסע קבוע באוטובוס. החבר'ה הדי מבוססים היחידים שמדי פעם ראיתי היו על שלילת רשיון או שהאוטו במוסך.

יש בחור בעבודה שלי (רמת גן) שמגיע באוטובוסים ממודיעין, יש ימים שלוקח לו בבוקר 3 שעות להגיע !!, הוא פשוט נמצא בחובות כבדים על הבית, לא יכול להחזיק רכב נוסף בשום אופן.

אוטובוסים זה אומר להגיע מאוחר לעבודה כי האוטובוס מאחר והוא גם נוסע בדרך הכי ארוכה שניתן לדמיין, לא מפספס אף פקק להיכנס אליו, ועוצר כל רגע בתחנות. זה אומר הרבה פעמים לעמוד בדוחק כל הנסיעה (שיכולה להימשך שעה וחצי, ואז תתחיל את היום אחרי הסיוט הזה), זה אומר שאנשים סביבך מנפחים לך את המוח בשיחות אחד עם השני ובסלולרי. בחורף בדרך לתחנה אתה נרטב כולך מגשם, ובקיץ נרטב כולך מזיעה. אף בנאדם לא רוצה להתחיל כך את היום או לסיים כך את היום, בטח מי שטיפה התבסס.

לפותח האשכול, תעשה לעצמך טובה וסע שבוע באוטובוסים לפני שאתה מוכר את הרכב (ורק תזכור שעכשיו זה עוד זהב כי זה חופש, בספטמבר יהיה הרבה יותר גרוע).

פורסם

ניקח את החישוב של השיפוצניק, שנראה לי סביר עד אופטימי. ברכב בן 7 הייתי מוסיף לפחות עוד כמה אלפי ש"ח לשנה לתיקונים, בכל זאת מדובר ברכב שיגיע לנסועה גבוהה, כך שההפרש לשנה מהליסינג יהיה קטן. תוסיף עוד כמה ימים בלי רכב בזמן שהוא מבלה במוסך - כולל הפסד ימי עבודה - והחישוב די מתאזן. מעבר לכך - אני מעדיף לשלם משהו תמורת שקט נפשי של החזקת רכב חדש, גם אם אינו שלי, ואולי דווקא כיון שאינו שלי והדאגה לטיפול בו היא של מישהו אחר. אם אתה מביא בחשבון 4,000 ש"ח אובדן הכנסות בליסיג עליך להביא בחשבון לפחות 3,000-3,500 ש"ח לחודש לרכב הפרטי המתיישן, כך שבסופו של דבר ההבדל בחשבון הבנק כעבור 2-3 שנים לא יהיה גדול, לעומת זאת בריאות הנפש תהיה במצב יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברור לי איך אנשים עושים פה חישובים.

עלות האחזקה הכללית (אובדן ערך + ביטוחים + טיפולים + דלק + רישוי) של שני רכבי קאיה פיקנטו ידניים חדשים מהניילונים היא פחות מ- 4000 ש"ח לחודש, בחישוב אחזקה ל- 3 שנים (שוב, פחות מ- 4000 ש"ח לשני הרכבים ביחד).

למה לכל הרוחות לשקול אלטרנטיבה של רכב אחד (גם אם גדול ומפואר) ב 4000 ש"ח + הוצאות (נפשיות וכספיות) על תחבורה ציבורית ?

פורסם
ניקח את החישוב של השיפוצניק, שנראה לי סביר עד אופטימי. ברכב בן 7 הייתי מוסיף לפחות עוד כמה אלפי ש"ח לשנה לתיקונים, בכל זאת מדובר ברכב שיגיע לנסועה גבוהה, כך שההפרש לשנה מהליסינג יהיה קטן. תוסיף עוד כמה ימים בלי רכב בזמן שהוא מבלה במוסך - כולל הפסד ימי עבודה - והחישוב די מתאזן. מעבר לכך - אני מעדיף לשלם משהו תמורת שקט נפשי של החזקת רכב חדש, גם אם אינו שלי, ואולי דווקא כיון שאינו שלי והדאגה לטיפול בו היא של מישהו אחר. אם אתה מביא בחשבון 4,000 ש"ח אובדן הכנסות בליסיג עליך להביא בחשבון לפחות 3,000-3,500 ש"ח לחודש לרכב הפרטי המתיישן, כך שבסופו של דבר ההבדל בחשבון הבנק כעבור 2-3 שנים לא יהיה גדול, לעומת זאת בריאות הנפש תהיה במצב יותר טוב.

לא חייבים לבחור רכב שעושה 10 לליטר.

לא ברור לי איך אנשים עושים פה חישובים.

עלות האחזקה הכללית (אובדן ערך + ביטוחים + טיפולים + דלק + רישוי) של שני רכבי קאיה פיקנטו ידניים חדשים מהניילונים היא פחות מ- 4000 ש"ח לחודש, בחישוב אחזקה ל- 3 שנים (שוב, פחות מ- 4000 ש"ח לשני הרכבים ביחד).

יש אנשים שנוסעים בבין עירוני, ולא מוכנים להתפשר על חוסר הבטיחות של המיני, גם במחיר של כמה מאות שקלים בחודש.

פורסם

יש אנשים שנוסעים בבין עירוני, ולא מוכנים להתפשר על חוסר הבטיחות של המיני, גם במחיר של כמה מאות שקלים בחודש.

אויש תעשה לי טובה. הפכת את המיני לדו-גלגלי ?, בכל זאת מדובר ברכב 4 גלגלים שקיבל ציון גבוה במבחני ריסוק (ייתכן וייגן עליך טוב יותר מרכבים גדולים יותר ישנים).

ומה אם יתחילו שוב (חס ושלום) פיגועים באוטובוסים, יפסיקו לסוע באוטובוסים ?

ודרך אגב, זה לא הבדל של "כמה מאות לחודש", אלא כמה אלפים.

• תוכן חדש...