Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ראשית אפתח בכך שנכון להיום יש לי ניסן אלמרה קופה 1998יבוא אישי 1400 סמק ידני, הרכב משרת אותי קרוב ל4 שנים ואני מרוצה ממנו מאוד, אפס תקלות, טיפולי 10, דלק וסע. (לא רואה מוסכים בכלל). וגם הצריכה שלו היא סבבה לגמרי ממוצע של 1 ל13 ליטר.

לאחרונה אני נזקק לרכב גדול יותר, ובוודאי שאם כבר להחליף אז אני רוצה מנוע חזק ושלא יצרוך יותר מדי.

במילים אחרות אני רוצה גם ארוך גם עבה וגם שלא יכאב :)

בדקתי את האופציות הקיימות בשוק והסקתי מכך שאם אני רוצה כוח וצריכת דלק נמוכה יחסית אז כדאי לעבור לדיזל.

ובכן בדיזלים בדקתי ומצאית שסיטרואן סי 5, ופאסאט אכן עומדות בדרישות אלו (תקנו אותי אם אני טועה) אה כן והתקציב עומד בערך עד 50 גג.

עכשיו כאשר הסי 5 הרבה יותר זולות אני חושש שמה האוטו הזה הוא משוכלל יותר מדי ואני ממש אבל ממש לא רוצה להתחיל להתעסק בתיקונים של כל מיני חיישנים למינהם, בסך הכל אני מעדיף לשלם יותר בקנייה ולנהוג ברכב יותר אמין ללא תיקונים ותקלות מיותרות.

לכן כפי שזה נראה לי פאסאט רכב גרמני, גדול, מנוע 2000 טורבו דיזל המפיק 130 כ"ס ושהצריכה הממוצעת שלו זה 1 ל15 נשמע לי מספק (כן אני יודע שהסולר יקר מהבנזין אבל בהשוואה בין הניסן לפאסאט יוצא כמעט אותו הדבר)

הבנתי גם שמחירי החלקים , הביטוח, טסט וכו' די זהים לבנזין.

מה עוד הבנתי שבפאסאט באופן די שוטף יש בעיה בגיר כי האוטו כבד, המנוע חזק אך הגיר מתעייף מהר מאוד. יש למישהו ניסיון אישי ?

אשמח לקבל חוות דעת מקצועיות ולא מקצועיות בנושא.

בנוסף מצאתי פאסאט אחת שנת 2003 יד ראשונה 130 כ"ס , דיזל כמובן, דגם לוקשרי שעשתה 150 אלף, עכשיו הבנאדם רוצה מחירון משקולל ע"פ יצחק לוי שהמחיר עומד על 48,100 ש"ח נשמע לי עיסקה לא רעה במידה והרכב ימצא תקין בבדיקה

פורסם

היי

רכב מפנק בטירוף, אחת הרכישות המשתלמות ביותר רק אם מטופל בחברה מהיום הראשון עם קבלות

הרכב נפוץ מאוד בקרב בני דודנו שמטפלים מתחת לבית עם חלפים של סיאט טולדו אז יש להזהר

צריכת דלק ממוצעת של 1/14 ולא 1/15 וזה רק אם הרכב מטופל

לרכב הזה יש נטיה לעשות גיר כל כמה שנים זו לא תקלה מינורית. אומרים שהמנוע חזק מידי בשביל הגיר אז תקפיד בבדיקה

תאבד קצת כח בקיק דון אך כדי להמנע מבעיה זו חפש דגם של מאה ועשר כ"ס קומפורטליין כי לא נראה לי שיש לקשורי

כמו כן אל תשווה מוסך וחלקים של ניסן לפאסאט. הפאסאט יקרה פי כמה וכמה בחלקים.

תבדוק:

אינטרקולר- הולך כל כמה שנים שלושת אלפים ש"ח

פעולת מערכת בקרת אקלים: וודא שכל המצבים פועלים - לא שווה לנסות לתק

היה אצלינו 6 שנים ואין שנה שלא היו כעשרת אלפים ש"ח על טיפולים ותיקונים

ותאמין לי שלא נכנסנו לחברה כי זה היה כפול

תשאל אנשים שמחזיקים דיזלים ישנים ותראה שההבדל רציני מאוד

אם אתה לא עובר שלושים אלף בשנה אני יכול להמליץ על אוונסיס אלפיים ושלוש מפוארת עם צריכת דלק 1/11

הפאסאט הרבה יותר אוטו מהטויוטה אבל הבדלי אחזקה תהומיים

תשקול גם בורה דיזל שנותנת את אותו המפרט במחיר מצחיק

בהצלחה

פורסם

אני יחדד ויתקן את מוטי.

מניסיון רב עם VW, הגיר בשנים האלו דפוק בכל הדגמים ולא בטוח שיעזור להיתפשר על דגם ה110 כ"ס שיש הבדל משמעותי בכח ובאיבזור.

נסה לחפש אחת שהותקן בה קולר גיר (ועדיף כמה שיותר מוקדם) מה שמעלה את אורך החיים של הגיר.

להוציא על קולר 3000 ש"ח ללא צנרת נראה לי מוגזם במקרה הטוב ושחיטה במקרה הרע.

ב2000 ש"ח אפשר לבנות קולר מצויין לפי מידות, ואפשר למצוא קולר שיתאים בפחות מ1000, כמו כן אני לא רואה סיבה למה שהקולר ייהרס אלא אם נוסעים המון בדרכים משובשות ואחרי רכב שמעיף עליו אבנים.

כמו כן אינטרקולר סדוק אפשר לתקן בגרושים.

בורה דיזל ממש לא תיתן את אוטו מפרט אבל כן תיתן את אותן תקלות פוטנציאליות.

הפאסאט מרווחת יותר, מפוארת יותר ומרגישה הרבה יותר "מנהלת" מאשר הבורה הספרטנית בעלת אותו מנוע וגיר שעולה כמעט אותו דבר.

אין שום סיבה לטפל במוסך מורשה ברכב הנ"ל, אבל כן להקפיד לטפל אצל מישהו שמבין ברכב הנ"ל ומשתמש בחלפים איכותיים (לא חובה מקוריים אבל לפחות תואמי מקור לחלק מסויים מהם)

פורסם

היי

אנא תקנו אותי אם אני טועה

יש מערכת קירור שמן למערכת המים. כשהלך הקולר נכנס שמן למערכת המים וגם לאחר התיקון היה צורך לחזור למוסך פעמיים ולנקז

את שאריות השמן

אני לא יודע אם זה כלל צנרת או לא אך זה היה שלושת אלפים שקל

לחבר שלי זה התקלקל בבורה בנזין ועלה לו אלפיים שבע מאות במוסך כללי

הרכב נסע כשלוש מאות אלף והכל באזור הגליל אז אולי זו הסיבה

בכל מקרה המרחק באחזקה גדול בין אלמרה לפאסאט אז תבדוק גם אופציות יותר ידידותיות לכיס המשתמש

חשוב לעשות את החשבון לקילומטראג' מתוכנן לשנה וכמה שנים אתה מעוניין להחזיק את הרכב

יתכן מאוד שגם בנזין שצורך 1/10 עד 1/12 יתאים לך ויעלה פחות מפאסאט בסופו של דבר

תודה

פורסם

הפאסא מאוד מרווחת, היא יותר אמינה מה-C5 אבל תיקח בחשבון שטיפולים במוסך פולקסוואגן מאוד יקרים לרכבים מהשנתון הזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה רבה על החוות ועל הניסיון של שניכם, הצלחתי ללמוד הרבה בזכות שניכם.. תאמת לפניכן חשבתי שרק בגולף שמים מערכת קירור לגיר אבל מכן אני מבין שהבעיה של הגולף והפאסאט דומות.. כרגע עוד לא ירדתי לגמרי מהרעיון של פאסאט אבל החלטתי לבדוק עוד מספר רכבים.. למשל הונדה סיווק וכדומה.

פורסם

שלום,

אני הייתי בעלים של פאסאט במשך כשנה,רכב מעולה נוח,מרווח,תא מטען ענקי,כחו ב-2500 סלד יש לך תאוצה שלא מביישת הרבה רכבים(31 קג"מ) גם בצד הגבוה של הסקאלה,עד כאן הכל טוב ויפה.

אני אסביר לך שלי הייתה עם 154k קילומטרים ויקר פשוט לאחזקה, תיקון גיר,קצת נזילות פה ושם, והרכב היה מטופל במוסך מורשה מיומו הראשון,הגיר כל פאסאט שתבדוק הגיר שלה ידפוק או שתוקן,לבדיקה תכניס ל-d תתן לחיצה בריאה על הגז שיעבור להילוך שני תרפה תראה מה התגובה של הגיר עם הגיר תקין הוא ישאר בשני והופ יעלה לשלישי אם הוא לא תקין הוא ידפוק בצורה חזקה ויתבלבל שתחזור לתת גז,חוץ מזה המנוע די אמין כך גם הטורבו ושאר המכלולים כל עוד תדע לטפל בהם, שמן איכותי,לחכות דקה וחצי 2 לפני כיבוי ולא ללחוץ עד שהשמן מתחמם ועובר לכל חלקי המנוע (שלי הייתה עם מנוע טורבו מקורי ולא הראה כל סימני עייפות).

צריכת דלק מצויינת כלומר 14-15 ק"מ בתוך העיר בנסיעה רגועה כמובן מדוד,ו17-19 ק"מ לליטר מחוץ לעיר שוב מדוד בנסיעה רגועה שזה לא כזה קשה,שלי הייתה נוסעת ב110 קמש על כ-1900-2000 סל"ד.

חוץ מזה זה הרבה רכב לשקל רכב מצוין, גרמני,הפלסטיקים קצת מצייצים אבל בכל זאת איזה רכב ב 40,000 תמצא שנוסע,נראה,וחסכוני בצורה כזאת.

בקשר לסיוויק לאמא הייתה כזאת שנת 2001, רכב אמין, אמין, אמין!! נוסע לא רע יחסית ל-1600 אוטומט, חסכוני 12-14 ק"מ לליטר משולב תלוי גם בנהיגה שלך,מ-2001 עד שנה שעברה קנינו את הרכב מהחברה לא ידע מה זה תיקון,חוץ מטיפולים שוטפים,מרווח מאחורה מאוד יחסית למשפחתית,ואפשר למצוא כלה שמורה לעומת הפאסאט שמאוד קשה למצוא,כי באמת בני דודינו אוהבים אותן.

קיטים קסנון למכירה.

פורסם
היי

אנא תקנו אותי אם אני טועה

יש מערכת קירור שמן למערכת המים. כשהלך הקולר נכנס שמן למערכת המים וגם לאחר התיקון היה צורך לחזור למוסך פעמיים ולנקז

את שאריות השמן

אני לא יודע אם זה כלל צנרת או לא אך זה היה שלושת אלפים שקל

לחבר שלי זה התקלקל בבורה בנזין ועלה לו אלפיים שבע מאות במוסך כללי

הרכב נסע כשלוש מאות אלף והכל באזור הגליל אז אולי זו הסיבה

בכל מקרה המרחק באחזקה גדול בין אלמרה לפאסאט אז תבדוק גם אופציות יותר ידידותיות לכיס המשתמש

חשוב לעשות את החשבון לקילומטראג' מתוכנן לשנה וכמה שנים אתה מעוניין להחזיק את הרכב

יתכן מאוד שגם בנזין שצורך 1/10 עד 1/12 יתאים לך ויעלה פחות מפאסאט בסופו של דבר

תודה

לפי התיאור שלך פשוט הלך הטורבו והוא זרק המון שמן לצנרת הגדישה.

לנקות צנרת גדישה זה ממש לא 3K ש"ח (אלא אם ממש שחטו אותו) וגם לא חצי מהמחיר הנ"ל.

בבורה בנזין אין לא טורבו ולא צנרת גדישה אז אני לא מבין מה בדיוק היתקלקל בו.

כמו כן אני לא מבין איך בדיוק ניכנסו מים לצנרת הגדישה אבל ניראה לי שפשוט קיבלת הסבר של "הרדיאטור נפל לקרבורטור ועשה בלאגן בפלאגים"

בגדול להחליף אינטרקולר זה הכי קל שבעולם, פשוט מוציאים אותו (עניין של 2 באנדים) ומחברים חדש\מפירוק\מתוקן.

טורבו זה סיפור קצת יותר יקר אבל עדיין אפשר לסגור את כל הסיפור ב2000-3000 ש"ח ככה שגם זה לא סוף העולם.

מה שבאמת יקר ומועד לפורענות בפאסאט זה הגיר, צריך לבדוק טוב טוב וגם אז לצפות להפתעות.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עם ניסיון של 620KKM על אוקטביה דיזל, החל מ250 ועד כשהרכב נמכר 3 פעמים שופץ הגיר וקצת לפני שנמכר התקרב לשיפוץ הרביעי, הרכב ננהג בצורה עדינה ולא אגרסיבי כמו שחושבים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...