Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני מכיר זה מותר אבל רק אם הפלאפון נמצא במקום קבוע ולא נגיד בין הרגליים או ביד.....

אבל לאחרונה אמרו לי שאני טועה.. ואסור בכל מקרה..

אשמח לדעת תשובה אמיתית למי שמבין ומכיר.

תודה

פורסם

בעיקרון אסור לדבר עם אוזניה, לדעתי גם לא עם אוזניית בלוטוס, אבל נראה לי שרוב

השוטרים לא נותנים על זה דוח, כל עוד אתה לא מחזיק את הנייד ביד.

אבל למה לך לקחת סיכון? שים דיבורית ניידת פשוטה, ותפתור את הבעיה.

פורסם
עדכון אחרון: עפ"י בהמ"ש העליון-שימוש באוזניה חוטית/Bluetooth אינו מהווה עבירה על החוק.

אסמכתא למצוטט / פסק דין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מבדיקה שערכתי בעבר באתר משרד התחבורה, ע"פ החוק היבש, גם דיבור באוזניה של בלוטוס, אף שאינה אלחוטית אסורה בנהיגה.

לפי החוק היבש מותר רק בדיבורית קבועה ברכב.

אפשר לבדוק את זה באתר.

אגב כך גם אמר לי נהג מונית שלימדו אותם בקקורס רענון לפני כמה חודשים.

אינני מכיר את הפסק שהוזכר לעיל.

פורסם

בית המשפט העליון פסק כבר בשנת 1998 כי השימוש באוזניה כדיבורית מותר וחוקי היות והיא עונה על כוונת המחוקק לשימוש ללא אחיזת המכשיר, ועוד נקבע שהשימוש באוזניה בודדת אינו סותר את החוק האוסר נהיגה עם אוזניות (ברבים).

כל זה נקבע לפני עידן הבלוטות', אבל חל גם על אוזניות אלה, היות וקיומו של החוט לא ממש משנה לצורך העניין.

מעבר לכך, לפני כשנתיים עודכנה ההגדרה בחוק למושג דיבורית, והיא כוללת היום כל התקן שמאפשר שימוש בסלולרי ללא אחיזה (ספיקר מותר במידה והמכשיר נמצא במקום יציב שמונע את נפילתו). אוזנית עונה על ההגדרה הזו.

מעבר לעניין האוזניה:

יש לי ויכוח אורך שעדיין נמצא בבירור מול גורמי אכיפה לגבי טענה של מתנדבי תנועה שמתעקשים שהשימוש המותר הוא שיחה, וברגע שיש נגיעה בדיבורית (לצורך מענה לשיחה, ניתוק או חיוג), ולא משנה איזה סוג דיבורית, מדובר בעבירה והם רושמים דו"ח.

לטענתי המתנדבים הללו טועים למרות שהם טוענים כי הם מתבססים על הנחיות התביעה המשטרתית, היות ונגיעה אינה אחיזה, ואם טענתם היתה נכונה הרי שלמעשה לא ניתן לבצע שימוש מציאותי בנייד בנהיגה ללא חיוג קולי ומענה אוטומטי, מה שמעולם לא הוגדר בחוק.

• תוכן חדש...