Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד לי מה אתה בא להגיד פה?

מה לא הבנת? יש מד חום שמראה טמפ' מנוע סבבה? והוא היה עולה מהר מאוד ל90 מעלות, מהר ממה שאמור להיות במצב תקין (או "רצוי" בשבילך), ואפילו טמבל יבין שזה סימן שאחת מהמערכות שאמורות לקרר את המנוע עובדת לא כראוי, או שהמנוע מתאמץ יתר על המידה, מסיבה כזאת או אחרת (אפילו פילטר אוויר/שמן סתום יכול לאמץ את המנוע, בטח ובטח ששמן לא טוב). אני נוסע עם הרכב נסיעות קצרות, המנוע לא אמור להתחמם יותר מידי מנסיעה של כ10 דקות לכל כיוון, יש מבין? כשאחרי 4 ק"מ נסיעה שקטה המחט כבר על 90 מעלות מבלי שאני מאמץ את האוטו, זה לא נראה לי תקין, ועובדה שעכשיו זה לא ככה. הנזילת מים שהייתה לי הייתה מינורית, לא משהו רציני, כמה טיפטופים מהפלאנג', המיכל מים לא התרוקן לי אף פעם מעצמו.

ואני מאוד מבקש ממך להתאפק עוד קצת ולא לרדת לפסים אישיים, אם לא מתאים לך רק תגיד ואני אעזוב את הדיון בלב שלם, חשבתי שאתה באמת רוצה לשאול, ולא לחפש ריבים, אני לא מתכוון לתת פרטים אישיים על עצמי על דפי הפורום מסיבות כאלה ואחרות, עם כל הכבוד, זה לא לרמה שלי.

כפי שאני רואה הויכוח הסתיים :) אחלה

ובגדול צ'סי מה שהם מנסים להגיד לך זה..שהרכב כן! אמור להגיע לטמפ' עבודה כמה שיותר מהר.. - ושבמידה והרכב שלך לא מגיע לטמפ' עבודה תקינה תוך זמן קצר (אני מתייחס כמובן לזמן שאותו הגדרת) אז יכול להיות שיש בעיה ודווקא אז צריך לבדוק,

אני לא מבין גדול אבל שמתי לב שהדברים שאתה חושב שאתה מבין בהם - הם לא נכונים, חברי הפורום כאן שופכים קצת אור, אף אחד לא נכנס לפסים אישיים - ממליץ לך (כמו שאני עושה) ללמוד מזה מאשר להתנגח בזה..

תודה רבה לכולם על העזרה! :)

נ.ב : קצת מיהרתי לבצע את הטיפול לכן בהזדמנות הראשונה שהייתה לי הכנסתי את האוטו למורשה הכי קרוב, אם היה לי קצת יותר זמן הייתי לוקח את הרכב לרון, כך אעשה פעם הבאה 8)

Toyota Yaris T-Sport 2003

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנחנו עובדים רק עם שמנים שעומדים בתקן המתאים לאותו הרכב

למשל במקרה של הפאביה בתקן 502 VW .

בזמן האחרון אנחנו עובדים עם השמנים של חברת יורול תוצרת הולנד .

מעבר לזה אם ללקוח יש בקשה לשמן מסויים אנחנו נספק אותו .

רון, רב תודות. נשתמע ברגע שיגיע הזמן לטיפול הבא (וזה יקרה תוך חודש / חודשיים) :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לידור, יש ללמוד ויש להתגונן, וזה בערך כל מה שאני עושה בדיון הזה. הבעתי דעה וזכיתי למטר האשמות, זהו פרצופו של פורום וזו פרצופה של מדינה. אני לומד ממי שבא ללמד, לא ממי שבא להתנגח.

חוץ מאייל ואולי RS אף אחד לא התייחס ברצינות לבעיות שהעליתי על השמן, רובכם בחר למצוא בעיות בי - הדרך הכי ישראלית.

אם אתם טוענים שרכב אמור להתחמם מהר מכזה מרחק נסיעה קצר מוקדם בבוקר בהרי ירושלים הקרים, זו זכותכם לחשוב כך, אני רק יודע שהיום לא כך הם פני הדברים, והרכב נוסע נהדר (טפו טפו טפו) בלי שום טיפת רעש/תקתוק/נזילה כמו שהיה לפני כן ומטופל באופן שוטף.

בזמן האחרון אני מתחיל לקבל את ההרגשה שלא נעים לי להיכנס לפורום, ולא רק בגלל הדיון כאן, אלא אפילו בדיונים שאני לא משתתף בהם, אלא סתם קורא תגובות. ההרגשה היא כאילו כל אחד מחפש להיות צודק ולהוכיח עד כמה האחר לא צודק, המשחקים האלה מוציאים לי כל חשק להיכנס לפורום שוב, ואני מאמין שלא רק לי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

להביע דעה בפורום זה דבר לגיטימי. לפסול מוצר כלשהו שגורמים שכנראה "קצת" יותר מבינים משנינו (צ'מפיון) משתמשים בו רק על סמך זה שהוא תוצרת ישראל, זה כבר לא רציני, בטח כשלוקחים בחשבון את העובדות שהמוצר הזה עומד בתקנים מסויימים ושרבבות מכוניות נוסעות עם השמן הזה זורם במנועיהן ללא תופעות לוואי מיוחדות.

אבל זין על צ'מפיון והתקנים המזורגגים, אתה הרי מבין הרבה יותר טוב מכולם!

דיברת על להיות ישראלי? אכן צדקת - אלא שהגמל באמת אינו רואה את הדבשת של עצמו.

ואם כבר הזכרת את אייל, נראה לי שגם הוא ניסה "לרמוז" לך משהו:

אוקיי, אתה מבלבל בין הרבה מושגים.

רכב ראשון, יש הרבה מה ללמוד.

התעצבנת עלי כששאלתי לגילך. לאור תגובותיך שבאו לאחר מכן, רק מתחדדת אצלי ההערכה לפיה אתה לא יותר מילד זב חוטם שכל תגובותיו מסתכמות בציטוט סיסמאות שיווקיות במסווה של חוו"ד מקצועית.

נ.ב.:

הרכב של אבא שלי, פולקסווגן בורה 01' יד ראשונה, מטופל מיומו הראשון במוסכי צ'מפיון. לא תאמין, הוא עדיין עם המנוע המקורי, שמרגיש ומתנהג בערך כמו ביום שבו הוצאנו אותו מהסוכנות, אפילו שבמשך כל השנים שמו בו שמן "מחורבן" תוצרת ישראל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אכן, מאוד מקובל בענף המוסכים מורשי היבואן בארץ להשתמש בשמני מנוע (זולים יותר) תוצרת הארץ. לעיתים הדבר נעשה באישור

ספציפי של היצרן, ואז הדבר כמובן ראוי ותקין לגמרי.

לעיתים, היבואן מוצא על דעת עצמו שמן מקומי שזהה במפרט ובתקן שלו לשמן שממליץ היצרן. גם זה תקין לגמרי ולא גורע מאיכות

אחזקת הרכב.

יש הטוענים שקיים מצב נוסף בו מוסכי היבואן מוצאים תחליף מקומי/מיובא שאינו עונה על הקריטריונים הקודמים. זהו מצב מדאיג

שעלול לגרוע מאיכות האחזקה.

כל מי שפדנט ואכפת לו (או פרנואיד...) שיבקש פרטים והוכחות מהמוסך לאיזו קטגורייה הוא נופל.

לכל אלו שמודאגים מכך שצ'מפיוון ישראל משתמשים בשמנים מקומיים - הריני מצרף את הקישור הבא :

http://www.audiusa.com/etc/medialib/cms4imp/audi2/aoa/company/aoa-specific.Par.0023.File.pdf

למאותגרי האנגלית שבינינו :

אודי ארה"ב מציינת במסמך רשמי אילו יצרני שמן ואילו דגמי שמן תואמים ומורשים ע"י אודי העולמית לשימוש במכוניות אודי.

לצד חברות ידועות כגון SHELL, ELF, MOBIL,AGIP, EUROL, מופיעים שמנים של DELEK, SONOL ,PAZ.

עכשיו נותר רק לוודא שזה מה ששמים לכם בצ'מפיון.

דרך אגב , המסמך שייך ל - ©2009 Volkswagen Group of America, Inc.

פורסם
להביע דעה בפורום זה דבר לגיטימי. לפסול מוצר כלשהו שגורמים שכנראה "קצת" יותר מבינים משנינו (צ'מפיון) משתמשים בו רק על סמך זה שהוא תוצרת ישראל, זה כבר לא רציני, בטח כשלוקחים בחשבון את העובדות שהמוצר הזה עומד בתקנים מסויימים ושרבבות מכוניות נוסעות עם השמן הזה זורם במנועיהן ללא תופעות לוואי מיוחדות.

אבל זין על צ'מפיון והתקנים המזורגגים, אתה הרי מבין הרבה יותר טוב מכולם!

דיברת על להיות ישראלי? אכן צדקת - אלא שהגמל באמת אינו רואה את הדבשת של עצמו.

ואם כבר הזכרת את אייל, נראה לי שגם הוא ניסה "לרמוז" לך משהו:

התעצבנת עלי כששאלתי לגילך. לאור תגובותיך שבאו לאחר מכן, רק מתחדדת אצלי ההערכה לפיה אתה לא יותר מילד זב חוטם שכל תגובותיו מסתכמות בציטוט סיסמאות שיווקיות במסווה של חוו"ד מקצועית.

נ.ב.:

הרכב של אבא שלי, פולקסווגן בורה 01' יד ראשונה, מטופל מיומו הראשון במוסכי צ'מפיון. לא תאמין, הוא עדיין עם המנוע המקורי, שמרגיש ומתנהג בערך כמו ביום שבו הוצאנו אותו מהסוכנות, אפילו שבמשך כל השנים שמו בו שמן "מחורבן" תוצרת ישראל.

תשמע אתה באמת חצוף, הדיבור שלך לא רק מתנשא, אלא גם מעליב.

אם זה באמת כל-כך חשוב לך לדעת אז אני סטודנט להנדסת אלקטרוניקה, וממש לא ילד זב חוטם כמו שאתה מתאר לעצמך.

הרכב הזה הוא אמנם ראשון בבעלותי, הפרטית אבל ממש לא הראשון במשפחה.

ולך יש הרבה מאוד ללמוד איך להתנסח, ואיך להתנהג כמו בן אדם מכובד. (בין היתר גם מאייל)

בשום מקום לא אמרתי שאני מבין יותר מכולם ואתה שוב דוחף לי מילים לפה.

לא אכפת לי על מה אתה נוסע, מצידי תיסע על שמן פלאפל ותגיד שזה עומד בתקנים, רק אל תגיד שזה הכי טוב, ובטח אל תמליץ עליו לאחרים. איפה פסלתי דברים רק על סמך זה שהם תוצרת הארץ? פסלתי אותם כי הם גרמו לי לרעשים ולהתחממות מנוע, למה אתה שוב דוחף לי מילים לפה? זה כבר פעם שלישית בדיון הזה.

אם תקן יצרן זה משהו שמהווה בשבילך אישור מספיק ואיכותי, אז דיינו, כנראה שגם צמיגים סינים ששמים בהשכרה זה טוב מספיק בשבילך, אני בכל אופן לא מקנא במי שיקנה את הבורה של אבא שלך. אני לא מתפשר על הרכב שלי כמוך.

פורסם
אכן, מאוד מקובל בענף המוסכים מורשי היבואן בארץ להשתמש בשמני מנוע (זולים יותר) תוצרת הארץ. לעיתים הדבר נעשה באישור

ספציפי של היצרן, ואז הדבר כמובן ראוי ותקין לגמרי.

לעיתים, היבואן מוצא על דעת עצמו שמן מקומי שזהה במפרט ובתקן שלו לשמן שממליץ היצרן. גם זה תקין לגמרי ולא גורע מאיכות

אחזקת הרכב.

יש הטוענים שקיים מצב נוסף בו מוסכי היבואן מוצאים תחליף מקומי/מיובא שאינו עונה על הקריטריונים הקודמים. זהו מצב מדאיג

שעלול לגרוע מאיכות האחזקה.

כל מי שפדנט ואכפת לו (או פרנואיד...) שיבקש פרטים והוכחות מהמוסך לאיזו קטגורייה הוא נופל.

לכל אלו שמודאגים מכך שצ'מפיוון ישראל משתמשים בשמנים מקומיים - הריני מצרף את הקישור הבא :

http://www.audiusa.com/etc/medialib/cms4imp/audi2/aoa/company/aoa-specific.Par.0023.File.pdf

למאותגרי האנגלית שבינינו :

אודי ארה"ב מציינת במסמך רשמי אילו יצרני שמן ואילו דגמי שמן תואמים ומורשים ע"י אודי העולמית לשימוש במכוניות אודי.

לצד חברות ידועות כגון SHELL, ELF, MOBIL,AGIP, EUROL, מופיעים שמנים של DELEK, SONOL ,PAZ.

עכשיו נותר רק לוודא שזה מה ששמים לכם בצ'מפיון.

דרך אגב , המסמך שייך ל - ©2009 Volkswagen Group of America, Inc.

ORANKOHN, תודה לך על הקובץ, קראתי אותו ומצויינים שם רק סוג של שמן אחד בודד של סונול ופז (TOPPAZ) שמאושרים לשימוש ורק בצמיגות 5W40 והסונול בכלל רק למפרט מנוע 502.00 ולא לשאר המפרטים, וזה למרות שהן מייצרות הרבה סוגים של שמנים נוספים אז למה זה ככה? מה? PAZ CHAMPION 505. 01 5W/40 לא מאושר לשימוש? או אולי PAZ POWER SYNT 5W/30? או אולי PAZ POWER K 5W/40?

זה נראה לי לא הגיוני שחלק כן וחלק לא.

חיפשתי ומצאתי משהו קצת יותר מורחב שמומלץ ע"י פולקסווגן:

http://www.my-gti.com/2528/volkswagen-oil-standard-502-00-505-00-505-01-approved-oils

ושוב רק שמן אחד של פז שמאושר לשימוש (שמן טופ פז בלבד ולא שמן צ'מפיון).

אז תבין אותי שאני הייתי מעט יותר חשדן (או פרנואיד) באשר ל"מה בדיוק שמים לי בצ'מפיון" ומבקש מהם מעט יותר גילוי דעת עם הלקוח (מה שהם לא אוהבים לעשות כמו שכבר ציינתי והדגמתי) ובמקום לכתוב בטיפול שמן "תחליפי" או "שמן צ'מפיון" לבקש לדעת בדיוק באיזה סוג של שמן השתמשו, כי כמו שכבר ציינת, שמאוד מקובל לחסוך עלויות במוסכים, לפעמים באישור ולפעמים בלי אישור יצרן, כי לא כל שמן פז מאושר לשימוש כמו שרואים אלא רק משהו אחד ספציפי ותו לא.

פורסם
בשום מקום לא אמרתי שאני מבין יותר מכולם ואתה שוב דוחף לי מילים לפה.

האומנם?

שמעתי במו אוזני איך מסבנים לקוח שקנה שירוקו חדשה בסניף ירושלים ששמו לו שמן "הכי טוב שיש" ושזה מאושר צ'מפיון, כשבעצם שמו לו איזה זבל מאיזה פזומט או חארטה כזה, שמעתי את מנהל המוסך הולך למחסן חלפים ששם אני עמדתי ואמר את זה בפירוש לאחראי מחסן שצריך לשנות בכיתוב של השמן מ"תחליפי" לצ'מפיון בשביל שהלקוח לא ידע שזה לא מקורי ושלא תהיה לו הרגשה ששמו לו משהו לא הכי טוב, רק שבמחיר הם גובים תשלום מלא ואפילו גבוהה יותר.

כשאתה כותב "איזה זבל מאיזה פזומט או חארטה אחרת", משתמע מדבריך כי שמן של פז (או כל חברה ישראלית אחרת לצורך העניין) הוא "זבל" או "חארטה" כדבריך. שאלתי בצורה רצינית לחלוטין על סמך מה אתה מבסס את הקביעות הללו: האם בידיך מחקר או בדיקת מעבדה שיכולים לאשר את הדברים? אם לא, מדוע אתה סתם מטיל דופי במוצרים הללו?

לא אכפת לי על מה אתה נוסע, מצידי תיסע על שמן פלאפל ותגיד שזה עומד בתקנים, רק אל תגיד שזה הכי טוב, ובטח אל תמליץ עליו לאחרים.

כפי שהסברתי, בהיעדר האפשרות שבה אוכל לבדוק בצורה מדעית ומדוייקת את איכות השמן, כל שנותר לי זה להיצמד להגדרות היצרן/היבואן. עובדה שהבורה של אבי עובדת כך כבר עשור ללא בעיות כלשהן. לפי התיאוריה שלך, המנוע כבר מזמן היה אמור להיות בן-מינן.

איפה פסלתי דברים רק על סמך זה שהם תוצרת הארץ? פסלתי אותם כי הם גרמו לי לרעשים ולהתחממות מנוע, למה אתה שוב דוחף לי מילים לפה? זה כבר פעם שלישית בדיון הזה.

אין לי כוח לחזור שוב על מה שאנשים אחרים כתבו לך בנוגע לנקודה הזאת. כנראה שלא שמת לב בפעם הראשונה, אני מקווה שהפעם זה לא יחמוק מעיניך:

הרכב התחמם בגלל נזילת המים והמאוורר, אין קשר לשמן.

אוקיי, אתה מבלבל בין הרבה מושגים.

רכב ראשון, יש הרבה מה ללמוד.

chesy, אתה חושב שהשמן עד כדי כך משפיע על קירור המנוע? אתה לא בכיוון.

ובגדול צ'סי מה שהם מנסים להגיד לך זה..שהרכב כן! אמור להגיע לטמפ' עבודה כמה שיותר מהר.. - ושבמידה והרכב שלך לא מגיע לטמפ' עבודה תקינה תוך זמן קצר (אני מתייחס כמובן לזמן שאותו הגדרת) אז יכול להיות שיש בעיה ודווקא אז צריך לבדוק.

אם תקן יצרן זה משהו שמהווה בשבילך אישור מספיק ואיכותי, אז דיינו, כנראה שגם צמיגים סינים ששמים בהשכרה זה טוב מספיק בשבילך, אני בכל אופן לא מקנא במי שיקנה את הבורה של אבא שלך. אני לא מתפשר על הרכב שלי כמוך.

אתה שוב מערבב בין דברים שאינם קשורים בניסיון דמגוגי להוכיח את צדקתך: לצמיגים יש תקנים שאינם קשורים ליצרני הרכב, מה גם שצמיגים - להבדיל משמן מנוע - זה ציוד בטיחות.

האמת היא שאתה כן צריך לקנא במי שיקנה את הבורה - אבא שלי מתכנן בחודשים הקרובים להחליף אותה ומנהל המוסך (של צ'מפיון!) שבו היא מטופלת כבר מתכנן לרכוש אותה. בכל זאת, רכב יד ראשונה מאדם מבוגר שמרגע עזיבתו את הסוכנות טופל אך ורק במוסכי היבואן ושבמשך קרוב ל-11 שנים עבר קצת יותר מ-100K ק"מ זה לא משהו שנופלים עליו בכל יום.

לאורך כל השרשור הזה ביקשתי ממך לגבות את דבריך בעובדות שנבדקו בצורה מדוייקת ומדעית, ולאורך כל השרשור הקפדת להתעלם מהבקשה הזאת. אל תבוא בטענות לכך שאני לא לוקח אותך ברצינות. אתה הבאת את זה על עצמך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כשאתה כותב "איזה זבל מאיזה פזומט או חארטה אחרת", משתמע מדבריך כי שמן של פז (או כל חברה ישראלית אחרת לצורך העניין) הוא "זבל" או "חארטה" כדבריך. שאלתי בצורה רצינית לחלוטין על סמך מה אתה מבסס את הקביעות הללו: האם בידיך מחקר או בדיקת מעבדה שיכולים לאשר את הדברים? אם לא, מדוע אתה סתם מטיל דופי במוצרים הללו?

אני מטיל בהם דופי כי אף אחד מבין האנשים שאני מכיר שיש ברשותו וואגית לא משתמש בהם, אני מטיל בהם דופי כי שום מוסכניק לא המליץ לי עליהם, אני מטיל בהם דופי כי אפילו כאן בפורום שום בן אדם שמטפל ברכב שלו בפדנטיות לא משתמש בשמנים האלה בטח ובטח ממשפרי הרכבים, אני מטיל בהם דופי כי אפילו כאן בדיון הזה שבו ביקשו המלצות וחוות דעת איש לא המליץ ללידור להשתמש בשמני פז! (או כל חברה ישראלית אחרת לצורך העניין)

כפי שהסברתי, בהיעדר האפשרות שבה אוכל לבדוק בצורה מדעית ומדוייקת את איכות השמן, כל שנותר לי זה להיצמד להגדרות היצרן/היבואן. עובדה שהבורה של אבי עובדת כך כבר עשור ללא בעיות כלשהן. לפי התיאוריה שלך, המנוע כבר מזמן היה אמור להיות בן-מינן.

אם המנוע היה עובר קילומטראז' יותר גבוהה והאוטו לא היה שמור ומטופל בדייקנות כל תקופה, אז יתכן בהחלט. וזה למרות אמינותם הידועה של מנועי פולקסווגן, חבר טוב שלי בעבודה שבבעלותו בורה אוטומטית 2002, ברח מצ'מפיון כל עוד נפשו בו על בעיות במנוע שהיה נכבה לו באמצע נסיעה בעיקר בעיר, ובצ'מפיון איך לא, בחרו להתעלם עד שהסכנה תיעלם. אני מאוד מופתע מזה שאבא שלך נשאר שם 11 שנים, מגיע לו את פרס הפראייר הגדול. או אולי בעל המזל הגדול ביותר כי בבורות של אותן השנים היו הרבה תקלות.

בכל מקרה, לרשת מוסכי פולקסווגן הנקראת צ'מפיון אני לא מאחל למרים שבאויבי להזדקק.

ואני לא מחפש שתיקח אותי או לא תיקח ברצינות, אלא רק שתשתמש בשפה נאותה ולא בעלבונות, כי רק הבעתי דעה, תודה.

פורסם

chesy כתב :

לא החלפתי מצתים אלא רק טיפול תקופתי פשוט שכלל פילטרים ופלאגים ושמן

דומני שאתה מעיד בעצמך על הבנתך במכונאות רכב וכיצד לטפל בו . (לידיעתך, אם טרם הבנת מצתים הם שם עברי ל"פלאגים").

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
מצורף קישור:

http://up352.siz.co.il/up3/zj3qtn1zwy5g.jpg

zj3qtn1zwy5g.jpg

לפני השאלות חשוב לי לציין שבהתחלה המוסך דרש 819₪ עבור הטיפול.

היה לי שובר הנחה בשווי 150₪ ולאחר מכן ההנחה שהיועץ שירות הוסיף לי הייתה של 5%.

שאלות:

באיזה שמן הם משתמשים? האם הייתם ממליצים לרכוש שמן אחר עבור הרכב הנ"ל?

האם המחירים בסדר/זולים/יקרים עבור איכות החומרים והעבודה?

זהו אחד המוסכים המורשים של סקודה.

מדובר בסקודה פאביה 2008 1.6 ידנית - ספורט.

תודה מראש על העזרה.

היי,

כרגע דיברתי עם המוסך המרכזי לקבל הצעת מחיר:

טיפול 30 אלף העלות כולל מע"ם היא (שב חזק) 1059 שקלים. תגיד - איפה עשית את הטיפול שלך?!

זה זול בטירוף!!!

תודה מראש,

אולג. (יש לי פאביא 1.6 ספורט ידינית 2010)

פורסם
"אלמנט מסנן" - אם הייתי בעל המוסך הייתי בוחר שם עם קצת פחות קונוטציות לגששים.

כרגיל במוסך מורשה המחירים יקרים לעבודה, שמן ול"אלמנט מסנן". לדעתי כל זמן שיש לך אחריות תמשיך לטפל שם, יום אחרי שהיא מסתיימת יש מספיק מוסכים מומחי VW בחוץ שיבצעו עבודה טובה ובמחיר הוגן יותר.

איתמר.

גם אני ישר שמתי לב לזה ונזכרתי בהם :lol:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן

• תוכן חדש...