Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפאביה לא נמכרה אז ב-80, אלא ב-77,777 והגיעה עם חיישני רוורס ו-GPS בנוסף, כך שההבדל לעומת הפיז'ו המדוברת מצטמצם לאזור ה-5 עד 6 אלף ש"ח. ובכל זאת, יתרונותיה על הפיז'ו באבזור ברורים (מראות חשמליות, חימום מראות, מערכת שמע מוצלחת יותר, חלונות אחוריים חשמליים, תא מטען ותא כפפות מוארים, שקע 12V בתא המטען. עם זאת, אין שליטה מההגה ובקרת האקלים מכאנית, כשבפיז'ו היא מעין "דיגיטלית". כמו כן, אין חישוקי סגסוגת) ואיכות הגימור כמו גם תשומת הלב לפרטים (מגורמנת, כמו שכתבת) גבוהות בצורה משמעותית.

בעוד הפיז'ו מבוססת על תכנון בן למעלה מעשור, הפאביה הזו היא אותה הפאביה top-of-the-line שנמכרת בקצת פחות מ-100,000 ש"ח בקומבינציית ה-TSI/DSG. כלומר, המקרה המקביל יהיה פיז'ו 207 ידנית, בגרסאת אבזור בסיסית ועם מנוע מיושן או בסיסי יותר.

כמובן שאין טעם לכל הויכוח, כי הפאביה הזו ממילא לא נמכרת יותר. תחליף חביב אך מוצלח פחות היא האופל קורסה הנמכרת ב-78 אלף. היא דומה בדרגת האבזור לפיז'ו, למעט חישוקי הסגסוגת, אך אינה מיושנת כמוה כמובן ויש לה מנוע בהספק של 100 כ"ס (שדרוג של 10 כ"ס מקודמו, יחד עם פליטת מזהמים נמוכה יותר). נדמה לי שהיא גם צורכת פחות דלק מהפאביה 1.4. בנוסף, גם היא מגיעה עם שליטה מההגה. באשר לפגושים השחורים שלה, ראיתי מקום בו נאמר שזו טעות והכוונה לידיות שחורות. כך או כך, יש להזמין בצבע שחור. אגב, היא זכתה בחמישה כוכבי בטיחות, אך יש לבחון אם הגרסא בארץ מגיעה עם אותו מספר של כריות אוויר. בכל מקרה, גם אם אינה מתעלה על הפאביה או הפיז'ו, היא כנראה אינה נופלת מהן באספקט הזה, אפילו עם 4 כריות אוויר. עם כל זאת, במחיר הזה של הקורסה, כנראה שהייתי בוחר בפיז'ו.

א-ב-ל, אותה קורסה, עם הגה מעור ואפשרות לבחור גימור הבד אך עם תיבת הילוכים אוטומטית, מוצעת ב-92 אלף ש"ח וזה לדעתי, לא רע בכלל. מפתה למדי, אפילו. למי שרוצה סופר מיני אוטומטית, זה הדיל הכי טוב. הפאביה עם ה-TSI/DSG מרמת האבזור הזולה ביותר עלתה לכל הפחות 96 אלף בזמן המבצע, מתחת לזה היא כנראה לא תימכר. אומנם היא מעט מאובזרת פחות אך מפצה על כך בהגה מעור ושליטה במערכת מההגה. היא גם מגורמנת כהלכה (באופל יש מעין "מקרה פרטי" של תחושה גרמנית הייחודית ליצרן הזה) ומגיעה עם גיר ומנוע "טיפשים" לשמרנים שביננו ועם גיבוי של שנת אחריות נוספת. היא נמכרת ב-4 אלף ש"ח פחות (כיום 8 אלף ש"ח פחות, כי אין מבצע על הפאביה, אך נניח שבסוכנות ניתן להורידם ל-96 אלף) וזה משמעותי, מה גם שאולי במעמד הרכישה ניתן יהיה להוריד את שמלצר עוד יותר.

:idea:
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1.

הפרשי ביצועים: אכן, הספק הפאביה גבוה ב-13 כ"ס ומומנטה (עם מפיק ב-ה') גבוה ב-1.5 קג"מ. לכאורה הפרש. אך למצער, הצ'כית לא חטובה כפי שניתן לחשוב והיא גם שוקלת 130 ק"ג יותר. מבחינת זמינות הכח, הדוגמנית מספקת את המומנט מעט מאוחר יותר במעלה הסל"ד (3,800 בפאביה לעומת 3,200 בפיג'ו). אם נארוז את זה על פי נתוני יצרן, הפאביה תסיים מיאוץ מ-0 ל-100 במשך 12.5 שניות. הפיג'ו תדרוש 0.6 שניות יותר. יתרון זניח לפאביה.

היתרון ה"זניח" על הנייר הוא יתרון שמורגש בפועל. נהגתי מספיק על הפאביה (ועוד בגרסת סטיישן, לה תוספת משקל נוספת) ונהגתי גם ב-206 1.4 - יש לפביה יתרון, בעיקר מבחינת המומנט. נכון שלא מדובר בשתי חורכות אספלט ונכון שההבדלים אינם קיצוניים, אך הם קיימים. האמן לי.

על הנייר ה-TSI105 "חזקה" בדיוק כמו ה-1.6 105. בפועל, ההבדלים של שמיים וארץ. ה-TSI תברח ל-1.6 בכל הילוך, בכל סל"ד, בכל רגע ובכל מצב קיים :-)

לא תמיד ה"נייר" מבהיר עד כמה ההבדלים קיימים או מוחשיים - אלה דברים שרק המציאות מבהירה לנו.

2. מרחב פנימי: מהיכרותי עם הפאביה בגרסת 1.6 ועם ה-206+ מתוחת הפנים, שוב אין כאן הבדל אדיר. את ה-206 סבא אינני מכיר. מבחינת הנתונים היבשים, הפאביה אכן ארוכה יותר, ב-12 ס"מ שלמים (כאשר רובם מיוחסים לתא המטען, ראה ס' 3), אבל צרה בסנטימטר וחצי. אם אני מנכה את תא המטען מהדיון הספציפי, יש כאן יתרון זניח לפאביה.

את ה-206 אני זוכר עוד מימי הפביה MK1 שלנו - אז 206 1.6 ידנית הייתה אופציה שבדקנו, וגם בזמנו היה לפביה היתרון בכל הקשור למרחב הפנים, בעיקר במושב האחורי.

ה-MK2 אומנם מבוססת על פלטפורמה משודרגת של ה-MK1, אבל בכל הקשור למרחב הפנים - הן שונות זו מזו, כאשר היתרון כמובן ל-MK2, לה לא רק מרחב עדיף לרגליים אלא גם לראש.

אתה מוזמן לבוא ולבדוק זאת, אין לי שום בעיה להדגים לך שההבדלים קיימים ולא זניחים כפי שאתה טוען.

3. תא מטען: אכן גדול יותר ב-45 ליטרים אצל הפאביה. ניצחת אותי. יתרון לפאביה. נקודה.

רק 45 ליטר? נשמע מעט מידי.

חישבת לפי 300 ליטר (ב-MK2 לפני ה-FL) או לפי 315 ליטר (ב-MK2 אחרי ה-FL)?

4. אבזור: ההפרש העקרוני לטובת הפאביה מסתכם בחישוקים גדולים יותר (יש לזה גם מחיר בהיבט הנוחות), סאנרוף, מושבי ספורט ואי אלו חיישנים שעשויים להכריע את הכף לטובת חובבי הגאדג'טים. יתרון לפאביה, במיוחד למי שהדברים האלו מאד חשובים לו.

ניחא החישוקי 16' וצמיגי 205/45 - אלה תורמים לא מעט לאחיזה ולהיגוי, אך פוגמים קלות בנוחות הנסיעה.

לצ'יכית 6 כריות אוויר, חשמול מ-ל-א ובקרת אקלים דיגיטלית, חיישן TPM (שקרוב כנראה יהפוך לסטנדרט בארצנו), שלל בקרות (MSR, EDS) בנוסף ל-ESP ו-ASR, הגה / ידית הילוכים ובלם יד עטויים עור, מושבים תומכים, סאנרוף מקורי וכדומה.

5. התנהגות ונוחות: הצרפתיה מנצחת וככל הנראה בהפרש מורגש, על פי דבריך, אבל דווקא כאן אני מנוע מלשפוט, משום שנסיוני על הפאביה דל יחסית.

הצ'יכית אינה מתנהגת או נוחה ברמת הצרפתייה (השומרת על מקורות העבר). מנגד - קח את הצרפתייה העדכנית (207), גם היא רחוקה מלהבריק בתחומים המדוברים.

הצ'יכית לא רעה כמו שכולם טוענים שהיא - לא מבחינת התנהגות ולא מבחינת הנוחות. קל לנהוג בה מהר (מאוד) בכל מצב, היא מספקת הרבה אחיזה ובטחון בנהיגה, ורק ההיגוי האלקטרוהידראולי מעט מנתק - אך שומר על משקל ראוי, אפס שטח מת ודיוק רב מאוד.

נוחות הנסיעה אינה מענישה / חובטת או שוברת עצמות כפי שכולם כאן טוענים - כמי שחי עימה מספר שנים, אומר לך שהעסק הופך פחות נעים כשמדובר ברצף שיבושים חדים ומעיקים. מעבר לכך, היא שומרת על רמת נוחות טובה - שרק משתפרת עם איכות הסלילה.

בסופו של יום, כאשר פורטים זאת לנימים דקים - אכן קיימים יתרונות מסוימים לפאביה שעיקרם בתחום האבזור, אך בצד זאת חסרונותיה בתחום הדינמי, ואפילו שנת אחריות אחת פחות. אם משקללים זאת תחת הפרש מחיר של 20% לרעת הצ'כית אזי אי אפשר לומר שעל הנייר יש כאן קסם של תמחור.

במחירה המלאה - הצרפתייה אינה אטרקטיבית מספיק, ואתה יודע זאת בתוך תוכך.

נכון שיש בה את הקסם של ימי פיז'ו העליזים - הנוחות המעולה וההתנהגות המשמחת ומהנה - עם יד על הלב, מעבר לשני הסעיפים האלה, מדובר במכונית ותיקה על גבול מיושנת ביחס לפביה (שגם היא מהפחות צעירות בקטג' ובקרוב תוצג היורשת הראויה), מכל בחינה - גם בגרסת 1.4MPI.

קח את כל הציוד שהתווסף לצ'יכית על פניה הצרפתייה (במקרה של "חבר") - לא תקבל חבילה שעולה 15K? כנראה שכן.

רק סאנרוף עולה 6K - ועוד לא נגענו באקסטרה כריות אוויר, חיישנים, ציפויים, מושבים, צמיגים, חישוקים ובלה בלה בלה.

כמובן ששווה ליטול נסיעת מבחן ולראות איך הנתונים מתחברים לרגש ולתחושה. אך מבחינת הנתונים היבשים, העסקה לא מרשימה בהינתן החלופה של סרקוזי (במחיר המבצע שלה, כאמור).

תשובות באדום כמובן.

שי, לא לכל אדם מן המניין יש כרטיס "חבר" - כך שהעסקה של "סרקוזי" אינה ברת השגה לכל כיס, ובמקרים כאלה, הצ'יכית מציעה חלופה אטרקטיבית-רלוונטית-מודרנית וראויה יותר.

Flokster, הקורסה די מאכזבת. היא לא מרגישה "מגורמנת" במיוחד והיא די סתמית. עושה הכל בצורה סבירה וזהו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן, קראתי את המבחן שעשית בה. אבל כתבות מחו"ל מעידות עליה כמתחרה טובה, ראש בראש עם הפולו. בבריטניה וגרמניה היא נמצאת ב-Top 10 של המכוניות הכי נמכרות והיא ממוקמת אפילו ב-Top 5 של הנמכרות ביותר באירופה כולה והכוונה בשני המקרים לכל המכוניות, לא רק למתחרות מהסגמנט שלה. היא גם לא זולה מהפולו משמעותית שם. כרגיל, נסיעת מבחן תבהיר לכל אחד מי בדיוק מוצאת חן בעיניו ועונה על הדרישות שלו בצורה מוצלחת יותר. הקורסה ב-92 אלף ממש מפתה אותי אישית, אך אני חושש מהעתיד המעורפל כרגע של אופל בארץ. בכל אופן, בחזרה לנושא העיקרי של האשכול.

פורסם

איזו אופל קורסה נמכרת בשבעים ומשהו אלף? באתר שלהם יש רק אוטומט ובאינטרנט שחיפשתי ראיתי שהיא תמכר (בעתיד) סביב ה85 אלף. אם היא נמכרת במחיר הזה האם זה תלוי כרטיס מועדון כלשהו? ואיפה אני יכולה לראות את האבזור המלא שלה?

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=382560

עשי הצלבות בגוגל בין אופל לבין מועדון הוט. קראתי איפשהו שההבדל בינה לבין האוטומטית מסתכם בהיעדר צפוי עור להגה, צבע בד אחד (שחור?) ופגושים שחורים (במקום אחר נכתב שרק הידיות שחורות. אם הפגושים שחורים, אז אני הייתי מזמין בשחור).

סה"כ מחיר טוב מאד לרכב מודרני, ששמו הולך לפניו באירופה, אך לא בארץ (וזה כמובן יכול להשתנות ואם לקחת את ההצהרות של שמלצר ברצינות, זה אכן ישתנה).

פורסם

שי, לא לכל אדם מן המניין יש כרטיס "חבר" - כך שהעסקה של "סרקוזי" אינה ברת השגה לכל כיס, ובמקרים כאלה, הצ'יכית מציעה חלופה אטרקטיבית-רלוונטית-מודרנית וראויה יותר.

RS,

ראשית, תודה על הדיון המועיל ועל תוספת המידע. אני חושב שהשרשור חשוב, והגיע הזמן לאיזה דיון סופרמיני לאחר שדיוני המיני על ניתוח שונות של צריכת הדלק מוצו עד תום :-)

אתייחס בקצרה משום שאין לי הרבה מה להוסיף מעבר למידע שפירטתי ותגובותיך:

1. אני שותף לדעתך לפיה הפאביה שבמבצע מציעה יתרון ברור בתחום האבזור וכן יתרונות מסוימים וחסרונות מסוימים שהדיון מיצה אותם לטעמי.על הלקוחות הפוטנציאליים לשקול זאת אל מול הפרמיה הנדרשת (דעתך ודעתי בנוגע להצדקת הפרמיה הוצגו בהקשר זה בפירוט, ואני מניח שיש תועלת במחלוקת לטובת המתלבטים).

2. אני מסכים שאם אני מתעלם מהמבצע הספציפי על ה-206+, ומשווה רכב מול רכב ולא מבצע מול מבצע, הפאביה מתחרה חזקה.

3. לפני שקניתי את הפיג'ו (ביום המכירות של ה-13.5) הצהרתי, ולא רק ידעתי בתוך תוכי, שבמחירה המלא (80K) אני לא מתכוון לרכוש אותה, לפחות לא לפני בירור מאד מעמיק בנוגע לחלופות האחרות (הפולו, למשל, באבזור בסיסי, הוצעה ב-83K יום לפני שרכשתי). הצבתי לעצמי מחיר יעד של 75K שמתחתיו ארכוש אותה בוודאות. ביום המכירות הציעו אותה עם מערכת ניווט ומולטימדיה, חיישני רוורס קודנית ומרימי שמשות במחיר של 74K וחתמתי מיד. אני די מפוכח בנוגע ליכולותיו של רכבי והפשרות שנעשו במסגרת הבחירה, ולכן נושא התמחור כאן משמעותי. במבצע הנוכחי אתה מקבל הרבה מאד רכב בתמורה למעט מאד כסף (למען השם, 3K יותר מספארק).

4. המבצע על ה-206+ הוא לחברי מועדון שופרסל - לדעתי כל אחד יכול להצטרף.

בלי שום קשר לעימות הספציפי בין זינאדין זידאן למריו גומז - לעולם לא הייתי מעז לקנות 1.4MPI (גם אם מאובזרת מעבר לסטנדרט) ב-85K כשאני יכול לקבל את גרסת ה TSI המוחלשת בתמורה ל-87K (במקרה הקיצוני להגיע ל-89K עם חישוקי סגסוגת קלה). עקום המומנט של ה TSI פנומנלי! שימושי ביותר ובעל ערך מוסף לכל נהג, לאו דווקא הספורטיבי.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם
RS,

בלי שום קשר לעימות הספציפי בין זינאדין זידאן למריו גומז - לעולם לא הייתי מעז לקנות 1.4MPI (גם אם מאובזרת מעבר לסטנדרט) ב-85K כשאני יכול לקבל את גרסת ה TSI המוחלשת בתמורה ל-87K (במקרה הקיצוני להגיע ל-89K עם חישוקי סגסוגת קלה). עקום המומנט של ה TSI פנומנלי! שימושי ביותר ובעל ערך מוסף לכל נהג, לאו דווקא הספורטיבי.

כל-כך נכון ומדוייק.

ה TSI רחוק שנות אור משאר המנועים ה"סטנדרטיים".

רמת היעלות שלו לא משאירה מקום לספק.

יש לי נסיון רב עם ה 1.8TSI המשודך לגיר DSG7 בסקודה סופרב.

למרות המשקל הגבוהה של הרכב, ולמרות שהמספרים על הנייר לא מציירים את הציור הכי יפה, בפועל הדברים מרגישים אחרת לגמרי, הרכב מספק ביצועים מצויינים בכל קנה מידה, האצות מהמקום חזקות מאוד והאצות הביניים פשוט חוויה.

למעט תפקוד מעט לקוי של ההילוך הראשון והשני בגיר במהירות זחילה/איטית, מדובר במערכת הינע גאונית.

הפאביה TSI על גרסאותיה נראית לי כמו הקנייה הטובה ביותר בטווח מחירים האלה.

שלא לדבר על הצ'יפ שכל בעלי הפאביות כל כך מחכים לו :twisted:

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
אם לא עברו 14 יום מיום ביצוע ההזמנה, אתה יכול לבטל לפי חוק בקנס של 100 ש"ח, קלף מיקוח טוב, אני השתמשתי בו.

במידה וכן עברו, אז הם יכולים לעשות לך קצת שרירים.

שטויות , יורידו לך בלי שום קונצים , כל עוד לא שילמת אתה על הסוס , וגם אם שילמת את כל המחיר תקבל החזר ,בדיוק מה שקרה לי עם הפולו שרכשתי לאבי , כשבאתי לשלם בלי שאני אגיד כלום אמרו לי שהמחיר ירד לרגל המבצע והם מזכים אותי , היות ובאתי עם צ'ק מוכן הם שלחו לי את ההפרש בדואר....

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
שטויות , יורידו לך בלי שום קונצים , כל עוד לא שילמת אתה על הסוס , וגם אם שילמת את כל המחיר תקבל החזר ,בדיוק מה שקרה לי עם הפולו שרכשתי לאבי , כשבאתי לשלם בלי שאני אגיד כלום אמרו לי שהמחיר ירד לרגל המבצע והם מזכים אותי , היות ובאתי עם צ'ק מוכן הם שלחו לי את ההפרש בדואר....

כבר דיברתי איתם. כמו שכתבת, אשלם את המחיר העדכני :)

• תוכן חדש...