Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם יודעים שבהרבה מקומות בעולם יש כמה יבואנים ויש גם אתר אינטרנט של היצרן, ובו יש מחירים מומלצים לצרכן?

זה אומר שאתה הולך לשם וקונה את הרכב לפי מחירון מסודר.

אין קומבינות, אין שטויות.

לי גם נמאס מהלקוחות שמתקשרים ויודעים שהם יבקשו הנחה עוד לפני שאני מדבר איתם.

אני שונא להתמקח.

אני נאלץ להגיד להם מחיר יותר גבוה כדי שיחשבו שאני עושה להם טובה.

בעצם מה שאני עושה זה נותן להם מחיר מוגזם ואז אומר להם שאני הולך לקראתם.

לפני כמה שנים ראיתי מישהו במקדונלדס מתווכח על המחירים ודורש הנחה כי הם היו 10 אנשים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו, גם 209k זה המון בשביל מה שהרכב מגיע איתו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הגביר של הכפר רצה לחתן את ביתו והזמין את כל תושבי הכפר. כולם הגיעו כמובן ואכלו שתו רקדו ונהנו וכל מי שהלך הבייתה בתום הערב קיבל כבש מתנה מהגביר. אנשים קיטרו למחרת שהחבל להובלת הכבש היה קצר.

לאנשים תמיד יהיה מה לומר זו דרכו של עולם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
עצוב שהגענו למצב שמי שלא מנסה להיות טמא במדינה הזו חושבים שמגיע לו שישחטו אותו ככה. כלומר, אתה טוען שצרכן טוב צריך לדפוק. מדהים.

זה למה נותני השירות תמיד יסבלו מחרא של צרכנים, וזה למה הצרכנים, בין אם טובים או גרועים, יסבלו מזבל של שירות.

אין שום דבר רע בלהתמקח. אם מותר על חבילות גלישה, על הוט וכו' אז מותר גם כשאתה קונה רכב ב- 200 אלף שקל ומעלה. אם אתה מעדיף לשלם מחיר מלא - אין בעיה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

יש הבדל בין מוצר לשירות.

שאתה הולך לקנות חלב בסופר, אתה מתמקח על המחיר?

ולא רק חלב- שאתה ממלא עגלה במוצרים שיוצאים סה"כ מעל 1000 שקל, אתה מתמקח?

שאתה מזמין מוצר כלשהו ברשת, החל ממעצב ציפורניים ועד לטלויזית 60", אתה מתמקח?

בשני המקרים התשובה היא לא, ולמה? כי אין לך בשום מקום שיח עם זה שיש לו השפעה ולו הקלה ביותר על המחיר.

אולי זו הדרך במדינה שלנו- לא לתת ללקוח בשום שלב להיפגש עם אדם שיש לו השפעה על המחיר, לתת מחיר הוגן מראש, ואז הצרכן הישראלי יקנה וישתוק.

כמו שכבר אמרתי קודם, עקב התפתחות תרבות המיקוח על כל דבר (שאתה הולך לקנות רכב, טלויזיה, מקרר ועוד) המחירים עלו ואחוזי הרווח עלו בשביל שכולם יוכלו להרשות לעצמם לתת הנחה.

בוא נבחן את המצב בישראל לעומת אירופה וארה"ב:

שאתה נכנס ל, סתם דוגמה, "טרקלין חשמל", אתה הולך, בוחר מה שאתה רוצה, והולך להתמקח עם אחד מהנציגים.

שאתה נכנס ל, סתם דוגמה, "בסט ביי" בארה"ב, אתה בוחר מה שאתה רוצה, בודק אם יש עליו תגית SALE, במידה ואין הולך ושואל את אחד הנציגים אם יש כרגע מבצע על הדגם, אם יש הוא יגיד לך, אם אין אז לא. לעתים עלולים להציע לך הנחה של אחוזים בודדים אם אפשרי על המכירה, אבל זה תמיד יבוא מצד הנציג. אם תלך לנציגים ותגיד "אני רוצה הנחה", תקבל "לא".

ובאירופה, שאתה נכנס לחנות זו או אחרת, התהליך דומה לארה"ב, רק שאתה לא צריך לשאול כלום באמצע. יש תגית של מבצע? המחיר הרשום על התגית הוא המחיר.

אין תגית של מבצע? אתה הולך עם המוצר לקופה, ואם יש מבצע או הנחה אפשרית, סמוך על זה שכבר יגידו לך. (ואני יכול להעיד מנסיון אישי בגרמניה, בריטניה וצרפת) תנסה להתמקח? מהר מאוד תמצא את עצמך מסורב שירות, ואם תעשה כמו שנוהגים בישראל ותרים את הקול, מהר מאוד תמצא את עצמך מחוץ לחנות.

זה נכון לגבי כל דבר, מטוסטר משולשים ועד לפגאני זונדה.

פורסם
שאתה מזמין מוצר כלשהו ברשת, החל ממעצב ציפורניים ועד לטלויזית 60", אתה מתמקח?

בשני המקרים התשובה היא לא

פעם ייצא לי דווקא לקבל הנחה מחנות אינטרנט, הזמנתי מהם רמקולים לקולנוע ביתי והתקשרתי כדי לברר מספר פרטים, אז הנציג שאל האם אני מתעניין בעוד מוצרים. אמרתי שכן, אבל הרסיבר שאני מעוניין בו יקר אצלהם (עד אז קיבלתי עליו מחיר הכי טוב מחנות לא אינטרנטית במפתיע). אז הוא הציע לי אותו ב-300 ש"ח פחות מאותו מחיר, שזה היה כ-500 ש"ח פחות מהמחיר הרשמי בחנות.

ובאופן כללי, אתה מביא דוגמאות של ארה"ב ואירופה, אבל שוכח מהמיסים המטורפים וחוסר תחרות בין היבואנים על אותו מותג אצלנו בארץ, כך שזה טבעי שהלקוח ירצה להתמקח על המחיר של היבאון. במיוחד לאור הנתונים שהתפרסמו על הרווחים של יבואנים, שאפילו על רכב כמו מאזדה 3 הוא מעל 20K ועל C5 זה כבר מעל 30K, לא זוכר את הנתונים המדוייקים.

פורסם

כמו כל ישראלי טוב מנסים להוריד במחיר. לא משנה באיזה מקום ! ראיתי אנשים שניסו (וקיבלו) לקבל הנחות עובד באחת מחנויות הפארם, ראיתי אנשים שכן הוציאו ממקדונלדס קינוחים בקניית מספר ארוחות ואני יכול להמשיך עד מחר.

ישראלים חכמים, הם יודעים שגם בעסקים וברשתות יש איפה להתגמש והם ינצלו את זה עד הסוף. באימומים, בניסיון ליצור קירבה ובעוד 1001 דרכים, הכל בשביל להשיג הנחה בכל אשר היא. זה הטבע, והיצרנים יודעים זאת לכן יש איזה מרווח.

אבל אפשר לעלות תמיהה שתשאל, "איך הפיקנטו נמכרת במחיר אחיד ?" אז כמו שאנחנו יודעים אם לוחצים אפשר לקבל קודן, מרימי שמשות ועוד כל מיני פיצ'פקעס. אז כנראה הם יצאו מנק' הנחה שהישראלי ישאוף כמה שיותר לקחת והקציבו זאת מראש, כמו במקרה שלך.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

דווקא דוגמת מקדונלדס לא הכי טובה. מדריך ונהג אוכלים חינם עם קבוצה. במקדונלדס באירופה גם אם הם בלי קבוצה, מספיק שיגידו שהם נהג ומדריך. (אולי בגלל שכך נהוג באוטוגריל,מוטה פאבזי, קוויק ואחרים והם מיישרים קו ).

פורסם
אתם יודעים שבהרבה מקומות בעולם יש כמה יבואנים ויש גם אתר אינטרנט של היצרן, ובו יש מחירים מומלצים לצרכן?

זה אומר שאתה הולך לשם וקונה את הרכב לפי מחירון מסודר.

אין קומבינות, אין שטויות.

גמישות במחירים זו "קומבינה"?

זה א'-ב' של כלכלת שוק.

הבעיה היא שבארץ רגילים שיש יבואן בלעדי למודל, ששולט במחירים, ולכן מצפים ממנו שישלוט בהם גם אחרי הקנייה.

צמצום שוק הליסינג חברות יצר מצב שהתחרות והמגוון בין היבואנים השוניםבשוק עלה, גם במצב הקיים, ולכן פתאום רואים יותר תנודתיות של מחירים (מבצעים, הנחות וכו').

זה המצב הנורמלי והרצוי, לא המצב בו מי שמכתיב את המחירים זה המוכר, כי בסופו של דבר הוא עושה זאת לטובתו, לא לטובת הצרכנים (ככלל, לא לגבי פרט זה או אחר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צ'מפיון כמו כל חברה קמעונאית אחרת יכולה לתמחר את מוצריה כרצונה.

ברצונה תעלה את מחירו וברצונה תוריד אותו מטה, הכל בכפוף לשיקול דעתה.

למה היא עושה את זה? זו כבר שאלה אחרת לגמרי, לפעמים אלו מלאים שצריך לחסל,

לפעמים זו חלק מתוכנית של תיזמון נתוני מכירות טובים לקראת פגישה עם החבר'ה מההנהלה,

או לפני בקשה לשיפור המחיר בו היבואן קונה את המכוניות מהחברה ועוד סיבות רבות נוספות.

מה ההשלכות של זה? זו כבר עוד שאלה אחרת לגמרי,

נכון, יהיו אלו שרכשו ממש שבוע לפני המבצע מכונית במחיר מלא, אבל הטענה היחידה שלהם כלפי היבואן צריכה להתמקד בסוכן שהרוויח כמה גרושים על העמלה כי היה לחוץ למכור, אבל החברה עצמה כנראה והפסידה לקוח לעתיד.

ככלל, צריך לזכור שני דברים:

1. לאודי, מבין מותגי הפרימיום אם אני לא טועה יש את המדיניות הקשיחה ביותר בנוגע להנחות. אין שם את אווירת השוק באיסטנבול כמו בב.מ.וו או מרצדס. כפועל יוצא מכך גם שמירת הערך שלהן טובה יותר.

2. במונחי ירידות הערך של מכוניות פרימיום, לאורך 3 שנים, סדרי גודל של 20 אלף שקלים יוצרים אולי תחושה חמוצה אבל בטח לא הפסד פיננסי מטורף.

אגב, לגבי הווכחנות הכרונית של אנשים. אני מקפיד שלא להתקרב למקומות שנותנים הנחות מוגזמות לנודניקים, אני אמשיך לחפש עד שאמצא את בעל המקצוע או הסוחר ההגון שהמחיר שבו ינקוב יהיה סופי וראוי. מקומות בהם המחיר הוא נקודת פתיחה למו"מ משדרים לי בעיקר חוסר אמינות ותודעת סוחר נמוכה. הסיכוי שלי לקבל שירות וליווי רציני וטוב מבית עסק בו בוצעה עסקה הוגנת גבוה יותר מאשר במקום בו העסקה יצאה לפועל אחרי התמקחות.

אני מת, פשוט מת על האנשים שבטוחים שהנה עשו את עסקת חייהם, אחרי שטמטמו את המוכר 45 דקות והורידו 250 שקלים ממחיר הטלוויזה גוררים אותה החוצה לדייהו רייסר העקומה שלהם. אני מסתכל עליהם ואומר לעצמי: הנה, זה ביזניס-מן, זה בן אדם שיודע לנווט עצמו כלכלית באופן יוצא מן הכלל.

המחלה הזו של להוריד ממחירו של כל דבר מביאה אנשים לעליבות שקשה להסביר להם אותה. הפחד שלא לצאת פראייר מביא אנשים להפסיד כל כך הרבה בדברים אחרים, אלו שאי אפשר לתמחר.

העניין הוא שאתה אפילו לא יכול להסביר להם למה, הם ישר יתווכחו איתך, יורידו אותך לרמה שלהם ואז יגברו עליך בעזרת הניסיון ואז - תצא פראייר...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...