Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

הרפתקאות נוספות נקרו בדרכי -

הפעם החלון ליד הנהג קרס(נכנס פנימה עד הסוף בזמן נסיון להעלות את החלון) והחלון לא עולה חזרה - בזמן שמנסים להעלות אותו המנוע של החלון מוציא רעשים - מעיין חרחורים,

קראתי בפורום כי התקלה דיי נפוצה - ודיי פשוטה,

הבוקר קבלתי הצעת מחיר(לפני שבקרתי בפורום) ממוסך מורשה שהחליט בלי לפרק את הדלת כי מדובר במנוע:

מנוע חדש - כולל עבודה 1300 ש"ח

מנוע משומש - כולל עבודה עד 900 ש"ח.

בקשתי מהמוסכניך לקבע את החלון כאשר הוא סגור - לזכות המוסך יאמר שהסכימו לעשות זאת ללא תשלום עד שאגיע למסקנה ואחליט באיזה מנוע לבחור.

עיינתי קצת בפורום וראיתי הדבר קורה כל 5-6 שנים בגלל עייפות החומר.

ראיתי גם כמה המלצות למקומות בהם ניתן לתקן את הבעיה -

רפי לוין המליץ על: יבואן מנגנוני חלונות וחלקיהם, עמית בטל' 052-3703743 ויש לו תחנות שרות ברחבי הארץ.

ראיתי שאפשר לסדר את הבעיה במקומות כמו זגגיות רכב -

oriporat המליץ על מקום בתל אביב ליד קיבוץ גלויות - אך (כפי שגם אני מאוד חושש)המנוע התקלקל שוב והוא נאלץ לשוב לתיקון מספר פעמים במשך כ-3 חודשים.

כמובן קיימת גם האופציה להביא חלק מפירוקיה\חלפים ולהרכיב לבד\להגיע לזגג\מוסך שירכיב.

אז אני בדילמה - למוסך המורשה אין לי שום כוונה לשלם סכום כזה - הייתי מבין 500-600 על משומש אבל 900 זה ממש לא הגיוני, השאלות:

• איפה באיזור חיפה ניתן לפתור את הבעיה עם הכי מעט כאבי ראש - במיוחד לא לחזור ולתקן שוב ושוב
  • מה בערך המחיר של המנוע(במידה ויש צורך של כל המערכת) - כולל פירוק במידה ומדובר על פירוקיה
  • איפה יש חנות חלפים\פירוקיה טובה באיזור חיפה
  • איך אני יכול לזהות מנגנון(מנוע ומסילות מה שדרוש) במצב טוב לעומת מצב לא טוב
  • עד כמה פעולות הפירוק וההרכבה מסובכות? האם יש אפשרות שאוכל לבצע אותן לבד - במידה וכן האם אפשר לשים את ידי על הוראות כיצד לבצע אותן?
  • האם המנגנון משותף לעוד דגמים שמהם ניתן לפרק אותו ולהרכיב במגאן?

תודה ענקית על כל העזרה

שיהיה לכולנו שבוע טוב

פורסם

עדכונים אחרונים:

מצאתי את פוסט הפירוקיות באיזור חיפה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2323302 (מאת: כרמל דוכס)

אך הבעיה כרגע ששיטת מצליח לא עבדה והחלון נפל שוב (היה מוחזק על ידי קרש שהוכנס במקום המנגנון)

עכשיו הבעיה הפכה להרבה יותר דחופה - כבר לילה שני שבו הרכב עומד בחוץ והדבר מועד לפורענות - אין לי ספק שגם אם לא יגנבו את הרכב אז זה מגניב את הסיכויים להשחטתו..

אני רואה בפניי כמה ברירות -

• לסור מחר על הבוקר לזגג רכב/מוסך/פחחיה - אינני מכיר שום זגג/מוסכניק/פחח מומלץ באיזור חיפה שגם יעשה עבודה מעולה וגם לא יעשוק לי את חשבון הבנק - לצערי עוד לא מצאתי המלצות.

• לפרק בעצמי את החלק הפנימי של הדלת ולהרכיב חזרה את הקרש ולחזק עם "איזו חבלה" - בצבא זה תמיד עבד - אך אין לי מושג אם בכלל אני יכול לפרק את הדלת ולהרכיבה בצורה בלי גרימת נזק לכל הפלסטיקה ריפודים חיווטים וכו'.

• לחזור מחר על הבוקר אל המוסך ולהרכיב את המנגנון המשומש ולשלם 900~ ש"ח למוסך

• או לחכות עם הבעיה ולא לעשות כלום ולהתפלל שלא יגנבו\ישחיטו\יאנסו את הרכב ושיקרה נס ופתאום המנגנון באורח פלא יחזור למקומו ויעבוד בצורה תקינה (אני לא יודע למה אבל נדמה לי שזה לא יקרה)

בכל אופן אני לא מרגיש הכי מאושר מכל העניין - במקום להשקיע את זמני בלימודי המכניקה אני משקיע את הזמן בלתלוש שערות מהראש ולהתפלל..

האם יש חברים שמוכנים לסייע לי לצאת מהבור הנוסף בו אני נמצא(גם תמיכה נפשית תתקבל בברכה)?

אני מעלה תמונות של המנגנון בכדי שאם מישהו יוכל להביע את דעתו האם כדאי לשפץ או להשקיע בחלופי\חדש ולאיזה איש מקצוע כדאי לפנות עם בעיה כזו - האם גם זגג יכול לעזור או שזה מעבר ליכולתו, המוסכניק הוציא את כל המנגנון כולל המסילות(לפחות לפי מיטב הבנתי אני מניח שהחלק הזה נקרא מסילות)

img2715vc.jpg

img2714j.jpg

img2713y.jpg

ושוב תודה רבה על העזרה!

פורסם

היום הרכב הגיע ל "אחים אזוגי" חטיבת גולני 31 חיפה,

החליפו את המנגנון למנגנון משומש - גם העבודה וגם המנגנון (גם המנוע וגם המסילות) סך הכל יצא 450 ש"ח(חצי מחיר מהמוסך המורשה).

יש אחריות לשלושה חודשים - לא יוצא דופן - וכמובן יש גם הבטחה בעל פה שבמידה ויהיו בעיות הן יטופלו ללא עלות.

נקווה כי לא יהיו בעיות וכי המקום באמת ירוויח את המלצתי.

יום טוב.

• תוכן חדש...