Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי ולאור נסיון אישי שלי - אל תתקין קפיצי הנמכה, חוץ מיופי (נניח..) הם לא נותנים הרבה, במיוחד לא בפיג'ו שבאה מוכנה מהמפעל להיות רכב קארטינג ולא צריך להתעסק בשום דבר.

עבור רכב שלא חי במסלול אין בזה שום טעם.

לפי הקילומטרז' נשמע שלא יזיק רענון למערכת המתלים והשיפור הכי טוב שתוכל לעשות בתחום הזה הוא החלפת בולמים+קפיצים+כריות בולם וכו' חדשים ומקוריים.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר'ה, הרכב הספציפי הזה אינו רכב של "תדלק וסע" במטרה להגיע מנקודה לנקודה.

זה רכב שאמור להיות מהנה יותר מהרגיל.

ספציפית הרכב הנ"ל מוזנח למדי - אני ממליץ לך לבדוק קודם כל מה קורה עם מערכת הקירור שלך. רכב תקין לא מתחמם, נקודה.

אם הטרמוסטט לא היה רכיב נחוץ, הוא לא היה על הרכב שלך. תבדוק למה הרכב מתחמם - בין אם זה נוזל קירור נחות, רדיאטור סתום, משאבת מים דפוקה או ונטה לא מתאימה - עדיף לזהות את הבעיה ולחזור למקור.

הצעה שלי - רק חלפים מקוריים. עדיף משומש מקורי מחדש תחליפי.

אל תתבאס מעניין ההוצאות - אני מניח שקנית את הרכב על מנת להנות מרכב מיוחד ולא להתנייד ביונדאי גטס ביום יום.

פורסם

איזה רכב מדהים, הייתה לי כזו שנת 96 , באותו צבע. אחח הגעגועים....

קודם כל דבר ראשון, תחזיר את הטרמוסטט ותשים אחד תקין, כנראה שאתה צריך ניקוי של המערכת קירור כדי להוציא את כל הג'יפה, ואז הוא לא יסתם כל שני וחמישי, במצב הנוכחי שלך אתה גורם בלאי ומבזבז דלק, והמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה

אל תנמיך בשום אופן, לא לא לא! ואל תעלה ל 15, כל הכיף של הרכב ילך לקיבינימט ברגע שתעשה את זה. תישאר בגובה המקורי, אתה יכול לעלות ל 185-55-14 במידת צמיגים שזו המידה של ה GTI וזהו. אולי להחליף בולמים אם המצב שלהם כבר לא טוב. לא להנמיך...

ממליץ לך גם לחפש בפירוקיה אנטירולים קדמי ואחורי מראלי דור 2 או GTI , ועל הדרך גם גיר (ראלי דור ראשון) ותקבל רכב משודרג.

אל תתרגש מכאלו שרושמים שזה הרכב הכי לא אמין שיש, בתור אחד שהחזיק 106ים במשך 5 שנים , ברגע שאתה מיישר קו ואתה שומר על הרכב, הוא מראה אמינות. אני, במשך 5 שנים, נתקעתי רק פעם אחת - בגלל צינור מים.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

אל תתן לאחרים לבעס אותך, נראה לי כואב פה לחלק מהאנשים מסיבות שלא כל כך ברורות לי. תחשוב על זה מנקודה אחרת - מתי עוד תיהיה לך הזדמנות להתעסק בצרפתיה הקטנה שלך בתור רכב כיפי כתחביב?

אומנם אף פעם לא יצא לי לנהוג על אחת כזאת, אבל בתור מישהו שמכיר את האחיות הגדולות שלה אני די משוכנע שהרכב הזה הוא כיף טהור ו-100% פאן בכל נסיעה. זכית להיות הבעלים של השרידים האחרונים של דור מכוניות שכבר איננו.

אולי זה לוקח הרבה הוצאות ויותר שעות נוספות בעבודה, אבל אם אתה נהנה מכל התעסקות ברכב (גם אם זה אומר ל"התקע" במוסך על הבוקר, או להתרוצץ בין פירוקיות\לוחות יד שניה בחיפושים אחרי איזה חלק) אז אין לי ספק שאתה חובב רכב אמיתי.

תתחדש ותהנה ממנה, היא מדהימה! רק דבר אחד לא סיפרת לנו - איך האוטו נוסע עכשיו?? :twisted:

פורסם

רותם כל הכבוד,רואים שאתה אוהב אתה הרכב ולכן אתה משקיע בו.

אני גם חושב שלנסוע בלי תרמוסטט זה לא תקין ,וכמו שאמרו קודמים פה תבדוק את הוונטה שהיא מקורית ותנקה את כל מערכת הקירור.

פורסם
אני מציעה לך, אם אתה מתכנן להישאר עם הרכב הרבה זמן, לדאוג לפרטי המכאניים קודם כל.

אח"כ תחשוב על הנמכה ועוד כל מיני שיפוצים כבדים שהם נטו יופי.

נתחיל מזה שהנמכה איננה רק לפוזה ,הורדת מרכז הכובד של הרכב וזווית גלגול נמוכה יותר יאפשרו התנהגות רכב טובה יותר ,כמה זה יהיה משמעותי ברכב כמו שלך? זו כבר שאלה אחרת.

אני בהחלט מסכים וממליץ לך לראות שהרכב שלך במצב הכי טוב שהוא יכול להיות מבחינה מכנית ובטיחותית ואחר כך להתחיל לעבוד על שיפורים קוסמטיים ומכניים.

תתחדש ושיהיה לך בהצלחה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נוסע בלי טרמוסטט ברכב כבר קרוב לשלוש שנים והכל בסדר חברים.

אז צריך לחמם את המנוע כמה דקות בחניה, לא כזה נורא.

ואם אתם ממהרים אז מתחילים נסיעה בטורים רגועים ולא להשתגע והכל יהיה בסדר.

אבל מצד שני לי יש פחית יפאנית, פה מדובר בצרפתיה עם מזג חם :)

אגב הרכב יפייפה פשוט בצבע הזה, כל הכבוד על ההרפתקאה :D

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אני נוסע בלי טרמוסטט ברכב כבר קרוב לשלוש שנים והכל בסדר חברים.

אז צריך לחמם את המנוע כמה דקות בחניה, לא כזה נורא.

ואם אתם ממהרים אז מתחילים נסיעה בטורים רגועים ולא להשתגע והכל יהיה בסדר.

אבל מצד שני לי יש פחית יפאנית, פה מדובר בצרפתיה עם מזג חם :)

אגב הרכב יפייפה פשוט בצבע הזה, כל הכבוד על ההרפתקאה :D

הכל יהיה בסדר, פשוט אתה שורף קצת יותר דלק ובנוסף מפייח את הפלאגים מעודף דלק לזמן ארוך יותר, עם טרמוסטט תקין אין שום בעיה ולא תתקע.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

כל הכבוד על התעוזה לרכוש רכב שאתה יודע מראש שיהיו לך חיים ממש לא קלים איתו אני מאחל לך שתהנה מהרכב למרות ההוצאות הלא קטנות שיש ושמחכות לך בדרך.. מה לעשות, תחביבים עולים כסף ובתור אחד שלא כ"כ מת על רכבים צרפתיים אני מרשה לעצמי לתת לך המון פרגון!

פורסם
נתחיל מזה שהנמכה איננה רק לפוזה ,הורדת מרכז הכובד של הרכב וזווית גלגול נמוכה יותר יאפשרו התנהגות רכב טובה יותר ,כמה זה יהיה משמעותי ברכב כמו שלך? זו כבר שאלה אחרת.

אני בהחלט מסכים וממליץ לך לראות שהרכב שלך במצב הכי טוב שהוא יכול להיות מבחינה מכנית ובטיחותית ואחר כך להתחיל לעבוד על שיפורים קוסמטיים ומכניים.

תתחדש ושיהיה לך בהצלחה :)

האמת שכשתבתי מה שכתבתי לא חשבתי על ההנמכה, אבל כמובן שזה לא משהו שהוא חובה כמו הפרטים המכניים האחרים,

ואני חושבת שהרכב שלי זה מאוד יעזור 8)

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

התכוונתי כמה זה כבר יכול לעזור לרכב כמו של פותח השרשור ,מצטער אם הייתי לא ברור.

עיניין הדאגה קודם למכניקה של הרכב הייתה הסכמה איתך ,מיותר לחשוב על שיפורים לפני שהרכב מתפקד ב100%.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איזה רכב מדהים, הייתה לי כזו שנת 96 , באותו צבע. אחח הגעגועים....

קודם כל דבר ראשון, תחזיר את הטרמוסטט ותשים אחד תקין, כנראה שאתה צריך ניקוי של המערכת קירור כדי להוציא את כל הג'יפה, ואז הוא לא יסתם כל שני וחמישי, במצב הנוכחי שלך אתה גורם בלאי ומבזבז דלק, והמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה

אל תנמיך בשום אופן, לא לא לא! ואל תעלה ל 15, כל הכיף של הרכב ילך לקיבינימט ברגע שתעשה את זה. תישאר בגובה המקורי, אתה יכול לעלות ל 185-55-14 במידת צמיגים שזו המידה של ה GTI וזהו. אולי להחליף בולמים אם המצב שלהם כבר לא טוב. לא להנמיך...

ממליץ לך גם לחפש בפירוקיה אנטירולים קדמי ואחורי מראלי דור 2 או GTI , ועל הדרך גם גיר (ראלי דור ראשון) ותקבל רכב משודרג.

אל תתרגש מכאלו שרושמים שזה הרכב הכי לא אמין שיש, בתור אחד שהחזיק 106ים במשך 5 שנים , ברגע שאתה מיישר קו ואתה שומר על הרכב, הוא מראה אמינות. אני, במשך 5 שנים, נתקעתי רק פעם אחת - בגלל צינור מים.

:mm_yeah::mm_yeah:

לך על ה185 ,עושה את העבודה הייתה לי כזאת 1994 ,אחרי יישור קו נטו הנאה.

פורסם

שמע, כבר אמרו לך את זה כאן, ואני גם מחזיק בדעה הזאת - הרכב הזה הוא DEAD END.

יותר מדי בעיות.

מכיוון שלא נראה לי שתעיף אותו אז אני במקומך לפני שאני מתחיל להתעסק ב"שיפורים" - דואג קודם כל שהרכב ייסע חצי שנה בלי תקלות. אחרי שזה ייקרה הייתי מתפנה לשידרוגים.

* אם חצי שנה יותר מדי זמן בשבילך, אז לפחות 3 חודשים. וזה כי אני בספק שהרכב הזה יעבור 3 חודשים בלי להיכנס למוסך. :roll:

• תוכן חדש...